Jump to content

Gigabyte nf3-250...

kbilly13

Recommended Posts

καπου εκει γινετε το λαθος και ειχε το δικιο ο unstoppable οτι δεν πρεπει να αναφερομαστε στο 1:1 ο Α64 ειναι παντα με διαιρετη. και η αλαγη μουλτι επηρεαζει πολυ τις μνημες. καντε τις δοκιμες σας να το δειτε μονη σας αυτο το πραγμα.

• Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Zyx με μπέρδεψες.

Για τους μισούς multipliers μιλάς?

Γιατί οι ολόκληροι (8,9,10,11) δεν νομίζω να μην είναι 1:1

Αρχική απάντηση από Ujin

Zyx με μπέρδεψες.

Για τους μισούς multipliers μιλάς?

Γιατί οι ολόκληροι (8,9,10,11) δεν νομίζω να μην είναι 1:1

βαλε ενα multi και ανοιξε το cpuz να δεις το memory θα δεις 1/10 1/11 1/12 κτλ δεν υπαρχει 1προς1 και το ζητημα ειναι οτι στης μνημες υπαρχει διαφορετικη συμπεριφορα. δεν ειναι τοσο απλα και υπαρχει και το tweaker δεν ειναι τοσο απλο να πεις ποιες ρυθμησεις ειναι πιο γρηγορες στον Α64. εχω δει πραγματα που δεν γινοντε σε καμια αλλη πλατφορμα. θελει δουλεια και ψαξιμο. γιαυτο και μιλουσα. γιατι ενα υψηλο htt δεν μου λεει κατι και προς ΘΕΟΥ δεν το λεω για να ξανανοιξο το θεμα.

Αρχική απάντηση από Chosen [12-10-2004 23:30]

Πρωτη "καρτα": ενα μοντελο μιας εταιριας βγαινει ελαττωματικο και ξαφνικα απαγορευεται να παρεις οτιδηποτε απο αυτη την εταιρια;

Δευτερη "καρτα": οταν θα καταλαβεις την διαφορα μεταξυ των παρακατω 3 διαφορετικων τροπων εκφρασης:

1) "Ακουσα οτι η συγκεκριμενη μητρικη δεν ειναι σταθερη"

2) "Δοκιμασα μια μητρικη και δεν δουλευε σταθερα"

3) "Δεν εχω καν δει μια με τα ματια μου, αλλα δεν την συνιστω"

πηγαινε να το ποσταρεις. Γιατι φοβαμαι οτι εκει μεσα δοκιμαζουν πολυ περισσοτερο απ' οτι φοβουνται, συνεπως δε σε πολυπαιρνει για τετοιου ειδους "συμβουλες"...

Φιλικα παντα :)

Οσο αφορα την αρχη η dfi ειναι μια εταιρια που δεν εχει να παρουσιασει ΚΑΝΕΝΑ αλλο ειδος προϊοντος απο μητρικες.

Εκφραζω ανετα την γνωμη μου γιαυτη την εταιρια γιατι εχει τυχει να δουλεψω παμπολλες dfi απο εποχες pentium ii ακομη κι εχω προσωπικη αποψη για την ποιοτητα των προϊοντων της.Κατα τη γνωμη μου δεν διαφερει και πολυ απο τις qdi με τη διαφορα οτι οι τελευταιες ειναι πιο τιμιες και ανθεκτικες.

Απο ποτε εγινε δηλαδη εταιρια ποιοτητας η dfi?Δεν ειναι δυνατον να παρω σοβαρα μια εταιρια η οποια εχει στο site της σαν κυριο μυνημα που θα προσελκυσει τον αγοραστη "NO UV NO FAN".Αν θελω uv παιρνω κατι αλλο κι οχι μητρικη.

Η εταιρια αυτη ξεπροβαλε για τα καλα μολις πριν εναμιση χρονο με την μοστρα LanParty με extreme o/c bios και χαρισε στους χρηστες της λιγες ωρες ευτυχιας κι αμετρητες μερες αναμονης για επιστροφη απο rma κι αλλες τοσες αγωνια για το τι τιμη θα πιασει για πωληση.

