RootX Οκτώβριος 20, 2004 #221 Οκτώβριος 20, 2004 Ξεχνάς μία σημαντική παράμετρο: άσχετα με το αν είναι ηθικά/νομικά σωστό, κανένας δεν επιστρέφει hardware που να φαίνεται η οποιαδήποτε επέμβαση και κανένας δεν αναφέρει ότι του έβγαλε τα μάτια..... Τουλάχιστον από ανθρώπους που γνωρίζω.Χώρια που η πλειοψηφία θα σου πει ότι το καλύτερο κατάστημα με μεγάλη διαφορά όσο αφορά το rma, είναι το Πλαίσιο.... ε δεν νομίζω να τα έχει κάνει κανένας πλακάκια με το Πλαίσιο.....
zyx Οκτώβριος 20, 2004 #222 Οκτώβριος 20, 2004 παρη νομιζο οτι αδικης καποια πραγματα. κανεις δεν του εκανε επιθεση με το dfi. τα ξανακηταξα απο την αρχη. και μονο σε ενα post μου βρικα καποια δοσει πιπεριου και αυτο γιατι τα πιο πανο ποστ ηταν ακρως επιθετικα και ηρωνικα.
RootX Οκτώβριος 20, 2004 #223 Οκτώβριος 20, 2004 Zyx, σε τέτοια θέματα, σπάνια φταίει μόνο ο ένας, λάθη έγιναν σχεδόν από όλους όσους πόσταραν....Ας φροντίσουμε στο μέλλον να σκεφτόμαστε λίγο πριν γράψουμε, και να μην παίρνουμε αμέσως αμυντική στάση.
taramas Οκτώβριος 20, 2004 #225 Οκτώβριος 20, 2004 Vag, άλλος μπορεί να το κρίνει λίγο άλλος πολύ αλλά και οι πέντε 64αρηδες που έβαλα ανέβηκαν πάνω απο τα 2600 και τον δικό μου τον παίζω εκεί, newcastle 3200+. Το να έχεις το ίδιο υλικό με άλλους 20 δεν λέει τίποτα ούτε αποτελεί παράπτωμα, άλλωστε και εγώ πήρα για μένα 64αρη τις ίδιες μέρες με πολλούς εδω μέσα, πήρα X800XT πάλι το ίδιο (με κάποιους και την ίδια περίπου ώρα ) και έχει και ένα καλό αυτό, αν φάμε μάπα θα κλαίμε παρέα, αυτό που ενοχλεί όμως είναι : Ρωτάει ενα παλλικάρι "τι mobo να πάρω?" απαντάει ένας "πάρε το DFI γιατί έχει το καλύτερο compatibility με μνήμες" του λέω εγώ "ποιά mobo δοκίμασες και κατέληξες στο συμπέρασμα αυτό?" δεν απαντάει ο ίδιος αλλά έρχεται άλλος και λέει "συμφωνώ με τον φίλο που είπε πάρε DFI Να γελάσω? να απαντήσω? ή να πάρω και εγώ ? (το κόλλημα με το DFI δεν έχει να κάνει με το προιόν αλλά γιατί τα πρόσφατα παραδείγματα αφορούν αυτό, έτσι για να ξεφύγουμε απο την παρεξήγηση) Και άλλη μια διευκρίνηση, δεν υπάρχει πρόβλημα με τους επαγγελματίες και οπωσδήποτε χρειάζονται και καλά θα κάνουν να συμμετέχουν και ενεργά μάλιστα, αν είχα διαφορετική άποψη θα έπρεπε να ξεκινήσω απο μένα, δεν μπορώ να καταλάβω τι χουντικό περιέχει η πρότασή μου, ειλικρινά δεν μπορώ να το διανοηθώ, όπως και νάχει δεν ανταποκρίθηκε κανείς οπότε κάηκε το θέμα. Να σου πώ ρε Dag, πες οτι καθόμαστε οι δυό μας και πίνουμε φραπεδιά σε μια χλιδάτη καφετέρια στην παραλιακή (Καλαμαριά και πασης Ελλάδος) και σου λέω οτι : φτιάχνω περίπου 80-150 μηχανήματα κάθε χρόνο έβαλα 42 μητρικές gigabyte φέτος έστησα 24 ATI RADEON X800 & 16 nvidia 6800 να σου πώ την άποψή μου γι'αυτά? και μου λές δεν χρειάζεται έχω καλύτερη άποψη, τότε ή την ίδια δουλειά κάνεις ή με δουλεύεις λοιπόν αυτοί που ρίχνουν δούλεμα εδω μέσα το πήραν το μήνυμα, μην χαλάμε άλλη φαιά ουσία γιατί απαντάς εσύ που δεν σε αφορά το μήνυμα και μπλεκόμαστε περισσότερο, καταλαβαίνεις τι θέλω να πώ. Οσο για την καζούρα για τα DFI θα πρέπει να την ανεχθούν τα παλικάρια για να είμαστε όλοι ίσοι (καλοπροαίρετη πάντα).
