el nino Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2012 Εδώ και κάποιες ημέρες προέκυψε ένα πρόβλημα όταν προσπάθησα να συνδέσω μέσω WiFi, έναν υπολογιστή που έχω στο ένα δωμάτιο με τον κεντρικό υπολογιστή της κατοικίας. Υποτίθεται πως ο "μικρός" θα συνδεόταν ασύρματα μέσω ενός LevelOne WUA-0315 Wireless USB adapter, με ένα Belkin N+ Wireless Modem Router, το οποίο είναι συνδεδεμένο ενσύρματα με τον κεντρικό υπολογιστή. Ενώ έχω δώσει το σωστό κωδικό και παρ'όλο που εγκατέστησα τους drivers από την εταιρεία, μου βγάζει συνεχώς το μήνυμα πως ο κωδικός είναι λανθασμένος. Το περίεργο είναι πως σε έναν παλαιό υπολογιστή που έχω με WinXP δούλευε κανονικά, και συνδεόταν ασύρματα με ένα router της cyta χωρίς κανένα πρόβλημα. Να σημειώσω πως και οι δύο υπολογιστές τρέχουν win7-64bit και κατά τα άλλα λειτουργούν κανονικά. Είναι πιθανό να υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ των δύο συσκευών και αν όχι τί μπορεί να φταίει ;
nucleus Οκτώβριος 17, 2012 #2 Οκτώβριος 17, 2012 Εrmmm αν τα μοντέλα είναι σωστά LevelOne - Produkti | Wireless LAN | WUA-0315 11g wireless USB adapter Compatible with IEEE 802.11b and IEEE 802.11g standards Belkin : N+ Wireless ADSL2+ Modem-Router (With USB Storage Port) Belkin's N+ Wireless ADSL2+ Modem-Router features a USB Storage port on the back of the router for connecting USB storage devices such as an external hard drive or thumb drive to the network. Now you can centrally store and share media content and files from the USB hard drive to every computer on the network. The N+ router is based on the draft 802.11n 2.0 technology which provides the wireless range to easily cover a large home or office. The N+ Router has the bandwidth and speed for handling media intensive applications that take up large amounts of your bandwidth. Σε τι πρωτόκολλο εκπέμπει το router σου.Το επόμενο που μπορεί να φταίει είναι τα security settings στο router και στο usb adapter.Φυσικά υπάρχει πάντα και η περίπτωση να κάνεις λάθος το password αλλά υποθέτω το έχεις κοιτάξει αυτό
el nino Οκτώβριος 17, 2012 Author #3 Οκτώβριος 17, 2012 Εrmmm αν τα μοντέλα είναι σωστάLevelOne - Produkti | Wireless LAN | WUA-0315 11g wireless USB adapter Belkin : N+ Wireless ADSL2+ Modem-Router (With USB Storage Port) Ναι, τα μοντέλα μοιάζουν να είναι αυτά που παρέθεσες (εκτός εάν έχουν κάποιες μικροδιαφορές), αλλά οπτικά τουλάχιστον είναι όμοια Σε τι πρωτόκολλο εκπέμπει το router σου.Το επόμενο που μπορεί να φταίει είναι τα security settings στο router και στο usb adapter.Φυσικά υπάρχει πάντα και η περίπτωση να κάνεις λάθος το password αλλά υποθέτω το έχεις κοιτάξει αυτό Νομίζω πως εκπέμπει σε Ν+, αλλά δε θα έπρεπε να είναι "backwards combatible", ...που θα 'λεγαν και στο χωριό ? Άλλωστε εάν ήταν ασύμβατο, δε θα έπρεπε να βρίσκει κανένα ασύρματο δίκτυο, σωστά ? ....αλλά υποθέτω το έχεις κοιτάξει αυτό ...πρέπει να το έχω δώσει ίσα με 3.456.188 φορές...
vagsk Οκτώβριος 17, 2012 #4 Οκτώβριος 17, 2012 Όχι απαραίτητα. Ειδικά backward compatibility σε wifi N είναι κατά 99.9% προβληματική.Βάλε χειροκίνητα όλες τις ρυθμίσεις. Θα πρέπει να έχεις WPA2 με AES στο wifi N στο security. Δοκίμασε πρώτα τις ρυθμίσεις σε router και μετά βάλε χειροκίνητα και ρυθμίσεις στα windows. Πάνω από 2-3 λεπτά δεν θα σου πάρει.
el nino Οκτώβριος 17, 2012 Author #5 Οκτώβριος 17, 2012 Όχι απαραίτητα. Ειδικά backward compatibility σε wifi N είναι κατά 99.9% προβληματική.Βάλε χειροκίνητα όλες τις ρυθμίσεις. Θα πρέπει να έχεις WPA2 με AES στο wifi N στο security. Δοκίμασε πρώτα τις ρυθμίσεις σε router και μετά βάλε χειροκίνητα και ρυθμίσεις στα windows. Πάνω από 2-3 λεπτά δεν θα σου πάρει.Θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω.Όμως μέχρι τότε, εξακολουθεί να μου προκαλεί εντύπωση πως δίνοντας τον κωδικό, μπορούσα από οποιαδήποτε συσκευή να συνδεθώ...Σημειωτέον, στο belkin συνδέονται ένας σταθερός και ένα laptop με ethernet, καθώς και 2 κινητά και ένα ακόμη laptop μέσω WiFi και ποτέ δε συνάντησα το παραμικρό...
trendy Οκτώβριος 18, 2012 #6 Οκτώβριος 18, 2012 Δοκίμασε να δεις αν συνδέεται χωρίς κωδικό στο access point. Μετά περιόρισε τους χαρακτήρες που χρησιμοποιείς στον κωδικό σε [A-Z,a-z,0-9].
el nino Οκτώβριος 20, 2012 Author #7 Οκτώβριος 20, 2012 τελικά κατέβασα εκ'νέου τους drivers από τη σελίδα της εταιρείας, τους εγκατέστησα εκ'νέου μαζί με ένα wireless utility της εταιρείας το οποίο σου δείχνει τα διαθέσιμα δίκτυα, έλεγξα και τις ρυθμίσεις του router και προς το παρόν φαίνεται να δουλεύει καλά. Δε φαίνεται να υπάρχει τελικά κάποια ασυμβατότητα όπως φοβόμουν και οι ταχύτητες είναι ικανοποιητικότατες. Ευχαριστώ πολύ όλα τα μέλη που βοήθησαν.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.