Jump to content

ATI ή nVIDIA? ULTRA ή XT PE?

morfeas-dsl-

Recommended Posts

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από morfeas-dsl-

........ Εξαλλου με τους νεους οδηγους θα βελτιωθουν πολλα και στα δυο στρατοπεδα

Ε, δεν μπορεις να παρεις μια καρτα με την ελπιδα οτι θα βελτιωθει η αποδοση με νεους Drivers, κοιτας τι γινεται τωρα.

Σωστο αλλα νομιζω ειχες πει πως πανω κατω την ιδια αποδοση εχουν. Αλλωστε απο οτι ξερω διαλεξες την ati x800xt αρα αν δεν ηταν καλη σα moderator δυσκολο να την επερνες!!

Σωστα?!

Διαλεξα συμφωνα με τις δικες μου αναγκες και με την αποδοση στα Games που παιζω με τους σημερινους Drivers (βασικα δεν υπηρχε διαθεσιμη η ultra οποτε η αποφαση ηταν πιο ευκολη)

Αρχική απάντηση από scrolllock [Σήμερα, στις 13:55]

οπότε τι διαλέγει κανείς; ειναι φανερο οτι η ατι τα παει πολυ καλα στο hl2 αλλα απο οτι εχω δει το doom3 φαινεται βαρυτερο παιχνιδι αρα μηπως ειναι καλυτερα να παρει κανεις την καρτα που αποδιδει καλυτερο στο βαρυτερο παιχνιδι δηλ. nvidia αφου ετσι και αλλιως τα καταφερνει αξιοπρεπεστατα και στο hl2;

Συμφωνα με τα τελευταια benches και η 6800 ψιλοσερνεται στο hl2 ,δεν ειναι ομως τοσο θεμα hardware............Για μενα παρε καλυτερα χ800pro vivo ή 6800gt.

Αρχική απάντηση από scrolllock

οπότε τι διαλέγει κανείς; ειναι φανερο οτι η ατι τα παει πολυ καλα στο hl2 αλλα απο οτι εχω δει το doom3 φαινεται βαρυτερο παιχνιδι αρα μηπως ειναι καλυτερα να παρει κανεις την καρτα που αποδιδει καλυτερο στο βαρυτερο παιχνιδι δηλ. nvidia αφου ετσι και αλλιως τα καταφερνει αξιοπρεπεστατα και στο hl2;

τι διαλεγει? εγω προσοπικα αν διαλεγα μια μηχανη θα διαλεγα hl2 περισοτερα παιχνιδια θα βασιστουν πανο σε αυτην.

Αρχική απάντηση από mellodos

Συμφωνα με τα τελευταια benches και η 6800 ψιλοσερνεται στο hl2 ,δεν ειναι ομως τοσο θεμα hardware............Για μενα παρε καλυτερα χ800pro vivo ή 6800gt.

που βρηκες bench που να σερνεται η 6800; αυτο που ειχα δει απο vr zone εδεινε (βεβαια σε α64) στα 1024χ768 με 4χ αα και 8χ αφ την χ800προ στα 106 και 6800γτ στα 89. Δεν λεω, μεγαλη η διαφορα αλλα 89 frame (65.62 driver) ειναι μια χαρα. Και το καλυτερο οτι η 6800 η απλη ειχε 85 frame - μια χαρα για τα λεφτα της. Αντιθετα στο Doom3 βλεπω στα 1024χ768 με 4χ αα την χ800προ στα 43 frame κατω και απο την 6800 στα 53. Και αναρωτιεμαι (παντα με την επιφυλαξη μηπως με νεους drivers αλλαξει κατι) τι ειναι καλυτερο μια καρτα που ειναι στα 89 και στα 60 frame (6800gt) ή μια που είναι στα 106 και 43. Οσο για το ποια μηχανη θα περπατησει παραπανω στα παιχνιδια δεν το ξερω απο τωρα - δεν ξερω αν εχει κανεις καποιο στοιχειο απο τις προηγουμενες εκδοσεις των παιχνιδιων. Α, και κατι τελευταιο, κοιταξα τα 1024χ768 γιατι εγω εκει παιζω λογω σχετικα αργου επεξεργαστη και επειδη μου αρεσουν τα πολλα frames! στις παραπανω αναλυσεις τα πραγματα μαλλον καλυτερευουν για την ατι!

Αρχική απάντηση από scrolllock [Χθες, στις 23:22]

που βρηκες bench που να σερνεται η 6800; αυτο που ειχα δει απο vr zone εδεινε (βεβαια σε

http://www.driverheaven.net/showthread.php?p=423812#post423812

Κατα το site αυτος ειναι ο πραγματικος κωδικας(VST) του παιχνιδιου,φημολογηται δε οτι το retail παιχνιδι θα ειναι ακομα πιο βαρυ.Δεν σερνεται η 6800 απλα σε ορισμενες περιπτωσεις ειναι πολυ πισω απο τον αντιπαλο της.Δεν παραθετω αυτο το review για να αποδειξω οτι η ΑΤΙ ειναι γρηγοροτερη και τετοιες βλακειες καθοτι ουτε και εγω δινω πολυ σημασια πια σε αυτα.

ps: Mε 8χ supersampling που την τεσταρουν πως να μην σερνεται θα μου πεις........

