Jump to content

Καθαριστικό για LCD τα φώτα σας

Padaz Bloody

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αγόρασα αυτό το καθαριστικό

[ame]http://www.amazon.co.uk/OFFER-INSTEAD-Crystal-Quality-Cleaner/dp/tech-data/B003QGGURM/ref=de_a_smtd[/ame]

Είναι φιλικό για τις τηλεοράσεις ή έχει χημικά μέσα και ενδέχεται να κάνω ζημιά στην οθόνη Samsung led 40 ιντσών που έχω στο σαλόνι?

Στο manual της tv λέει μέσα με ποιόν τρόπο μπορείς να την καθαρίσεις.

Νομίζω μόνο με το πανάκι που έχει μέσα όταν την αγόρασες (δηλαδή στεγνό καθάρισμα).

Πριν το αγοράσεις δεν τσέκαρες αν κάνει για την δουλειά που το θέλεις?

Αν έχει πανάκι μέσα η LCD, χρησιμοποιείς αυτό, στεγνό ή ελάχιστα νωπό με ΝΕΡΟ και μόνο κι αυτό σε περίπτωση που έχει κολλήσει κάτι πάνω. Πχ, μπορεί να είχες CocaCola δίπλα στο monitor και όπως αφρίζει να έκατσαν πιτσιλιές στο πάνελ.

Αν δεν έχεις πανάκι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια πολύχρωμα που έχουν στα supermarkets, για διάφορες επιφάνειες, είναι σαν πετσέτες. Πάρε το πιό μαλακό (κάθε χρώμα είναι για άλλη χρήση) και αφού το βρέξεις και το στίψεις πολύ καλά, την καθαρίζεις πολύ απαλά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Καθόλου πίεση στο πάνελ, μπορεί να το καταστρέψεις.

Ευχαριστώ παιδιά, ναι αυτό θα κάνω το πανάκι που είχε μέσα η τηλεόραση ραντισμένο με λίγο σκέτο νερό.

Δεν είναι για να παίζουμε με αυτά τα πράγματα. fear.png Κανένας δεν ξέρει τι βάζουνε μέσα σε αυτά τα μπουκάλια οι εταιρείες.

Το πανάκι που είχε μέσα η τηλεόραση είναι λίγο μικρό και θα πρέπει να κάνω πιο πολλές κινήσεις για να καθαρίσω όλη την επιφάνεια της 40άρας οθόνης. Τουλάχιστον το πανάκι που έχει το υγρό αυτό που έδωσα και στο link, κάνει για τις τηλεοράσεις ή είναι και αυτό για πέταμα? κλαψ. :bye:

Τουλάχιστον γράφει ότι είναι πανάκι μικροινών, πιστεύω ότι θα είμαι άρχοντας με αυτό το μεγάλο πανί. Ή να μην το ρισκάρω λέτε? Καμία γνώμη?

Μικροΐνες είναι αυτά που σου είπα. Με οποιοδήποτε υγρό πλην νερού και αν είσαι ψείρας, απιονισμένου νερού, δε θα το ρίσκαρα.

Εγώ πήρα ένα αντίστοιχο υγρό πριν 2-3 χρόνια, καθαρίζω 3 lcd monitors και μία samsung 42ρα, και το κινητό μου (αν και έχω αμφιβολίες για το τελευταίο ότι κάνει, μήπως παίζει κάνα ρόλο το touch), ως τώρα κανένα πρόβλημα.

Για αυτή τη δουλειά υποτίθεται είναι αυτά τα υγρά.

Για αυτή τη δουλειά υποτίθεται είναι αυτά τα υγρά.

Στο manual της Eizo, αναφέρει ρητά, μόνο με νωπό βαμβακερό ύφασμα, χωρίς πίεση.

Αν τώρα η εταιρία που πουλάει το όποιο υγρό μου δώσει έγγραφη εγγύηση ότι θα μου πάρει καινούρια οθόνη έτσι και πάθει κάτι, τότε το συζητάμε. Αλλά σε φάση "εγώ δε φταίω", δεν υπάρχει περίπτωση να το βάλω στην οθόνη μου

Και εγώ βασικά ότι βρω παίρνω κάθε φορά.. Πάνω απο 10 διαφορετικά έχω χρησιμοποιήσει απο 1€ του πανηγυριού μέχρι 10€ απο μαγαζί και ποτέ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.. Μια lg 42", μια 32" Sony, 24" lg του pc και το iPhone καθαριζω εδω και μερικα χρονια... Μόνο στο πανακι κατα την γνώμη μου δώσε λίγο σημασία να είναι όπως λες με μικροίνες ή γενικά τα πανακια που είναι μαζί με τα υγρά καθαρισμού που λέμε κάνουν μια χαρά την δουλειά τους...