Ευχαριστω αλλα δεν θα παρω.Κι επειδη εχω προσπαθησει να βοηθησω να επαναφερω στη ζωη τετοιες μητρικες και δικες μου στο παρελθον αλλα και φιλων μου (προσπαθωντας το αδυνατο) ανηκω στην 4η κατηγορια που δεν ανεφερες η οποια ειναι: Εχω δοκιμασει πολλα μοντελα dfi κι ειναι Γ Τ Π.

Τελος (εντελως φιλικα) αν δεν ξερεις ποσο και με τι εχει ασχοληθει ο καθενας δεν μπορεις να βγαζεις συμπερασματα απο το μυαλο σου που δεν ισχυουν.

Γιαυτο αν θες να βοηθησεις καποιον να μην μπλεξει με αμφιβολης ποιοτητας προϊοντα προτεινε του να ΜΗΝ αγορασει dfi και σε αυτο ειμαι απολυτος οχι λογω εμπαθειας αλλα λογω πειρας η οποια φαινεται να σου λειπει απο τα λεγομενα.

Και κατι αλλο.Το XS ειναι αλλο ενα φορουμ οπως κι ο Λαμπης κι οχι καποιος χωρος που με φοβο ή δεος πρεπει να βλεπουμε, με χρηστες που ειτε επειδη ζουν σε πιο ευρωστες οικονομιες (κυριως) ειτε επειδη εχουν προσβαση στα νεα προϊοντα πριν απο εμας λογω αμεσης διαθεσιμοτητας, δοκιμαζουν πριν απο εμας κι αυτο δεν τους κανει εξπερ στο hardware nor software.Πιο εξειδικευμενους θα ελεγα τους δικους μας χρηστες οι οποιοι εχουν και το ελληνικο δαιμονιο της πατεντας και του ψαξιματος.Οποιος λαμβανει μερος λοιπον εκει κι εχει πειρα πανω σε καποιο θεμα μαλλον για να δινει συμβουλες ειναι, παρα για να παιρνει απλα το κανει σε αλλη γλωσσα.Κρατα λοιπον τις "καρτες" για καποιον στο δικο σου επιπεδο γνωσεων και ασε τους αλλους να κουρευονται.

Παντα φιλικα και με ολη την καλη διαθεση.

Αρχική απάντηση από Sakis

Για δεστε και αυτο.

Αρχική απάντηση από zyx

βαλε ενα multi και ανοιξε το cpuz να δεις το memory θα δεις 1/10 1/11 1/12 κτλ δεν υπαρχει 1προς1 και το ζητημα ειναι οτι στης μνημες υπαρχει διαφορετικη συμπεριφορα. δεν ειναι τοσο απλα και υπαρχει και το tweaker δεν ειναι τοσο απλο να πεις ποιες ρυθμησεις ειναι πιο γρηγορες στον Α64. εχω δει πραγματα που δεν γινοντε σε καμια αλλη πλατφορμα. θελει δουλεια και ψαξιμο. γιαυτο και μιλουσα. γιατι ενα υψηλο htt δεν μου λεει κατι και προς ΘΕΟΥ δεν το λεω για να ξανανοιξο το θεμα.

Αυτό που 1ος είχε ποστάρει ο macci, είναι αυτό που αναφέρει και ο πίνακας του Sakis.

Ναι μεν πάντα παίζουν με διαιρέτη ως προς την συχνότητα του επεξεργαστή(και όχι ως προς το fsb όπως γνωρίζαμε μέχρι τώρα), αλλά σε όλους τους ολόκληρους(με εξαίρεση το 4 multi) o διαιρέτης είναι πάντα ίδιος με το multi, άρα 1:1 ουσιαστικά.

Στους μισούς multi, διαιρέτης είναι πάντα ο επόμενος ολόκληρος.

Αυτά, εφόσον έχει επιλεχθεί η μνήμη ώστε να τρέχει σύγχρονα με το htt, άμα μπούνε και manual διαιρέτες στο bios, πρέπει να έχεις τελειώσει μαθηματικός για να βγάλεις άκρη.

Αρχική απάντηση από RootX

Αυτό που 1ος είχε ποστάρει ο macci, είναι αυτό που αναφέρει και ο πίνακας του Sakis.....

Αμφιβαλλω αν ηταν ο πρωτος αφου ενας λογικος ανθρωπος που θα δει την τεχνολογια πισω απο τον Α64 θα το καταλαβει αμεσως

.............

