Jump to content

Πρόβλημα με Switch

ydrohoos1980

Recommended Posts

Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με το switch cisco SG 100-16 χωρίς απαραίτητα να ωφελείται σε αυτό.Πάνω του συνδέω 7 τερματικά και 1 router (το router για παροχή internet). Η καλωδίωση των 6 απο τα 7 τερματικά γίνεται με SFTP CAT6 (βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις). Το πρόβλημα είναι οτι το switch βλέπει μόνο τα 5 τερματικά απο τα 7. Άλλαξα τα καλώδια στις πόρτες του switch για να δω μήπως και οι συγκεκριμένες πόρτες είναι ελαττωματικές αλλα δέν είναι(στις ίδιες πόρτες άλλες συνδέσεις δουλεύουν. Έλεγξα την καλωδίωση στις 2 αυτές γραμμές που παρουσιάζουν το πρόβλημα αλλα όλα είναι σωστά.

Το τρελό της υπόθεσης είναι οτι έβγαλα αυτές τις συνδέσεις που δεν δουλεύουν πάνω στο switch και τις έβαλα στο router(το οποίο έχω συνδεδεμένο με το switch) και δουλεύουν κανονικότατα. Εξάλλου όλες οι γραμμές είχαν τεσταριστεί με LAN tester και όλα δούλευαν κανονικά.

Να σημειωθεί οτι το router ειναι Gigabit. Ίσως να δούλεψαν στο router γιατι απο κάποιο είδος θορύβου δεν καλύπτουν τα στάνταρ της Gigabit συνδεσμολογίας του switch. Δεν θα έπρεπε όμως να τα αναγνωρίσει αυτόματα σαν 100Mbit; Χρειάζομαι τα φώτα σας σε αυτό το πραγματικά περίεργο πρόβλημα(για μένα).

Ευχαριστώ.

Efialtis ακολούθησα το παράδειγμα σου και τελικά συνδέθηκαν κανονικά, αλλα βέβαια στα 100mbit. Και ετσι υποβαθμίζεται όλο το δίκτυο φαντάζομαι σε 100Mbits. Τι μπορεί να φταίει; Τα έλεγξα όλα και είναι εντάξει. Να κόψω τα conectors και να περάσω νέα απο την αρχή; Λές να φταίνε οι μούφες που χρησιμοποιώ για την προέκταση όλων των συνδέσεων; (βέβαια μούφες έχουν και οι συνδέσεις που δουλέβουν στο Gigabit) Ή μήπως φταίει οτι δεν έχω γειώσει το switch ή τα καλώδια (δεν ξέρω πώς γίνεται η γείωση);

Μάλιστα...Δεν θα έπρεπε ομως να μου το δείχνει το LAN tester; Όπως ανέφερα παραπάνω όλες οι γραμμές περάσαν με επιτυχία το τεστ (και τα 8 καλωδιάκια μέσα στο SFTP).

Έχω ακούσει οτι μούφες είναι απωλεστικές και δημιουργούν προβλήματα.Αν αυτός ειναι ο λόγος τότε τι να χρησιμοποιήσω αντί για μουφα; Να ενώσω τα καλωδιάκια με κολλητήρι είναι προτιμότερο; (κάπου διάβασα ότι είναι σωστότερος τρόπος,αρκεί να γίνει σωστά)

SPATZ CAT5TX8 (Ελπίζω να επιτρέπεται να παραθέσω το link)

Παρεμπιπτόντως θέλω να τονίσω το εξής που μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε σε άλλα 6 forums τα οποία δεν αναφέρω για ευνόητους λόγους. Μόνο στο Thelab.gr είχα ανταπόκριση. Δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι, απλά μου έκανε εντύπωση. Τέλος πάντων στο θέμα μας...:happy:

Η μούφα βάζει απώλειες και δεν είναι καθόλου καλή πρακτική για gigabit δίκτυο με καλό καλώδιο. Το lan tester σου βγάζει ότι η συνδεσιμότητα είναι καλή, αλλά δε σου μέτρησε τις δυνατότητες του καλωδίου, δηλαδή αν φτάνει για gigabit ή πρέπει να πέσεις σε 100Mbit.

Αν έχεις μούφες και στα υπόλοιπα καλώδια μπορεί να έχεις και εκεί πρόβλημα, απλώς να μην εμφανίζεται στα εικονίδια των windows και πρέπει να το μετρήσεις με κάποιο μετροπρόγραμμα (π.χ iperf).

Ή θα περάσεις κανονικά το καλώδιο χωρίς μούφες ή θα μειώσεις την ταχύτητα για να παίζουν σταθερά.

Για τι απόσταση μιλάμε;Αν είναι κάτω από 100μ να τερματίσεις μία πρίζα θηλυκιά για rj45 και από την άλλη το κλασσικό βύσμα rj45. Αλλιώς για να έχεις την ταχύτητα του 1gbit θα πρέπει να παρεμβάλεις κάποιο ενεργό στοιχείο, όπως switch, για να σου δυναμώσει το σήμα.

Μιλάμε για αποστάσεις γύρο στα 25 με 30 μέτρα το πολύ η μεγαλύτερη. Θα επιχειρήσω την δικιά σου λύση, καθώς μου φαίνεται πιο σωστή από την κόλληση και αν δεν έχω αποτέλεσμα θα ετοιμάσω το κολλητήρι....

Ευχαριστώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.