Jump to content

Asrock 890GX Extreme3 και Dr. Debug Code 78.

gorillas

Recommended Posts

Κάποιοες φορές όταν ανοίγω το PC κολλάει στην αρχική οθόνη εκεί που μπορείς να πατήσεις DEL για να μπεις στο BIOS με κωδικό σφάλματος 78.Αν κάνω restart τότε ανοίγει κανονικά!Καμιά ιδέα;;;

Το manual της μητρικής αναφέρει: Initializes IPL devices controlled by BIOS and option ROMs.

Έκανα update στο bios αλλά το ξαναέκανε.Επίσης, κόλλησε και μια φορά στο loading screen των Windows.Έβγαλα την μπαταρία από την μητρική και έκανα και Clear CMOS από το jumperακι.Βέβαια δεν τον έχω κλείσει από εκείνη την ώρα τον υπολογιστή αλλά ούτως η άλλως το κάνει σε ανύποπτες στιγμές.Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει αν δεν διορθωθει και με το Clear CMOS;;; Το PC φαίνεται στην υπογραφή μου + ότι έχω προσθέσει και τον Samsung 830 128gb.Ευχαριστώ!

Μπορώ με κάποιο τρόπο να εξακριβώσω αν έχει πρόβλημα η μητρική;;;Το κακό/καλό είναι ότι σε 6 ημέρες λήγει η Εγγύηση.Πρέπει να μιλησω λογικά με VisionStudio ή να απευθυνθώ στην Asrock;;;

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Θα πρεπει να δοκιμασεις με μια compatible CPU. Αν κανει τα ιδια φταιει η μητρικη. Αλλιως ισως να φταιει και η cpu (δηλαδη δεν ανταποκρινεται στην IPL διαδικασια)

Βρες μια cpu και μητρικη και κανε δοκιμες.

Εγγυηση στο VisionStudio. Εκει την πηρες...

Εν τω μεταξύ ενώ λειτουργεί ο υπολογιστής το ledακι της μητρικής έχει την ένδειξη ΑΑ δηλ. Uninstall POST INT1Ch vector and INT09h vector. Deinitializes the ADM module.Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό;;;

Όσον αφορά την διαδικασία με την compatible CPU είναι μάλλον δύσκολο να το κάνω...Θα το στείλω πακέτο όλο πάνω να το τσεκάρουν αυτοί.

Ευχαριστώ και πάλι.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.Θα επικοινωνήσω με το VisionStudio αύριο να δούμε τι θα κάνουμε με το θέμα του RMA.Το κακό είναι αφενός ότι το πρόβλημα δεν είναι επαλαμβανόμενο άρα μπορεί να μην προκύψει κατά την διαδικασία του RMA και αφετέρου δεν μπορώ να μείνω χωρίς PC μεγάλο χρονικό διάστημα.Τέλοσπαντων...Ευχαριστώ και πάλι και θα ενημερώσω για την εξέλιξη!

Τελικά το παραστατικό αγοράς είχε κοπεί στις 06/10/2010.Άρα εγγύηση δεν!Βέβαια το πρόβλημα δεν έχει ξαναδημιουργηθεί από το Σάββατο που έκανα αποσυναρμολόγηση,συναρμολόγηση και HARD RESET στο BIOS.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.