Zarko1 Οκτώβριος 26, 2012 Author #61 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2012 αλλα, εχω και την απορια, γιατι εχεις την ψυκτρα και φυσαει προς τα επανω αντι πισω? Έλα ντε. Απλά κόλλημα του μυαλού μου. Μάλλον επειδή το Shinobi είναι γεμάτο ανοίγματα στην οροφή, οπότε σκεφτόμουν ότι ο πολύ ζεστός αέρας από την ψύκτρα της cpu θα ανεβαίνει εύκολα προς τα πάνω και θα αποβάλλεται. Και επειδή μου αρέσει πολύ περισσότερο να είναι οριζοντιωμένη η True Black 120, να κοιτάζει δηλαδή προς τα πάνω, και όχι κάθετη, δηλ. να κοιτάζει προς τα πίσω. Anyway, θα προτιμήσω σίγουρα τις low profile μνήμες για να έχω όλες τις επιλογές διαθέσιμες. Στο μεταξύ, έχω ψιλοκολλήσει με το Blu-ray drive. Κατέληξα οριστικά στο LG BH10LS38, αλλά δεν το βρίσκω πουθενά άμεσα διαθέσιμο σε καλή τιμή, και δεν παίρνω σαφείς απαντήσεις για ημερομηνία παράδοσης. Το βρίσκω μόνο σε αυτούς εδώ, αλλά δεν μου πολυγεμίζουν το μάτι, υποψιάζομαι μπλεξίματα. Τους ξέρει κανείς μήπως παιδιά, και να έχει ψωνίσει κάτι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Οκτώβριος 26, 2012 #62 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2012 Έλα ντε. Απλά κόλλημα του μυαλού μου. Μάλλον επειδή το Shinobi είναι γεμάτο ανοίγματα στην οροφή, οπότε σκεφτόμουν ότι ο πολύ ζεστός αέρας από την ψύκτρα της cpu θα ανεβαίνει εύκολα προς τα πάνω και θα αποβάλλεται. πολύ σωστά το σκέφτηκες Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Οκτώβριος 26, 2012 #63 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2012 οκ. απο απλη περιεργεια ρωτησα..! το omarket δεν το γνωριζω. αλλα βλεπω τελευταια οτι στα site τυπου Σκρουτζ βγαινει ψηλα. με χαμηλες τιμες..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
polydoros Οκτώβριος 26, 2012 #64 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2012 δεν ξέρω αν έχει κλείσει το θέμα ή όχι αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι με 980 ευρώ σου έχω υπολογιστή ισχυρό και όχι μόνο για γραφιστική απλά θα γίνει παραγγελία από έξω και θα στα φέρουν το πολύ σε 2-3 μέρες...αν θέλεις να μάθεις παραπάνω για την σύνθεση και το κατάστημα στείλε μου pm να σου πω αναλυτικά η τιμή είναι με μεταφορικά....και φπα μέσα ...από Ελληνικό site χωρίς να ξέρω βέβαια έξοδα αποστολής σου προτείνω αυτήν την σύνθεση + πληκτρολόγιο και ποντίκι1 001-13402 Microsoft Wireless Desktop 3000 [MFC-00017] 38,20 € 2 001-17956 Corsair Builder Series CX600 V2 [CMPSU-600CXV2] 56,90 € 3 001-17132 Kingston 8GB HyperX Genesis 1600MHz CL9 (Kit of 2) [KHX1600C9D3K2/8GX] 33,58 € 4 001-18824 Corsair Carbide Series 500R Mid-Tower Case - Black [CC-9011012-WW] 113,81 € 5 001-19321 Seagate 1TB Barracuda SATA III [sT1000DM003] 71,79 € 6 001-20162 Intel Core i5-3570K [bX80637I53570K] 189,42 € 7 001-20256 Gigabyte Z77X-D3H 110,16 € 8 001-21014 Kingston 120GB SSD HyperX 3K 2.5 SATA III Bundled Desktop Kit [sH103S3/120G] 80,49 € 9 001-21234 Gigabyte GTX 660 Ti 2GB [N66TWF2-2GD] 252,02 € 10 001-21722 Samsung SH-224BB (SATA) Black 14,63 € Σύνολο: 961,00 €ΦΠΑ 23%: 221,03 €Πληρωτέο: 1182,03 €MY SYSTEMS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Οκτώβριος 26, 2012 Author #65 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2012 δεν ξέρω αν έχει κλείσει το θέμα ή όχι αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι με 980 ευρώ σου έχω υπολογιστή ισχυρό και όχι μόνο για γραφιστική απλά θα γίνει παραγγελία από έξω και θα στα φέρουν το πολύ σε 2-3 μέρες...αν θέλεις να μάθεις παραπάνω για την σύνθεση και το κατάστημα στείλε μου pm να σου πω αναλυτικά η τιμή είναι με μεταφορικά....