Jump to content



Προβλημα με τηλεφωνικα καλωδια μεσα στο σπητι.


GATHUNTER

Recommended Posts

Θα ηθελα την βοηθεια σας με ενα προβλημα που εχω.

Η ταχυτητα που εχω σε ολες τις τηλεφωνικες πριζες ειναι 5......

Ομως στο κουτι που γινετε η συνδεση του καλωδιου του Οτε με τα καλωδια του σπητιου ειναι 15!

Στο κουτι ενωνονται 2 γραμμες που ανταποκρινονται σε 2 διαφορετικους οροφους.

Οποιον οροφο και να αποσυνδεσα η ταχυτητα εμεινε στα 5.

Πραγμα που μου εδωσε να καταλαβω οτι τα καλωδια εχουν "καει" και μαλον απο την γειτονια τους με το παροχικο καλωδιο ρευματος τις Δεη που δεν τα χοριζει ουτε 5 εκατοστα χορος.

Παμε στο παρασυνθημα..Μπορω να τραβιξω μια εξωτερικη γραμμη απο το κουτι του οτε μεχρη τη θεση που εχω το ρουτερ (μονο αυτο το καλωδιο μπορω να τραβιξω εξωτερικα ).

Υπαρχει λοιπων καποιος τροπος να παρω 15 ταχυτητα απο το καλωδιο του Οτε και μετα να συνεχιση η γραμμη για τα τηλεφωνα ος εχει?

Φιλος μου ειπε μια ιδεα που ακουστικε λογικη.

Να χρησιμοποιουσα ενα σπλιτερ φιλτρο. Να δοσω δηλαδι στο φιλτρο τη γραμμη ΟΤΕ να παρω ιντερνετ απο το φιλτρο και να το δοσω με την μοναδικη εξωτερικη γραμμη που μπορω να τραβιξω στο ρουτερ και να δοσω τα τιλεφωνα στην εξοδο τηλεφωνου του φιλτρου.

Θα ειχε αποτελεσμα ή παλι θα μπερδευε η γραμμη?

Υπαρχει καποια αλλη ιδεα?

Δωστε ρε παλικαρια μια λυση γιατι φραγκα για αλλαγη καλωδιων μεσα στο σπητι ουτε για πλακα...

Και να υπηρχαν δηλαδι θελει ολοκλιρη μανουρα.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχω καταλάβει καλά, έχεις μια λύση που αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις:

1. Στο κουτί του ΟΤΕ, συνδέις αυτήν της εξωτερική γραμμή πους μπορείς να τραβήξεις.

2. Αυτή τη γραμμή θα την πάς κατ΄ευθείαν στο router δίπλα σε μια πρόσθετη εξωτερική πριζούλα τηλεφώνου.

3. Στην πρίζα αυτή θα συνδέσεις (εκτός της γαμμής που έφερες) και ένα μικρό τηλεφωνικό καλώδιο, την σύνδεση αυτή θα την κάνεις από την πίσω μερια της πρίζας στα ίδια βιδάκια που σύνδεσες την εξωτερική γραμμή.

4. Στην άλλη άκρη του καλωδίου αυτού θα συνδέσεις ένα φίλτρο splitter.

5. Στην έξοδο του splitter θα συνδέσεις ένα καλώδιο τηλεφώνου με δύο βύσματα (το ένα θα πάει στο splitter), και το άλλο βύσμα θα το συνδέσεις στην τηλεφωνική πρίζα του σπτιού που ήδη υπαρχει, έτσι η υπάρχουσα εγκατάσταση θα τροφοδοτηθεί ανάποδα με τηλεφωνικό σήμα.

6. Στην πρίζα που πρόσθεσες (την εξωτερική θα συνδέσεις με ένα μικρό καλώδιο (που θα έχει δύο βύσματα ) την είσοδο του router.

Με τον τρόπο αυτό , το σήμα του ΟΤΕ θα φτάνει ατόφιο στο router και μετά θα μοιράζεται στα τηλέφωνα.

Αν δείς ότι με αυτό τον τρόπο το σήμα στα τηλέφωνα πε΄φτει, δοκίμασε να παραλέιψεις το φίλτρο splitter, απλά μπές κατ΄ευθείαν από την πίσω πλευρά της νέας εξωτερικής πρίζας , στην πρίζα του τοίχου (και φυσικά από την εμπρός της μεριά να μπείς στο router.

Ελπίζω η τροποποίηση αυτή να φέρει αποτέλεσμα.

Πολύ πιθανόν το πρόβλημά σου να οφέιλεται στην απώλεια σήματος λόγω των διαιρέσεων που υφίσταται αυτό στις διακλαδώσεις που υπάρχουν έχρι να φτάσει στο router, οπότε θα ε΄χεις πολλά χαμένα πακέτα , τα οποιά ξαναστέλνονται , και έτσι η ταχύτητα πεφτει!

ΚΑλή επιτυχία!

Link to comment
Share on other sites

Φιλος μου ειπε μια ιδεα που ακουστικε λογικη.

Να χρησιμοποιουσα ενα σπλιτερ φιλτρο. Να δοσω δηλαδι στο φιλτρο τη γραμμη ΟΤΕ να παρω ιντερνετ απο το φιλτρο και να το δοσω με την μοναδικη εξωτερικη γραμμη που μπορω να τραβιξω στο ρουτερ και να δοσω τα τιλεφωνα στην εξοδο τηλεφωνου του φιλτρου.

Εφόσον στη ρεγκλέτα παίρνεις την ταχύτητα που θέλεις και πάνω στο σπίτι όχι, τότε είναι θέμα καλωδίωσης του σπιτιού, είτε παρεμβολή από το ρεύμα (πιο απίθανο) είτε από την ποιότητα των καλωδίων (πιο πιθανό). Οπότε βάλε όπως σου είπαν ένα διαχωριστή στη ρεγκλέτα σου με την τηλεφωνική γραμμή να συνδέεται με το υπάρχον καλώδιο του σπιτιού και για το modem ανέβασε ένα καινούργιο cat5e καλώδιο μέχρι το σπίτι σου.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.