Jump to content

cpu για socket 939

balboagr

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους.Έχω αυτή την μητρική MSI Global ? Mainboard - K8N Neo4 Platinum (PCB 1.0) θα ή8ελα κάποιος που γνωρίζει να μου πει ποια είναι η καλύτερη dual core cpu για να πάρω. ΤΟ μηχανάκι προορίζεται για LoL δλδ online games only.

Χωρίς παρεξήγηση αλλά πως θα αποκτήσεις τον καλύτερο επεξεργαστή που θέλεις; Το socket 939 είναι αρκετά παλιό. Μόνο κάποιους λίγους μεταχειρισμένους θα βρεις.

Εξαρτάται πιον opteron vs ποιον athlon 64 x2 λες.

Οι πιο δυνατοί επεξεργαστές που μπορείς να βρεις σε 939 ήταν:

opteron 185 (2cores, 2.6GHz)

Athlon 64 X2 4800+ (2cores, 2.4GHz)

Athlon 64 FX 60 (2cores, 2.6GHz)

Μόνο τον 2ρο μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο -σχετικά- εύκολα και σε λογική τιμή. FX αμφιβάλω ότι μπορείς να βρεις, είναι κάπως συλλεκτικό κομμάτι. Opteron ίσως και να βρεις, αλλά όχι αυτόν. Κάποιο πιο μικρό ναι.

Το θέμα είναι ότι δεν αξίζει να δώσεις χρήματα για τέτοιο μηχανάκι. Οποιοσδήποτε μοντέρνος dual core επεξεργαστής τους τρωέι βύσινο. Εγώ σου λέω ότι άντε κ βρήκες έναν που σου δίνει με €25 έναν 939 cpu. Ένας celeron g540 των €38 είναι 2 φορές πιο γρήγορος απο δαύτους.

Άμα τον βρεις τσάμπα, οκ. Αλλιώς σκότωσε τα κομμάτια που έχεις, και πάρε κάτι άλλο μεταχειρισμένο/καινούριο.

έχω 360 για games.Δεν με ενδιαφέρουν οι επιδόσεις. Απλά θέλω να ανέβω λίγο στο lol τώρα μου παίζει με 22-30 fps το pc έχει: p4 3.0GHz,1.5GB Ram, Ati radeon 9700 pro. Τώρα ελπίζω να με κατάλαβες :)

I mean non-FX. Οι απλοί που είχα στο παρελθόν τον τρώγανε απο κάτι p4.

Για τους Fx δεν έχω προσωπική εμπειρία οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

Αυτό που θυμάμαι είναι ότι οι intel τότε ανεβαίνανε και με oc αν υπήρχε καλή μητρική για υποστήριξη.

Όπως και να έχει για να τρέξει αξιοπρεπώς το lol θα χρειαστείς απο core2duo και νεότερους.

Οι presHOT ήταν καλύτεροι από τους Χ2 939 μόνο ως σόμπες. Βέβαια κάνανε όντως καλό overclock(αν είχες ψύξη 300 ευρώ!)

Σε αυτό το φόρουμ νομίζω ότι κάποιος πούλαγε ένα όπτερον 180 πρόσφατα παλικάρι. Και πάμφθηνα. Για κάνε ένα search...

ΥΓ δεν ξέρω από παιχνίδια, αλλά αν μιλάμε για το 939 και ξέρεις ότι θα μπορείς να παίζεις το παιχνίδι σου, δοκίμασε. Φθηνή επιλογή είναι...

Ποτέ και κανένας athlon64 δεν τον έτρωγε από Prescott. Η -ονομαστικά- μεγαλύτερη κατά ~1GHz επεξεργαστική ισχύς των 2ων από τους 1ους ήταν πραγματικά πλασματική, όχι για όσους ήθελαν να προωθήσουν την amd στην Ελλάδα, αλλά και σε benchmarks.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.