Serial Killer Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2012 Καλησπέρα καλησπέρα! Έχω έναν server με Windows Server 2000 ο οποίος έχει 2 σκληρούς σε RAID 1 και ο ένας από τους δύο έσκασε και τώρα δουλεύει με έναν μόνο... Πώς θα γίνει να αλλάξω τον σκληρό τον χτυπημένο? Όμοιο με αυτόν που δουλεύει ξέρω πως είναι πολύ δύσκολο να βρω (Maxton 80GB IDE @7200rpm 2MB Cache) οπότε σκεφτόμουν να βάλω έναν δεύτερο που έχω και κάθεται, 80άρι, στις 7200 αλλά δε ξέρω ακόμα, cache.... Θα παίξει?? 'Η μετά από καμια βδομάδα θα σκάσει πάλι? Αν δεν παίζει έτσι, πρέπει να πάω πάλι σε αγορά ίδιων σκληρών και μετά σε επανεγκατάσταση των πάντων(Os, Software, Drivers)? Υπάρχει κάποια άλλη μέθοδος ωστε να πάρω μεν τους καινούριους σκληρούς αλλά απλά να κάνω clone τον σκληρό που τρέχει και να παίζει μετά το pc? ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Οκτώβριος 11, 2012 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 Θα παιξει, αλλα καλο θα ειναι να παρεις νεο server με νεο OS/HDD. Οσο παλαιωνει το hardware/software, τα προβλημα πολλαπλασιαζονται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Οκτώβριος 11, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 Θα παίξει, ποιό από τα δύο? 'Η αντικατάσταση του ενός ή και των δύο και μετά clone?Το θέμα μου είναι να αποφύγουμε τις επανεγκαταστάσεις :whistle2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Οκτώβριος 11, 2012 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 Βρισκεις 2 ιδιους 80αριδες. Βαζεις τον ενα, το αφηνεις να κανει rebuilt και μετα αλλαζεις και τον αλλο, ωστε να εχεις ιδιους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Οκτώβριος 11, 2012 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 το raid1 θα παίξει αν ο controller υποστηρίζει τον δίσκο, ακόμα και αν αυτός είναι 2ΤΒ@5400&64ΜBcacheΤωρα για εγκαταστάσεις κτλ, σκέψου το ενδεχόμενο να κάνεις αυτόν τον win2K server ένα VM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Οκτώβριος 11, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 Ναι αλλά είτε τον κάνω VM είτε rebuild όπως λέει ο YDinopoulos, το ίδιο δε θα είναι? Οπότε εάν του κουμπώσω πάνω τον 80άρι που έχω τώρα, λες να παίξει, έτσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Οκτώβριος 11, 2012 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 Όχι βέβαια δεν θα είναι το ίδιο. Τα VMs θέλουν ένα host, θα είναι ένας εικονικός Η/Υ που θα τρέχει μέσα σε κάποιον άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Οκτώβριος 11, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 Ναι το καταλαβαίνω, αλλά ποιό το νόημα του Virtual εδω πέρα? (Μη παρεξηγείται, νεανίας είμαι ακόμα και δε στροφάρω και γρήγορα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Οκτώβριος 11, 2012 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 To VM θα έχει την ίδια λειτουργικότητα που έχει και τώρα ο φυσικός server με windows 2000 χωρίς την ανάγκη για hardware πια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Οκτώβριος 11, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 Και θα μπορώ να έχω ας πούμε έναν σκληρό, με 2 partition και να πώ στο VM να χρησιμοποιεί το 2ο partition για το mirroring του RAID 1? Κι αν σκάσει ο σκληρός? τα πέρνω όλα στο χέρι και φτού κι από την αρχή στήσιμο....Ή και πάλι θα έχω ανάγκη τους δύο σκληρούς, απλά αυτή τη φορά δεν θα μας ενδιαφέρει αν θα είναι ολόϊδιοι?Συγνώμη που σας σπάω τα νεύρα απλά αργώ να μπώ στο νόημα και δε θέλω να κάνω και καμια πατατιά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Οκτώβριος 11, 2012 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 To VM θα έχει την ίδια λειτουργικότητα που έχει και τώρα ο φυσικός server με windows 2000 χωρίς την ανάγκη για hardware πιαΚαινούργιο αυτό. Το VM θα τρέχει πού δηλαδή; Θα εικάζεις έχω ένα VM, και ας πώ ότι θέλω να τρέξω μια SQL ώστε να τρέξω το θεωρητικό εμπορικό μου πρόγραμμα... Ωραία, θα κόβω αποδείξεις φανταστικές.