Jerry007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2012 Σημερα το μεσημερι στα Χανια ειχε μια απιστευτη καταιγιδα. Μια στιγμη αστραψε και παρατηρησα μια ασπρη σπιθα σε ενα διακοπτη (δεν ειμαι σιγουρος ποιος ηταν). Οταν εγινε αυτο καθομουν στον υπολογιστη. Δεν εσβησε τιποτα με την σπιθα για να πω οτι καϊκε κατι ακαριαια.Για να μην το ρισκαρω εβγαλα την κεντρικη μοναδα και ολα τα περιφεριακα απο το ρευμα.Τωρα τα επανασυνδεσα και εκατσα στον υπολογιστη. Boot κανονικα, μπενω στα Windows, ολα καλα. Ομως δεν εχω internet! Ανιχνευει μοναχα την μια απο τις δυο θυρες ethernet της μητρικης. Κανω επανεκκινηση, εμφανιζει το παραθυρο ανιχνευσης νεου hardware και λεει οτι βρηκε μια θυρα ethernet και οτι ειναι ετοιμη για λειτουργια. Ακομα ομως δεν εχω internet.Δοκιμασα τις θυρες του router συνδεοντας εναν αλλο υπολογιστη και περνει κανονικα internet. Το device manager μου δειχνει εναν Ελεγκτη Ethernet που δεν εχει εγκατασταθει το προγραμμα οδηγησης.Δοκιμασα να αλλαξω το καλωδιο και να το βαλω στην #2 θυρα που την αναγνωριζει αλλα ουτε τοτε εχω internet. Απενεργοποιοντας την απο το device manager και επανενεργοποιοντας την, μου βγαζει σφαλμα οτι δεν ειναι δυνατη η εκκινηση της συσκευης. Να σημειωσω ακομα, οταν ειναι συνδεδεμενο με την 2η θυρα στο router αναβει η ενδειξη του δικτυου, ενω οταν ειναι στην πρωτη δεν αναβει. Ακομα αναβει και το activity led της 2ης θυρας.Απο οτι καταλαβαινω με τον Α η Β τροπο καϊκε ο ελεγκτης δικτυου. Δεν εχω καποια προστασια (UPS η ειδικο πολυπριζο) οποτε τα λουζομαι τωρα. Ειναι εφικτο αυτο; Να την εβγαλε η μητρικη και να λειτουργει ο υπολογιστης, αλλα να εχασα την καρτα δικτυου;Ευτυχως ειναι στην εγγυηση η μητρικη, αλλα ενα RMA ειναι το τελευταιο πραγμα που θα ηθελα να εχω στο κεφαλι μου αυτο τον καιρο.Sent from my iPad using Tapatalk HD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator_Crack Οκτώβριος 9, 2012 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2012 .........Απο οτι καταλαβαινω με τον Α η Β τροπο καϊκε ο ελεγκτης δικτυου. Δεν εχω καποια προστασια (UPS η ειδικο πολυπριζο) οποτε τα λουζομαι τωρα. Ειναι εφικτο αυτο; Να την εβγαλε η μητρικη και να λειτουργει ο υπολογιστης, αλλα να εχασα την καρτα δικτυου;Ευτυχως ειναι στην εγγυηση η μητρικη, αλλα ενα RMA ειναι το τελευταιο πραγμα που θα ηθελα να εχω στο κεφαλι μου αυτο τον καιρο.Sent from my iPad using Tapatalk HDΗ απάντηση είναι ΝΑΙ, είναι δυνατόν. Μου έχει τύχει 2 φορές σε μητρικές asrock socket 775 από ίδια περίπτωση (ρεύμα/καταιγίδες διακοπές...).Άν η μητρική είναι κάποια ακριβούλα τότε πήγαινε για rma αλλιώς άν θές να αποφύγεις ταλαιπωρία βολέψου με ένα pci adapter.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerry007 Οκτώβριος 9, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2012 Δεν το γλιτωνω το RMA, στην επομενη αναβαθμιση που θα θελω να πουλησω αυτη την μητρικη, δεν θα μπορω να την δωσω με καμενο ελεκτη δικτυου. Και αν περιμενω να κανω το RMA τοτε, ο πιο πιθανο θα ειναι να το ξεχασω και να ληξει η εγγυηση...Sent from my iPad using Tapatalk HD Link to comment Share on other sites More sharing options...