και φπα μέσα ... Φίλε polydoros, είναι πολύ αργά για αλλαγές, έχουν ήδη παραγγελθεί τα πάντα, το μοναδικό που δεν έχω κλείσει αυτή τη στιγμή, είναι το Blu-ray drive της LG. Σε ευχαριστώ και για τον κόπο που έκανες, αλλά η συγκεκριμένη σύνθεση δεν θα με κάλυπτε σε πολλούς τομείς. Τα 8GB RAM δεν μου φτάνουν ούτε για αστείο, θα πάω σε 32GB RAM για να παίζω σε RAM disk που θα ξεκινάει από τα 8GB σαν default και θα φτάνει μέχρι τα 20GB όταν χρειάζεται στις πολύ απαιτητικές δουλειές, όπως ο κατάλογος που κάνουμε αυτή τη στιγμή και έχει ξεζουμίσει όλα μας τα pc μέχρι τα τελευταία τους όρια. Ούτε το 1ΤΒ σε χωρητικότητα δίσκων δεν θα μου έφτανε, σκεφτόμουν να πήγαινα σε τέσσερις δίσκους Barracuda των 2ΤΒ σε raid 0+1 για να έχω και ταχύτητα και ασφάλεια, αλλά δεν μου βγαίνει οικονομικά το μπάτζετ, και θα πάω τελικά από ότι φαίνεται σε δύο Barracuda των 2ΤΒ σε raid 1 για απόλυτη ασφάλεια. Επίσης ούτε κατά διάνοια δεν θα έβαζα κάρτα γραφικών με ανεμιστήρα σε αυστηρά επαγγελματικό pc στο οποίο δεν παίζονται ποτέ παιχνίδια, και που θα δουλεύει συνέχεια επί ατέλειωτα 24ωρα, και από το οποίο απαιτώ την μέγιστη αξιοπιστία. Έχω καεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν από ανεμιστήρες σε κάρτες γραφικών που ξεκίνησαν να ακούγονται μετά από κάποιους μήνες σαν αλυσοπρίονα, δεν πρόκειται με τίποτα να ξαναρισκάρω το ίδιο λάθος. Έχει παραγγελθεί ήδη από το εξωτερικό και είναι καθοδόν η ATI 7750 ultimate, πιθανότατα η ισχυρότερη fanless κάρτα γραφικών του πλανήτη αυτή τη στιγμή. Επίσης εγκαταλείπω από ότι φαίνεται την ιδέα των δύο ssd σε raid 0 για λειτουργικό και προγράμματα, και θα πάω τελικά σε έναν Samsung 830 128GB για λειτουργικό και προγράμματα και έναν ίδιο δεύτερο για να δουλεύονται λιγότερο απαιτητικές δουλειές, που δεν θα απαιτείται το πανίσχυρο RAM disk... :bigsmile: Μου ήρθαν και οι δύο Scythe που θα μπουν στο Shinobi για εισαγωγή αέρα. Θα τους βάλω μάλλον να παίζουν κανονικά στα 12V και στις 800 στροφές που είναι και το μάξιμουμ, για να έχω καλύτερο airflow. Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να ακούγονται, μια και το Shinobi θα μπει στο πάτωμα κάτω από τον πάγκο εργασίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 26, 2012 #66 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2012 Ανυπομονώ να μάθω τις επιδόσεις του μηχανήματος και τις διαφορές στην ταχύτητα σε σχέση με το παλιό... Να δούμε και αν ο περιβόητος κατάλογος θα γονατίζει και το νέο μηχάνημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Οκτώβριος 26, 2012 Author #67 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2012 Ανυπομονώ να μάθω τις επιδόσεις του μηχανήματος και τις διαφορές στην ταχύτητα σε σχέση με το παλιό... Να δούμε και αν ο περιβόητος κατάλογος θα γονατίζει και το νέο μηχάνημα. Εγώ να δεις πώς το περιμένω φίλε gdp77, και κυρίως το να λυθεί ο γρίφος στο εάν η καθυστέρηση που έχουμε στα σαλόνια του InDesign τώρα στο συγκεκριμένο κατάλογο, οφείλεται περισσότερο στο transfer rate των σκληρών δίσκων ή στην κάρτα γραφικών ή και στα δύο, σε συνδυασμό δηλαδή! Στο νέο pc θα δοκιμάσω αρχικά πρώτα τον κατάλογο στον Samsung ssd να δω τι βελτίωση θα πάρω, και μετά φυσικά στο ram disk, όπου πιστεύω ότι λογικά πρέπει να γίνονται τα πάντα αστραπιαία! Στο κομμάτι της κάρτας γραφικών τώρα, λογικά η ATI 7750 είναι πολλές φορές ισχυρότερη από την fanless Gainward του 1GB που φοράει το υπάρχον pc με τον Q9550, αν θυμάμαι καλά πρέπει είναι το τσιπάκι 8600GT της Nvidia. Πάντως καθυστέρηση στα σαλόνια έχω κι εγώ (λιγότερη) στον κατάλογο στο δικό μου Shinobi με Q6600 στα 2,85GHz, 8GB RAM, OCZ Vertex 2 90GB για λειτουργικό, GT430 κάρτα γραφικών, με τα αρχεία αποθηκευμένα σε έναν Barracuda (3TB) ST3000DM001. Δηλαδή ούτε το δικό μου Shinobi είναι αρκετά ισχυρό για να διαχειριστεί τον συγκεκριμένο κατάλογο! Α, και ξέχασα να προσθέσω, συμπληρώστε και το γεγονός ότι εγώ παίζω στο δικό μου Shinobi σε χαμηλότερη ανάλυση (1920x1200) στο Dell 2410 από ότι το pc του γραφείου που παίζει στα 2560x1440 (Dell 2722). Και με τη χαμηλότερη ανάλυση λοιπόν, και με τον ssd για λειτουργικό, και με περισσότερη και ταχύτερη RAM, και πολύ γρηγορότερο σκληρό δίσκο, και πάλι δεν καταφέρνω να τρέξω τα σαλόνια με αξιοπρεπή ταχύτητα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 26, 2012 #68 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2012 Και με τη χαμηλότερη ανάλυση λοιπόν, και με τον ssd για λειτουργικό, και με περισσότερη και ταχύτερη RAM, και πολύ γρηγορότερο σκληρό δίσκο, και πάλι δεν καταφέρνω να τρέξω τα σαλόνια με αξιοπρεπή ταχύτητα!Σε φρενάρει καταρχήν ο μηχανικός δίσκος, εφόσον το αρχείο επεξεργασίας είναι εκεί. Ο ssd που έχεις για λειτουργικό, λίγο έως καθόλου επηρεάζει την ταχύτητα επεξεργασίας του συγκεκριμένου αρχείου. Μπορείς να δώσεις ένα screenshot από cpu και ram utilization την ώρα που γονατίζει το σύστημα στην επεξεργασία του καταλόγου αυτού ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
polydoros Οκτώβριος 27, 2012 #69 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2012 Φίλε polydoros, είναι πολύ αργά για αλλαγές, έχουν ήδη παραγγελθεί τα πάντα, το μοναδικό που δεν έχω κλείσει αυτή τη στιγμή, είναι το Blu-ray drive της LG. Σε ευχαριστώ και για τον κόπο που έκανες, αλλά η συγκεκριμένη σύνθεση δεν θα με κάλυπτε σε πολλούς τομείς. Τα 8GB RAM δεν μου φτάνουν ούτε για αστείο, θα πάω σε 32GB RAM για να παίζω σε RAM disk που θα ξεκινάει από τα 8GB σαν default και θα φτάνει μέχρι τα 20GB όταν χρειάζεται στις πολύ απαιτητικές δουλειές, όπως ο κατάλογος που κάνουμε αυτή τη στιγμή και έχει ξεζουμίσει όλα μας τα pc μέχρι τα τελευταία τους όρια. Ούτε το 1ΤΒ σε χωρητικότητα δίσκων δεν θα μου έφτανε, σκεφτόμουν να πήγαινα σε τέσσερις δίσκους Barracuda των 2ΤΒ σε raid 0+1 για να έχω και ταχύτητα και ασφάλεια, αλλά δεν μου βγαίνει οικονομικά το μπάτζετ, και θα πάω τελικά από ότι φαίνεται σε δύο Barracuda των 2ΤΒ σε raid 1 για απόλυτη ασφάλεια. Επίσης ούτε κατά διάνοια δεν θα έβαζα κάρτα γραφικών με ανεμιστήρα σε αυστηρά επαγγελματικό pc στο οποίο δεν παίζονται ποτέ παιχνίδια, και που θα δουλεύει συνέχεια επί ατέλειωτα 24ωρα, και από το οποίο απαιτώ την μέγιστη αξιοπιστία. Έχω καεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν από ανεμιστήρες σε κάρτες γραφικών που ξεκίνησαν να ακούγονται μετά από κάποιους μήνες σαν αλυσοπρίονα, δεν πρόκειται με τίποτα να ξαναρισκάρω το ίδιο λάθος. Έχει παραγγελθεί ήδη από το εξωτερικό και είναι καθοδόν η ATI 7750 ultimate, πιθανότατα η ισχυρότερη fanless κάρτα γραφικών του πλανήτη αυτή τη στιγμή. Επίσης εγκαταλείπω από ότι φαίνεται την ιδέα των δύο ssd σε raid 0 για λειτουργικό και προγράμματα, και θα πάω τελικά σε έναν Samsung 830 128GB για λειτουργικό και προγράμματα και έναν ίδιο δεύτερο για να δουλεύονται λιγότερο απαιτητικές δουλειές, που δεν θα απαιτείται το πανίσχυρο RAM disk... :bigsmile: Μου ήρθαν και οι δύο Scythe που θα μπουν στο Shinobi για εισαγωγή αέρα. Θα τους βάλω μάλλον να παίζουν κανονικά στα 12V και στις 800 στροφές που είναι και το μάξιμουμ, για να έχω καλύτερο airflow. Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να ακούγονται, μια και το Shinobi θα μπει στο πάτωμα κάτω από τον πάγκο εργασίας. εγώ πάντως θέλω να μου πεις αναλυτικά τι έχεις βάλει στο μηχάνημα σου και πόσα λεφτά έδωσες για να το χτίσεις που μάλλον τα έδωσε η εταιρία σου και όχι εσύ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimosxania Οκτώβριος 27, 2012 #70 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2012 Polydore αμα το πιασεις απο την αρχη το τοπικ θα τα βρεις ολα...Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Οκτώβριος 27, 2012 Author #71 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2012 Σε φρενάρει καταρχήν ο μηχανικός δίσκος, εφόσον το αρχείο επεξεργασίας είναι εκεί. Ο ssd που έχεις για λειτουργικό, λίγο έως καθόλου επηρεάζει την ταχύτητα επεξεργασίας του συγκεκριμένου αρχείου. Μπορείς να δώσεις ένα screenshot από cpu και ram utilization την ώρα που γονατίζει το σύστημα στην επεξεργασία του καταλόγου αυτού ? Συμφωνώ απόλυτα, όλα τα λεφτά στη δική μου περίπτωση φαίνεται ότι είναι στο transfer rate της πηγής που θα βρίσκονται αποθηκευμένα τα αρχεία (σκληρός δίσκος, ssd, ram drive). Αυτό το Σααβατοκύριακο ξεκινάμε να κλείνουμε τα πρώτα σαλόνια του καταλόγου, και όλες μου οι ελπίδες είναι πλέον στον OCZ Agility 3 των 60GB, που κότσαρα στο pc του γραφείου, το οποίο βέβαια έχει SATA 2 στη μητρική. Μεταφέρουμε εκεί όλα τα tiffs υψηλής ανάλυσης καθώς και τα αρχεία του InDesign, με την ελπίδα ότι ο μικρούλης ssd θα δώσει κάποιες ανάσες ζωής για να τα φέρει βόλτα το pc. Στο μεταξύ, ξεκίνησα σιγά σιγά τη συναρμολόγηση, προετοιμάζοντας το έδαφος. Πρώτα μία ακόμα διαφορά του νέου Shinobi σε σχέση με το παλιό. Εδώ βλέπετε το πίσω μέρος του δικού μου, όπου τα καπάκια από τις θύρες επέκτασης είναι ενιαία κομμάτια από μέταλλο. Ενώ εδώ είναι η πίσω μεριά του νέου Shinobi με τις USB3, όπου τα καλύμματα από τις θύρες επέκτασης είναι πλέον τρυπητά σε σχήμα κυψελωτό. Χαχαχά, πιο πολύ από όλα μου αρέσει το χαρτάκι με το serial number, που κι αυτό είναι νέα προσθήκη, δεν υπήρχε στο παλιό. Όλα τα είχε η Μαργιωρή, ο φερετζές της έλειπε! Έβαλα λοιπόν τους δύο Scythe για την εισαγωγή αέρα και ψύξη των δίσκων στο Shinobi. Οι συγκεκριμένοι ανεμιστήρες μου αρέσουν πολύ, τους έχω και στο δικό μου, και είναι σχεδόν dead silent. Εδώ έτοιμοι, τοποθετημένοι... Κι εδώ από μπροστά. Θα προτιμούσα βέβαια να ήταν μαύρες οι βίδες στήριξης των ανεμιστήρων, αλλά ποτέ δεν τα έχουμε όλα δικά μας. Έτσι κι αλλιώς δεν φαίνονται αν δεν βγει η πρόσοψη του Shinobi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Οκτώβριος 27, 2012 Author #72 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2012 Την Δευτέρα μου έρχονται σίγουρα η ASRock Z77 Extreme 4 και ο δεύτερος Samsung 830, οπότε προετοίμασα την «υποδοχή» του. Θα μπεί στο ίδιο bay των 5,25, το μεσαίο δηλαδή μαζί με τον άλλο Samsung σε σάντουιτς, ό ένας πάνω από τον άλλο. Αυτό μου εξοικονομεί το τρίτο bay των 5,25 για κάποια μελλοντική επέκταση. Εδώ βλέπετε τον πρώτο Samsung 830 τοποθετημένο στο πολύ όμορφο συρταράκι-αντάπτορα του Shinobi, και δίπλα του ο αντάπτορας από 3,5 σε 2,5 ίντσες που είχε στη συσκευασία του ο OCZ Vertex 90GB, που δεν τον έβαλα στο δικό μου. Ενώ εδώ είναι τοποθετημένος στον αντάπτορα της OCZ από την επάνω μεριά, για να καταλάβετε τη λογική τοποθέτησης. Ο ένας Samsung λοιπόν θα βιδώθεί απευθείας στον αντάπτορα του Shinobi, ενώ ο αντάπτορας της OCZ μπαίνει από πάνω, ταιριάζει γάντι και δεν χρειάζεται καθόλου βίδες, σφηνώνει πολύ καλά από μόνος του. Επάνω στον αντάπτορα της OCZ θα μπει ο δεύτερος Samsung που έρχεται τη Δευτέρα. Εδώ το συρτάρι-αντάπτορας από μπροστά. Κάτω του θα μπει το Blu-ray drive της LG, που ακόμα το