Στην αρχικη ερωτηση nvidia ultra ή ati xt, λεω ati. Ειναι πιο συμμαζεμενες, (νομιζω πως) ειναι πιο ησυχες και καταναλωνουν λιγοτερη ενεργεια κι αν σκεφτεις οτι θα τις εχεις πολυ καιρο (δε σκας 600ευρωπουλακια καθε τριμηνο, εκτος αν εισαι ο unsto :p ) αυτα τα στοιχεια παιζουν ρολο. Απο πλευρας επιδοσεων μικρες οι διαφορες, εμενα δε με βοηθησαν να με επιλεξω. Α, btw πριν απο λιγο παρηγγειλα μια gigabyte x800xt :D

Αρχική απάντηση από unstoppable

Ε, δεν μπορεις να παρεις μια καρτα με την ελπιδα οτι θα βελτιωθει η αποδοση με νεους Drivers, κοιτας τι γινεται τωρα.

Σιγουρα θα βελτιωθεί η απόδοση, αυτό εχει γίνει παρα πολλες φορές και ειναι πολύ λογικό. Μπορεί η Valve να έκανε το παιχνίδι optimized για ΑΤΙ (ή τελος πάντων να είχε την ΑΤΙ στο μυαλό της) αλλα αυτό δε σημαίνει οτι δεν θα παίζει πάρα πολύ καλα και στην 6800.

Εγω περιμένω οτι με τους επόμενους drivers, και αφού βγεί το παιχνίδι, θα μειωθεί αρκετά η διαφορά μεταξύ των καρτών και στα 2 παιχνίδια.,

Αρχική απάντηση από mellodos

Ψιλοσέρνεται ? Τα 80 frames δεν ειναι σούρσιμο, ας είμαστε λίγο ρεαλιστές... Να μου πείς οτι έχει διαφορά με την Χ800ΧΤ να σου πω ναι, αλλα οχι και οτι σέρνεται.... Ελεος.

Αρχική απάντηση από Trooper [Σήμερα, στις 11:19]

Σιγουρα θα βελτιωθεί η απόδοση, αυτό εχει γίνει παρα πολλες φορές και ειναι πολύ λογικό. Μπορεί η Valve να έκανε το παιχνίδι optimized για ΑΤΙ (ή τελος πάντων να είχε την ΑΤΙ στο μυαλό της) αλλα αυτό δε σημαίνει οτι δεν θα παίζει πάρα πολύ καλα και στην 6800.

Εγω περιμένω οτι με τους επόμενους drivers, και αφού βγεί το παιχνίδι, θα μειωθεί αρκετά η διαφορά μεταξύ των καρτών και στα 2 παιχνίδια.,

μαζι σου κι εγω :happy: :happy:

Αρχική απάντηση από Trooper

Σιγουρα θα βελτιωθεί η απόδοση, αυτό εχει γίνει παρα πολλες φορές και ειναι πολύ λογικό. Μπορεί η Valve να έκανε το παιχνίδι optimized για ΑΤΙ (ή τελος πάντων να είχε την ΑΤΙ στο μυαλό της) αλλα αυτό δε σημαίνει οτι δεν θα παίζει πάρα πολύ καλα και στην 6800............,

Δεν διαφωνω οτι μαλλον θα δουμε βελτιωση αλλα δεν μπορεις να αγοραζεις με αυτη την λογικη, οπως δεν μπορεις αν αγορασεις με την ελπιδα οτι η ΑΤΙ θα φτιαξει το opengl της καποια στιγμη. Αγοραζεις με τα δεδομενα που εχεις τωρα, αυτο λεω.

Aν επαιρνα καρτα αυτη τη στιγμη θα ηταν η 6800GT.

Πιστευω οτι εχει το καλυτερο δικτη αποδοσης - τιμης και να μην ξεχναμε

την υποστηριξη Pixel shader 3.0 κατι που δεν υποστηριζει η ΑΤΙ.

Ασε που δεν καταναλωνει τοσα watt οσα η ultra:tomato:

Συμφωνω με τον ιππότη.Η 6800gt και καλέςς επιδόσεις έχει και σχετικά καλύτερη τιμή.Εξάλλου οι κορυφαίες κάρτες των δυο εταιρειών είναι σχεδόν ισοδύναμες άρα δεν υπάρχει λόγος αντιθέσεων.Το σίγουρο είναι ότι όποια και να πάρεις θα την ευχαριστηθείς!!

Αρχική απάντηση από morfeas-dsl-

Εχετε διαβασει τι τροφοδοτικο χρειαζεται η ultra? καπου ακουσα το ελαχιστο 480watt με επιθυμητο τα 500

Καπου εκει θελει αλλα δεν πιστευω καποιος που περνει καρτες των 600Ε να μην εχει ενα αξιοπρεπες PSU.

http://www.hardocp.com/article.html?art=NjE0

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.