jpavly Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2004 Το Primary IDE Channel μου έχει γυρίσει σε UDMA 2. Ο σκληρός δίσκος είναι WD 120GB.Έχω δοκιμάσει την αφαίρεση από το System Properties και επανεγκατάσταση. Επίσης έχω δοκιμάσει με αλλαγή του HDD από Primary Channel σε Secondary και μετά επαναφορά. Δύο τα ερωτήματα: 1) Γιατί συμβαίνει αυτό? 2) Πως αντιμετωπίζεται?Ευχαριστώ.
DarkSaga Αύγουστος 22, 2004 #2 Αύγουστος 22, 2004 καλως τον!τι ρυθμό έπρεπε να βλέπεις?μήπως μετέφερες κ'ατι απο cd/dvd οπότε ο ρυθμός καθοριζόταν απο αυτό?
jpavly Αύγουστος 22, 2004 Author #3 Αύγουστος 22, 2004 Καλώς σας βρήκα, ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!Το standard μου είναι UDMA 5. Εχει τύχει κι άλλες φορές και με παλιότερη σύνθεση. Χθες παρατηρήθηκε ξανά καθώς έτρεξα το HD Tune 2.10. Ίσως από κάποιο κόλλημα που είχα κατά την αναπαραγωγή ενός flash αρχείου. Ακόμα και αν άλλαξε ο ρυθμός, πως επαναφέρεται?Απορώ γιατί τίποτα δεν είναι λογικό...
saxon_747 Αύγουστος 22, 2004 #4 Αύγουστος 22, 2004 Κανε καταργηση του Primary Ide Channel και μετα το ρεσταρτ ασε τα windows να το βρουν και να το περασουν ξανα μονα τους...
jpavly Αύγουστος 22, 2004 Author #5 Αύγουστος 22, 2004 Όπως γράφω στο αρχικό post το έχω ήδη δοκιμάσει. Επίσης τα WindowsXP στην επανεγκατάσταση των drivers αυτών δίνει λάθος:"Driver is not intendet for this platform"
saxon_747 Αύγουστος 22, 2004 #6 Αύγουστος 22, 2004 Αρχική απάντηση από jpavly [Σήμερα, στις 15:12] Όπως γράφω στο αρχικό post το έχω ήδη δοκιμάσει. Επίσης τα WindowsXP στην επανεγκατάσταση των drivers αυτών δίνει λάθος:"Driver is not intendet for this platform" Γραψε λαθος. Νομιζα οτι μετα την απεγκατασταση περασες τους drivers της VIA.Δοκιμασες αληθεια να περασεις τους VIA Hyperiοn?
jpavly Αύγουστος 22, 2004 Author #7 Αύγουστος 22, 2004 Τους Hyperion εχω περασμένους. Το πρόβλημα της εγκατάστασης των channels λύθηκε, αλλά το UDMA παραμένει στο 2. Το αξιοπερίεργο είναι πως ενώ αρκετά προγράμματα και λειτουργίες ρίχνουν το UDMA, δεν υπάρχει κάποιο που να σου επιτρέπει να το αλλάζεις.Επίσης ούτε θέμα BIOS είναι. Όλα είναι normal. Ανεξήγητο.
chroma Αύγουστος 22, 2004 #8 Αύγουστος 22, 2004 ’λλο καλώδιο δοκίμασες; Το μπλε βύσμα του καλωδίου καταλήγει στη μητρική;
jpavly Αύγουστος 22, 2004 Author #9 Αύγουστος 22, 2004 Κατ' αρχήν δεν είναι μπλε! :-)Εννοείς αν το IDE είναι συνδεδεμένο? Θα μπορούσε να μην είναι και να κάνω posts τώρα?Η φάση είναι ότι δεν είμαι χθεσινός, ξέρω αρκετά καλά από PCια Software & hardware. ’λλο καλώδιο δεν δοκίμασα, αλλά είναι ικανό ένα καλώδιο να σου γυρίσει το DMA από 2 σε 5?
DarkSaga Αύγουστος 22, 2004 #10 Αύγουστος 22, 2004 o chroma λεει αν το καλώδιο έχει σωστό προσανατολισμό....τα 2 βύσματα που είναι κοντινα να καταλήγουν σε drives και το απομακρυσμένο στη μητρική
jpavly Αύγουστος 22, 2004 Author #11 Αύγουστος 22, 2004 Να με συγχωρείτε! Παρεξήγησα. Ναι, είναι σωστά τοποθετημένο. ’λλωστε, το πρόβλημα δεν προήλθε από κάποια αλλαγή στο hardware. Το καλώδιο είναι δυνατόν να φταίει?
chroma Αύγουστος 22, 2004 #12 Αύγουστος 22, 2004 Ένα ταλαιπωρημένο καλώδιο μπορεί να φταίει και δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις άλλο.
jpavly Αύγουστος 22, 2004 Author #13 Αύγουστος 22, 2004 Το πρόβλημα λύθηκε! Βρέθηκε το software που ζητούσα. Κατέβασα τη έκδοση του VIA IDETool 3.20b (η έκδοση του CD μου δεν λειτουργούσε). Αλλάζει το Transfer mode και το κάνεις ότι θέλεις χωρίς πολλά-πολλά. PIO, MW-DMA, U-DMA.Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.