RootX Οκτώβριος 15, 2012 #21 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2012 Καταρχήν να ευχαριστήσω τον ati8assos για τον κόπο του και την αφορμή για συζήτηση που προέκυψε μέσω του νήματος.Θα ήθελα να παραθέσω ένα link, το οποίο δεν θυμάμαι να το έχω δει σε παρόμοιο thread. Αφορά τα Win 7 και το πως το λειτουργικό το ίδιο "προστατεύει τους SSD":Support and Q&A for Solid-State Drives - Engineering Windows 7 - Site Home - MSDN Blogs* Το "ζουμί" είναι στο FAQ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdemetri Οκτώβριος 15, 2012 #22 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2012 Εγώ με 12gb RAM χρησιμοποιώ τις ρυθμίσεις αυτές:Sean's Windows 7 Install & Optimization Guide for SSDs & HDDsκαι μέσω του ImDisk έχω RAMDISK 1GB στο οποίο αποθηκεύω την cache των browsers για πολύ γρήγορο browsing... Την εικόνα την διαβάζει από τον SSD (-Corsair Performance Pro 256GB-) το λειτουργικό κατά το φόρτωμα και την αποθηκεύει κατά το κλείσιμο σε χρόνους που δεν γίνονται αντιληπτοί ... Είμαι έτσι 2 χρόνια τώρα και no problem at all... Όσον αφορά την ζωή του SSD ε όταν χαλάσει θα τον αλλάξω τόσο απλά ... Enjoy your SSD ...Σημείωση: O SSD υπάρχει εδώ και 10 μήνες πριν όλα γίνονταν σε HDD WD Black 1TB... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ati8assos Οκτώβριος 15, 2012 Author #23 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2012 [MENTION=129]Chosen[/MENTION] Ίσως και να έχει παρεξηγηθεί/παρερμηνευτεί ο σκοπός των ενεργειών αυτού του νήματος. Δεν υπάρχει κανένα μα κανένα άγχος για το σώσιμο των κελίων της NAND , το άγχος μικραίνει την ζωή, ο διπλός στόχος που το εξηγώ και στην αρχή, είναι να αυξηθεί η μακροζωία του SSD χωρίς όμως την ελάττωση στις επιδόσεις του συστήματος ή την μείωση της λειτουργικότητας του. Τώρα το αν αξίζει να το κυνηγήσει κανείς επαφίεται καθαρά στην προσωπική επιλογή του καθένα μας. Η παραμετροποίηση/Fine Tuning του συστήματος, γίνεται μια φορά και είναι set and forget, δεν ασχολείσαι άλλο με αυτό και ούτε κοιτάς κάθε μέρα τα logs να δεις τι γράφτηκε, ούτε και είναι λόγος για το αν θα μείνεις άυπνος. Οι τιμές θα είναι πτωτικές, και στα ίδια χρήματα θα αγοράζουμε μεγαλύτερες χωρητικότητες στους SSD, έτσι όπως τα λες είναι, αλλά επεκτείνοντας πιστεύω πως το κριτήριο αγοράς είναι το τι έχουμε ανάγκη εδώ και τώρα κάθε φορά και κινούμαστε ανάλογα, αν περιμέναμε πότε θα πέσουν οι τιμές ίσως και να μην αγοράζαμε ποτέ. Συμφωνώ όμως απόλυτα με αυτό που λες πως οι διαφορετικές προτεραιότητες καθορίζουν και ιεραρχούν τις επιλογές μας. [MENTION=15582]fantomas[/MENTION] Δεν υπάρχει ούτε ξενέρωμα, ούτε παρεξήγηση γνωστά και κατανοητά όλα, στα επιχειρήματα βρίσκεται η δύναμη,:clap: απλά μου κάνει εντύπωση πως ακούγονται απόψεις του τύπου “δεν αξίζει”, “μην κάνεις τίποτα” σε ένα forum που το όνομά του είναι “Το Εργαστήρι”. [MENTION=14015]Havic[/MENTION] Ενδιαφέροντα τα όσα λες περί Ramdisk, θα κάνω μια δοκιμή να το έχω μόνο για Temp & Scratch Disk δίχως να σώνω το image κατά το Shut down, αλλά επειδή στα Temp των Win είναι περισσότερα τα Reads