Jump to content

To 100hz or not?

icy20

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

That is the question...

Και εξηγω: Αξιζει για καποιον που δεν θα πολυβλεπει τηλεοραση και θα εχει πανω σε μια TV 46-47 ενα υπολογιστη συνδεδεμενο για 720-1080 ταινιες και λιγο casual gaming να εχει 100hz η δεν εχει νοημα και παιρνει 50αρα που ειναι και πιο φτηνη? Ο υπολογιστης ετσι και αλλιως με 60 hz δεν παιζει στην TV? Μπορει να μην τα ξερω καλα γιαυτο ρωταω...

πειτε τη γνωμη σας...με επιχειρηματα

Εχω ποσταρει το ιδιο θεμα και αλλου και ψαχνω γνωμες...

Οχι δεν καταλαβες τι ρωταω... TV θα παρω κλασικη απλα θα βλεπω ταινιες μεσω του MPC HC και κανενα παιχνιδακι παλι μεσω του pc...Πολυ σπανια θα δω τηλεοπτικο καναλι.Τα 100 hz τα παιρνεις για ομαλη κινηση σε ποδοσφαιρα / ταινιες. Εφοσον εγω θα τα βλεπω σχεδον ολα απο το pc εχει νοημα να παρω 100αρα?Αυτο ρωταω.

Δεν θα παιζω fps ετσι και αλλιως. Pro και κανενα αλλο εποχιακο (diablo-guildwars τωρα, μετα δεν ξερω). Το lag και με 100αρες δεν ειναι τοσο τραγικο. Με την 200αρα που εχω στο σαλονι μια χαρα παιζω μεχρι και mortal kombat.

Εχω την εντύπωση πως στο gaming προφιλ τα 100Ηζ καθώς και τα λοιπά παπαντζιλίκια απενεργοποιούνται.

Τουλάχιστο στην δικιά μου Philips (smart tv)

Οχι δεν καταλαβες τι ρωταω... TV θα παρω κλασικη απλα θα βλεπω ταινιες μεσω του MPC HC και κανενα παιχνιδακι παλι μεσω του pc...Πολυ σπανια θα δω τηλεοπτικο καναλι.Τα 100 hz τα παιρνεις για ομαλη κινηση σε ποδοσφαιρα / ταινιες. Εφοσον εγω θα τα βλεπω σχεδον ολα απο το pc εχει νοημα να παρω 100αρα?Αυτο ρωταω.

Μπά.

Άμα σετάρεις σωστά τον media player σου, το refresh rate πέφτει στο frame rate της ταινίας. Άμα έχεις ενεργοποιημένη την 100Hz ιστορία όμως π.χ. σε 24p content, θα έχεις το φαινόμενο της "σαπουνόπερας" (θα χάσεις το αίσθημα ότι βλέπεις ταινία).

Στα παιχνίδια, οτιδήποτε post-processing προσθέτει latency. Άσε που είναι άχρηστο τελείως.

Οπότε για τη χρήση που το θες, σου είναι περιττό.

Plasma δεν παιρνω για τα γνωστα θεματα με χρηση σαν pc monitor...Να καθομαι να κανω μετα ξεπλυμα δεν προκειται ποτε...

Ωραια αφου συμφωνειτε ολοι πως βλεπετε την αγορα της 47Ε5 Panasonic? IPS panel εχει... Βεβαια διορθωνω οτι δεν θα ειναι η μοναδικη ενασχοληση τα games αλλα και μεγαλο ποσοστο ταινιες οπως ειπα απο το pc. Αν την ηθελα μονο για games απο πριν ημουν σιγουρος οτι θα επαιρνα 50αρα. Απλα επειδη παιζει και ταινιες ρωτησα.

Πόση διαφορά έχει με τη 47ΕΤ5? Έχω τη 42ΕΤ5 και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος...

Εκπληκτικό fluidity στη κίνηση,κατ'εμέ αξίζει να πάς εκεί από το νσ βλέπεις σπαστή κίνηση (ειδικά σε γρήγορες σκηνές δράσης)

Τελικα το ξανασκεφτηκα. Θα επαιρνα 100αρα γιατι ειναι κριμα 2012 να παρω 50hz τηλεοραση. Και εφοσον θα παω στα λεφτα της ΕΤ5 θα προτιμησω βεβαια την ΗΧ750...

Το ξέρεις ότι υπάρχουν τηλεοράσεις 50Ηz που χειρίζονται την κίνηση καλύτερα από κάποιες 100ρες έτσι; :p

Εγω οσες εχω δει παντως σε demo κανει μπαμ οτι ειναι 50αρες. Δεν εχουν τοσο ομαλη κινηση σε ταινιες κυριως. Καλα δεν νομιζω οτι υπαρχει περιπτωση η ΗΧ750 να εχει χειροτερη κινηση απο τιποτα 50αρες του ελεους. Εχεις καμμια συγκεκριμενη δηλαδη που την ειχες τεσταρει σε σχεση με καποια αλλη?

Είχα δει side by side στο Κωτσόβολο στο αεροδρόμιο. Πριν 2 χρόνια μιλάμε όμως. Δε θυμάμαι συγκεκριμένα μοντέλα, μία samsung ήταν νομίζω στα 50Ηz και lg η κατοστάρα...αλλά δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.

Απλά το θυμάμαι ξεκάθαρα, γιατί ψάχναμε τηλεόραση για τον αδερφό μου, και το συζητάγαμε το 100Hz vs 50Hz θέμα και άμα άξιζε τα φράγκα.

Είχε ένα demo με εναν τυπά που σκαρφάλωνε ένα βουνό και έκανε pan η κάμερα. H sammie δεν είχε κανένα πρόβλημα, η άλλη όμως έβγαζε κάτι τετραγωνάκια.

Προσωπικά σε κίνηση/χρώμα ΕΤ5 > HX750.Πώς σου κόλλησε η ΗΧ750? Καλύτερο fluidity στην ΕΤ5 θεωρώ...

Η εικόνα είναι κάτι το υποκειμενικό πάντως όπως και να έχει,να πάρεις αυτή που σου κάνει εντύπωση.

H sony θεωρω οτι εχει τα πιο φυσικα χρωματα που υπαρχουν φετος τουλαχιστον. Η sammy δεν το συζηταω ειναι υπερβολικα. Της panny δεν ειναι υπερβολικα αλλα ειναι λιγο πιεσμενα. Σε 2d εικονα η sony νομιζω ειναι μπροστα απο ολες.Σε 3d χανει κατα κρατος οπως και στον media player και smart αλλα ελα που δεν με ενδιαφερει τιποτα απο αυτα παρα μονο καλο 2d...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.