asosrigas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2012 Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα...Θα ηθελα την βοήθειά σας στην αγορά μόνο του πύργου, από όσα διάβασα μάλλον θα μου προτείνετε σύνθεση συστήματος (αν και έχω μια αδυναμία στη Dell, αλλά είναι λίγο ακριβοί για μένα.) Λοιπόν:1. Ο υπολογιστής δεν είναι για παιχνίδια ,αλλά για σκληρή επαγγελματική χρήση (ανοικτός νύχτα μέρα, photoshop, πολλά παράθυρα firefox ανοικτά ταυτόχρονα, office και βίντεο).2. Ο προυπολογισμός δεν μπορεί να υπερβεί τα 550 ευρώ (το επιθυμητό είναι να συμπεριλαμβάνει και λειτουργικό)3. Προτιμώ intel ι3 και όχι amd4. Δεν ξέρω αν χωράει, αλλά θα ήθελα ένα μικρό δίσκο ssd μαζί με τον κλασικόΜένω Αθήνα και επειδή από τον υπολογιστή κρέμεται το εισόδημά μου, είναι πολύ σημαντικό για μένα το θέμα του service και των εγγυήσεων.Δεν μπορώ να τον συνθέσω μόνος μου, γενικά είμαι μάλλον κάτω του μέσου όρου σε τεχνικές γνώσεις...Ευχαριστώ πολύ... :yes4: Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Οκτώβριος 8, 2012 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2012 Ψαξε για Dell Optiplex 390. Εχω δει πολλες εταιριες να τα αγοραζουν για ζορικη χρηση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
asosrigas Οκτώβριος 8, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2012 Ναι θα το ψάξω γιατί κι εμένα μου αρέσουν τα dell, αλλά όπως είπα είναι λίγο ακριβά και είπα μήπως κομμάτι κομμάτι με τα ίδια χρήματα μπορώ να πάρω τίποτα καλύτερο...σ ευχαριστώ πάντως για την απάντηση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Οκτώβριος 8, 2012 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2012 COOLERMASTER ELITE 342 - - CASES - E-SHOP.GRCORSAIR CMPSU-500CX BUILDER SERIES 500W - - E-SHOP.GRINTEL CORE I3-3220 3.30GHZ LGA1155 - BOX - - CPU - E-SHOP.GRGIGABYTE GA-H61M-S2PV RETAIL - - E-SHOP.GRKINGSTON KHX1600C9D3K2/8GX 8GB (2X4GB) PC12800 HYPERX GENESIS XMP DUAL CHANNEL KIT - RAM - E-SHOP.GRASUS EAH6670/DI/1GD3 1GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GRINTEL 330 SERIES SSDSC2CT060A3K5 60GB SSD 2.5'' SATA3 MLC RETAIL - - E-SHOP.GRSEAGATE ST500DM002 500GB BARRACUDA 7200.12 SATA3 - - E-SHOP.GRMICROSOFT WINDOWS 7 HOME PREMIUM 64-BIT GREEK 1PK DSP - - E-SHOP.GRΣύνολο 610€. Αν είναι πολλά, μπορείς να κόψεις ένα 40άρι, αντικαθιστώντας την κάρτα οθόνης με αυτήν εδώ, που αναπνέει στο Photoshop αξιοπρεπώς, ακόμη και σε full HD, και είναι και αθόρυβη. Για κανένα λόγο να μην παραλείψεις τον SSD. Ακόμη κι αν πάρεις έναν ταπεινό 30άρη (με 10-12 ευρώ λιγώτερα - σιγά τη διαφορά), το look 'n' feel της μηχανής θα είναι μακράν ταχύτερο απ' ό,τι θα ήταν με ηλεκτρομηχανικό stand alone δίσκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asosrigas Οκτώβριος 8, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2012 oric ευχαριστώ είναι πολύ καλή πρόταση, αλλά μήπως έχεις κάποια πρόταση για κατάστημα? βλέπω το eshop αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τις εγγυήσεις, υποθέτω ισχύει η εγγύηση για κάθε κομμάτι και οπωσδήποτε όχι on site, έτσι δεν είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Οκτώβριος 8, 2012 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2012 έτσι ακριβώς. Αν θέλεις οπωσδήποτε και κάτι με on site εγγύηση, πάρε οθόνη της Dell. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Οκτώβριος 8, 2012 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2012 Βασικα αφου προκειται για γραφειο, δωσε μεγαλη βαση στον on-site. Ειδικα της Dell ειναι εξαιρετικο !