Με τα περισσότερα "επώνυμα" δεν θα έχεις πρόβλημα. Απλά φρόντισε η οθόνη/τηλεόραση να είναι αρκετή ώρα σβηστή και κρύα ώστε να αποφύγεις ανεπιθύμητες γραμμές. Επίσης καλό είναι το πανί να είναι αντιστατικό και να μην αφήνει χνούδια.

• 2 weeks later...

Πανάκια με μικροϊνες το ένα στεγνό και το άλλο είτε με νερό είτε με κάποιο ειδικό καθαριστικό spray για lcd etc και πάντα κρύα η οθόνη και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

εγω παντως χρησιμοποιω μονιμως το υγρο που καθαριζω τα γυαλια μυωπιας σε μικρες ποσοτητες με ενα μαλακο πανακι ... οταν φυσικα καθαριζω τις οθονες

Ισοπροπιλική αλκόολη + νερό (μισό - μισό) + κούνημα + καθαρό πανάκι= jet

Πιο ψειρας απο εμενα και ψυχακι ταυτοχρονα σε αυτο το θεμα δεν υπαρχει. Μετα απο χρονια βλαβης στον εγκεφαλο προτεινω

1) Βαλε σε ενα μικρο ποτηρακι ξυδι ισα ισα μια λεπτη στρωση στον πατο. Γεμιζεις το υπολοιπο με χλιαρο νερο

2) Βρεχεις ΛΙΓΟ το βαμβακι και σκουπιζεις την οθονη σου με κυκλικες κινησεις (οχι πανω κατω και ουτε δεξια-αριστερα γιατι θα αφησεις ιχνη)

3) Οταν εχουνε φυγει τα "χοντρα" σκουπισε με ενα στεγνο βαμβακι παλι με κυκλικες κινησεις.

4) Μολις στεγνωσει παρε ενα πανι με μικροίνες, "θόλωσε" την οθόνη σε σημεία με χνώτα κάθε φορά και σκούπιζε με το πανι (αυτό είναι για να καθαρίσεις κατάλοιπα ΑΝ έχουνε μείνει από το ξύδι)

Και κάτι άλλο για τις LCD. Τις glossy black επιφάνειες τις καθαρίζουμε ΜΟΝΟ με βαμβάκι απαλά ή με πανί από μικροίνες πάλι απαλά. Οτιδήποτε άλλο αφήνει μικρές γρατζουνιές

Ισοπροπιλική αλκόολη + νερό (μισό - μισό) + κούνημα + καθαρό πανάκι= jet

Ισοπροπυλική αλκοόλη? Μπράβο :worship:

Μία φορά είχα βάλει λίγο πάνω σε ένα χειριστήριο πλαστικό για να το καθαρίσω και μου γέμισε το βαμβάκι όλο χρώμα μαύρο. Από τότε την έχει φοβηθεί το μάτι μου. Το ίδιο και το ασετόν. Τι να πω, ίσως με το νερό να μην έχει τόση δύναμη το υγρό αυτό.

Ισοπροπυλική αλκοόλη? Μπράβο :worship:

Μία φορά είχα βάλει λίγο πάνω σε ένα χειριστήριο πλαστικό για να το καθαρίσω και μου γέμισε το βαμβάκι όλο χρώμα μαύρο. Από τότε την έχει φοβηθεί το μάτι μου. Το ίδιο και το ασετόν. Τι να πω, ίσως με το νερό να μην έχει τόση δύναμη το υγρό αυτό.

Δες και εδώ

azax για τα τζάμια με διπλάσιο αμωνιαζόλ σε χαρτί κουζίνας ή καθαρό ξεσκονόπανο! Μόνο όποτε υπάρχουν ορατοί λεκέδες. Η TV δεν έχει πρόβλημα γιατί έχει σκληρό κλύσταλο μπροστά (samsung). Στην οθόνη είμαι πιο προσεκτικός.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.