dimitris89gr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2012 Καλησπέρα,αντικατέστησα το δίσκο του laptop (WD Scorpio Blue 320gb) με έναν Western Digital Scorpio Black 750GB. Ο καινούριος δίσκος έχει 7200 rpm, με αποτέλεσμα να νιώθεις μια ελαφριά δόνηση στο laptop. Παρατήρησα ότι δουλεύει συνέχεια σε full, υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να ρυθμίζει το δίσκο, ώστε όταν δε χρησιμοποιείται για "βαριές" δουλειές (μεταφορά αρχείων, compiling κλπ) να δουλεύει σε χαμηλότερες στροφές;Υπάρχει περίπτωση να δονείται επειδή είναι καινουριος και με τη χρήση να σταματήσει ή να μειωθει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
zerocool Οκτώβριος 20, 2012 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2012 Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την λειτουργία του. Έχω βάλει και εγώ της ίδιας σειράς και έχει ένα αυτό το θέμα λόγω ταχύτητας περιστροφής .Δεν χρειάζεσαι software να ρίχνει τις στροφές απλά το μόνο που θα σου πρότεινα να κάνεις είναι να βάλεις ένα πρόγραμμα που να παρακολουθείς τις θερμοκρασίες του. Δεν έχουν πρόβλημα αλλά επειδή έχω καεί στο παρελθόν το έβαλα και το ελέγχω και έχω σίγουρο το κεφάλι μου.Όχι δεν θα μειωθεί με τον καιρό ή την χρήση . Εγώ τον έχω 6 μήνες τώρα και έτσι έκανε απο την αρχή.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Οκτώβριος 23, 2012 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2012 Εχεις δοκιμασει να βαλεις στα Power Options τo profile Balanced ή Low Power? Δεν νομιζω να του ριχνει τις στροφες, αλλα θα τον κλεινει τελειως οταν δεν κανεις κατι (σε μεταφορα αρχειων κλπ σιγουρα θα δουλευει, μιλαμε για σερφαρισμα κλπ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.