Ναι μεν πάντα παίζουν με διαιρέτη ως προς την συχνότητα του επεξεργαστή(και όχι ως προς το fsb όπως γνωρίζαμε μέχρι τώρα), αλλά σε όλους τους ολόκληρους(με εξαίρεση το 4 multi) o διαιρέτης είναι πάντα ίδιος με το multi, άρα 1:1 ουσιαστικά.....

Οχι απαραιτητα ιδιος με τον multi

...........

Αυτά, εφόσον έχει επιλεχθεί η μνήμη ώστε να τρέχει σύγχρονα με το htt......

Η ταχυτητα της μνημης δεν εχει καμια σχεση με το HTT, οποτε δεν μπορουμε να μιλαμε για συγχρονη λειτουργια με το HTΤ.

Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 23:53]

Αμφιβαλλω αν ηταν ο πρωτος αφου ενας λογικος ανθρωπος που θα δει την τεχνολογια πισω απο τον Α64 θα το καταλαβει αμεσως

Οχι απαραιτητα ιδιος με τον multi

Η ταχυτητα της μνημης δεν εχει καμια σχεση με το HTT, οποτε δεν μπορουμε να μιλαμε για συγχρονη λειτουργια με το HTΤ.

α) Ο πρώτος που την είδε και την ανέφερε σε forum, αν σε χαλάει αυτό....

β) τι θα πει όχι απαραίτητα?? σε πια περίπτωση, έχοντας ολόκληρο multi(από 4 και πάνω) και τις μνήμες 1:1(αυτό κολλάει με το γ - αλήθεια, τι εννοείς καμμία σχέση, με τι έχουν σχέση οι μνήμες δλδ ?) οι μνήμες δεν τρέχουν στην συχνότητα επεξεργαστή δια πολλ/στη ?

..........

β) τι θα πει όχι απαραίτητα?? σε πια περίπτωση, έχοντας ολόκληρο multi(από 4 και πάνω) και τις μνήμες 1:1(αυτό κολλάει με το γ - αλήθεια, τι εννοείς καμμία σχέση, με τι έχουν σχέση οι μνήμες δλδ ?) οι μνήμες δεν τρέχουν στην συχνότητα επεξεργαστή δια πολλ/στη ?

Οχι απαραιτητα αφου μπορει να εχεις multi 10 ας πουμε και διαιρετη μνημης μεγαλυτερο (12 ας πουμε).

To ΗΤΤ τρεχει στα 800/1600MHz και η μνημη στα 200/400MHz οποτε σε καμια περιπτωση δεν μιλαμε για συγχρονη λειτουργια. Οι μνημες εξαρτωνται απο την συχνοτητα της cpu και τον διαιρετη, το HTT δεν εχει αμεση σχεση.

Αρχική απάντηση από unstoppable

Οχι απαραιτητα αφου μπορει να εχεις multi 10 ας πουμε και διαιρετη μνημης μεγαλυτερο (12 ας πουμε).

με τις μνήμες 1:1 από το bios?

To ΗΤΤ τρεχει στα 800/1600MHz και η μνημη στα 200/400MHz οποτε σε καμια περιπτωση δεν μιλαμε για συγχρονη λειτουργια. Οι μνημες εξαρτωνται απο την συχνοτητα της cpu και τον διαιρετη, το HTT δεν εχει αμεση σχεση.

Πως δεν έχει σχέση ωρέ..... htt x multi = cpu speed. Cpu speed/divider=mem speed. Εσένα σου κάνει άσχετο το htt με την ταχύτητα των μνημών ?

Αν μου εξηγήσεις το πως εννοείς, ότι σε σύστημα που έχεις βάλει τις μνήμες από το bios σε 1:1(αλήθεια, από αυτά που λες δεν καταλαβαίνω, 1:1 σε σχέση με τι) και έχεις multi 10 και htt 200, οι μνήμες πως γίνεται να μην τρέχουν στα 200 ?

Αρχική απάντηση από gfa3 [Σήμερα, στις 21:19]

Εκφραζω ανετα την γνωμη μου γιαυτη την εταιρια γιατι εχει τυχει να δουλεψω παμπολλες dfi απο εποχες pentium ii ακομη κι εχω προσωπικη αποψη για την ποιοτητα των προϊοντων της.Κατα τη γνωμη μου δεν διαφερει και πολυ απο τις qdi με τη διαφορα οτι οι τελευταιες ειναι πιο τιμιες και ανθεκτικες.

