Jump to content

Πρόβλημα με τροφοδοτικό Corsair

vagsk

Recommended Posts

Πριν από 2 μέρες αγοράστηκε νέο τροφοδοτικό για να τοποθετηθεί στο σύστημα της υπογραφής. Πρόκειται για το Corsair HX 650 V2. Η επιλογή έγινε επειδή το συγκεκριμένο είναι α)modular B)έχει πολύ μικρό ripple σύμφωνα με reviews γ) είναι 80+ gold και δ)είναι Corsair που θεωρείται σχετικά αξιόπιστη εταιρεία.

Το τροφοδοτικό τοποθετήθηκε και από θέμα τάσεων και απόδοσης είναι ΟΚ. Θεωρητικά βλέπω μια διαφορά των 10-12W προς τα κάτω σε σχέση με το παλιό τροφοδοτικό. Το τροφοδοτικό όμως έχει θέμα με το fan του. Καταρχάς το fan του είναι αρκετά θορυβώδης σε σημείο που να ακούγεται και να ξεχωρίζει αισθητά από όλα τα υπόλοιπα fan. Στο ίδιο κουτί υπάρχουν άλλοι 2x200mm Coolermaster LED fans, ένας 120mm NOCTUA και ένας ακόμη 120mm Coolermaster LED fan.

Το τροφοδοτικό δεν έχει αναμμένο συνέχεια το fan αλλά ανεβάζει στροφές για μερικά 5-10 sec και μετά τον σβήνει τελείως και μετά πάλι από την αρχή. Σε low load μερικές φορές τυχαίνει να σβήνει τελείως το fan και έκει είναι και το fail της περίπτωσης αφού ακούγεται ένας πολύ έντονος θόρυβος σαν να στριγγλίζει η πτερωτή. Δεν είναι κάτι που γίνεται συνέχεια αλλά μέσα σε μια ώρα το παρατήρησα 3-4 φορές. Ο ήχος αυτός δεν είναι συνεχόμενος αλλά έχει μικρές παύσεις και επαναλαμβάνεται 4-5 φορές μέχρι να σταματήσει και είναι ιδιαίτερα έντονος.

Για τροφοδοτικό των 130€ περίμενα καλύτερη συμπεριφορά. Υπάρχει καμιά ιδέα για να σωθεί η κατάσταση η αναγκαστικά γυρίζω στο παλιό μου Coolermaster και κάνω blacklist την Corsair;

Σε full load δεν υπάρχει πρόβλημα και ο θόρυβος του τροφοδοτικού, δεδομένου ότι ανεβάζουν στροφές κάρτα γραφικών και επεξεργαστής δεν είναι και τόσο εκνευριστικός όσο σε low load ή σε idle.

EDIT: Μόλις πέρασα από το forum της Corsair. Φαίνεται ότι έχουν αρκετοί παραπλήσιο πρόβλημα. Βρήκα και ένα video που έχει ΑΚΡΙΒΩΣ τον ήχο που κάνει και το δικό μου με τη διαφορά ότι εμένα έχει μεγαλύτερη κενά μεταξύ των θορύβων της τάξεως των 5-10 λεπτών.

[ame]

[/ame]

Να δοκιμάσω επιστροφή στο κατάστημα όπου αγόρασα ή να κάνω RMA στην Corsiar;

Μου φαίνεται πως μπλέξαμε. Α ρε Corsair ... και είναι και η professional σειρά που έχεις ...

Rma στην corsair αν δεν ειναι πολλα τα εξοδα..

Τωρα αμα το μαγαζι που το πηρες ειναι αξιοπιστο-κοντα και μπορεις να εχεις αμεση αντικατασταση χωρις μα και μου πανε εκει..

Άνοιξα ήδη ένα case στην Corsair και περιμένω να δω αν θα έρθει απάντηση. Το λιγότερο από ότι έχω διαβάσει εδώ μέσα υπολογίζω κάνα 10€ρο με ΕΛΤΑ για την αποστολή. Η αγορά έγινε από msystems.gr. Ήταν η πρώτη φορά που αγόρασα και δεν έχω ιδέα τι είδους αντιμετώπιση θα έχω σε αυτό το θέμα επειδή είναι και κάπως ίδιαίτερο.

Πάντως μου έσπασε τα νεύρα το τροφοδοτικό. Αυτή τι στιγμή ετοιμάζομαι να βάλω πίσω το Coolermaster της υπογραφής.

