Jump to content

Σταθερό Double Play: Μετα την Wind τι ;

hayabusa

Recommended Posts

δεν ξέρω. έχω ακούσει τα απολύτως χειρότερα για τη 4νετ.

Eπίσης θα προτιμηθεί κάποια εταιρεία της οποίας η προσφορά δεν ειναι για μόνο 12 μήνες (aka θα ανέβει 50% μετά)

Δεν ξέρω αν μπορέσεις να βρεις κάποιον provider που να σου προσφέρει τιμή πακέτου (24αρι+σταθερά) στα 25 ευρώ forever, οι περισσότεροι το κάνουν για 6-12 μήνες.

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply
[MENTION=9387]victor[/MENTION]

[MENTION=9381]papajim[/MENTION]

Καμια ιδέα ; :p

Κι οι δύο 4net έχουμε το full πακέτο - 60' κινητά, απεριόριστα αστικά/υπεραστικά και "απεριόριστα" κλείσεις σε

συγκεκριμένες χώρες - στα 29.90 για 12 μήνες. (Μόλις περάσουν θα τους πάρω τηλέφωνο να τους πω ότι έχω καλύτερη προσφορά για να μου το ξαναδώσουν.)

Υπάρχει νομίζω και το πακέτο προσφορά με τα 24.90 που είναι χωρίς κλείσεις εξωτερικού.

Σίγουρα θα υπάρχει και πιο φτηνό double play χωρίς κινητά.

Από ταχύτητα νετ εγώ κλειδώνω τις καλές μέρες ~12mbps και τις κακές ~10mbps.

Γενικά είμαι ευχαριστημένος. Ποτέ δεν έχει πέσει το internet και το τηλέφωνο, όπως γινόταν με tellas.

Βέβαια κάθε σπίτι είναι ειδική περίπτωση...

Δε ξέρω αν βοήθησα και πολύ :p

Mε το παλιό καλό Linksys WAG200G

DSL Status: Connected

DSL Modulation Mode: ADSL2+

DSL Path Mode: Interleaved

Downstream Rate: 18858 kbps

Upstream Rate: 1020 kbps

Downstream Margin: 6 db

Upstream Margin: 11 db

Downstream Line Attenuation: 17 db

Upstream Line Attenuation: 3.5 db

Downstream Transmit Power: 12 db

Upstream Transmit Power: 21 db

αξίζουν αυτοί ρε συ ; ή θα τραβάμε τα μαλλιά μας πάλι ;

Για την ON συγκεκριμένα: έμεινα ενάμισι χρόνο και ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος. Υπάρχει γνωστός που δουλεύει στην εταιρεία και σε σχετικά ψηλό βαθμό στην ιεραρχία, ο οποίος φρόντισε "κυριολεκτικά με ευλάβεια" την γραμμή μου, όταν άνοιξα συμβόλαιο με την ΟΝ. Μέχρι του σημείου που ανάγκασε τον ΟΤΕ να μου αλλάξει την καλωδίωση από το ΚΑΦΑΟ επειδή ήταν πολύ παλιά και βραχυκύκλωνε. Κέρδος: μισό ολόκληρο ΜΒ, από το 1ΜΒ/s που κλείδωνα πριν, ανέβηκα στο 1,5 ΜΒ/s περίπου τις καλύτερες μέρες.

Έφυγα από την ΟΝ εδώ και εφτά μήνες περίπου και πήγα στη Forthnet, επειδή έγινα Τούρκος κυριολεκτικά, :rant: όταν μου έκαναν φραγή τη γραμμή εντελώς απροειδοποίητα στις έξι το πρωί και ενώ έστελνα πολύ σημαντικά e-mail για τη δουλειά μου, και ενώ ο λογαριασμός μου είχε λήξει μόλις δεκαπέντε μέρες πριν!

