Jump to content

θερμοκρασίες κάρτας γραφικών

ARK

Recommended Posts

Εχω την ASUS 9800XT και μου τραβάει κάτι υψηλές θερμοκρασίες (πυρήνας 70 c και μνήμες 65) με φουλ τα ανεμηστηράκια της. Ξέρει κανείς μέχρι πόσο αντέχει ? Δεν πιστέυω να δεί τα ραδίκια ανάποδα.

Κι εγω με την Hercules τα ιδια τραβαω , βαλε διπλα της ενα μεγαλο ανεμιστιρα να ριξεις καμια δεκαρια βαθμους .:banging: :banging: Σε προειδοποιω βεβαια οτι ο θορυβος ειναι ανυποφορος...

ήδη με τα δύο ανεμηστηράκια της στο φουλ ο θόρυβός της είναι ανυπόφορος.

Αθόρυβη σου λέει.

Δηλαδή με 70μηντάρες θερμοκρασίες δεν θα θα πάθει τίποτα?

Αυτό μεαπασχολεί.

να πάθει όχι. και μένα τόσο δουλεύει περίπου. απλά δεν σου δίνει μεγάλα περιθώρια υπερχρονισμού. αν μετά από πολύωρο gaming δεν έχεις κολλήματα ή τεχνουργήματα (artifacts!) τότε δεν έχεις πρόβλημα...

Λοιπόν, προβληματίζομαι με αυτά που διαβάζω και θα το εξηγήσω αμέσως...

δουλεύω μια ASUS 9800 PRO την οποία φλάσαρα επιτυχώς σε ΧΤ και φυσικά την ανέβασα στα επίπεδα της υπογραφής αλλά αυτή την στιγμή είναι ακόμη περισσότερο ανεβασμένη.

Εχει την μαμίσια ψύκτρα και το μόνο που έκανα και αυτό πρόσφατα είναι οτι εβγαλα την ψύκτρα πάνω και κάτω και έβαλα arctic silver 5 και στον πυρήνα και στις μνήμες, αυτό μου έδωσε την δυνατότητα για περαιτέρω ανέβασμα χωρίς ουσιαστικά αύξηση της θερμοκρασίας.

Ομως και πρίν το κάνω αυτό πάλι δεν είχα ουτε κατα διάνοια τις θερμοκρασίες που αναφέρθηκαν, ενδεικτικά αναφέρω οτι μετά απο 1 ώρα gaming οι θερμοκρασίες ήταν core 54c mem 49c με αρκετά ανεβασμένη θερμοκρασία δωματίου.

Στο smart doctor εχω ρυθμίσει full fan πάνω απο 49c, δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται με την κάρτα του φίλου αλλά στην δική μου η μόνη φορά που είδα παραπάνω θερμοκρασίες ήταν οταν έκανα αναβάθμιση του smart doctor και έφυγαν οι ρυθμίσεις που είχα με αποτέλεσμα να δουλεύουν οι ανεμιστήρες της κάρτας στο μινιμουμ.

----Αν δεν σου ακούγονται σε φουλ στροφές φαντάζομαι ότι τα υπόλοιπά σου funs είναι πολύ θορυβώδη και καλύπτουν. Ή μένεις σε θορυβωδη γειτονιά.

Εγώ εχω ανεμηστήρες ΜΟΝΟ στην κάρτα και ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ σαν να φυσσάει αέρας 8 μποφόρ το βράδυ όταν έχει ησυχία.

---Δηλαδή πριν καεί θα κολήσει ο υπολογιστής και έτσι θα την γλυτώσω?

Αρχική απάντηση από ARK [Σήμερα, στις 17:03]

----Αν δεν σου ακούγονται σε φουλ στροφές φαντάζομαι ότι τα υπόλοιπά σου funs είναι πολύ θορυβώδη και καλύπτουν. Ή μένεις σε θορυβωδη γειτονιά.

Εγώ εχω ανεμηστήρες ΜΟΝΟ στην κάρτα και ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ σαν να φυσσάει αέρας 8 μποφόρ το βράδυ όταν έχει ησυχία.

---Δηλαδή πριν καεί θα κολήσει ο υπολογιστής και έτσι θα την γλυτώσω?

Μεγάλη φαντασία εχεις :jump:

αν έπρεπε να συγκρίνω τον θορυβο που κάνουν τα fans μου μεταξύ τους θα το έλεγα, νομίζω μιλάμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ ;) οταν λέω είναι αθόρυβη καταλαβαίνουν όλοι τι εννοώ, να στο εξηγήσω για να είμαι και σίγουρος οτι το κατάλαβες, στις 5250 στροφές βγάζει λιγότερο θόρυβο απο εναν ΤΙΤΑΝ 12αρη που δουλεύει χαμηλομένος στις 1300 στροφές :D

Πληροφοριακά μένω στην εξοχή που λένε σε οικόπεδο 5 στρέμματα και το επόμενο σπίτι απέχει 150 μέτρα και ο επαρχιακός δρόμος (που λένε) άλλα τόσα.

Καληνύχτα

Αρχική απάντηση από ARK [Σήμερα, στις 15:38]

Tότε πήγαινε σε κανένα ωτορανιγγολόγο.

Ποιό εύκολο είναι να πεταξεις εσύ την κάρτα σου :clap: ωραίος είσαι πράγματι, να σε χαίρονται αυτοί που σε χαίρονται :bye:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.