Lombardo Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2012 Καλησπέρα σας! Λοιπόν, το πρόβλημα είναι το εξής! Ξεκινάω να κάνω την εγκατάσταση των windows 7, όλα είναι κανονικά! Αφού επιλέγω τη γλώσσα, και πατάω την εγκατάσταση, μετά επιλέγω και το partiotion που θέλω να περαστούν τα windows κι εκείνο αρχίζει να κάνει την αντιγραφή και τις εγκαταστάσεις του, τα τελειώνει κι αυτά κανονικά και, φτάνει στο σημείο που μου λέει ότι ο υπολογιστής σας θα κάνει restart εντός 10 δευτερολέπτων! Τέλεια μέχρι εδώ! Κάνει το restart κι επανέρχεται στην οθόνη με την αντιγραφή και τις εγκαταστάσεις και περιμένω να τελειώσει την Ολοκλήρωση Εγκατάστασης (Ιnstallation Completing)... Εκεί λοιπόν, σε αυτό το σημείο κολλάει! 8 φορές έχω προσπαθήσει, οι δύο από αυτές τις προσπάθειες έγιναν κι όλας από γνήσια windows 7! Αλλά εκείνο τίποτα, αμετανόητο. Μάλιστα μια φορά περίμενα 3 ώρες, αλλά τίποτα! Για να γίνω πιο συγκεκριμένος δεν κρασάρει καθόλου ο υπολογιστής, απλώς φαίνεται να μην βρίσκει αυτό που θέλει σ' εκείνο το σημείο, μάλιστα οι 3 τελίτσες διπλά από την Ολοκλήρωση εγκατάστασης κουνιούνται κανονικά, το ποντίκι το κουνάω κι αυτό κανονικά, σα να μη βρίσκει κάτι που θέλει. Δεν ξέρω και πολλά για να φτάσω μόνος στο συμπέρσμα τι είναι αυτό που θέλει, ή τέλος πάντων να βρω τι παίζει Περαιτέρω πληροφορίες! Μητρική: GIGABYTE GA-G31M-ES2L(με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών) Επεξεργαστής: Intel Core2 6600 (η μνήμη δε θυμάμαι τι μάρκα είναι, πάντως είναι 2 giga στα 2.40GHz! Όσο για το σύστημα που έχω τώρα είναι XP professional SP3 το έβαλα μετά την 8η αποτυχημένη προσπάθεια για τα windows 7! Αυτά, ελπίζω να μπορέσετε να βοηθήσετε, ευχαριστώ προκαταβολικά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator_Crack Οκτώβριος 15, 2012 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2012 Καλησπέρα και καλωσήρθες στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ. Έχω κάποιες ερωτησούλες να κάνω, οι οποίες είναι οι εξής:Πρίν ξεκινήσουν τα προβλήματα που περιγράφεις, είχες πειράξει/αλλάξει το οτιδήποτε μέσα από το BIOS πρόσφατα?Η μητρική σου υποστηρίζει 2 μνημούλες DDR2 εώς 4GB με ταχύτητα 800 ώς στάνταρ και μετά με "πείραγμα-Overclock" μέχρι 1066+. Αναφέρεις το εξής. η μνήμη δε θυμάμαι τι μάρκα είναι, πάντως είναι 2 giga στα 2.40GHz Αυτό το 2.40 με μπερδεύει και με βάζει σε σκέψεις ή ότι τις έχεις υπερχρονίσει πολύ ή ότι ίσως κάτι λές λάθος.Δοκίμασες να αποσυνδέσεις τα πάντα από συσκευές (usb συσκευές - κάμερες και άλλα) πρίν την εγκατάσταση ? Άν ναι είχε αποτέλεσμα ? Άν όχι, δοκίμασε να αποσυνδέσεις τα πάντα και δές άν προχωράει.Το πρόβλημα μπορεί να εμφανίζεται λόγω του κληρού δίσκου σου (δέν αναφέρεις τί δίσκο έχεις (χωρητικότητα/μάρκα), λόγω των μνημών (θέμα υπερχρονισμού / να βγάζουν errors )Στο πρώτο στάδιο του partition του δίσκου, πάτησες επόμενο επιλέγοντας απλώς ή δημιούργησες δικό σου? Άν όχι, κάνε Διαγραφή διαμερίσματος και δημιούργησε ένα δικό σου. Θα σου πρότεινα να μήν χρησιμοποιήσεις όλο τον δίσκο.Αυτά για την ώρα reply. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lombardo Οκτώβριος 15, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2012 Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, και για την άμεση ανταπόκριση! 