πας για RMA... προτεινω απευθειας corsair για να κανεις γρηογορα τη δουλεια σου

η corsair ειναι υποδειγματικη σε aftersales service...

edit: αφου το αγορασες απο msystems κανε του ενα τηλ να δεις τι θα σου πουνε... ειναι πολυ καλο μαγαζι και ισως ξεμπλεξεις γρηγοροτερα

Πιστεύω ότι τσάμπα σκας. Και το Μsystem και η Corsair έχουν από τα καλύτερα RMA. Eγώ πρώτα θα πήγαινα στο κατάστημα που το αγόρασα για να γλιτώσω τράβηγμα στο ταχυδρομείο και έξοδα αποστολής.

To συγκεκριμένο τροφοδοτικό, απέτρεψα πρόσφατα φίλο να το αγοράσει, γιατί είχα διαβάσει κι εγώ κάποια θεματάκια όπως το δικό σου στο νετ. Αν βρω λινκ θα το δώσω.

Άκυρο. Ήταν το TX. Για θέματα στη σειρά ΗΧ δεν έχω διαβάσει. Ξεκίνα RMA ή στην Msystems ή στην Corsair.

Πάντως έχει γεμίσει η ελληνική αγορά από corsair (σε σημείο που άλλες αξιόπιστες μάρκες έχουν εξαφανιστεί) και τα forum από παράπονα. Και συνεχώς βλέπεις ανθρώπους να γράφουν για το "φοβερό support της corsair". Ρε παιδιά, άμα 9/10 έχουν θέμα, τι να το κάνω το support????

Toυλάχιστον στην corsair όταν έχεις πρόβλημα υπάρχει εξυπηρέτηση άμεση, και όχι φέρε την απόδειξη, το κουτί συσκευασίας κ.α. Δεν λέω είναι πολύ άσχημο σε καινούργιο αντικείμενο να αντιμετωπίζεις πρόβλημα, αλλά η ανταπόκριση το γλυκαίνει κάπως το πράγμα.

[MENTION=559]vagsk[/MENTION]: καλό θα ήταν να μας ενημερώνεις με τις ενέργειες σου για να ξέρουν και οι υπόλοιποι τι να κάνουν σε παρόμοια περίπτωση.

Aυτά που λέει εδώ τα έκανες?

Noisy PSU? Read this first! - The Corsair Support Forums

Ναι το κοίταξα το forum. Υπάρχει και άλλη περίπτωση αντίστοιχη με τη δική μου και από εκεί πήρα το video του youtube. Εκεί έγινε RMA οπότε πολύ πιθανό και σε μένα να γίνει το ίδιο από πλευράς Corsair. Τώρα θα κάνω ένα τηλέφωνο αύριο στην msystems ή την Δευτέρα αν δεν προλάβω να συζητήσω και με αυτούς να δούμε τι γίνεται.

Πάντως ενώ το τροφοδοτικό έχει άριστα components και η πλακέτα είναι βάσει seasonic έχει τον πιο άθλιο και φτηνό ανεμιστήρα που υπάρχει. Μάταια προσπάθησαν να χρυσώσουν το χάπι με rpm control από το κύκλωμα του τροφοδοτικού.

Τώρα είμαι με το παλιό τροφοδοτικό πάνω αφού το Corsair μου σπασε τα νεύρα.

Ελπίζω να ξεμπερδέψεις γρήγορα. Και γω προχτές πήρα το 750M της Corsair, μιας και το προηγουμενο με άφησε, και το πρώτο που έκανα μόλις το άναψα ήταν να τσεκάρω τον ανεμιστήρα αν κάνει θόρυβο. Η αλήθεια είναι ότι αν και τον είχα ανοιχτό και έπαιξα παιχνιδι, δεν πήρε μπροστά, οπότε κρατώ και γω μια πισινή για το τι μπορεί να κάνει στο μέλον.

Από ότι έιδα στα φορουμς θα έχεις γρήγορη αντικατάσταση.