ψάχνω... Κι εδώ μια φωτό από το πλάι... Αυτή το βδομάδα που μας έρχεται, λογικά περιμένω την ATI ultimate HD7750, καθώς και τα σλιβαριστά μαύρα καλώδια σύνδεσης, πάλι από το Quietpc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Οκτώβριος 29, 2012 Author #73 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2012 Φρέσκιες παραλαβές. :dance3: Η ASRock Z77 Extreme4 και ο δεύτερος Samsung 830 από ελληνικά καταστήματα, η HD7750 και τα σλιβαριστά καλώδια συνδέσεων (στο λευκό φάκελο) από το Quietpc. Περισσότερα αργότερα, μια και τρέχουμε και δεν φτάνουμε με τη δουλειά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Οκτώβριος 31, 2012 Author #74 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2012 Μετά από δύο ολόκληρες μέρες αφόρητης πίεσης από τη δουλειά, κατάφερα επιτέλους να βρω χρόνο να ανοίξω τα κουτιά από τις φρέσκιες παραλαβές! Εδώ η προέκταση της 24πινης, σε μαύρα σλιβαριστά καλώδια από το Quietpc. Πολύ όμορφη. Ενώ την έκανα την μπούρδα μου με τα μαύρα σλιβαριστά καλώδια για τις SATA τροφοδοσίες. Δεν πρόσεξα καν ότι είναι molex σε molex και όχι molex σε sata όπως ήθελα φυσικά! Μικρό το ποσό, μικρό και το κακό, παράγγειλα ήδη άλλα από το το ebay. Ενώ ήρθε η ώρα να ανταμώσουν και τα δύο αδελφάκια, οι δύο Samsung 830 των 128GB. Ο δεύτερος τοποθετημένος στον αντάπτορα της OCZ. :worship: Κι εδώ τοποθετημένοι ο ένας πάνω από τον άλλο σε σάντουιτς, στον συρτάρι-αντάπτορα του Shinobi. Και μέσα πλέον στο κουτί, στη θέση τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Οκτώβριος 31, 2012 Author #75 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2012 Επιτέλους άνοιξα και τη κούτα της Asrock Z77 Extreme4 για να ρίξω μια ματιά. Τα δύο μαύρα Sata καλώδια που περιλαμβάνει, θα τα χρησιμοποιήσω στο στήσιμο του κουτιού. Αλλά το ενδιαφέρον μου τράβηξε κατευθείαν το μαύρο i/o shield της μητρικής! Η μητρική έρχεται πολύ καλά προστατευμένη σε ένα παχύ περίβλημα από σκουρόχρωμο αφρολέξ, που την τυλίγει περιμετρικά. Ενώ εδώ μπορείτε να δείτε ότι στη μητρική υπάρχουν κανονικά οι τρύπες εκτός από το 1155 socket, και αυτές για το LGA775! :dance3: Στοιχείο που μου επιτρέπει να χρησιμοποιήσω να βάλω την True Black 120 χωρίς να αγοράσω το επιπλέον μπρακετάκι για socket 1155. Και μια κοντινή λήψη στα power και reset κουμπιά στο κάτω μέρος της μητρικής. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα βεβαίως, ο καθένας από εμάς έχει και διαφορετικό γούστο, στα μάτια μου πάντως η Asrock δείχνει όμορφη και καλοκατασκευασμένη μητρική. :yes4: Ενώ αυτό που σας έλεγα πριν για το i/o shield της μητρικής, επιβεβαιώθηκε πρακτικά μόλις το έβαλα στο Shinobi και βίδωσα τη μητρική στο κουτί. Κατά τη ταπεινή μου άποψη, η μητρική φωνάζει από μακριά ότι είναι φτιαγμένη για να μπαίνει σε μαύρα κουτιά, προσφέροντας άριστο οπτικό αποτέλεσμα, ακόμα και στην πίσω πλευρά! Ενώ και μέσα στο Shinobi μου αρέσει πολύ οπτικά. Είχα και την ευκαιρία να αρχίσω να οργανώνω το cable management, προσπαθώντας να βρω το τι πρέπει να περάσει από πού... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Νοέμβριος 1, 2012 Author #76 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2012 Έχουμε και μια μικρή αλλαγή στο setup: ο i5 2500K έχει καταντήσει πλέον πολύ δυσεύρετος μια και οδεύει προς οριστική απόσυρση, έτσι αποφάσισα να παραγγείλω τον i5 3570Κ (που είναι και ο ουσιαστικός αντικαταστάτης του) και τον παραλαμβάνω αύριο. :yes4: Για το Blu-ray drive το LG BH10LS38, αφού είδα και απόειδα με δύο ελληνικά καταστήματα, που "υποτίθεται" ότι το είχαν σε απόθεμα, ενώ καλύτερα να μην πω τι είχαν στη