aris20 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2012 Γεια σας,όταν ανοίγω τον υπολογιστή με κλειστούς τους εξωτερικούς δίσκους το Boot Time των windows γίνεται σε 10-11 δευτερόλεπτα, αλλά όταν έχω τους έχω ανοικτούς, κάνει 45 δευτερόλεπτα για να bootάρει...Ξέρετε πώς να το διορθώσω αυτό..?Απλά καθώς φορτώνουν τα Windows αναβοσβήνουν τα λαμπάκια των σκληρών σαν να γίνεται κάποιο Scan των αρχείων σε αυτούς.Πως μπορώ να το παρακάμψω ώστε να μην επηρεάζεται ο χρόνος της εκκίνησης?Δοκίμασα να αλλάξω κάποιες επιλογές στο Bios ώστε να μην υποστηρίζει USB Boot, μήπως και αλλάξει κάτι αλλά τίποτα.
Predator_Crack Οκτώβριος 18, 2012 #2 Οκτώβριος 18, 2012 Άν δέν κάνω λάθος υπάρχει τρόπος με την registry αλλά χωρίς να σε πάρω στον λαιμό μου και πρίν βάλεις χέρι εκεί, η ερώτησή μου είναι άν έχεις κλειστή την ρύθμιση "boot from other devices" μέσα στο bios. Βρίσκεται στο "Advanced bios features" και μια λογική ρύθμιση θα μπορούσε να ήταν:1ST Βοοτ Device: CD/DVD ROM1ST Βοοτ Device: ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΣΟΥ (ΣΥΣΤΗΜΑ)1ST Βοοτ Device: DISABLED/NONEBoot from other devices: DISABLED
zerocool Οκτώβριος 20, 2012 #3 Οκτώβριος 20, 2012 Εφόσον είναι ανοικτοί οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι είναι φυσικό κι επόμενο να καθυστερεί το booting οπότε ή τους αφήνεις κλειστούς ή θα καθυστερεί το booting .Απο όσα θυμάμαι δεν υπάρχει ρύθμιση έτσι ώστε να μην κάνει ανίχνευση των εξωτερικών πηγών - συσκευών κλπ.
aris20 Οκτώβριος 22, 2012 Author #4 Οκτώβριος 22, 2012 Predator_Crack αυτο ήταν το πρώτο που ειπα να δοκιμάσω αλλά δεν είχε καμια διαφορά. zerocool μάλλον έτσι ειναι, καλά τι βλακεία και αυτό..? Να καθυστερεί το boot τόσα δευτερολεπτα επειδή πρέπει να δει τι έχουν οι δισκοι... (οταν ειναι άδειοι bootάρει γρηγορότερα). Bug των Windows ειναι στην ουσία. Τέλος πάντων, δεν πειράζει, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
zerocool Οκτώβριος 25, 2012 #5 Οκτώβριος 25, 2012 Δεν είναι bug των windows απλά πρέπει να κάνει έλεγχο γισ τις συνδεμένες συσκευές έτσι ώστε να ενεργοποιήσει τους drivers κλπ.Anyway οταν θέλεις γρήγορο booting κλείνε τους εξωτερικούς σκληρούς και τέλος.......:whistle2:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.