1. Δεν πείραξα τίποτα στα BIOS, τον είχα πάει σε τεχνικό, γιατί είχε πρόβλημα η κάρτα γραφικών, και η μητρική από μια ASUS που είχα μου έβαλε αυτήν που έχω τώρα, λεφτά και για κάρτα γραφικών δεν υπήρχαν, κι έτσι άφησα την ενσωματωμένη. Ο, τι πείραξε αυτός, εγώ τίποτα! (Η προσπάθεια για τα windows 7 έγινε και με την παλιά μητρική και με την καινούργια) 2. Προφανώς έγινε λάθος, τα 2.40GHz που γράφω είναι του επεξεργαστή, δεν ξέρω τι σκεφτόμουν! η ram είναι 2 giga DDR2 800ΜHz! Μάρκα ακόμα δε θυμάμαι! Και δεν έχω κάνει Overlock πουθενά! (Τζάμπα σε έβαλα σε σκέψεις, sorry για το λάθος!) 3. Αυτή είναι μια απλή και καλή ιδέα που δε σκέφτηκα, αν δεν καταλήξουμε πουθενά αλλού, θα ξαναδοκιμάσω έτσι! Οπότε όχι, δεν το έχω δοκιμάσει αυτό! 4. Ο σκληρός δίσκος είναι ένας Hitachi HDT7725032VLA360 (300GB)! 5. Ευχαριστώ προκαταβολικά και πάλι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Οκτώβριος 15, 2012 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2012 Μάλλον σκληρός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Οκτώβριος 15, 2012 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2012 Ισως κ το δισκακι των windows. Δοκιμασε με κανενα αλλο...Αφου τα χεις αυθεντικα, ψαξε βρες την ιδια εκδοση να κατεβασεις και βαλε τους κωδικους σου κατα την εγκατασταση.Επισης κατεβασε το hirens boot cd, γραψε το, κανε boot απο αυτο και κανε ελεγχο στο δισκο σου. Θα εχει μεσα και το hd sentinel, αλλα και πιο εξειδικευμενο tool απο την εταιρια του δισκου σου. Θα παιζεις με τα βελακια και enter και escape, ή οτι σου δειχνει στην οθονη. Οταν επιλεξεις πχ αυτο που θες θα βγαλει στο κεντρο μια λιστα με επιλογες, ή το αφηνεις να επιλεξει την default επιλογη ή πατας enter, enter..... για να τελειωνεις.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lombardo Οκτώβριος 15, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2012 To έχω δοκιμάσει αυτό που είπες στην αρχή...Μετά με το hiren's boot cd μου τα χάλασες!Δεν κατάλαβα τι ακριβώς κάνει, βρίσκει σφάλματα στα devices?!Λες να ψάξω τον σκληρό δίσκο, όπως ο φίλος παραπάνω, γιατί τον υποψιάζεστε?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator_Crack Οκτώβριος 15, 2012 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2012 To έχω δοκιμάσει αυτό που είπες στην αρχή...Μετά με το hiren's boot cd μου τα χάλασες!Δεν κατάλαβα τι ακριβώς κάνει, βρίσκει σφάλματα στα devices?!Λες να ψάξω τον σκληρό δίσκο, όπως ο φίλος παραπάνω, γιατί τον υποψιάζεστε?!Τον υποψιαζόμαστε γιατί ακόμα και ένα bad sector που λέει ο λόγος να έχει μπορεί να κάνει πολλές φορές το pc na "γκρινιάζει". Το hirens boot cd είναι γεμάτο με διαγνωστικά εργαλεία τα οποία τα χρησιμοποιήσεις σε Dos μορφή και επιπλέον έχει και δύο εικονικά (live cd) λειτουργικά το ένα linux και το άλλο XP μέσα από το οποίο μπορείς επίσης να τρέξης πολλά από αυτά τα εργαλεία και πολλά άλλα.Συγκεκριμένα για τον δίσκο σου (Hitachi), έχει ένα εργαλείο στην κατηγορία "Hard Disk Tools" ονόματι IBM Hitachi Drive Fitness Test 4.16 που ίσως σου κάνει αλλιώς υπάρχει το Hard disk sentinel, HDAT2 (πλήρης σάρωση δίσκου για σφάλματα/bad sectors/ προσπάθεια επιδιόρθωση των bad sectors/low level format και άλλα).