Stalker Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2012 Καλησπέρα,Μόλις πριν λίγα λεπτά, άκουσα τον δίσκο μου να κλίνει απο μόνος του (πρόκειται για εναν WD εξωτερικό, αγορασμένο το 2006 με κωδ. WD25001032-001), και παρ'ότι το κάνει συχνά όταν είναι iddle, όταν πήγα να μπώ στα αρχεία κόλλησε το παράθυρο με την ένδειξη οτι φορτώνει. Τον κλείνω λοιπόν και τον ξανά ανοίγω, και ενώ προσπαθούσε το pc να τον διαβάσει, ακούγονται 3 "κλικ" απο το σκληρό και έπειτα σταματάει να σπινιάρει με αναμμένο το φωτάκι/κουμπί το οποίο όταν το πατούσα δεν έκλεινε παρα μόνο αν έβγαζα τη τροφοδοσία. Τώρα κάθε φορά που πάω να τον ανοίξω μου κάνει το ίδιο.Να πώ επίσης οτι τις τελευταίες βδομάδες είχα σχεδόν καθε μέρα και απο ένα BSOD.Παρεμπιπτόντως, όταν ο υπολογιστής ήταν κλειστός (και ο σκληρός μαζί) κάθε φορά που κάποιος απο τη πολυκατοικία άναβε κάποιον διακόπτη φωτός, ο σκληρός άνοιγε απο μόνος του. Αυτό συνέβαινε και στην προηγούμενη πολυκατοικία (άλλα μόνο απο διακόπτες εντός σπιτιού) και δεν ξέρω αν ήταν φυσιολογικό ή όχι.Υπάρχει τρόπος να τον σώσω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havic Οκτώβριος 11, 2012 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 Παρεμπιπτόντως, όταν ο υπολογιστής ήταν κλειστός (και ο σκληρός μαζί) κάθε φορά που κάποιος απο τη πολυκατοικία άναβε κάποιον διακόπτη φωτός, ο σκληρός άνοιγε απο μόνος του. Αυτό συνέβαινε και στην προηγούμενη πολυκατοικία (άλλα μόνο απο διακόπτες εντός σπιτιού) και δεν ξέρω αν ήταν φυσιολογικό ή όχι.Not sure if u are trolling or not. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stalker Οκτώβριος 11, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 Not sure if u are trolling or not.Αυτή τη στιγμή δεν έχω καμία όρεξη να τρολλάρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Οκτώβριος 11, 2012 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 Ενας απο το φορουμ οταν ανοιγε το φως της τουαλετας (ηταν φθωριου αν εχει σημασια) εκανε restart to modem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator_Crack Οκτώβριος 11, 2012 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 Άσχημη η κατάσταση....Αρχικά δοκίμασε να δείς τί γίνεται άν χρησιμοποιήσεις άλλο καλώδιο usb ή κάποιον μετασχηματιστή ίδια τάσης. Υπάρχει περίπτωση να έχει πειραχτεί κάτι σε αυτά και να μήν γίνεται σωστή τροφοδοσία.Τώρα και εφόσον ο δίσκος φαίνεται νεκρός και δέν αναγνωρίζεται πουθενά όπως καταλαβαίνω από αυτά που λές, τσέκαρε εδώ και λύσε την θήκη για να πάρεις τον δίσκο στα χέρια. Δοκίμασέ τον μετά ώς sata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stalker Οκτώβριος 11, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 Τον έβαλα σε άλλη πρίζα και μου έκανε τα ίδια μέχρι που σταμάτησε να κανει κλικ 3 φορες, ακι φαινόταν ότι δούλευε. Τον βάζω στο pc, δεν κανει 3 κλικ απλα προσπαθεί να τον αναγνωρίσει και αποτυγχάνει. Κάνει οτι κλείνει και ξανά ξεκινά να φορτώνει.EDIT: Τώρα τον βλέπει. Δέν ξέρω για πόσο όμως, εκτός απο το backup μπορώ να κάνω κάτι άλλο για να διαπιστώσω πιο είναι το πρόβλημα με κάποιο software; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Οκτώβριος 11, 2012 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 Αμα λες οτι κανει τα κλικ ("hardware" ηχο ) σιγουρα δε θα αντεξει για πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stalker Οκτώβριος 11, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 Δυστυχώς κράτησε για λίγο, δεν ξέρω αν θα τον ξαναδιαβάσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havic Οκτώβριος 12, 2012 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2012 Αν τον διαβάσει ξανά δοκίμασε να τρέξεις κάνα πρόγραμμα από τα παρακάτω και μην κάνεις εσύ απευθείας copy-pasteΤο GetDataBack το δοκίμασα, μια χαρά είναι μόνο που είναι εμπορικό, το recuva και αυτό μια χαρά δουλεύει αλλά έχει το αρνητικό αν επιλέξεις όλα τα αρχεία στα βγάζει σε λίστα και όχι σε μορφή δέντρου αν και έχει τέτοια επιλογή δυστυχώς δεν αναγνώριζε το path, το καλό είναι ότι είναι portable οπότε μπορείς να το κατεβάσεις και να το τρέξεις από φλασάκι χωρίς να κινδυνεύεις να γράψεις πάνω σε δεδομένα που θες, υπάρχει και το Glary Undelete που στα εμφανίζει τα αποτελέσματα σε μορφή δέντρου αλλά δεν το δοκίμασα.!!!!!Στο φορματ όταν κάνετε full σε vista ή win7 να ξέρετε ότι κάνει write 1 pass με δεδομένα όλο το σκληρό (Low level format or wipe) οπότε η ανάκτηση τον δεδομένων δυσκολεύει αν όχι αδύνατη.