unstoppable Οκτώβριος 20, 2004 #226 Οκτώβριος 20, 2004 Αρχική απάντηση από ταραμας.................. έβαλα 42 μητρικές gigabyte φέτος έστησα 24 ATI RADEON X800 & 16 nvidia 6800 να σου πώ την άποψή μου γι'αυτά? και μου λές δεν χρειάζεται έχω καλύτερη άποψη, τότε ή την ίδια δουλειά κάνεις ή με δουλεύεις ......... Το οτι καποιος δοκιμαζει τοσα πολλα κομματια δεν σημαινει κατι για μενα, μπορει να εχει πανω του ολη την ασχετοσυνη του κοσμου.
zyx Οκτώβριος 20, 2004 #227 Οκτώβριος 20, 2004 @Οσο για την καζούρα για τα DFI θα πρέπει να την ανεχθούν τα παλικάρια για να είμαστε όλοι ίσοι (καλοπροαίρετη πάντα).γιατο καλοπροαιρετη εχω τις αμφιβολιες μου
taramas Οκτώβριος 20, 2004 #229 Οκτώβριος 20, 2004 Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 08:09] Το οτι καποιος δοκιμαζει τοσα πολλα κομματια δεν σημαινει κατι για μενα, μπορει να εχει πανω του ολη την ασχετοσυνη του κοσμου. Ναι δεν λέω, άλλο να δοκιμάζεις, να παίζει και να το πουλάς κι άλλο να λές το δοκίμασα σε ανοιχτή μετάφραση "το άκουσα που το είπε ο τάδε που το δοκίμασε ο άλλος που του το είπε στην καφετέρια προχθές.Είναι νομίζω κατανοητό οτι όταν πουλάς υποχρεωτικά έχεις περάσει απο το στάδιο της δοκιμής, βρίσκεσαι στην πράξη, αλλιώς ο πελάτης στο φοράει καπέλο και επειδή δυστυχω΄ς ή ευτυχώς σχεδόν όλα τα μηχανήματα που εγώ δίνω δεν έχουν καμμία σχέση με normal ή ξέρεις ή σε παίρνουν με τις ντομάτες.Απλά πράματα είναι αυτά unstop
ΓιαγκΤ Οκτώβριος 20, 2004 #230 Οκτώβριος 20, 2004 Έχεις γράψει μια εγκυκλοπαίδεια γράμματα με υπονοούμενα, αλλά πουθενά ονόματα.Βουτάς το φτυάρι στην λάσπη και το τινάζεις ανεξέλεγκτα.Αν δεν είσαι εις θέση να μας βοηθήσεις, μην μας κουράζεις.
Trooper Οκτώβριος 20, 2004 #231 Οκτώβριος 20, 2004 Αρχική απάντηση από ταραμαςΦιλε Trooper, δεν θα βγώ και δεν θα το πώ, αυτοί που πρέπει πηρανε το μήνυμα να είσαι σίγουρος γι'αυτό, πές μου όμως με την ευκαιρία την άποψή σου για την πρότασή μου "οσοι ασχολούμαστε επαγγελματικά με το αντικείμενο να το δηλώσουμε και να μπορούν όλοι να ξέρουν τι κάνουμε" θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε την άποψή σου και επιτέλους δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, ή μήπως έχουμε? για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με κάποιο μαγαζί, ίσα ίσα μάλιστα που έχω και συνεργασία με κάποια μαγαζιά ανθρώπων που είναι μέλη και μάλιστα έτυχα και της πολύ καλής εξυπηρέτησης, αυτό που δεν μου κάθεται καλά είναι το πατρονάρισμα απο μερικούς και το καλύτερο νομίζω είναι να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας για να αποφύγουμε τα δίκαια ή άδικα φινόμενα, το καταλαβαίνεις τώρα? πιο δίφραγκα δεν μπορώ να το κάνω. Αν καποιος δουλευει σε ένα μαγαζί και θέλει να το πει καλώς. Εαν πάλι όχι, κανένα πρόβλημα. Εαν κάποιος εκπροσωπεί ενα μαγαζί καλο θα ήταν να το πει, ειδικά εαν κάνει αυτό που λες εσυ. Εγω δεν έχω παρατηρήσει καποια τετοια συμπεριφορά... Παλι θα συμφωνήσω με το root. Οταν κάποιος "χαλάει" μια μητρική , vga κλπ, και τη στέλνει πισω, φροντίζει να ΜΗ φαίνεται τιποτα... Δεν ειναι και τοσο δύσκολο άλλωστε. Εγω εχω κανει 2 φορές RMA την 9800 μου στο overclockers.co.uk. Δεν μου είπανε τίποτα, μου στείλανε καινούρια κάρτα.. Μηπως τα έχω κανει πλακάκια με αυτούς ? Τα καταστήματα που πουλάνε προιόντα που απευθύνονται σε hardcore χρήστες έχουν υπολογίσει το ποσοστό rma και το έχουν βάλει στην τιμή... Ουτως ή αλλιώς η εταιρία τρώει το κόστος , οχι το κατάστημα. Υπάρχει και το άλλο που δε ξέρω αν το έχεις σκεφτεί. Εαν δουλεύεις σε μια εταιρία, αλλα δεν την εκπροσωπείς, και το δηλώσεις, μπορει να αρχίζουν να σε πρήζουν "ρε φιλαράκι, δε μπορεις να μου βρεις αυτό, να κανουμε καλύτερη τιμη κλπ" τα γνωστά δηλαδη. Και εγώ δουλεύω σε εταιρία πληροφορικής, οσοι το ξέρουν το ξέρουν και οταν μπορώ να βοηθήσω το κάνω... Αλλα δικιά μου δεν ειναι (μακάρι lol ) οπότε επανέρχομαι σε αυτά που έγραψα στην αρχή...