παρά τα Writes πολύ πιθανόν να γίνεται αυτό που αναφέρει ο iceblade, μεταφορά από την μια τσέπη στην άλλη. Το page file το έχω ορίσει σε εύρος από 16 - 4096MB και μέχρι στιγμής έπειτα από περίπου μια εβδομάδα χρήσης παραμένει σταθερά 16MB σε μέγεθος πράγμα που σημαίνει ότι τελικά η RAM αρκεί και ίσως και να μην το χρειάζεται καθόλου. [MENTION=27]RootX[/MENTION] Ευχαριστώ για την υποδοχή και το link που παρέθεσες πολύ ενημερωτικά τα όσα αναφέρονται για τους SSD, θα σταθώ στο σημείο που αναφέρει πως τα Win 7 απενεργοποιούν το Superfetch, εκεί δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό τους αφού στην RAM υπάρχει η μέγιστη απόδοση, κατά πολύ ανώτερη από τις ταχύτητες ενός SSD. Είχα βάλει πειραματικά τα Win 8 RC στο HDD Raid, και μου έκαναν πάνω από 6.5 GB Caching files στην RAM,στο σύστημα δε τα πάντα λειτουργούσαν σε χρόνο dt. [MENTION=17943]sdemetri[/MENTION] Ενδιαφέρον επίσης το Link που παραθέτεις, πολλές καλές ιδέες , θα δοκιμάσω όπως αναφέρω και παρά πάνω την χρήση ενός Ramdisκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havic Οκτώβριος 15, 2012 #24 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2012 Πέρι ram cache , έριξα μια μάτια και βρήκα δυο άρθρα με λίγα benches η διαφορά στα bench είναι πολύ μεγάλη, ρίξτε μια μάτια Link 1 Link 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ati8assos Οκτώβριος 15, 2012 Author #25 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2012 Yeap, το FancyCache που αναφέρει το έχω παραθέσει στο starting post, πράγματι τα νούμερα στα μετροπρογράμματα είναι εξωπραγματικά και όσο ταχύτερη RAM έχεις τόσο και ανεβαίνουν. Έχω πειραματιστεί και με το SuperCache 5 (με δυνατότητα μόνο Reads απ’ ότι θυμάμαι) και δεν με ενθουσίασε τόσο όσο το FancyCache. Παραθέτω και 2 ss από benches με RAM Caching παλαιότερα με λειτουργία στους HDDs. Πάντως τα Windows δεν ξεγελάστηκαν, σε αντίθεση με τα μετροπρογράμματα, και το HDD score στο WEI παρέμεινε 6.1 Αυτό μάλλον σημαίνει πως το RAM Caching δεν δουλεύει σε τόσο βαθύ επίπεδο στα layers του OS όσο το διαφημίζουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Οκτώβριος 15, 2012 #26 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2012 [MENTION=26915]ati8assos[/MENTION] συγνώμη αν το ποστ μου φάνηκε επιθετικό, δεν ήταν αυτός ο σκοπός. Απλά εστίασα περισσότερο στο κατά πόσο είναι αναγκαίο να γίνονται αυτά τα tweaks, απ'ότι στα tweaks καθεαυτά Οι πληροφορίες που έχεις παραθέσει είναι πολύ αξιόλογες και σίγουρα υπάρχει κόσμος που δεν σκέφτεται όπως και γω, και θα βρει εφαρμογές Link to comment Share on other sites More sharing options...
ati8assos Οκτώβριος 16, 2012 Author #27 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2012 [MENTION=129]Chosen[/MENTION] Τίποτα, δεν υπάρχει θέμα, μεγάλα παιδιά είμαστε, να σαι καλά κι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τα σχόλια που δίνεις. Η πληροφορία/γνώση καθώς και η αξιοποίησή της είναι ζήτημα καθαρά προσωπικής επιλογής όπως αναφέρω και πιο πάνω. Anyway, cheers m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.