πραγματικότητα, το παράγγειλα τελικά κι αυτό από το Quietpc που έχει αρκετά κομμάτια για να φάνε και οι κότες! Το τροφοδοτικό της OCZ υποτίθεται ότι έρχεται τη Δευτέρα, αλλά κι αυτό το κατάστημα μοιάζει να μπάζει νερά, ας ελπίσουμε ότι δεν θα με αφήσουν ξεκρέμαστο. :...: Στο μεταξύ όλο το setup το παράγγειλα σε καμιά δεκαριά διαφορετικά καταστήματα, κι έχασα τη μπάλα στο να τους κυνηγάω! Κι από τα 32GB της μνήμης RAM δεν έχω ακόμα νεότερα, κι αρχίζουν να με ζώνουν τα φίδια, υποτίθεται ότι στις 10 του μήνα πρέπει να έχω τα πάντα συγκεντρωμένα. Το μοναδικό που δεν έχω παραγγείλει ακόμα, είναι οι σκληροί δίσκοι του setup, μια και δυσκολεύομαι πολύ στο να αποφασίσω τι ακριβώς τελικά να χρησιμοποιήσω. Ενώ είχα αποφασίσει να πάω σε δύο Seagate Barracuda των 2TB σε raid 1 για απόλυτη ασφάλεια, άρχισα να κάνω σκέψεις για να πάω σε τέσσερις Barracuda των 2ΤΒ, είτε σε raid 5, είτε σε raid 0 +1. Σίγουρα θα χρειαστώ τη βοήθειά σας και την εμπειρία σας, μια και ήμουν παντελώς άσχετος περί raid, ότι έχω μάθει το έμαθα τις τελευταίες μέρες, με πολύ διάβασμα στο Διαδίκτυο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Νοέμβριος 1, 2012 Author #77 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2012 Περί raid λοιπόν. Θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω τι ακριβώς χρειάζομαι, για να με βοηθήσετε να κάνω την καλύτερη επιλογή στους σκληρούς δίσκους. Τα προβλήματα που αντιμετώπισα με το παλιό pc με τον Q9550 συνοψίζονται κυρίως σε δύο: 1. αργή ανταπόκριση στο InDesign στα πολύ βαριά σαλόνια του καταλόγου που σας έχω περιγράψει, τα ελαφρότερα τα τρέχει σχετικά ικανοποιητικά. 2. Μακράν το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε όμως, ήταν το ότι βρήκαμε τον διάβολό μας με το preview στα χρωμοδιαχωρισμένα αρχεία tiffs (CMYK), μέσα από τον explorer των 7. Το να χωρίζουμε τα αρχεία tiffs σε περισσότερα directories για να ελαφρύνουν έτσι, και να γίνεται γρηγορότερα το preview δεν είναι λύση, μια και δεν μπορούμε να το κάνουμε επειδή μετά χάνουμε τη μπάλα, τα tiffs πρέπει να μένουν σε συγκεκριμένα directories, όπως ακριβώς μας έρχονται από το εξωτερικό. Το ότι ενημερώνονται αρχικά για πρώτη φορά τα thumbnails και αυτό παίρνει πολύ χρόνο, ενώ μετά εμφανίζονται πολύ γρήγορα ισχύει δυστυχώς ελάχιστα στη δική μας περίπτωση. Γίνονται συνεχώς αλλαγές και μετακινήσεις μέσα στα directories, με αποτέλεσμα κάθε λίγο και λιγάκι να ξαναματαπεριμένεις να σχηματιστούν τα εικονίδια, και ειδικά σε large και extra large icons που εμάς μας ενδιαφέρει περισσότερο. Από εδώ και κάτω σας παρακαλώ να με διορθώνετε στους συλλογισμούς μου, όπου νομίζετε ότι κάνω λάθος. Όσον αφορά λοιπόν την ανταπόκριση και τη ταχύτητα τόσο στο InDesign όσο και στο Photoshop, πιστεύω ειλικρινά ότι το νέο pc θα είναι αρκετά ισχυρό έτσι ώστε να μη κωλώνει πουθενά, ελπίζω ότι θα το διαπιστώσουμε και στη πράξη αυτό. Η ανησυχία μου εστιάζεται λοιπόν καθαρά στο θέμα της ταχύτητας του preview των αρχείων tiffs. Καταρχήν νομίζω ότι συμφωνείτε όλοι σας ότι το πόσο γρήγορα θα σχηματιστεί το preview των εικονιδίων, εξαρτάται αποκλειστικά από την ταχύτητα ανάγνωσης του αποθηκευτικού μέσου στο οποίο βρίσκονται τα αρχεία tiffs. Η ταχύτητα εγγραφής ουσιαστικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου, τα αρχεία γράφονται μαζικά μόνο μια φορά, την αρχική, και μετά συνεχώς επεξεργάζονται μεμονωμένα μέχρι τη τελική τους μορφή. Επίσης να ξεκαθαρίσω ότι εγώ ενδιαφέρομαι αποκλειστικά για μεγάλα έως πολύ μεγάλα σε μέγεθος αρχεία, τα συγκεκριμένα tiffs που χρησιμοποιούμε στους τετράχρωμους καταλόγους ξεκινάνε από