taramas Οκτώβριος 20, 2004 #232 Οκτώβριος 20, 2004 Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ [Σήμερα, στις 08:26] Έχεις γράψει μια εγκυκλοπαίδεια γράμματα με υπονοούμενα, αλλά πουθενά ονόματα.Βουτάς το φτυάρι στην λάσπη και το τινάζεις ανεξέλεγκτα.Αν δεν είσαι εις θέση να μας βοηθήσεις, μην μας κουράζεις. α) Γράφω γρήγορα γι'αυτό δεν είναι ιδιαίτερος κόπος.β) Χρειάζεσαι βοήθεια? αν χρειάζεσαι τότε δέχεσαι και την ύπαρξη του προβλήματος, αν όχι τότε άστο για άλλους.γ) Σεβαστό το δικαίωμά σου να λές την άποψή σου αλλά αν κάτι σε κουράζει πολύ απλά μην το κοιτάς, έχεις άποψη? πές την, αν δεν έχεις τότε ασε την κριτική τέτοιου επιπέδου.Παρεπιπτώντος θυμήθηκα ενα παλαιότερο threat που μάλλον μας είχες κουράσει με τον ατελείωτο μονόλογό σου αλλά δεν το σχολίασα και ξέρεις γιατί? ακόμα και ένα απο τα εκατό που είπες να άξιζε τον κόπο να διαβάσει κανείς τότε δεν είναι κούραση, ούτως ή άλλως όλοι λέμε διάφορα, άλλα μικρής άλλα μεγαλύτερης αξίας.
unstoppable Οκτώβριος 20, 2004 #233 Οκτώβριος 20, 2004 Αρχική απάντηση από ταραμας [Σήμερα, στις 10:23] .............επειδή δυστυχω΄ς ή ευτυχώς σχεδόν όλα τα μηχανήματα που εγώ δίνω δεν έχουν καμμία σχέση με normal ή ξέρεις ή σε παίρνουν με τις ντομάτες.Απλά πράματα είναι αυτά unstop Δεν γνωριζω τι πελατες και τι μαγαζι εχεις, αλλα οι περισσοτεροι που εχουν μαγαζια δεν ειναι και οι πιο γνωστες του αντικειμενου.
tyxeros Οκτώβριος 20, 2004 #234 Οκτώβριος 20, 2004 Δεν εχω παρακολουθησει την συζητηση απο την αρχη αλλα εχω την εξης απορια. Που καταληγει το χαλασμενο hardware που δινουμε εμεις για RMA? Στα σκουπιδια ή επιστρεφεται στην καθε εταιρεια που της ανηκει? (π.χ. DFI , GIGABYTE κλπ?) Στην Δευτερη περιπτωση παντος δεν θα μπορουσε η καθε εταιρεια να παιρνει πισω τα καμμενα , να τα φτιαχνει και να τα ξαναπουλαει? Γιατι σε αυτη την περιπτωση η χασουρα ειναι σχεδον μηδαμινη.
DJD Οκτώβριος 20, 2004 #235 Οκτώβριος 20, 2004 Το κόστος κατασκευής μιας motherboard είναι μηδαμινό, τεχνολογία πουλάνε όχι "υλικά". Το κόστος επισκευής είναι δυσανάλογα μεγάλο για να ασχοληθούν. Συνήθως τα πάνε για ανακύκλωση.
