kretinos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2012 Καλησπερα παιδιαΑντιμετωπιζω ενα προβλημα με την καρτα γραφικων μου ATI RADEON 4000 HD series.Εδω και κατι μερες ενω δουλευε κανονικα αρχισε να μην παιζει παιχνιδια.Τα γραφικα ειναι αλλοιωμενα και σε μαυρο backround,φωτογραφιες,ταινιες εμφανιζονται διαφορα σχηματα και γραμμες.Εχω κανει uninstall τους drivers,και τους εγκατεστησα ξανα.Επισης δοκιμασα,με παλιοτερους drivers και αλλαξα slot στην μητρικη.Εχω πειραξει resolution,kai bit.Η οθονη μου δουλευει στα 60 Hz και δεν εχει επιλογη για να την αλλαξω.Νομιζω πως το format ειναι περιττο και οτι το προβλημα ειναι της καρτας.Μπορειτε να μου προτεινετε κατι;;
Predator_Crack Οκτώβριος 8, 2012 #2 Οκτώβριος 8, 2012 Καλησπερα παιδιαΑντιμετωπιζω ενα προβλημα με την καρτα γραφικων μου ATI RADEON 4000 HD series.Εδω και κατι μερες ενω δουλευε κανονικα αρχισε να μην παιζει παιχνιδια.Τα γραφικα ειναι αλλοιωμενα και σε μαυρο backround,φωτογραφιες,ταινιες εμφανιζονται διαφορα σχηματα και γραμμες.Εχω κανει uninstall τους drivers,και τους εγκατεστησα ξανα.Επισης δοκιμασα,με παλιοτερους drivers και αλλαξα slot στην μητρικη.Εχω πειραξει resolution,kai bit.Η οθονη μου δουλευει στα 60 Hz και δεν εχει επιλογη για να την αλλαξω.Νομιζω πως το format ειναι περιττο και οτι το προβλημα ειναι της καρτας.Μπορειτε να μου προτεινετε κατι;;Καλησπέρα και καλωσήρθες στο forum. Δυστυχώς φαίνεται να έχει σοβαρό πρόβλημα η καρτούλα σου και εφόσον είναι εκτός εγγύησης όπως βλέπω, ατύχησες. Πρίν σιγουρευτούμε 100%, καλό θα ήταν να κάνεις τα εξής:Να μας πείς ποιά ακριβώς radeon hd 4000 έχεις. Υπάρχουν μοντέλα και μοντελάκια.Να μας πείς άν λειτουργεί σωστά το φάν/ανεμιστήρι του σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες που ήταν όλα καλά. Ακούς κανένα περίεργο θόρυβο από την καρτούλα?Χρησιμοποίησε ένα live boot cd σάν το Hirens boot Cd ή κάποιο linux για να δείς αποφεύγοντας το format (που είναι το τελευταίο που φταίει όπως σωστά σημειώνεις) άν κάνει τα ίδια η κάρτα σε εικονικά xp και Linux.Πρέπει να τσεκάρεις τις θερμοκρασίες της. Κατέβασε το gpu-z και αφού πάς στην καρτέλα sensor του προγράμματος πές μας τί θερμοκρασία βλέπεις. Η θερμοκρασία που δείχνει είναι η idle. Κατέβασε μετά το furmark και αφού το εγκαταστήσεις, τρέξε το τέστ χωρίς έξτρα ρυθμίσεις από αυτές που σου δίνει για 1 λεπτό. Παρακολούθησε τί βαθμούς δίνει στο παράθυρο του furmark ή για πιό εύκολα, άφησε ανοιχτό το GPU-Z στην καρτέλα sensor.Στην ουσία άν υπάρχει σοβαρό θέμα με το chip της κάρτας και κάνει ότι κάνει τότε η λύση είναι το reballing. (google -> gpu reballing) αλλά δέν αξίζει για τα λεφτά του. Εσύ λογικά το πρόβλημα που περιγράφεις είναι κάτι σάν αυτό [ame=http://www.youtube.com/watch?v=igxFW5qk8oo]εδώ[/ame] ή και χειρότερα και μιά πρόχειρη αλλά με ρίσκο λύση είναι η [ame=http://www.youtube.com/watch?v=DmzGnjJNZrM]εξής[/ame]. Όσο απίστευτο και άν φένεται λειτουργεί και υπάρχουν σίγουρα άτομα και του thelab που το έχουν κάνει.