Η εταιρια αυτη ξεπροβαλε για τα καλα μολις πριν εναμιση χρονο με την μοστρα LanParty με extreme o/c bios και χαρισε στους χρηστες της λιγες ωρες ευτυχιας κι αμετρητες μερες αναμονης για επιστροφη απο rma κι αλλες τοσες αγωνια για το τι τιμη θα πιασει για πωληση.

Ευχαριστω αλλα δεν θα παρω.Κι επειδη εχω προσπαθησει να βοηθησω να επαναφερω στη ζωη τετοιες μητρικες και δικες μου στο παρελθον αλλα και φιλων μου (προσπαθωντας το αδυνατο) ανηκω στην 4η κατηγορια που δεν ανεφερες η οποια ειναι: Εχω δοκιμασει πολλα μοντελα dfi κι ειναι Γ Τ Π.

Και κατι αλλο.Το XS ειναι αλλο ενα φορουμ οπως κι ο Λαμπης κι οχι καποιος χωρος που με φοβο ή δεος πρεπει να βλεπουμε, με χρηστες που ειτε επειδη ζουν σε πιο ευρωστες οικονομιες (κυριως) ειτε επειδη εχουν προσβαση στα νεα προϊοντα πριν απο εμας λογω αμεσης διαθεσιμοτητας, δοκιμαζουν πριν απο εμας κι αυτο δεν τους κανει εξπερ στο hardware nor software.Πιο εξειδικευμενους θα ελεγα τους δικους μας χρηστες οι οποιοι εχουν και το ελληνικο δαιμονιο της πατεντας και του ψαξιματος.Οποιος λαμβανει μερος λοιπον εκει κι εχει πειρα πανω σε καποιο θεμα μαλλον για να δινει συμβουλες ειναι, παρα για να παιρνει απλα το κανει σε αλλη γλωσσα.

Και έλεγα καιρό τώρα, δεν θα βγεί κάποιος να τα πεί αυτά? το πρώτο το θεωρώ λίγο υπερβολικό αλλά πάραυτα δεν διαφωνώ στην ουσία του θέματος, όσο για το δεύτερο θέμα εχω αναφερθεί ξανά στο παρελθόν και πήρα την θαυμαστή απάντηση του τύπου "το είπε ο τάδε, ξέρεις ποιός είναι ο τάδε?"

:clap: :clap: :clap: :clap:

το χειροκρότημα για το σχόλιό σου φίλε μου

Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 22:35]

αν και συχνά κοντράρω τον φίλο ασταματητο, οφείλω να συμφωνήσω εδώ μαζί του και για του λόγου το αληθές αυτή την στιγμή τυχαίνει να παίζω με multi=12 και διαιρέτη μνήμης (14).

Οσο για το ΗΤΤ σαφώς τρέχει 800/1600 αλλά η παρατήρηση που έχω να κάνω είναι οτι σε κάθε αλλαγή των ρυθμίσεων λειτουργεί με αναλογική αυξομείωση, αυτό σημαίνει οτι έχει σχέση με τις μνήμες,δεν το θεωρώ δεδομένο ακόμη απλά το παρατήρησα, οταν κάνω περισσότερες δοκιμές μπορεί και να καταριφθεί η θεωρία αυτή, αν κάποιος άλλος έχει κάνει περισσότερες δοκιμές και το έχει παρατηρήσει ας μας διαφωτίσει.

Βρε παιδιά, δεν μου απαντάτε στο απλό......

Στο bios, έχετε 1:1 τις μνήμες? ακόμα και με 1:1 από bios , με ολόκληρο multi, οι μνήμες παίζουν με διαιρέτη?

δεν καταλαβενο πως το θετης. αφου και με 10χ200 να παιξεις εισαι 1/10 παλι με διαιρετη εισαι.

Βρε zyx, στα 10x200 οι μνήμες τρέχουν 2000/10, άρα 1:1 με το htt.... το θέμα είναι αν το 9/9, 10/10, 11/11 θα τα λέμε διαιρέτες ή 1:1 ?