poly Οκτώβριος 10, 2012 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2012 Βγάλε την άλλη μία από το ρεύμα για 1-2 λεπτά, μήπως έχει κολλήσει το κύκλωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 10, 2012 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2012 Για να είσαι 100% σίγουρος ότι δεν στράβωσε κάτι στα win, δοκίμασε να κάνεις και ένα boot με ένα ubuntu live cd να δεις αν εκεί αναγνωρίζονται και παίζουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerry007 Οκτώβριος 10, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2012 [MENTION=344]poly[/MENTION] Εννοεις να βγαλω το τροφοδοτικο απο το ρευμα; [MENTION=1066]gdp77[/MENTION] Θα το δοκιμασω και θα ενημερωσω το μεσημερι. Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Οκτώβριος 10, 2012 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2012 Παίζει πάντως να έχει καεί μόνο ο ελεγκτής. μου έχει τύχει κι εμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Οκτώβριος 10, 2012 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2012 Και εμενα η μητρικη μου εχει κουσουρια (αρκετα συχνα δε τη βλεπει)στο θεμα του ελεγχτη, απο ανωμαλιες του ρευματος υποθετω.6 ευρο εχει μια gigabit pci καρτουλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerry007 Οκτώβριος 10, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2012 Ναι, δεν ειναι το θεμα τα χρηματα. Απλα δεν μου καθεται καλα να εχω την mobo με καμενο ελεγκτη.Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
poly Οκτώβριος 10, 2012 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2012 Ναι , ασέ το έκτος για μερικά λεπτά να αποφορτιστουν τελείως οι πυκνωτές.Μπορεί να έχει κολλήσει το ολοκληρωμένο και να χρειάζεται reset. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Οκτώβριος 10, 2012 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2012 ...Ευτυχως ειναι στην εγγυηση η μητρικη, αλλα ενα RMA ειναι το τελευταιο πραγμα που θα ηθελα να εχω στο κεφαλι μου αυτο τον καιρο.Sent from my iPad using Tapatalk HDΒάλε μια κάρτα δικτύου στο δίαυλο επέκτασης και μη σκας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 10, 2012 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2012 Αν τελικά είναι καμένος ο ελεγκτής εγώ θα πρότεινα RMA. 1) Κερδίζεις ανανέωση εγγύησης και 2) ποιος σου εγγυάται ότι δεν έχουν πάθει ζημιά και άλλοι πυκνωτές άλλων υποσυστημάτων που θα αρχίσει να φαίνεται μετά από λίγο καιρό που θα έχουν ταλαιπωρηθεί περαιτέρω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerry007 Οκτώβριος 13, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2012 Λοιπον δοκιμασα οτι ειπατε παραπανω, τζιφος. Απεβιωσε η LAN. Επικοινωνησα με Msystems και Δευτερα θα την στειλω για ελεγχο και RMA. Ευχαριστω για την βοηθεια! Sent from my iPad using Tapatalk HD Link to comment Share on other sites More sharing options...
pgsideris Οκτώβριος 20, 2012 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2012 Τα συλλυπητηρια μου Εμενα μου ειχαν καει τα παντα εκτος απο γραφικων και RAM -με κεραυνο- Link to comment Share on other sites More sharing options...
zerocool Οκτώβριος 20, 2012 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2012 Τα συλλυπητηρια μου Εμενα μου ειχαν καει τα παντα εκτος απο γραφικων και RAM -με κεραυνο- Τυχερός είσουν εγώ έμεινα με το floppy ενεργό στο χέρι. Τίποτα άλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
pgsideris Οκτώβριος 20, 2012 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2012 Τυχερός είσουν εγώ έμεινα με το floppy ενεργό στο χέρι. Τίποτα άλλο Οχι οταν λεω τα παντα. Τα παντα. Τηλεοραση, ρουτερ, Φουρνος. Ευτυχως το ψυγειακι το ειχα βγαλει για να ξεπαγωσει, τηλεοραση δεν βλεπω και ως φοιτητης δεν μαγειρευα και πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
zerocool Οκτώβριος 24, 2012 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2012 Οχι οταν λεω τα παντα. Τα παντα. Τηλεοραση, ρουτερ, Φουρνος. Ευτυχως το ψυγειακι το ειχα βγαλει για να ξεπαγωσει, τηλεοραση δεν βλεπω και ως φοιτητης δεν μαγειρευα και πολυ τι είπες τώρα !!!!!!!!!!!!!!!! Μάλιστα το πήρα το μύνημα......... Ο θεος να βάλει το χέρι του σε τέτοιες περιπτώσεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gatonini Οκτώβριος 24, 2012 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2012 Βάλε μια κάρτα δικτύου στο δίαυλο επέκτασης και μη σκας...Το ίδιο έκανα και εγώ, μετά από καταιγίδα έχασα το δίκτυο στη motherboard, asus p6t. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAP Δεκέμβριος 5, 2012 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2012 Γιαυτο παντα βαζουμε παντου στο σπιτι σε ολες τις ηλεκτρονικες συσκευες προστατευτικα τασης που φιλτραρουν τις αιχμες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerry007 Δεκέμβριος 5, 2012 Author #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2012 Πλέον ευτυχισμένος κάτοχος μιας Maximus V Gene πάνω σε UPS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.