Jump to content



Laptop & φωτοβολταικο αυτονομο;


Vamire

Recommended Posts

Με ενδιαφερει μια φωτοβολταικη μοναδα που να μου παρεχει αρκετη ενεργεια ωστε το λαπτοπ να λειτουργει αρκετες ωρες ανα ημερα. σιγουρα πανω απο 8 ωρες ανα ημερα.

Τα χρηματα που διαθετω να δωσω ειναι μαξ 500€Αντε 600 με βαρια καρδια.

Ευχαριστω προκαταβολικα

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην να σε ευχαριστησω για την απαντηση.

Ειναι για εξωτερικη χρηση και δεν θα μου καλυψει για 8 ωρες την ημερα.

Εχω το battery care και οταν το εχω εκτος μπριζας μου διχνει οτι αποφορτιζεται με 14watt την ωρα (διχως να τρεχω τιποτα σε eco mode) αρα λογικα max για το λαπτοπ θα χρειαζομαι 60watt (αν τρεχω κανα crisis :dance3:) διορθωστε με αν κανω λαθος

Δεν ξερω καθε βοηθεια δεκτη γιατι ειμαι ασχετος με το θεμα. Το σιγουρο ειναι οτι θα χρειαστω κατι μεγαλο και σταθερο σε panel που να βγαζει αρκετα watt.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα στον μετασχηματιστή να δεις τα χαρακτηριστικά του. Εκεί θα γράφει τα μέγιστα amber που μπορεί να δώσει, λογικά το laptop σου δεν θα ξεπερνά αυτήν την κατανάλωση.

Πες μας γιατί το θέλεις, φαντάζομαι δεν υπάρχει παροχή κοντά γιατί αν είναι για οικονομία με αυτά τα 500€ θα έχεις ρεύμα για το λάπτοπ για 4-5 χρόνια συνεχόμενα.

Υ.Γ. Λύση θα είναι ένα κανονικό πάνελ με μεγάλη μπαταρία αλλά είναι αρκετά ακριβά γιατί θέλει μεγάλη εγκατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

filarhos Ο λόγος είναι γιατί θα καταργήσουμε το ρεύμα στην οικία μου.3000ευρω χρωστάμε:TD:

Volrath αυτο ειναι και ακριβο και δεν κάνει τη δουλειά που θέλω 100watt σε πλήρη ηλιοφάνεια είναι πολύ λίγα..με 200 ευρω αν θυμάμαι καλά χτυπάω 180watt φ/β.

Δεν με νοιάζει τόσο να μου βρείτε τι να αγοράσω αλλα περισσότερο με νοιάζει να μου πειτε τι θα με καλύψει για 8 ώρες ανα ημέρα.(Φυσικά θα επεκταθεί με την 1η ευκαιρία)

Link to comment
Share on other sites

Γιατί ειναι ακριβό; Τα panels πάνε από 1$ έως 4-5$. Βάλε ένα average 2$, στα 100W, πάνε 200$, βάλε και τον controller κάνα 50ρικο, και τις λοιπές πίπες κάνα 10ρικο, τσουπ 250$.

Δεν ανέφερες πόσα W/h χρειάζεσαι. Υπέθεσα ένα τυπικό -σύγχρονο- laptop, 30W average, 8h ηλιοφάνεια με ένα 10% οverhead, τσουπ 100W. Τώρα άμα θες να τρέχεις σε alienware benchmarks 24/7, μάλλον ναι, δε θα φτάσει.

Link to comment
Share on other sites

Volrath γραψε λαθος για τι τιμη νομιζα οτι το εδινε σκετο.

Και παλι ομως δεν στελνει ελλάδα.

Υπολογίζουμε βάση 4 ωρες ηλιοφάνεια την ημέρα το το καλοκαίρι ειναι 6 και το χειμώνα μπορεί να είναι 2. Αρα αν καταναλώνει το λαπτοπ 30watt τοτε θα χρειαστώ λογικά 30x8 (ωρες) = 240watt την ημέρα. αρα αν υποθέσουμε οτι τα 240 watt πρέπει να τα πιάνω στο 4ωρο τότε θέλω 60watt; LOL αρα λογικά και με 100αρη φωτοβολταϊκό είμαι οκ;:turn:

Τότε είμαι σε καλό δρόμο.Για πες και εσυ μη κανω λάθος υπολογισμούς.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.