τα 50MB και φτάνουν σε εξωφρενικά μεγέθη, ακόμα και 1,5GB ή και ακόμα μεγαλύτερα! Από ότι έχω καταλάβει λοιπόν μέχρι στιγμής, για να έχω πολύ γρήγορο σχηματισμό του preview των εικονιδίων, σε τέτοιου είδους αρχεία, και όταν αυτά είναι πολλά σε ένα directory και πολύ μεγάλου μεγέθους, όπως στον τελευταίο κατάλογο που δουλεύουμε, δεν πρόκειται να με σώσει κανένας ssd, όσο γρήγορος και να είναι, και καμμία συστοιχία σκληρών δίσκων σε raid 0, όσο γρήγοροι και να είναι οι δίσκοι! Που το βασίζω αυτό; Το μεγαλύτερο directory του συγκεκριμένου καταλόγου περιείχε περίπου ογδόντα αρχεία tiffs συνολικού μεγέθους περίπου 15GB, ενώ υπήρχαν και πολλά άλλα μικρότερα σε μέγεθος. Ο χρόνος που χρειαζόταν για να σχηματιστεί το preview των εικονιδίων του συγκεκριμένου directory στο pc με τον Q9550 ήταν περίπου έξι λεπτά, στους δικούς του σκληρούς δίσκους του 1ΤΒ που έχουν peak transfer rate 120MB/s. Λίγο λιγότερο, περίπου στα πέντε λεπτά, απαιτούσε στον OCZ Agility 3 των 60GB, με peak transfer rate περίπου 220MB/s (να υπενθυμίσουμε ότι μιλάμε για μητρική με sata 2 στο παλιό pc. Τον ίδιο χρόνο, περίπου πέντε λεπτά, απαιτούσε και στο δικό μου Shinobi σε έναν Barracuda ST3000DM001 των 3ΤΒ με peak transfer rate περίπου 210MB/s. Αυτοί οι χρόνοι παιδιά όταν επαναλαμβάνονται κάθε λίγο και λιγάκι λόγω της συνεχούς επεξεργασίας και των μετακινήσεων των αρχείων tiffs, είναι απλά απαράδεκτοι, και πολύ περισσότερο όταν τυχαίνει να έχεις και τον πελάτη να κάθεται δίπλα σου και να κοιτάζει την οθόνη σου! Μπορεί και να μην αντιλαμβάνεται άμεσα για το ακριβώς παίζει, υποψιάζεται όμως ότι κάτι συμβαίνει, καθώς πρέπει να κάθεσαι και να κοιτάς αμήχανα τα νύχια σου, όσο το pc προσπαθεί απεγνωσμένα να σχηματίσει το preview! Σε αυτό εδώ το πολύ ενδιαφέρον review, συνέκριναν λοιπόν δύο Seagate Barracuda ST3000DM001 των 3ΤΒ σε raid 0, που είναι κυριολεκτικά τα top guns της αγοράς στους σκληρούς δίσκους στο transfer rate, αφού καταπίνουν με χαρακτηριστική άνεση όποιον άλλο σκληρό δίσκο συναντήσουν, με δύο πολύ γρήγορους ssd, τον Kingston HyperX των 240GB και τον Crucial M4 στα 256GB. Η καρτέλα νομίζω που με ενδιαφέρει άμεσα είναι αυτή εδώ, της σελίδας 3 του review, η ταχύτητα ανάγνωσης δηλαδή του ATTO bencmark, και συγκεκριμένα η ταχύτητα ανάγνωσης που κορυφώνεται σε αρχεία μεγαλύτερα των 2ΜΒ, άρα λογικό δεν είναι να συμπεράνω ότι θα έχω την ίδια ταχύτητα σε αρχεία 50MB και μεγαλύτερα; Βλέπουμε λοιπόν τους δύο ssd να χτυπάνε ταβάνι κάπου στα 550ΜΒ/s, ενώ από κοντά ακολουθεί και το raid 0 των δύο Barracuda με ταχύτητα κάπου στα 400MB/s και κάτι. Κάπου στα 500MB/s ευελπιστώ ότι θα πετυχαίνω κι εγώ με τον Samsung 830 των 128GB. Το θέμα όμως είναι ότι και με αυτά τα transfer rates στην ανάγνωση δεδομένων, το μόνο που θα κατάφερνα στο δικό μου setup που χτίζω τώρα, με τα αρχεία tiffs αποθηκευμένα στον Samsung είναι ότι θα μείωνα τον χρόνο σχηματισμού του preview των εικονιδίων περίπου στο μισό, έτσι δεν είναι παιδιά ή κάνω κάπου λάθος στους συλλογισμούς μου;! Με το να πετύχω χρόνο δύομισι ή τρία λεπτά για να σχηματιστεί το preview, πάλι δεν κάνω τίποτα παιδιά, είναι απλά απαράδεκτο κι αυτό, όταν βρίσκεσαι κάτω από ασφυκτική χρονική πίεση και δουλεύεις σαν τρελός! Άρα λοιπόν, η τελευταία μου ελπίδα για ταχύτατο σχηματισμό (φαντάζομαι ότι θα παίρνει κάποια λίγα δευτερόλεπτα το πολύ) του preview είναι αποκλειστικά και μόνο η χρήση του ram disk, ή κάνω κάποιο λάθος κάπου; Θα ήθελα τη γνώμη σας παιδιά, για να ξεκολλήσει επιτέλους το κεφάλι μου, γιατί εφόσον έχουν έτσι τα δεδομένα, δεν έχω να κερδίσω απολύτως τίποτα ουσιαστικό σε ταχύτητα, βάζοντας π.