Για να μπεί στην διαδικασία του VM κλπ θα πρέπει είτε να τρέχει vmware και rebuild όλο απο την αρχή ώστε να μπορεί να τρέξει και άλλο vm αν χρειαστεί και να κρατάει και backup όλο το image του vm σε διαφορετικό δίσκο.Αν όμως δεν θέλει/μπορεί να δώσει λεφτά για καινούργιο μηχάνημα καλύτερα να μην μπλέξει. Να βάλει 2 δίσκους καινούργιους και τον παλιό 80άρι να τον βάλει να παίρνει backup μια φορά την εβδομάδα και να έχει κ ένα ghost του λειτουργικού εκεί έτοιμο.Τώρα αν αλλάξει μηχάνημα και θέλει οπωσδήποτε πάλι win2k τότε αξίζει το VM και μόνο, κατά την άποψη μου.[MENTION=1215]nucleus[/MENTION] Το χαβαλεδιάζω χωρίς παρεξήγηση. Μην με πάρεις και στραβά γιατί εσύ είσαι αλήτης και κρατάς μουτράκια...:banging::banging: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Οκτώβριος 11, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 Δε ξέρω γιατί αλλά η ιδέα του YDinopoulou και του swatoner μου αρέσει πολύ! :jump1: Αγορά δύο ίδιων σκληρών, rebuild τον έναν από τους δύο, format τον παλιό, μετά rebuild και τον 2ο καινούριο και set για backup τον παλιό μία φορά την εβδομάδα. gg Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Οκτώβριος 11, 2012 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 Επίσης θα συμφωνήσω με τον YDinopoulos ότι σιγά σιγά κάνε αναβάθμιση... Θα σε φτύσει το μηχάνημα και επειδή είναι δουλειά θα τρέχεις και δε θα φτάνεις. Σκέψου μόνο να πάθει τίποτα μητρική, άντε βρες ανταλλακτικό και αν δε βρίσκεις βρες λεφτά για server. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Οκτώβριος 11, 2012 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 To σωστο backup ειναι να εχεις 2 σκληρους και να τους εχεις μερα παρα/μερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Οκτώβριος 11, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 Thank you παίδες! Άλλος ένας λόγος που αγαπώ το thelab! Έχει λύσεις για όλα! :jump1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Οκτώβριος 11, 2012 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 Ειμαστε και ομορφα αγορια ! Αυτο που το πας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Οκτώβριος 11, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 :X: Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Οκτώβριος 11, 2012 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 Κάντα 24 τα προφυλακτικά γιάννη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Οκτώβριος 11, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 μουυυυυυυυυυυυυαααααααααχαχχαχαχχαχαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Οκτώβριος 11, 2012 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2012 Επίσης θα συμφωνήσω με τον YDinopoulos ότι σιγά σιγά κάνε αναβάθμιση... Θα σε φτύσει το μηχάνημα και επειδή είναι δουλειά θα τρέχεις και δε θα φτάνεις. Σκέψου μόνο να πάθει τίποτα μητρική, άντε βρες ανταλλακτικό και αν δε βρίσκεις βρες λεφτά για server. το σιγά σιγά αναβάθμιση είναι μια πονεμένη ιστορία. Έχει δοκιμάσει κανείς σε τελευταίας γενιάς hardware να βάλει windows 2K/2003 server ? Υπάρχουν πολλά προβλήματα με ασυμβατότητες hardware/drivers κτλ. Αν πάει σε άλλο λειτουργικό (2Κ3 R3 ή 2008) για να παίξει με το νέο h/w παίζουν θέματα αδειών/ασυμβατότητας προγραμμάτων κτλ. Οδύσσεια γι'αυτό πρότεινα VM πιο πάνω. Τώρα και εκεί υπάρχουν κάποια θέματα αλλά σαφώς λιγότερα όπως τι θα παίξει ? HyperV/VMware Workstation/ESXi (υπερβολη, i know)/VirtualBox ? Είναι ένα θέμα το πως θα απαλλαγείς από το παλιό (και έτοιμο να ψοφήσει λόγω ηλικίας) h/w και ταυτόχρονα server & υπηρεσίες να παίζουν όπως ακριβώς έπαιζαν. edit: δεν είναι μόνο τα δεδομένα που χρειάζεσαι, αυτά με διάφορους τρόπους μπορείς να τα έχεις ασφαλή, το θέμα είναι η "υπηρεσίες" πάνω σ'αυτά τα δεδομένα. Εγώ θα ρώταγα έναν επαγγελματία για την δουλειά αυτή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.