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος επίσης από την Forthnet, οι επιδόσεις της γραμμής μου είναι ακριβώς οι ίδιες, με ένα ελάχιστο κλικ επάνω στο ανέβασμα υπέρ της Forthnet: ανέβαζα μάξιμουμ με 95KB/s με ON, ενώ ανεβάζω 101ΚΒ/s με Forthnet. Επίσης έχω μια χώρα δωρεάν στα διεθνή με την Forthnet που δεν την είχα με την ON, και που είναι σημαντική για μένα.

Αν αποφασίσεις πάντως να πας στην ΟΝ στείλε pm, για να σου στείλω το τηλέφωνο του γνωστού. Ότι πρόβλημα και να παρουσιαστεί με τη γραμμή σου θα επέμβει προσωπικά αμέσως για να το λύσει, ενώ θα διαλέξετε μαζί και το προφίλ της γραμμής σου, δηλαδή πόσο επιθετική/μέγιστο download ή σταθερή/χαμηλότερο download θα είναι...

o χαλκός σου είναι ο ίδιος από το σπίτι σου στον ΟΤΕ και είναι σε αυτόν υπεύθυνος ο ΟΤΕ..άρα όποιον πάροχο και να πάρεις πάνω κάτω την ίδια σύνδεση θα έχεις...Αυτό που ψάχνει πλέον ο χρήστης είναι καλή εξυπηρέτηση και φυσικά η τιμή...

επειδή είμαι του χώρου απλά θα πω ότι αν έχεις VF όπως λες πας με κλειστά τα μάτια προς HOL γιατί το συνδυαστικό πρόγραμμα HOL+κινητό VF Απλά συμφέρει...

Αν βλέπεις μπάλα κλπ, πας σε forthnet με το πακέτο sports. ΟΤΕ είναι ακριβός (προς το παρών), CYTA δεν έχουν καλή εξυπηρέτηση έχω ακούσει και το δίκτυο τους στην Αθήνα είναι ακόμα σε ανάπτυξη, άρα υπηρεσία σωστή και ολοκληρωμένη θα δει κανείς σε 1-2 χρόνια, Wind/Tellas είχα και δεν ήμουν ευχαριστημένος αλλά είχες οπότε...)..

Για μένα HOL...Επίσης από προσωπική εμπειρία και βαρβάτη βλάβη με τον χαλκό σκιστήκανε για να το βρουν και το call center εξυπηρετικότατο..

Επειδη εχω περασει, σχεδον, απ' ολες τις εταιριες εχω πω (αρχικα να πω βασικα πως σε ολες δεν ειχα προβληματα):

Forthnet: Σχετικα φθηνη, οι υπηρεσιες που δινει ειναι οκ. Ποιοτητα τηλεφωνίας εγω ειχα POTS οποτε ηταν αψογη. Δινουν και VoIP ομως (δεν θυμαμαι με ποια κριτηρια) αλλα δεν ξερω τι παιζει. Internet μια απο τα ιδια, συγχρονιζε υψηλοτερα απ' ολες τις αλλες και η γραμμη ηταν σταθερη. Τα pings (σε Interleaved) πολυ καλα, σε Fastpath αψογα. Αν εισαι σε περιοχη με πολλους κατοικους ισως εχεις "προβλημα" γενικα στην γραμμη. Εχει πανω απο 500Κ πελατες πλεον οποτε τα εχει βρει σκουρα... τουλαχιστον απ' οτι ακουω...

HOL: Ποιοτητα τηλεφωνιας σε POTS αψογη, σε VoIP μετρια (αν και πλεον δεν δινει επιλογη VoIP). Σταθερη DSL, αρκετα υψηλα pings σε οποιοδηποτε server (σε Γερμανια συνηθως ειναι σχεδον απαγορευτικα). No Fastpath.