Επίσης αν μπορείς postare μια εικόνα από το smart του σκληρού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stalker Οκτώβριος 12, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2012 Επίσης αν μπορείς postare μια εικόνα από το smart του σκληρού.Πώς βλέπω το smart;Επίσης, τώρα δεν κάνει κλικ, απλά δεν σπινιάρει, και οταν τον βρεί τον βάζει ως "τοπικο δίσκο F" και μου κολλάει τον browser/τον υπολογιστή μου μέχρι να τον κλείσω.Προσπάθησα να τον ανοίξω αλλα δεν τα κατάφερα και τα παράτησα γτ μπορεί να τον φθείρω αν συνεχίσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havic Οκτώβριος 12, 2012 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2012 Hard Disk Sentinel Professional Portable version (trial)CrystalDiskInfo - Software - Crystal Dew WorldHD Tune website Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Οκτώβριος 16, 2012 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2012 Μάλλον ο σκληρός άφησε χρόνους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havic Οκτώβριος 16, 2012 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2012 Smart screenshot? Εγώ δεν θα τον ξέγραφα τόσο εύκολα, από τη στιγμή που είναι σε θήκη μπορεί να φταίει αυτή. το καλύτερο θα ήταν να τον συνδέσεις απευθείας στο pc, αν είναι ο δίσκος, υπάρχει μια περίπτωση να έχει πολλά bad sectors και να κολλάει στην ανάγνωση τους, μόλις πάει στα συγκεκριμένα κομμάτια στην προσπάθεια να το διαβάσει σου κολλάει και το pc, αν είναι αυτό, με κάποιο (bootable καλύτερα) πρόγραμμα μπορείς να δοκιμάσεις να σκαναρεις το σκληρό και να πάρεις τα δεδομένα σου πίσω, π.χ. Spinrite 6, Hd regenerator ή με κάποιο που δεν προσπαθεί να διαβάσει τα bad sector όπως το GetDataBack, Glary Undelete κτλ αλλά με αυτά θα χάσεις ότι δεδομένα είναι γραμμένα στο bad sectors ενώ με τα πρώτα θα προσπαθήσει να τα ανακτήσει (ισως τα καταφέρει ίσως όχι). Η WD έχει κάποια προγράμματα για ελέγξεις την κατάσταση του σκληρού όπως το Lifeguard Diagnostics for windows αν κολλάει συνέχεια και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα τότε δοκίμασε αυτό Data Lifeguard Diagnostic for DOS (CD) που είναι bootable, σε καμία περίπτωση μην κάνεις write zeros πριν πάρεις ότι θες από τον σκληρό. Μπορείς να δοκιμάσεις και το error checking από τα win (δεξί κλικ στο σκληρό, properties, tools, check now, μην τικαρις το fix πρίν πάρεις ότι θες από τον σκληρό. Αν είναι με Usb συνδεμένος στο pc τα bootable προγράμματα δεν ξέρω αν θα στον αναγνωρίζουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys Οκτώβριος 16, 2012 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2012 Πριν μερικες ωρες χαλασε και μενα ο εξωτερικος σκληρος..τον αγορασα ως Toshiba αλλα μεσα τωρα που τον ανοιξα ηταν Western Digital... Εκλεινε απο μονος του..κ το φωτακι γινοταν κοκκινο απο μπλε. Τον εβαλα ως εσωτερικο(IDE) στο desktop,στην διαχειριση δισκων τον βλεπει αλλα δεν μπορω να κανω κατι.. Εβαλα με το HD generator να φτιαξει κ καλα τα bad sectors.. Εχω ελπιδες η τελος? Τραβαω recovery με file scavenger..παει καλα προς το παρον..ειμαι στο 35%.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys Οκτώβριος 16, 2012 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2012 χμ...that was close...καταφερα και εκανα recovery 100% ολων των data με το file scavenger..Αν μπορεσω θα τον κανω και ενα format.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havic Οκτώβριος 16, 2012 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2012 χμ...that was close...καταφερα και εκανα recovery 100% ολων των data με το file scavenger..Αν μπορεσω θα τον κανω και ενα format.. Κάνε full format, όχι quick, αν δεν τα καταφέρει για καλό είναι μιας και θα τα έχει παίξει τελείως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys Οκτώβριος 16, 2012 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2012 Κάνε full format, όχι quick, αν δεν τα καταφέρει για καλό είναι μιας και θα τα έχει παίξει τελείως. Αν μπορεσω θα τον κανω εννοειται...αλλα απο την στιγμη που δεν εχασα τπτ και προλαβα να τα παρω..ας μας αφησει χρονους κανενα προβλημα... Ο δισκος ηταν αυτος TOSHIBA PX1267E-1G32 320GB EXTERNAL HARD DRIVE - - E-SHOP.GR κ μεσα ειχε εναν WD caviar..αθανατο e-shop.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.