~ Το hirens boot cd αφού το κατεβάσεις, θα πάρεις και θα γράψεις το ISO αρχείο που δίνει με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για κάψιμο cd (εγγραφή ΕΙΚΟΝΑΣ πρέπει να επιλέξεις). Μετά είναι bootable οπότε και θα το χρσηιμοποιήσεις όπως το cd των 7/XP που έχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lombardo Οκτώβριος 15, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2012 Λοιπόν, έκανα ο, τι μου είπατε σχετικά με το hiren's boot, στον σκληρό δίσκο δε μου έβγαλε ούτε warning, ούτε errors!Αν δεν ειπωθεί καμιά άλλη ιδέα, θα δοκιμάσω αύριο να αφαιρέσω όλες τις εξωτερικές συσκευές που μου πρότεινε κι ο Predator Crack. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Οκτώβριος 15, 2012 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2012 Ισως κ το δισκακι των windows. Δοκιμασε με κανενα αλλο...Αφου τα χεις αυθεντικα, ψαξε βρες την ιδια εκδοση να κατεβασεις και βαλε τους κωδικους σου κατα την εγκατασταση.Δοκιμασε και αυτο λοιπον, αφου δεν φταιει ο δισκος σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
budhas Οκτώβριος 16, 2012 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2012 Δοκιμασε με αλλο δισκακι λειτουργικου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lombardo Οκτώβριος 16, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2012 Χαιρετώ σας!Λοιπόν,δοκίμασα να αφαιρέσω όλες τις εξωτερικές συσκευές, αλλά τίποτα και μ' αυτή τη λύση.Και όσον αφορά το δισκάκι, κι εκεί τίποτα!Γενικά δεν πιστεύω ότι φταίνε τα δισκάκια, διότι πριν καιρό που είχα δοκιμάσει μ' ένα δισκάκι, το ίδιο δισκάκι είχε μπει κανονικά στο pc ενός φίλου μου.Δεν ξέρω κιόλας...Αν είστε σίγουροι για το δισκάκι να κάτσω να προσπαθήσω και μ' άλλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator_Crack Οκτώβριος 16, 2012 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2012 Χαιρετώ σας!Λοιπόν,δοκίμασα να αφαιρέσω όλες τις εξωτερικές συσκευές, αλλά τίποτα και μ' αυτή τη λύση.Και όσον αφορά το δισκάκι, κι εκεί τίποτα!Γενικά δεν πιστεύω ότι φταίνε τα δισκάκια, διότι πριν καιρό που είχα δοκιμάσει μ' ένα δισκάκι, το ίδιο δισκάκι είχε μπει κανονικά στο pc ενός φίλου μου.Δεν ξέρω κιόλας...Αν είστε σίγουροι για το δισκάκι να κάτσω να προσπαθήσω και μ' άλλα...Καλησπέρα.Λοιπόν. Τo DVD/CD drive σου είναι sata ή IDE ? Αφού αποσυνδέςσεις εξωτερικές συσκευές πάλι (usb κυρίως) αφήνωντας μόνο το πληκτρολόγιο πάνω, θα πάς στο BIOS προσεκτικά και θα κάνεις τα εξής.Στο STANDARD CMOS FEATURES -> κάνε DISABLE ότι έχει σχέση με FLOPPY (δισκέτα). Δηλαδή DRIVE A -> DISABLE και FLOPPY 3 MODE SUPPORT ->Τέλος και σημαντικό στο INTEGRATED PERIPHERALS η δεύτερη επιλογή (ON CHIP SATA MODE) τι επιλογή έχει ? Άν είναι AUTO θα την κάνεις COMBINED αρχικά για να δοκιμάσουμε και άν αποτύχει ENHANCED.Επιλέγεις SAVE & EXIT SETUP (YES - Y) και πές μας άν υπάρχει φώς στο τούνελ μετά το restart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lombardo Οκτώβριος 16, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2012 Λοιπόν, το DVD/CD drive είναι sata!Θα το δοκιμάσω κι αυτό, να μπω στο BIOS, κι αν δε δούμε φως, και πάλι ευχαριστώ για την προσπάθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Οκτώβριος 17, 2012 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2012 Moυ έχει τύχει να μην ολοκληρώνεται η εγκατάσταση γιατί είχα πρόβλημα με τις μνήμες Link to comment Share on other sites More sharing options...