χ., τέσσερις σκληρούς Barracuda των 2ΤΒ σε raid 0 + 1 ή σε raid 5. Αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε η σειρά που θα πρέπει να δουλεύονται τα αρχεία είναι: 1. Τα ελαφριά αρχεία που αποτελούν και το 70-80% του συνόλου, σε δύο Barracuda των 2ΤΒ σε raid 1 για απόλυτη ασφάλεια. 2. Οι μεσαίοι σε βαρύτητα κατάλογοι ή τετράχρωμα βιβλία στον δεύτερο Samsung 830, και τέλος 3. Οι πολύ βαριοί κατάλογοι όπως αυτός ο τελευταίος, αποκλειστικά στο ram disk. Τι λέτε;... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Νοέμβριος 2, 2012 #78 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2012 Επειδή βλέπω πως σε έποιασε ένας πανικός.Το preview που θέλεις να κάνεις σίγουρα δεν εξαρτάται μόνο από το transfer rate των drives και φυσικά καμία σχέση δεν έχει με το ATTO benchmark.Από την ανάγνωση των περιεχομένων ενός φακέλου από το αποθηκευτικό μέσο, μέχρι το preview που θα δεις εσύ στην οθόνη, δεν συμβάλει μόνο ο δίσκος/SSD whateva.Συμβάλει ολόκληρη η πλατφόρμα από τη μητρική, τον επεξεργαστή, τις μνήμες μέχρι τέλος, το αποθηκευτικό μέσο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Νοέμβριος 2, 2012 Author #79 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2012 Επειδή βλέπω πως σε έποιασε ένας πανικός.Το preview που θέλεις να κάνεις σίγουρα δεν εξαρτάται μόνο από το transfer rate των drives και φυσικά καμία σχέση δεν έχει με το ATTO benchmark. Από την ανάγνωση των περιεχομένων ενός φακέλου από το αποθηκευτικό μέσο, μέχρι το preview που θα δεις εσύ στην οθόνη, δεν συμβάλει μόνο ο δίσκος/SSD whateva. Συμβάλει ολόκληρη η πλατφόρμα από τη μητρική, τον επεξεργαστή, τις μνήμες μέχρι τέλος, το αποθηκευτικό μέσο. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε jax7480 για την απάντηση, έχω δει από άλλα δικά σου μηνύματα στο φόρουμ ότι είσαι πολύ έμπειρος στα τεχνικά θέματα που αφορούν τα pc, οπότε η γνώμη σου μετράει για μένα πολύ. Το υποψιαζόμουν αυτό που λες, επειδή έβλεπα ότι συγκρίνοντας σε transfer rate π.χ., τους σκληρούς του 1ΤΒ με τον Agility 3 των 60GB, στο pc με τον Q9550, παρόλο που ο ssd είχε το διπλάσιο transfer rate, ο χρόνος που χρειαζόταν για να σχηματιστεί το preview δεν ήταν ο μισός, απλά υπήρχε μια μικρή βελτίωση μόνο, από τα έξι λεπτά περίπου στα πέντε. Το preview των εικονιδίων μας έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στη δουλειά, είναι αδύνατον να σου περιγράψω πόση. Χτες όλη μέρα είχαμε τον τυπογράφο να περιμένει τα pdf υψηλής ανάλυσης του καταλόγου από εμάς, κι εγώ να πρέπει να ψάχνω απεγνωσμένα για επεξεργασία στο photoshop τα tiffs στο δεύτερο pc του γραφείου με έναν Q6600, και κάθε λίγο και λιγάκι, ενώ καιγόταν ο π@π#ς μου που λέμε, να πρέπει να περιμένω πεντάλεπτα ολόκληρα να σχηματιστεί το preview στους φακέλους! Το σίγουρο είναι ένα: ο συγκεκριμένος κατάλογος είναι τόσο βαριά δουλειά, που εξέθεσε όλα μας τα pc του γραφείου αλλά και το δικό μου Shinobi, χρειαζόμαστε ένα πολύ "βαρβάτο" pc για να τα φέρνει εύκολα βόλτα με τέτοιου είδους δουλειές! Εύχομαι μόνο να έχω κάνει σωστές επιλογές στο hardware, σε λίγες μέρες θα ξέρουμε, στις 10 του μήνα έρχεται ο φίλος-τεχνικός για να το στήσουμε και να το σετάρουμε. Θέλω να ελπίζω ότι η χρήση του RAM disk, θα μου λύσει όλα μου τα προβλήματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Νοέμβριος 2, 2012 #80 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2012 Αν ήσουν Θεσσαλονίκη, θα σου έλεγα να φέρεις έναν κατάλογο σε ένα εξωτερικό drive να το δοκιμάσουμε σε δικό μου μηχάνημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.