iparout Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2012 Χαίρετε. Έχω ένα laptop ΗΡ 550 (4 ετίας), το οποίο πλέον είναι ανεπαρκές, αφού δεν μπορεί να παίξει ούτε τα βιντεάκια στο youtube. Φοράει Celeron 530 @ 1.73 GHz σε Intel GL960 chipset, με 1 GB RAM. Έχω κάνει upgrade τη RAM σε 2 GB και θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι άλλο να κάνω προκειμένου να ανεβάσω λίγο την απόδοσή του. Να τολμήσω CPU upgrade και αν ναι, τι να προτιμήσω ? Το search που έκανα στο google έβγαλε μαρτυρίες/γνώμες υπερ και κατά της CPU upgrade, με αποτέλεσμα να μην έχω ακόμη αποφασίσει. Υπάρχουν αντίστοιχες εμπειρίες εδώ στο forum ? Επισυνάπτω screens από CPU-Z για καλύτερη πληροφόρηση των specs Thanks in advance. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iparout Οκτώβριος 16, 2012 Author #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2012 Μόλις συνειδητοποίησα απο την πρώτη φωτο οτι το core speed της CPU είναι 1 ghz ενώ τα specs του επεξεργαστη είναι 1.73 ghz. To bus speed είναι 82 ενώ το fsb 330. Γιατί αυτή η διάφορα στη συχνότητα της CPU? δεν θα έπρεπε να πιάνει τα θεωρητικά 1.73 ghz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator_Crack Οκτώβριος 16, 2012 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2012 Μόλις συνειδητοποίησα απο την πρώτη φωτο οτι το core speed της CPU είναι 1 ghz ενώ τα specs του επεξεργαστη είναι 1.73 ghz. To bus speed είναι 82 ενώ το fsb 330. Γιατί αυτή η διάφορα στη συχνότητα της CPU? δεν θα έπρεπε να πιάνει τα θεωρητικά 1.73 ghz?Υπάρχει περίπτωση η μητρική να έχει feature για dynamic frequency με βάση το Load του συστήματος κάτι που συμβAIνει σε πολλά λάπτοπ. Με άλλα λόγια έχεις δοκιμάσει να τρέξεις κάποιο πρόγραμμα stress για τον επεξεργαστή για να δείς άν αλλάζει κάτι με την συχνότητα όταν αυτός χρησιμοποιείται ? (prime95, orthos και άλλα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
iparout Οκτώβριος 16, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2012 Δεν το γνώριζα αυτο, θα δοκιμάσω κ θα επανέλθω..Thanks για την απάντηση.. Αν μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει κ για CPU upgrade στο συγκεκριμένο laptop,θα ήμουν ευγνώμων.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Οκτώβριος 16, 2012 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2012 Επισήμως, ο GL960 δεν υποστηρίζει τίποτε άλλο πέρα από Celeron σε socket P. Μπορείς όμως να παρακάμψεις αυτή την "απαγόρευση", τοποθετώντας έναν ελαφρύ διπύρηνο, όπως ας πούμε ένας T2370, ή ακόμα και κάτι ισχυρότερο όπως ο T5450. Παρά τη μεγάλη πιθανότητα να υποστηρίζονται και ισχυρότεροι επεξεργαστές, (σε υψηλότερη συχνότητα και με περισσότερη cache), μη βάλεις κάτι ισχυρότερο, γιατί πιθανότατα θα προκαλέσει θερμικά προβλήματα, καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για τόση θερμότητα σε λάπτοπ με GL960. Δεν είναι σίγουρο πως η αναβάθμιση θα στεφθεί με επιτυχία, καθώς υπάρχουν κι άλλα εμπόδια, εκτός hardware layer (λέγε με bios). Αλλά αν πάρεις τον 2370, ε, τί είχες τί έχασες, τον πουλάς ένα 20άρι να περιορίσεις τη ζημιά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iparout Οκτώβριος 16, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2012 Μάλιστα..ομολογώ οτι δέλεαζομαι αρκετά να πάρω κάποιον Τ7xxx που πωλούνται 15 ευρω στο eBay κ να δοκιμάσω την τύχη μου..Γενικά,υπάρχει τίποτε αλλο που να μπορω να κάνω στο λάπτοπ για να αύξησω την απόδοση του; Παλιά υπήρχαν κάποια tools του νορτον που έκαναν benchmark το σύστημα κ σου πρότειναν λύσεις (defrag,registry clean κτλ). Ύπαρχει κάτι αντίστοιχο τώρα; Έχω βαρεθεί να το βλέπω να σέρνεται.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iparout Οκτώβριος 17, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2012 Υπάρχει περίπτωση η μητρική να έχει feature για dynamic frequency με βάση το Load του συστήματος κάτι που συμβAIνει σε πολλά λάπτοπ. Με άλλα λόγια έχεις δοκιμάσει να τρέξεις κάποιο πρόγραμμα stress για τον επεξεργαστή για να δείς άν αλλάζει κάτι με την συχνότητα όταν αυτός χρησιμοποιείται ? (prime95, orthos και άλλα).Δοκίμασα με το prime, το CPU utilization είναι 100% αλλά το core speed δεν ανεβαίνει πάνω από 1072 MHz ?Τι φταίει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iparout Οκτώβριος 17, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2012 Δοκίμασα με το prime, το CPU utilization είναι 100% αλλά το core speed δεν ανεβαίνει πάνω από 1072 MHz ?Τι φταίει ? lol... Είχα το laptop σε power saver mode.. Μολις έβαλα το High Performance, η CPU τρέχει με 1.7 GHz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enema Οκτώβριος 24, 2012 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2012 Αν αλλαξεις την CPU ποσταρε αποτελεσματα.Εχει ο πατερας μου ακριβως το ιδιο λαπτοπ, και νομιζω οτι ενας dual core T, θα ειναι καλη αναβαθμιση απο τον celeron.Για την ιστορια, παιζει μια χαρα βιντεο στο youtube (και 720p).Μηπως τρεχουν τιποτα αλλα processes απο πισω και σε συνδυασμο με την χαμηλοτερη συχνοτητα σε εκοβαν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iparout Οκτώβριος 27, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2012 Έφταιγε η χαμηλότερη συχνότητα τελικά..στα 1.7 ghz δουλεύει αξιοπρεπώς.. Αν τόλμησω να αναβάθμιση τη CPU θα ποσταρω αποτελέσματα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Οκτώβριος 27, 2012 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2012 Γενικά,υπάρχει τίποτε αλλο που να μπορω να κάνω στο λάπτοπ για να αύξησω την απόδοση του; Παλιά υπήρχαν κάποια tools του νορτον που έκαναν benchmark το σύστημα κ σου πρότειναν λύσεις (defrag,registry clean κτλ). Ύπαρχει κάτι αντίστοιχο τώρα; Έχω βαρεθεί να το βλέπω να σέρνεται..FORMAT θέλει...!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Οκτώβριος 28, 2012 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2012 Και windows xpSent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.