AAA Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2004 Καλημερα σε ολους!!! (...2:31 ΑΜ....)Δεν ειμουν σιγουρος σε ποιο μερος του φορουμ επρεπε να γραψω,αλλα ειδα το "socket A on fire" και λεω.....εδω ειμαστε!!!!Εχω μια ASUS A7N8X Deluxe (Rev.2) και εναν Athlon XP 2800+ (Barton) με Ζalman 6000 Cu(2700 RPM).Αυτη τη στιγμη που γραφω η θερμοκρασια (συμφωνα με το MBM5) ειναι:socket - 52C και Diode 88C.Oι τιμες παιζουν αναλογα με τη χρηση.... του σοκετ 47-53 και της διοδου 83-93.Στο BIOS επισης,με το που ανοιγω το πισι,η θερμοκρασια της CPU αρχιζει απο 65C και σε 1 λεπτο εχει φτασει 80-85!!!!!Εγκατεστησα σημερα το Asus Probe να δω τι παιζει και μου δειχνει μονο τη θερμοκρασια του σοκετ....Δεν ξερω τι να κανω καθοτι ειμαι και ψιλοασχετος με τα πισιαΜπορει κανεις να με βοηθησει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Αύγουστος 21, 2004 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2004 καλός ήρθες στο the lab ΑΑΑ :flower:μη σε ανησυχεί αν το PC σου είναι σταθερό και η ψήκτρα σου έχει πατήσει καλά. Η ASUS δεν υποστηρίζει monitoring από την δίοδο και γι αυτό δε το έχει ρεγουλάρει και σωστά το IC για να τις διαβάζει με ακρίβεια. Πιάσε και την ψήκτρα με το χέρι και αν σου φαίνεται οκ και δεν έχεις πρόβλημα αστάθειας ή δεν ocάρεις, δε χρειάζεται να πειράξεις τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AAA Αύγουστος 21, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2004 Ευχαριστω για την απαντηση enduracell.Η ψυκτρα ειναι καλα στερεωμενη και ασταθεια δεν εχω.Εννοεις,ομως,οτι η θερμοκρασια αυτη θεωρειται "φυσιολογικη" και "εντος οριων" για την CPU,ή μηπως παιζει καποιο προβλημα με το sensor της ASUS ή και το BIOS?To IC τι ειναι?Και οταν λες οτι η ASUS δεν το εχει ρεγουλαρει τι σημαινει πρακτικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Αύγουστος 21, 2004 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2004 ΙC σημαίνει integrated circuit δηλαδή το chipάκι που κάνει στην περίπτωση μας το monitoring στις τάσεις, θερμοκρασίες και FAN. Εφόσον δεν έχεις πρόβλημα αστάθειας ναι δε θα έπρεπε να ανησυχείς, τώρα αν είναι εκτός η εντός πολύ απλά αν ξεπερνούσε τα όρια το PC θα έκλεινε από μόνο του. Όταν λέω δεν έχει αρεγουλάριστη εννοώ ότι στο BIOS δεν έχεις προγραμματιστεί για monitoring στη δίοδο της die γι αυτό και σου δείχνει τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Τώρα για το BIOS δε ξέρω τι συμβαίνει αλλά σίγουρα αν έφτανε στην πραγματικότητα 85 θα έπρεπε να έκλεινε το μηχάνημα. Δοκίμασε να αναβαθμίσεις το BIOS της mobo σου, και να κάνεις Clear Cmos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.