OTE: Ε... οτι πληρωνεις παιρνεις

Cyta: Φθηνη. Πολυ καλη ποιοτητα VoIP, ανετα η καλυτερη που εχω ακουσει βασικα (δινει μονο αυτην την επιλογη). Internet μια χαρα, τσιμπημενα pings αλλα δινουν επιλογη για Fastpath οποτε και δεν θα εχεις προβλημα αν γυρισεις σε αυτο το mode.

On Telecoms: Θα μιλησω για εμπειρια πριν 5 ετων περιπου οποτε δεν ξερω τι ισχυει τωρα. Ολα ηταν μια χαρα :p Να πω εδω, πως πλεον μου μυριζει φαση NetOne (η οποια ισως ηταν ο καλυτερος ιδιωτικος παροχος που περασε απο την χωρα), δηλαδη ισως καποια μερα βαρεσει διαλυση και αναγκαστεις στα "μεσα του χρονου" να αλλαξεις παλι παροχο. Δεν το ξερω αυτο, δεν το λεω με σιγουρια ουτε ξερω πως πανε τα οικονομικα της κλπ. Απλα γενικα εχει σχεδον εξαφανιστει απο την αγορα, ουτε διαφημισεις πλεον ουτε τιποτα.

Τωρα αλλος θα σου πει πως ειχε προβληματα σε καποια απ' ολες αυτες κλπ κλπ. Εγω (σε 3 διαφορετικα σπιτια μαλιστα) δεν αντιμετωπισα κατι θεωρω πως ειναι να μην σου τυχει γενικα γιατι οσα εκτρωματα εχω ακουσει για Forthnet, αλλα τοσα εχω ακουσει για Cyta πχ.

ΥΓ: Περι Wind. Εμας μας εχει ερθει αρκετα οικονομικα γιατι παιζουν και δυο συνδεσεις κιν. στην οικογενεια αλλα το VoIP της ειναι απλα αισχος (εχουν και συγγενεις DP απο Wind και κανουν τα ιδια παραπονα). Η DSL ειναι μια χαρα, συγχρονιζει ΟΚ και ειναι σταθεροτατη αλλα τα pings ειναι χαλια και νομιζω (δεν το εχω ψαξει) δεν δινει Fastpath.

Επειδή το έχω δει να αναφέρεται και αλλού, οι διαφορές Interleaved από Fastpath ποιες ειναι ;

Προσωπικά οι διαφορές που έχω δει στην δικιά μου γραμμή με Wind και Forthnet:

interleaved: μεγαλύτερη ταχύτητα συγχρονισμού(download)-σταθερότητα γραμμής- κανονικά pings

fastpath: μικρότερη ταχύτητα συγχρονισμού(download) σε σχέση με interleaved-λίγο πιο ασταθής η γραμμή αν είσαι μαρκιά απο το dslam-χαμηλα pings.

Δεν διάβασα τα μηνύματα όλα, θα σου πω από εμπειρία ότι η on 2 χρόνια που την είχα ήταν μια χαρά σταθερότατη υπηρεσία, βέβαια δεν θυμάμαι για ποιό λόγο την σταμάτησα!

Τώρα έχω hol η οποία είναι επίσης πάρα πολύ καλή και σταθερή. Η τηλεφωνία και στις 2 είναι κανονική όχι voip και πολύ καλής ποιότητας.

Από forthnet έχω τις χειρότερες εμπειρίες από εποχής 500+ καταγγελίας adslgr, λάθος λογαριασμών αφότου την διέκοψα, δικηγορικά γραφεία με εξώδικα και λοιπά.

Φαντάζομαι η Cyta θα είναι και αυτή πολύ καλή, γνωστοί μου στα Χανιά είναι ευχαριστημένοι, αν και κάτι κάνει με το voip αν θες την 5060 πόρτα δικιά σου. (α, ναι αυτό έκοβε νομίζω και η ον, τώρα το θυμήθηκα!)

ΟΤΕ απαγορευτικές δυστυχώς τιμές!

