Kirk Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2012 Καλησπέρα παιδιά. Γνωρίζει κάποιος αν το συγκεκριμένο UPS, έχει ανεμηστηράκι ή είναι fanless? Όσο κι αν έψαξα, και στην επίσημη σελίδα του προϊόντος, Eaton Ellipse ECO 1600 DIN USB (EL1600USBDIN) πουθενά δεν αναφέρει θόρυβο ή έστω κάποια πληροφορία. Και από τις φωτο δεν δείχνει να έχει. Σε περίπτωση που δεν έχει πάντως είναι αρκετά ενδιαφέρουσα (ήσυχη) λύση, και μαζεμένη, στα 1000 W. Τι λέτε και εσείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Οκτώβριος 12, 2012 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2012 Από την εμπειρία μου μέχρι στιγμής, πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον, 1600άρι UPS να μην έχει ανεμιστήρα. Το πιθανότερο κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι ότι θα έχει τον ανεμιστήρα εσωτερικά, όπως κάποια μοντέλα της APC, εάν δεν τον έχει στην πίσω μεριά. Το θέμα του θορύβου στα UPS είναι κυριολεκτικά... χαοτικό. Εγώ που είμαι ψυχάκιας με τον θόρυβο, με ενοχλεί τρελά ο θόρυβος από τους ανεμιστήρες των UPS, τα περισσότερα έχουν κάτι γελοία κινέζικα ανεμιστηράκια της Sunon, στα 40 ή 60 χιλιοστά, που ακούγονται σαν πριονοκορδέλες ή σαν τζάμπο 747 που απογειώνεται! Σε δύο δικά μου UPS που προστατεύουν το κύριο pc του σπιτιού, ένα 1000άρι της Accupower και ένα 800άρι της MGE, τους άλλαξα ανεμιστήρες και στα δύο, και τα μεταμόρφωσα κυριολεκτικά ηχητικά, τώρα δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου. Αν δεν βαριέσαι να διαβάζεις, δες εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kirk Οκτώβριος 12, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2012 Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου φίλε Zarko1. Είμαι και εγώ πολύ περίεργος με τον θόρυβο για αυτό το ψάχνω τόσο πολύ. (Studio ηχογράφησης μουσικής γαρ). Έχω ήδη ένα APC (Back UPS RS 1500) αρκετό καιρό σε ένα σύστημα και μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος γενικά. Ο ανεμιστήρας του λειτουργεί μόνο όταν υπάρχει πτώση τάσης ή διακοπή. Παρόλα αυτά και επειδή κάνω ακόμα ένα σύστημα, δεν σταματάω να κάνω έρευνα αγοράς. Φοβερή η μόντα σου και πολύ ενδιαφέρουσα. Ίσως τελικά αυτή να είναι η καλύτερη λύση στα UPS 1000+ W.Όσο για το Eaton Ellipse 1600, επειδή συνέχισα να το ψάχνω, σύμφωνα με αυτούς http://www.computerbeast.gr/index.php?product_id=107745&page=shop.product_details&category_id=26&flypage=flypage.tpl&option=com_virtuemart&Itemid=2 (οι οποίοι είναι και οι μόνοι που το αναφέρουν στα χαρακτηριστικά του), δεν έχει ανεμιστήρα. Ίσως πρέπει να τους πάρω ένα τηλέφωνο να μου το επιβεβαιώσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Οκτώβριος 12, 2012 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2012 Αν δεν έχει όντως καθόλου ανεμιστήρα, φαίνεται άριστη επιλογή από την άποψη του θορύβου, εγώ δεν έχω συναντήσει μέχρι τώρα άλλο UPS τόσο μεγάλο χωρίς ανεμιστήρα.Το μόνο σημαντικό που δεν αναφέρεται καθόλου στα χαρακτηριστικά του (εγώ δεν το βρήκα), είναι το τι ρεύμα δίνει στις εξόδους του, δηλ. αν δίνει καθαρό ημίτονο, προσομοίωση ημίτονου κτλ. Στα ηλεκτρονικά δεν έχω εξειδικευμένες γνώσεις για να σε βοηθήσω, αλλά υπάρχουν εδώ πολλά παιδιά που είναι άριστοι γνώστες. Εκ πείρας μόνο γνωρίζω ότι το καθαρό ημίτονο θεωρείται καλύτερο εάν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις το UPS σε κάποιες ευαίσθητες συσκευές, όπως ένας βιντεοπροβολέας, μία μεγάλη τηλεόραση plasma/LCD κτλ.Αλλά για να προστατεύσεις ένα απλό setup από pc και μόνιτορ θεωρώ ότι δεν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα το εάν θα δίνει καθαρό ημίτονο ή προσομοίωση ημίτονου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.