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Οκτώβριος 8, 2012 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2012 "Καθετη Απαντηση" - DELL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Οκτώβριος 8, 2012 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2012 oric ευχαριστώ είναι πολύ καλή πρόταση, αλλά μήπως έχεις κάποια πρόταση για κατάστημα? βλέπω το eshop αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τις εγγυήσεις, υποθέτω ισχύει η εγγύηση για κάθε κομμάτι και οπωσδήποτε όχι on site, έτσι δεν είναι?Αναβάθμιση Υπολογιστή - Περιφερειακά - Δικτυακά - MgManager...αλλά προσπάθησε να κατανοήσεις το απλό: Καμιά εγγύηση on site δεν σου εξασφαλίζει άμεση επισκευή, χωρίς καθυστερήσεις. Αν πρέπει οπωσδήποτε να μη "μείνεις" ποτέ από υπολογιστή, χρειάζεσαι και έναν εφεδρικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Οκτώβριος 9, 2012 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2012 ...και επειδή από τον υπολογιστή κρέμεται το εισόδημά μου, είναι πολύ σημαντικό για μένα το θέμα του service και των εγγυήσεων.Από αυτό και μόνο πιστεύω οτι θα πρέπει να κοιτάξεις, όπως σου λένε τα παιδιά παραπάνω, σε DELL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asosrigas Οκτώβριος 9, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2012 Παιδιά έχετε απόλυτο δίκιο όσοι προτείνετε dell, αλλά όπως είπα και στην αρχή τα dell έρχονται με πολύ χαμηλές προδιαγραφές σε μνήμη, τροφοδοτικό, ssd κλπ. Αν για παράδειγμα θα ήθελα ένα dell με τις προδιαγραφές της πρότασης του Oric χρειάζομαι τα διπλά περίπου χρήματα για να το αγοράσω. Εάν είχα την οικονομική άνεση δεν θα το σκεφτόμουν δεύτερη φορά, αλλά δυστυχώς...Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που σας απασχολώ, τα 500 ή 600 ευρώ δηλαδή να αγοράσουν ότι καλύτερο γίνεται...Εν πάσει περιπτώσει σας ευχαριστώ όλους, μου επιβεβαιώσατε την εμπιστοσύνη στην dell και η πρόταση του Oric μου δίνει μια καλή εναλλακτική...και μια ερώτηση ακόμη-dell μπορείς να αγοράσεις απευθείας ή υποχρεωτικά πας σε μεταπωλητές????:yes4: Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Οκτώβριος 9, 2012 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2012 Στην Ελλαδιτσα, μονο σε μεταπωλητές ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Οκτώβριος 9, 2012 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2012 Επειδή το θέλεις για επαγγελματική χρήση και το θέμα service σε καίει...Πας για Dell σίγουρα.Θα σου έλεγα δώσε 80€ παραπάνω και πάρε αυτόMsystems.gr - Προϊόντα - Dell OptiPlex 390MT i5-2400Δίνει 5 Έτη Next Business Day On Site Service με i5 που θα σου κρατήσει και περισσότερο απο τον i3. Και άμα θέλεις μπορείς αργότερα να του προσθέσεις άλλα 4gb ram και θα πετάει. Ειδικά σε photoshop Κλπ θα σε διευκολύνει.Οι ssd για photoshop δεν προτείνονται γιατί θα κάνεις συνέχεια read write και έχουν όριο ζωής με πολλές εγγραφές (δε χαλάει σε 3 μήνες αλλά γενικά έχει όριο ζωής).Σοβαρά το θέμα service για δουλειά αν δεν ξέρεις και πολλά είναι MUST. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asosrigas Οκτώβριος 9, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2012 ok, παιδιά σας ευχαριστώ όλους...σε καμιά ώρα που θα τελειώσω θα ψάξω τις προτάσεις σας και θα καταλήξω - άλλωστε το θέμα είναι λίγο επείγον...Και πάλι ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.