[MENTION=3673]hayabusa[/MENTION]

νομιζω πως για να βρεις τον επομενο σου παροχο θα πρεπει να ιεραρχισεις ποιο ειναι το κυριο κριτηριο της επιλογης σου

Απο θεμα ποιοτητας γραμμης/ταχυτητων, εχει να κανει καθαρα με την περιοχη που βρισκεσαι και το κατα ποσο στην συγκεκριμενη περιοχη ο εκαστοτε παροχος ειναι τεζαρισμενος ή οχι

Απο θεμα τεχνικης υποστηριξης ολα ειναι υποκειμενικα (μιας και ειμαι και εγω του χωρου)

Εχει να κανει καθαρα με το ειδος της υποστηριξης που θα χρειαστεις και το φυσικα αναλογα την βλαβη (και αναφερομαι παντα σε Retail προιοντα και οχι Business)

Απο προσωπικη εμπειρια και για τα δικα μου κριτηρια, ολοι οι παροχοι βρισκονται πανω κατω στο ιδιο επιπεδο

Εχει να κανει ακομα και με το σε ποιον θα πεσεις στην τεχνικη υποστηριξη

Την καλυτερη εμπειρια σε τεχνικα ζητηματα την ειχα απο την On, την πιο αμεση εξυπηρετηση σε βλαβη την ειχα απο Wind

Βαση τιμης, αυτην την περιοδο, το πιο συμφερον πακετο ειναι της 4νετ με 25 ευρω για DP+45' mobile

Αν πας σε συνδοιαστικη προσφορα με κινητο τηλεφωνο, η Wind εχει τα πιο οικονομικα πακετα (για νεους συνδρομητες τουλαχιστον) και μετα η Voda

Κανε μια βολτα και απο το adslgr να δεις τι παιζει στο DSLAM της περιοχης σου στους παροχους που εχεις καταληξει (2-3) για να παρεις και μια πιο καλη εικονα απο πλευρας στατιστικων

κατά την γνώμη μου,μην ρωτάς εδώ για πάροχο, βγες στη γειτονιά ή στην πολυκατοικία σου και ρώτα κόσμο, (μια εταιρεία που στο κέντρο είναι super σε άλλη περιοχή μπορεί να είναι χάλια και τούμπαλιν)

κατά την γνώμη μου,μην ρωτάς εδώ για πάροχο, βγες στη γειτονιά ή στην πολυκατοικία σου και ρώτα κόσμο, (μια εταιρεία που στο κέντρο είναι super σε άλλη περιοχή μπορεί να είναι χάλια και τούμπαλιν)

Συμφωνώ, αν και πιστεύω ότι και οι ίδιες οι εταιρείες πλέον δίνουν συνήθως τα ακριβή στοιχεία και δεν προσπαθούν να ξεγελάσουν τον υποψήφιο πελάτη. Τους παίρνεις δηλαδή τηλέφωνο, δίνεις το νούμερό σου, και σου δίνουν με σχετική ακρίβεια το που περίπου σε download θα κλειδώσει το ρούτερ σου.

Όταν έβγαλε π.χ. η Cyta το VDSL, εγώ τσίμπησα αμέσως και τους πήρα τηλέφωνο. Με απόλυτη ειλικρίνεια οι κοπέλες από την υποστήριξή τους μου είπαν ότι ούτε από το σπίτι, αλλά ούτε και από το γραφείο, δεν θα κέρδιζα τίποτα σε download από το VDSL, μια και η απόσταση από το Αστικό κέντρο ήταν πολύ μεγάλη και στις δύο περιπτώσεις, 1300 μέτρα και 1500 μέτρα αντίστοιχα. Επίσης και η On αλλά και η Forthnet κάνουν το ίδιο, σου λένε ακριβώς δηλαδή που περίπου θα κλειδώσεις. Για τις υπόλοιπες εταιρείες δεν γνωρίζω, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα κάνουν το ίδιο...

αν σε ενδιαφέρουν τα online games μακριά από hol...