Trooper Οκτώβριος 20, 2004 #236 Οκτώβριος 20, 2004 Αρχική απάντηση από tyxeros Δεν εχω παρακολουθησει την συζητηση απο την αρχη αλλα εχω την εξης απορια. Που καταληγει το χαλασμενο hardware που δινουμε εμεις για RMA? Στα σκουπιδια ή επιστρεφεται στην καθε εταιρεια που της ανηκει? (π.χ. DFI , GIGABYTE κλπ?) Στην Δευτερη περιπτωση παντος δεν θα μπορουσε η καθε εταιρεια να παιρνει πισω τα καμμενα , να τα φτιαχνει και να τα ξαναπουλαει? Γιατι σε αυτη την περιπτωση η χασουρα ειναι σχεδον μηδαμινη. Συνήθως επιστρέφονται στην εταιρία, και ανάλογα με την πολιτική της μπορει να τα δίνει πίσω (επισκευασμένα φυσικά) οταν κάποιος φέρνει μια μητρική χαλασμένη και έχει εγγύηση.
Trooper Οκτώβριος 20, 2004 #237 Οκτώβριος 20, 2004 Αρχική απάντηση από DJD Το κόστος κατασκευής μιας motherboard είναι μηδαμινό, τεχνολογία πουλάνε όχι "υλικά". Το κόστος επισκευής είναι δυσανάλογα μεγάλο για να ασχοληθούν. Συνήθως τα πάνε για ανακύκλωση. Χμμμ για μητρικές δε ξέρω τι κάνουν, αλλα για άλλα εξαρτήματα σίγουρα τα επισκευάζουν
ΓιαγκΤ Οκτώβριος 20, 2004 #238 Οκτώβριος 20, 2004 Αρχική απάντηση από ταραμας [Σήμερα, στις 11:34] α) Γράφω γρήγορα γι'αυτό δεν είναι ιδιαίτερος κόπος.β) Χρειάζεσαι βοήθεια? αν χρειάζεσαι τότε δέχεσαι και την ύπαρξη του προβλήματος, αν όχι τότε άστο για άλλους.γ) Σεβαστό το δικαίωμά σου να λές την άποψή σου αλλά αν κάτι σε κουράζει πολύ απλά μην το κοιτάς, έχεις άποψη? πές την, αν δεν έχεις τότε ασε την κριτική τέτοιου επιπέδου.Παρεπιπτώντος θυμήθηκα ενα παλαιότερο threat που μάλλον μας είχες κουράσει με τον ατελείωτο μονόλογό σου αλλά δεν το σχολίασα και ξέρεις γιατί? ακόμα και ένα απο τα εκατό που είπες να άξιζε τον κόπο να διαβάσει κανείς τότε δεν είναι κούραση, ούτως ή άλλως όλοι λέμε διάφορα, άλλα μικρής άλλα μεγαλύτερης αξίας. Α)Εννοώ ότι πλατειάζεις.Β)Μάλλον δεν γνωρίζεις τι θα πει βοηθάω γράφοντας ονόματα, αντί να λασπολογώ!!!Γ)Θυμήθηκες κάποιο τρεντ που κούρασε η πολυλογία μου; Μάλλον το φαντάστηκες!!!
Vagouridis Οκτώβριος 20, 2004 #239 Οκτώβριος 20, 2004 Προς Ταραμα ...Δοκιμασες 5 κομματια και ολα πανω απο 2600 ( για ΜΗΖ μιλαμε και οχι για 2600+ ας πουμε ) ?Stable η απλα boot?Feed as with info , stepping ταση μοντελα ψυξη και απο που προμηθευτηκες....
taramas Οκτώβριος 20, 2004 #240 Οκτώβριος 20, 2004 Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 09:37] Δεν γνωριζω τι πελατες και τι μαγαζι εχεις, αλλα οι περισσοτεροι που εχουν μαγαζια δεν ειναι και οι πιο γνωστες του αντικειμενου. Α, ναί σ'αυτό έχεις δίκιο, εμένα ήταν ζόμπυ και έγινε δουλειά, το καταλαβαίνει κανείς όταν μας δεί (την παρέα) κατα την διάρκεια της καφεδιάς, συνήθως είμαστε 3-4 φίλοι και όλοι επαγγελματίες + άλλους 2-3 φίλους που κάθονται μόνοι τους γιατί οι γυναίκες τους κάθονται σε άλλο τραπέζι για να μην ακούν την συνηθισμένη κουβέντα για το αντικείμενο. Οι περισσότεροι όμως (συνάδελφοι) το κάνουν για τα λεφτά, γιατί είναι και αυτό μια δουλειά, δεν είναι μεράκι γι'αυτούς και μοιραία αποδίδουν μέχρι ένα σημείο.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.