neuromancer Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2012 Στο σπίτι υπάρχει σταθερό τηλέφωνο, ασύρματο τηλέφωνο και modem/router.Όλα είναι σε διαφορετική πρίζα. Στα τηλέφωνα υπάρχουν φίλτρα κανονικά.Το πρόβλημα: όταν μιλάω στο ασύρματο, μετά από συγκεκριμένη ώρα(μερικά λεπτά, 3-4) αρχίζει να ακούγεται ένα ενοχλητικό φύσημα το οποίοπροέκυψε ότι εξαφανίζεται μόλις σβήσω (power off) το modem. Δεν φεύγειόμως το φύσημα όταν κλίσω το wifi κανάλι (μου το επιτρέπει το modem μεδιακόπτη). Άρα δεν είναι παρεμβολές από το wifi.Δοκίμασα και με δεύτερη ασύρματη συσκευή και πάλι τα ίδια (μια samsung καιμια siemens).Καμιά η ιδέα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Οκτώβριος 7, 2012 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2012 Δες τα στατιστικά της γραμμής απο το router σου, αν έχεις errors τοτε το πιθανότερο είναι κακής ποιότητας χαλκού μέχρι τον κατανεμητή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Οκτώβριος 7, 2012 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2012 Χαλασμενη η ασυρματη βαση/ το handset/ μπαταριες ; Ισως και καμια αλλη συσκευη γειτονα να κανει παρεμβολες...Ακομα και τα audio/video sender κανουν παρασιτα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Οκτώβριος 7, 2012 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2012 Χαλασμένο φίλτρο και ακούς παράσιτα του adslSent from my GT-I9000 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Οκτώβριος 8, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2012 Δες τα στατιστικά της γραμμής απο το router σου, αν έχεις errors τοτε το πιθανότερο είναι κακής ποιότητας χαλκού μέχρι τον κατανεμητή.Μα αρχικά το σήμα ειναι καθαρό. Μετά από 3-4 λεπτά αρχίζει το φύσημα. Αν ήταν χαλκός δεν θα το έκανε εξ αρχής?Χαλασμενη η ασυρματη βαση/ το handset/ μπαταριες ;Ισως και καμια αλλη συσκευη γειτονα να κανει παρεμβολες...Ακομα και τα audio/video sender κανουν παρασιτα ! Το κάνουν 2 διαφορετικές ασύρματες συσκευές τηλεφώνου (με διαφορετική βάση). Η γειτονιά δε νομίζω να φταίει, το έκανε και σε άλλη πόλη πριν μετακομίσω.Χαλασμένο φίλτρο και ακούς παράσιτα του adslΚαι τα δύο φίλτρα χαλασμένα? (ή μάλλον 2 φίλτρα και ένα splitter/filter)?Δεδομένου του ότι συνέβαινε και στο άλλο σπίτι και ότι σταματάει όταν κλίνει το modem, ίσως είναι κάτι με το modem (της υπογραφής). Αλλά πάλι, το ίδιο πρόβλημα έχει και συγγενής με διαφορετικό εξοπλισμό σε άλλη πόλη. Αυτός έχει tellas εγώ ote. Και δεν είναι ότι σταματάει όταν κλείνει το ασύρματο. ΠΡέπει μα σβήσει όλο το modem/router. Δεν είναι δηλ. παρεμβολές του wifi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Οκτώβριος 8, 2012 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2012 Για να ακούς παρεμβολές όταν είναι ανοιχτό το router είναι θέμα φίλτρου-splitter.Δεν ξέρω να έχεις αποσυνδέσει όλες τις συσκευές και δοκίμασες με μία συσκευή όλα τα φίλτρα σου και το splitter. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Οκτώβριος 8, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2012 ναι αλλά γιατί δεν το κάνει από την αρχή αλλά μετά από 3-4 λεπτά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Οκτώβριος 8, 2012 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2012 Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Βέβαια για να βεβαιωθείς οτι είναι τα φίλτρα δες ταχύτητα συγχρονισμού και errors με κλειστό τη τηλ και πάλι ταχύτητα και errors όταν μιλάς και σου κάνει θόρυβο το modem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
defiant Οκτώβριος 8, 2012 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2012 Η βάση του ασύρματου είναι κοντά στο μόντεμ?Το έκανε και σε μένα αυτο και με το που τα απομάκρυνα λιγο σταματούσε.Γενικά να μην είναι κοντά με άλλες συσκευές που μπορούν να δημιουργήσουν παράσιτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Οκτώβριος 8, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2012 κάποτε ήταν κοντά - τώρα είναι 10 μέτρα μακρια με τοίχο ανάμεσαΞέχασα να πω ότι το ενσύρματο τηλέφωνο δεν κάνει παράσιτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Οκτώβριος 8, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2012 πρέπει να κάνω πειράματα μάλλον Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 8, 2012 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2012 Είναι κουλό το πρόβλημα, οπότε να πω και εγώ μια κουλή εξήγηση:Πιθανόν να ζεσταίνονται οι μπαταρίες στο φορητό και να δημιουργούνται από εκεί τα προβλήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Οκτώβριος 9, 2012 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2012 Επειδη εχω και εγω το ιδιο προβλημμα στο μαγαζι,μπορειτε λιγο να εξηγησετε αυτο με τα errors κτλ. πως δηλαδη μπορω να το δω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Οκτώβριος 9, 2012 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2012 Στο router σου θα κοιτάξεις τα DLS stats. Γράφει ταχύτητα συγχρονισμού, margin, attenuation, CRC errors, FEC errors. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.