Περυσι και φετος εβαλα 4 τροφοδοτικα corsair σε διαφορετικα συστηματα και τα 2 ηταν της HX σειρας V1 (HX750) και 1 χρονο τωρα δεν εχουν κανει κιχ,τα αλλα ηταν ενα TX850 και ενα GS600 που κανονικα στροφαρει το fan και δεν ακουγεται περισσοτερο απο καποιο αλλο. Μη σκοτιζεσαι γιατι μπορει να ειναι καποια κακια παρτιδα και αυτα συμβαινουν και σε μεγαλες εταιριες και οχι μονο τροφοδοτικων. Τρεχα Μsystems και θα σε βοηθησουν τα παιδια αμεσως αλλα και απο Corsair θα εχεις τελεια αντιμετωπιση,μη σου πω οτι θα σου δωσουν το μεγαλυτερο μοντελο :whistle2:

Επικοινώνησα σήμερα με msystems. Αν προλάβω σήμερα θα περάσω από εκεί μαζί με το τροφοδοτικό αν όχι πάμε για αύριο πρωί. Η πρώτη επικοινωνία άφησε θετικές εντυπώσεις. Κρατάω μια πισινή όμως καθώς το πρόβλημα είναι κάτι που μπορεί να μην φανεί με 5-10 λεπτά λειτουργίας στο service τους.

Μπα δε νομιζω να σου πουν οτι δεν κανει θορυβο μιας και δεν ειναι κατι που αγορασες πριν 1 χρονο και θες ενα πιο καινουργιο και ουτε σε συμφερει να αλλαζεις τροφοδοτικα(οπως το βλεπουν αυτοι παντα) Αναμενουμε τα καλα νεα!

• 3 weeks later...

Το τροφοδοτικό έφυγε από msystems και είναι σε αντιπρόσωπο όπως ενημερώθηκα. Μετράμε 2 βδομάδες τώρα από τη στιγμή που το έδωσα για έλεγχο. Ελπίζω να έχουμε νεώτερα την επόμενη βδομάδα.

Χθες μου τηλεφώνησε τεχνικός από την msystems. Είχαν και άλλες επιστροφές Corsair HX650 για τον ίδιο λόγο και φαίνεται να είναι ελαττωματική όλη η παρτίδα. Ο τεχνικός που μίλησα μου πρότεινε είτε να πάω στο HX750 με μια διαφορά 34€ του οποίου η παρτίδα είναι ΟΚ καθώς έχουν δώσει και άλλα τέτοια, είτε να κοπεί πιστωτικό για κάποιο άλλο προϊόν.

Μάλλον θα πάω για το HX750 τελικά. Λογικά από Δευτέρα το τελευταίο update και κλείσιμο του θέματος. Γενικά μέχρι στιγμής η υποστήριξη της msystems είναι υποδειγματική.

Υ.Γ. Λέτε να διαβάζουν και αυτή Λάμπή; :tomato:

Η Corsair θα πρέπει να προσλάβει περισσότερο προσωπικό στο τμήμα QC. Πέρασα από msystems και πλήρωσα την διαφορά για το HX 750. Μιλάμε για τροφοδοτικό 164€, οπότε ο κάθενας θα είχε και ανάλογες απαιτήσεις από αυτό.

Ανοίγωντας λοιπόν πολύ προσεχτικά την συσκευασία και αφαιρώντας το προστατευτικό αυτοκόλλητο από το λογότυπο πάνω στο fan shield αρχικά παραλήγω να φύγει όλο το σήμα από το fan shield (τόσο καλά κολλημένο ήταν). Στο πρώτο PSU δεν είχα τέτοιο θέμα. Μετά από λίγο παρατήρησα ότι επίσης έχει μια γρατζουνιά ακριβώς πάνω στο σήμα της Corsair. Φαίνεται να έχει γίνει πιθανώς από κατσαβίδι. Ακόμα έξω το έχω και γελάω με τα χάλια μου. Του χρόνου το καλοκαίρι με τις ζέστες ελπίζω ο "κουρσάρος" να μην αποκολληθεί από το fan shield.

Η πρώτη μου επαφή με τροδοφοτικά Corsair είναι αρκετά αρνητική. Σε λιγάκι θα το βάλω και πάνω στον Η/Υ και ελπίζω να μην ακούσω τίποτα κελαϊδισμάτα πάλι από το fan γιατί σοβαρά σκέφτομαι αν ξαναγυρίσω msystems να αγοράσω κάτι αλλά σίγουρα όχι Corsair PSU ξανα.

Και μερικές φρέσκιες φωτο από την κινητούμπα μου.

post-559-1416076758,8044_thumb.jpg

post-559-1416076758,8973_thumb.jpg

post-559-1416076758,9561_thumb.jpg

post-559-1416076759,0139_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.