varemenos2003 Οκτώβριος 9, 2012 #3 Οκτώβριος 9, 2012 δεν ειδα το απο πανω βιντεο αλλα υποψιαζομαι οτι την εβαλε για ψησιμο. Go for it δε χανεις τιποτα, εγω το εκανα σε μια 8600 και οντως αναστήθηκε.:yes2:
kretinos Οκτώβριος 10, 2012 Author #4 Οκτώβριος 10, 2012 Καλησπέρα και καλωσήρθες στο forum. Δυστυχώς φαίνεται να έχει σοβαρό πρόβλημα η καρτούλα σου και εφόσον είναι εκτός εγγύησης όπως βλέπω, ατύχησες. Πρίν σιγουρευτούμε 100%, καλό θα ήταν να κάνεις τα εξής: Να μας πείς ποιά ακριβώς radeon hd 4000 έχεις. Υπάρχουν μοντέλα και μοντελάκια. Να μας πείς άν λειτουργεί σωστά το φάν/ανεμιστήρι του σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες που ήταν όλα καλά. Ακούς κανένα περίεργο θόρυβο από την καρτούλα? Χρησιμοποίησε ένα live boot cd σάν το Hirens boot Cd ή κάποιο linux για να δείς αποφεύγοντας το format (που είναι το τελευταίο που φταίει όπως σωστά σημειώνεις) άν κάνει τα ίδια η κάρτα σε εικονικά xp και Linux. Πρέπει να τσεκάρεις τις θερμοκρασίες της. Κατέβασε το gpu-z και αφού πάς στην καρτέλα sensor του προγράμματος πές μας τί θερμοκρασία βλέπεις. Η θερμοκρασία που δείχνει είναι η idle. Κατέβασε μετά το furmark και αφού το εγκαταστήσεις, τρέξε το τέστ χωρίς έξτρα ρυθμίσεις από αυτές που σου δίνει για 1 λεπτό. Παρακολούθησε τί βαθμούς δίνει στο παράθυρο του furmark ή για πιό εύκολα, άφησε ανοιχτό το GPU-Z στην καρτέλα sensor. Στην ουσία άν υπάρχει σοβαρό θέμα με το chip της κάρτας και κάνει ότι κάνει τότε η λύση είναι το reballing. (google -> gpu reballing) αλλά δέν αξίζει για τα λεφτά του. Εσύ λογικά το πρόβλημα που περιγράφεις είναι κάτι σάν αυτό ή και χειρότερα και μιά πρόχειρη αλλά με ρίσκο λύση είναι η . Όσο απίστευτο και άν φένεται λειτουργεί και υπάρχουν σίγουρα άτομα και του thelab που το έχουν κάνει. Καλως σας βρηκα! -Η καρτα ειναι 4800. -Το furmark φιλε μου δεν το τρεχει καν.Αναβοσβηνει η οθονη και μου λεει οτι οι drivers σταματησαν να αποκρινονται και εκανε recovery(εχω κανει κ απο πινακαα ελενχου απεγκατασταση για να μην "παταει"ο ενας driver τον αλλον. -Με το gpu-z ειδα οτι η θερμοκρασια ειναι στους 55 βαθμους(max) με 3 μερες συνεχους λειτουργιας.Επισης το fan της καρτας γραφικων δουλευε στο 37%(δεν νομιζω να ναι αυτο το προβλημα γιατι η θερμοκρασια ειναι χαμιλη,κανενας περιεργος ηχος). -Το προβλημα ειναι σχεδον ιδιο με τον πρωτο βιντεο που εχεις ανεβασει. -Εχω βαλει και παστα καινουρια στην ψυχτρα της καρτας. -Το ετρεξα και σε Ubuntu μεσα απο Virtual box και εκανε τα ιδια(δεν ξερω αν ισοδυναμει με το live boot cd). Πιστευω οτι για καποιο λογο φταινε οι drivers αλλα τα χω κανει ολα εκτος απο format.
MrCrowley83 Οκτώβριος 10, 2012 #5 Οκτώβριος 10, 2012 οπως μας τα λες μαλλον η καρτουλα σου παρεδωσε...κανε και μια τελευταια αποπειρα δοκιμης σε καθαρη εγκατασταση (πιο πολυ για να σου φυγει η υπονια) αλλα μαλλον σε βλεπω για καρτα
Predator_Crack Οκτώβριος 10, 2012 #6 Οκτώβριος 10, 2012 Ότι είπε και ο φίλος από πάνω μου.Είπες ότι έχεις δοκιμάσει παλαιότερους drivers και πάλι δέν βλέπεις αποτέλεσμα. Πρίν το format, δοκίμασε να περάσεις τους τελευταίους αφού πρώτα απεγκαταστήσεις αυτούς που έχεις, χρησιμοποίησε το driver fusion σε safe mode (αφού το εγκαταστήσεις πρώτα από εδώ) και μετά πέρνα τους. Τσέκαρε τα αποτελέσματα.
kretinos Οκτώβριος 10, 2012 Author #7 Οκτώβριος 10, 2012 Θα τα δοκιμάσω και αν δεν φτιάξει θα προχωρήσω στο "ψήσιμο". Θα ενημέρωσω για τα αποτελέσματα.Ευχαριστώ για την βοήθεια και τον χρόνο σας.
kretinos Οκτώβριος 20, 2012 Author #8 Οκτώβριος 20, 2012 Τέλικο αποτέλεσμα ....Αφού εξάντλησα όλες τις μεθόδους που μου προτείνατε χωρίς αποτέλεσμα προχώρησα στο ψήσιμο.Δεν είχε επιτυχία είτε απο μένα είτε απο την ρίζα του προβλήματος καθώς τα ίδια προβλήματα που είχε έγιναν πιο έντονα,αναβοσβήντας την οθόνη κάθε μισό λεπτό(με την θερμοκρασία να ειναι στους 45 βαθμούς) και εμφανίζοντας διάφορες κουκίδες και μαύρες περιοχές..Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια και τον χρόνο σας..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.