Jump to content

μπλε οθόνη στον τερματισμο του pc

nessava21

Recommended Posts

Γειά σας.Θα ήθελα τη βοήθεια σας σε ένα παρόμοιο θέμα.Εχω ένα σταθερό υπολογιστή εδώ και 3 χρόνια.Δεν του έκανα ποτέ φορματ αν αυτό παίζει ρόλο και γενικά δε γνωρίζω και πολλά απο τέτοια.Μια ανασυγκρότηση κάνω και αυτή έχω πάνω απο χρόνο λόγω γεμάτου σκλληρού(μου λέει ότι θέλει το 25% άδειο,ενώ εγώ έχω ίσα ίσα το 1%)τελοσπαντων,το πρόβλημα μου είναι η μπλε οθόνη στο τερματισμό.το έχω συνηθίσει βέβαια και τον κλείνω μετά τη μπλέ οθόνη κρατώντας το κουμπί του για λίγα δευτερόλεπτα,αλλιώς θα έμενε αιωνίως ανοιχτός.Για να καταλάβετε μου βγαζει μπλέ όλη την οθόνη και γράφει:

STOP :c000021a{Fatal System Error}

The Windows Logon Process system process terminated unexpectedly with a status

of 0x80000007 (0x00000000 0x00000000).

The system has been shut down.

τι στο καλό είναι αυτό?Υπάρχει κάτι να κάνω για να κλείνει όπως όλοι οι φυσιολογικοί υπολογιστές?

(μου λέει ότι θέλει το 25% άδειο,ενώ εγώ έχω ίσα ίσα το 1%)

To 1% σε ποσα MB/GB μεταφραζεται? Καθως εαν εχεις μεινει με λιγα MΒ, μπορει καλλιστα να αποτελει παραγοντα και το συγκεκριμενο. Κατα τ αλλα, τα minidumps απο το C:\Windows\Minidump θα ειναι αρκετα χρησιμα.

rafail1994 τελικά μου το κάνει και στη επανεκκίνηση.Τόσο καιρό δεν είχε χρειαστεί να κάνω και είπα να το δοκιμάσω.τι πόρισμα βγαζετε?Γιατί όπως σας είπα ,πέρα απο αυτό,

το pc δε βγάζει άλλο πρόβλημα,ούτε κολλήματα.Μη μου πεθάνει μια κι έξω.

Από ότι το έψαξα λίγο μπορεί να είναι αρκετά πράγματα !

Για αρχή άρχισε να "συμμαζεύεις" όσο μπορείς τον σκληρό σου δίσκο δηλαδή να φτάσεις κάπου στα 10gb + ελευθέρα ,σαν δεύτερο στάδιο καλό είναι να περάσεις διαγνωστικά στον σκληρό σου δίσκο όπως και στης μνήμες ram για να βεβαιωθείς ότι όλα είναι εντάξει .

Να σημειωσω πως το νεωτερο απο τα minidumps ειναι σχεδον ενος χρονου και το παλαιοτερο σχεδον 2 χρονων. Το οποιο σημαινει πως πρακτικα ειναι αχρηστα, δεδομενου των μεταβολων που μπορει να εχει ενα pc μεσα σε ενα χρονο.

Η απορια που δημιουργειται ειναι γιατι δεν εχεις νεωτερα του ενος χρονου minidumps.

Να σημειωσω πως το νεωτερο απο τα minidumps ειναι σχεδον ενος χρονου και το παλαιοτερο σχεδον 2 χρονων. Το οποιο σημαινει πως πρακτικα ειναι αχρηστα, δεδομενου των μεταβολων που μπορει να εχει ενα pc μεσα σε ενα χρονο.

Η απορια που δημιουργειται ειναι γιατι δεν εχεις νεωτερα του ενος χρονου minidumps.

Μάλλον λόγο χώρου στο σκληρό δίσκο :p

Αυτά που λέτε μου μοιάζουν ξένη γλώσσα.Τι είναι το pagefile και τι αυτά τα διαγνωστικά?και πως τα περνάω στο σκληρό και τις μνήμες ram?Όσον αφορά το χώρο προς το παρόν το καλύτερο που κατάφερα να κάνω είναι να έχω ελεύθερα 11,4 GB απο τα 466 GB που μου λέει ο C ότι έχει συνολικά.Μου είναι αδύνατον να βρω εξωτερικό να τα περάσω άμεσα(και οικονομικά και δεν έχει κανένας φίλος άδειο),πόσο μάλλον να τα σβήσω γιατί έχω 60 gb φωτογραφίες και βίντεο και 375 gb ο άντρας μου μουσική που μάζευε εδώ και 3 χρόνια.Αν ο χώρος είναι το αρχικό πρόβλημα θα το δουλέψω καλύτερα.Αλλά τα άλλα τι είναι?

Αυτά που λέτε μου μοιάζουν ξένη γλώσσα.Τι είναι το pagefile και τι αυτά τα διαγνωστικά?

Αρα ειναι ασφαλες πιστευω το συμπερασμα οτι δεν το εχεις πειραξει ποτε και πως ειναι στις default τιμες των Windows. To οποιο με τη σειρα του σημαινει πως λογικα δεν εχεις προβλημα με το συγκεκριμενο. Για επιβεβαιωση μπορεις να δεις τις ρυθμισεις του pagefile απο εδω, αλλα δεν ειναι κατι που επειγει.

και πως τα περνάω στο σκληρό και τις μνήμες ram?

Memory test, το οποιο πρεπει να γραψεις σε cd/usb (οτι σε βολευει) και να κανεις boot απο αυτο. Στη συνεχεια θα ξεκινησει αυτοματα το τεστ, το οποιο θα πρεπει να αφησεις να τρεξει για 3-4 ωρες.

Hard disk sentinel για το σκληρο σου, το οποιο θα σου δωσει γρηγορα πληροφοριες σχετικα με την κατασταση του. Εαν μπορεις ανεβασε μια φωτο απο το προγραμμα.

Αυτά που μου λες δεν έχω ιδέα πως λειτουργούν.Όταν είπα ότι μου φαίνονται άλλη γλώσσα εννοώ ότι είμαι παντελώς άσχετη όσον αφορά τη λειτουργία του υπολογιστή.Εμένα με νοιάζει να μπορώ να ακούω τη μουσική μου,να βλέπω τις φωτογραφίες,τα βίντεο,τις ταινίες μου,να χαζεύω στο ιντερνετ,τα οποία ναι μεν τα κάνει,αλλά όπως προείπα φοβάμαι μη δεν τα κάνει καμιά μέρα.Οπότε αυτά τα memory test,hard disk sentinel,boot και δεν ξέρω γω τι άλλο δεν τα καταλαβαίνω.Μήπως να καλέσω καποιον ειδικό στο σπίτι μου?Να μη σας παιδεύω και σας εδώ μέσα.

Αυτά που μου λες δεν έχω ιδέα πως λειτουργούν.Όταν είπα ότι μου φαίνονται άλλη γλώσσα εννοώ ότι είμαι παντελώς άσχετη όσον αφορά τη λειτουργία του υπολογιστή.

Το καταλαβα και γι αυτο σου εδωσα τα links. Εαν θελεις με λιγο googling και διαβαζοντας τις οδηγιες απο το εκαστοτε site, μπορεις να βγαλεις ακρη. Εαν παλι πιστευεις οτι θα δυσκολευτεις, ναι, ειναι προτιμοτερο να συνεννοηθεις με καποιον που γνωριζει και να μην παιδευεσαι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.