είχα on και πολύ πρόσφατα πήγα στη hol λόγο voda κινητού και μετά από διαβαιβεωσεις ότι η γραμμή θα είναι καλητερη, απογοητεύτηκα από την πρώτη στιγμή... μετά από 2-3 τηλέφωνά μαζί τους βρήκα τον αρχιτεχνικο τους που είναι ο μόνος που από τα 6-7 άτομα της hol που ήρθα σε επαφή συνολικά, ήξερε ότι άλλο τα mbit της γραμμής και άλλο τα ms που είχα online και με ενημερωσε οτι κατεξερεση μου έκανε κάποιες ρυθμίσεις για να βελτιωθεί η κατάσταση (και οντος βελτιώθηκε η κατάσταση σε κάτι βιώσιμο)...

αφού έκανα στην συνέχεια παραπωνα για την πώληση που μου είπαν οτι όχι μόνο δεν θα έχανε η γραμμή αλλά θα κέρδιζε βρέθηκα πάνω στο ίδιο ντουβαρι που είχε γραμμένο με γκράφιτι "δεν έχουμε ιδέα τι είναι τα ms και για τι πράγμα μιλάς εμείς πουλάμε έως 24mbit" ναι είχα κερδίσει 0.4mbit και +100% στα ms...

ζητησα να μην μου επιβληθει η ποινή του σημβολεου και να αλλάξω εταιρία αφού από την πρώτη στιγμή υπήρχε το "πρόβλημά", φυσικά και αρνηθικαν... και φυσικά έπεται συνέχεια...

δεν βλέπω την ώρα να φύγω από την hol...

τώρα για την on, μέτρια πράγματά αραιά κάνα downtime και κάνα reset η γραμμή αλλά τουλάχιστον δεν είχα πορτοκάλι - κόκκινα ms...

επομένη στάση ο οτε να τελειώνω...

αν σε ενδιαφέρουν τα online games μακριά από hol...

είχα on και πολύ πρόσφατα πήγα στη hol λόγο voda κινητού και μετά από διαβαιβεωσεις ότι η γραμμή θα είναι καλητερη, απογοητεύτηκα από την πρώτη στιγμή... μετά από 2-3 τηλέφωνά μαζί τους βρήκα τον αρχιτεχνικο τους που είναι ο μόνος που από τα 6-7 άτομα της hol που ήρθα σε επαφή συνολικά, ήξερε ότι άλλο τα mbit της γραμμής και άλλο τα ms που είχα online και με ενημερωσε οτι κατεξερεση μου έκανε κάποιες ρυθμίσεις για να βελτιωθεί η κατάσταση (και οντος βελτιώθηκε η κατάσταση σε κάτι βιώσιμο)...

αφού έκανα στην συνέχεια παραπωνα για την πώληση που μου είπαν οτι όχι μόνο δεν θα έχανε η γραμμή αλλά θα κέρδιζε βρέθηκα πάνω στο ίδιο ντουβαρι που είχε γραμμένο με γκράφιτι "δεν έχουμε ιδέα τι είναι τα ms και για τι πράγμα μιλάς εμείς πουλάμε έως 24mbit" ναι είχα κερδίσει 0.4mbit και +100% στα ms...

ζητησα να μην μου επιβληθει η ποινή του σημβολεου και να αλλάξω εταιρία αφού από την πρώτη στιγμή υπήρχε το "πρόβλημά", φυσικά και αρνηθικαν... και φυσικά έπεται συνέχεια...

δεν βλέπω την ώρα να φύγω από την hol...

τώρα για την on, μέτρια πράγματά αραιά κάνα downtime και κάνα reset η γραμμή αλλά τουλάχιστον δεν είχα πορτοκάλι - κόκκινα ms...

επομένη στάση ο οτε να τελειώνω...

<-- hol την Παρασκευή ελπίζω το guildwars 2 να μην γίνει unplayable

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.