newmail115 Οκτώβριος 17, 2012 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2012 Σκληρός δίσκος ή μνήμες φίλε μου.Δεν νομίζω να παίζει ρόλο αν το drive σου είναι IDE ή SATA αφού όπως γράφεις η εγκατάσταση προχωράει κανονικά μέχρι το τελευταίο στάδιο.Για τον σκληρό δοκίμασε HDD Regenerator ή KillDisk για να διορθώσεις τυχόν προβληματικά sectors γιατί τα τελευταία Hiren's Βοοt λόγω πνευματικών δικαιωμάτων είτε έχουν lite ή προβληματικές εκδόσεις και με lite εκδόσεις τέτοιων προγραμμάτων σοβαρή δουλειά δεν κάνεις...Για τις μνήμες αν τυχόν σου περνάει το memtest δοκίμασε να τις βάζεις εναλλακτικά ή δοκίμασε να βάλεις επάνω κάποιες άλλες, πχ απο έναν φίλο σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
auditt Οκτώβριος 17, 2012 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2012 Καλημερα ειχα παρομοιο περιπου προβλημα σε pc φιλου και εφτεγε ο σκληροςδοκιμασε σε αλλο pc το να περασεις αυτα τα windows για να το τσεκαρεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lombardo Οκτώβριος 17, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2012 Καλησπέρα σας!Μετά την προσπάθεια σας να εντοπίσουμε το πρόβλημα και να το επιλύσουμε, εκείνο επιλύθηκε! ! !Κι έτσι έκανα τις αλλαγές που μου πρότεινε ο Predator Crack στο BIOS, έβγαλα όλες τις εξωτερικές συσκευές.Και ξεκίνησα ξανά το format!Φτάσαμε πάλι στο σημείο "Ολοκλήρωση Εγκατάσταση"!Για μία ώρα ήταν περίπου κολλημένο εκεί, όπως το είχα περιγράψει και προχθές, εν τέλει νευριάζω το αφήνω σε εκείνο το σημείο και φεύγω από το σπίτι.Το είχα αφήσει 6 ώρες περίπου.(δεν ξέρω δηλαδή πότε κατάφερε να περάσει εκείνο το σημείο)Τέλος πάντων γυρίζω σπίτι και ήταν εντάξει!Ίσως να έχουν κάποιο θεματάκι οι μνήμες ή ο σκληρός εν τέλει.Αφού δεν βρήκε τίποτα το hiren's boot, θα δοκιμάσω και το πρόγραμμα που πρότεινε ο φίλος newmail115!Αλλά, ωστόσο προέκυψε άλλο "θεματάκι"Επάνω στο format, διαχωρίζοντας τον δίσκο από 300gb σε 30gb και 270gb, δηλαδή ο, τι κάνω σε κάθε format ξεκίνησα κανονικά την εγκατάσταση, δεν έκανα τίποτα το διαφορετικό σε εκείνο το σημείο!Μα μόλις άνοιξα τον Υπολογιστή μου, εκεί υπήρχε μόνο το μέρος που ήταν εγκατεστημένα τα windows, το υπόλοιπο (270gb) απουσίαζε!Πήγα στο Υλικό/Ήχος και μετά στο pc και βρήκα τον σκληρό και μου λέει για τα 270gb "μη εκχωρημένος χώρος"! ! !Εμπάση περιπτώσει δεν έκανα τίποτα το διαφορετικό!Λέτε να έκανα τίποτα, καταλάθος?!Όποιος μου προτείνει να τον βάψω και μπλε και να τον πετάξω στη θάλασσα δε θα τον παρεξηγήσω πάντως!Όλο προβλήματα!Τέλος πάντων, σας ευχαριστώ όλους όσους προσπαθήσατε να βρούμε μια λύση, για το ζήτημά μου! ! !Να 'στε καλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lombardo Οκτώβριος 17, 2012 Author #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2012 Άκυρο παιδιά το θέμα μου!Δεξί κλικ στον υπολογιστή μου, διαχείριση, μετά πήγα στο τόμο "μη εκχωρημένος τόμος", και πάτησα Νέος τόμος και όλα εντάξει, μου τον εμφανίζει!Σας ευχαριστώ και πάλι παιδιά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Οκτώβριος 17, 2012 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2012 Τι σχεση εχει αυτο;Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.