Lol, έχω την εντύπωση ότι λέμε το ίδιο πράγμα, απλά έχουμε διαφορετική προσέγγιση..

Το ζήτημα για μένα, είναι να ξέρεις ανά πάσα στιγμή που τρέχουν οι μνήμες σου,

Μπορεί ο όρος σύγχρονα/ασύγχρονα με το htt να μην είναι τεχνικά σωστός, απλά σε βοηθά να ξέρεις τι γίνεται με τις μνήμες και που τρέχουν...

Αυτό κατάλαβα από τις καταχωρήσεις σας, αν έχω λάθος παρακαλώ διορθώστε ανάλογα. :hehe:

Ε ναι

.........

Μπορεί ο όρος σύγχρονα/ασύγχρονα με το htt να μην είναι τεχνικά σωστός, απλά σε βοηθά να ξέρεις τι γίνεται με τις μνήμες και που τρέχουν....

Ακριβως αυτο εννοω. Αλλα το σωστο ειναι να λεμε τα πραγματα σωστα για διαφορους λογους (αν και πολλοι μπερδευονται με αυτο)

Δυστυχώς δεν έχω 12 multi ώστε να τρέξω το τελευταίο 12x205/12 για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Πρέπει τα συγκεκριμένα να τα τρέξω όλα με 2255 max ας πούμε για να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα. Αν και συμφωνώ ότι δεν κάνει να λέμε σύγχρονο μιας και δεν είναι. Async latency υπάρχει πάντοτε και μάλιστα δε φαίνεται να αλλάζει ανάλογα με το διαιρέτη (το βλέπεις και από tweaker).

post-47-1416071316,8509_thumb.jpg

Να και ένα πιο σωστό. Σε όλα test είχαμε ακριβώς ίδιες ρυθμίσεις στο tweaker εκτός από το πρώτο (8x/11) Αν setάραμε το Max async latency στο 6 όπως κάναμε στα άλλα test χωρίς πρόβλημα έκανε reboot και το τραβήξαμε στα 7ns όπου και εκεί δεν ήταν σταθερό εντελώς, (ίσως επειδή κατέβασα το Read Preamble από 7.5 (πρώτη φορά το είχε σετάρε τόσο ψηλά) στα 5ns).

post-47-1416071316,8958_thumb.jpg

δεν μου λέτε ρε παίδες... αυτός είναι ο σκοπός και το νόημα του συγκεκριμένου thread??!!

.. το πως θα εκφράσουμε τους διαιρέτες ή μη? δηλ. το ότι λέμε 1:1 είναι δύσκολο να το καταλάβει ο κόσμος? Το όπως τα γράφει το clockgen δηλαδή είναι λάθος, ή τόσο δύσκολο να το καταλάβει κανείς?! :(

Αποπροσανατολίζετε τον κόσμο με αυτά που λέτε (εδώ θα συμφωνήσω παρόλα αυτά πιο πολυ με τον Φάνη... )

Όπως και το εκφράσουμε, άντε να σας το πω και αλλιώς... όσο μεγαλύτερη η συχνότητα μνήμης, τόσο το καλύτερο -

δεν μου λέτε, έχετε δοκιμάσει με τις μνήμες στα 270-280-290 +, και βγάζετε συμπεράσματα? πως λέτε δεν παίζει ρόλο, και δεν "λέει"?

ξέρω που το πάτε... να υποβαθμίσετε το γεγονός ότι η Gigabyte πάει τόσο ψηλά? θάθελα ν'αξερα τι θα λέγατε αν πηγαίνατε 280+ με dfi ή άλλη μάρκα.. θα λέγατε τα ίδια?

πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί πάτε τόσο κόντρα!...

και όταν λέμε 1:1 δεν εννοούμε fsb/dram, χαίρω πολύ!...

και όταν το multi δεν είναι .5 , τι έχουμε? π.χ. 9*290ΗΤΤ , ΚΑΙ βάλουμε τη μνήμη από το bios στα 200, τότε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα για τη μνήμη? δεν είναι cpu/9= 290Mhz ??? μην τα περιπλέκετε τα πράγματα , και μην σας "ενοχλεί" το 1:1... άλλα να σας ενοχλούν και να σας προβληματίζουν!

και όταν λέτε κάτι να το τεκμηριώνετε! δεν μιλάτε με άσχετο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.