enduracell Σεπτέμβριος 2, 2004 #61 Σεπτέμβριος 2, 2004 δε ξέρω πολύ αναφέραν προβλήματα με 1G και χαμηλά timings, ίσως να μη συμβαίνει το ίδιο με υψηλά, κανείς δε ξέρει...
kbilly13 Σεπτέμβριος 2, 2004 Author #62 Σεπτέμβριος 2, 2004 ξέρω εγώ... στα 10.5*241 ή 11*229 με όσο το δυνατόν πιο γρήγορα timings δεν μου έβγαλε ποτέ error... στα 8*292 με αργά timings πάλι δεν βγάζει error.... αν ανεβάσω έστω και 1 ΗΤΤ από τα παραπάνω, έχω error! ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! Και επειδή φεύγουμε από το θέμα, η σταθερότητα της Gigabyte, και το πόσο "ξεκάθαρη" είναι στο ocing (δεν μου έχει κάνει ούτε ένα "κουλό") και το ότι παίζει σε everyday use στα 8*292 με 1gb ram, δηλώνει ότι μάλλον είναι το καλύτερο motherboard αυτή τη στιγμή σε socket754, από όποια πλευρά και αν το δει κανείς! Αν υπάρχει αντίρρηση με επιχειρήματα, να το συζητήσουμε ευχαρίστως! Γι'αυτό είμαστε εδώ...
zyx Σεπτέμβριος 24, 2004 #63 Σεπτέμβριος 24, 2004 με αφορμη το ποστ σου στο super pi και για να μην βγουμε εκει off topic δηλαδη σε τη θες να σου απαντησουμε? αν μια μητρικη μπορει να πιασει 292 με 2χ512 με 1τ? το ζητημα δεν ειναι αν θα πιασο 292 αλλα αν θα βγαλο μεγαλητερο buffer και unbuffer και γενικα αν θα ειμαι πιο γρηγορος απο το 292 με 2τ. αυτο θες να δεις? η αν παει μια μητρικη 292 με 2χ512. τι θες να σου πουμε πες μου
kbilly13 Σεπτέμβριος 24, 2004 Author #64 Σεπτέμβριος 24, 2004 ναι αυτό θέλω να μου πεις! και εσύ και όποιος άλλος θέλειπόσο είναι το υψηλότερο stable HTT 1:1 με 1 giga - Να σας θυμίσω μήπως ότι σε review του dfi, έπιασαν 270? (και με τι μνήμες ε? - πολύ πιο ακριβές! και γρήγορες)Για το 1Τ δεν χρειάζεται απάντηση - την ξέρω πολύ καλάποιος το γ@$&άει το sandra? μέγα λάθος μου που το έβαλαΚαι επιμένω για το κατά πόσο αντέχει συνδυασμός με 2*512 να τρέχει σε 265+ με 1Τ (έτσι ώστε να πλησιάσει(?!) τις επιδόσεις στα 290+ με 2Τ...Και μην ξεχνάς φίλε zyx τι μνήμες και τι ρεύματα έχω διαθέσιμα.... και ότι είμαι με αερόψυξη βέβαια, και ότι τα screenshots, δεν είναι για post, ή για bench Μόνο... (και κανένα mod βέβαια)έχεις δει πολλούς να βάζουν Prime ή 32Μ στα screens για επιβεβαίωση σταθερότητας? εγώ αυτό που βλέπω στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι ένα sandra memory και Spi 1M... τι να λέει? δεν είδα και πολλούς να απαντούν για max stable HTT synch ή asynch - γιατί? (α ναι ξέχασα! το sandra memory έχει πιο πολύ σημασία.. όπως επίσης και το πότε έρχεται και αν, η dfi, το τι είπε ο ένας, το τι είπε ο άλλος, και ανούσιες μακρόσυρτες συζητήσεις κτλ κτλ... λόγια του αέρα - δοκιμάστε τη πρώτα! δείτε πως δουλεύει, αν είναι σταθερή, κτλ... )Αυτό όμως δεν σας πείραξε! ένα μέλος που γράφει από πρώτο χέρι εντυπώσεις για ένα πολύ ενδιαφέρον (τουλάχιστον!) Motherboard με όχι πανάκριβες μνήμες, χωρίς mods, με αποδείξεις για σταθερότητα, δεν έχει σημασία.... επειδή είναι Gigabyte?... να το πω κόλλημα?...εκπέμπουμε σε άλλο μήκος κύματος... μακράν...
zyx Σεπτέμβριος 25, 2004 #65 Σεπτέμβριος 25, 2004 την ειδες σε review ε? σκεψου να εβλεπες την gigabyte σε review. ποσο θα την πηγεναν? εγω πανο απο 220 240 δεν εχω δει μητρικη σε review. αλλα τη να λενε τα review σε τετοια θεματα. δεν εχω κανενα κολημα με την gigabyte. τι σχεσει εχει η αεροψυξη? δηλαδη αν παει η dfi 300 θα ευθηνετε η ψυξη μου? εγω θα σου την κανω την δοκιμη μολις την παρω στα χερια μου. και δεν θα δωσο πανο απο 2.85 που εχεις για να δεις. αλλα αν δεν παν οι μνημες μου αυτο τη θα σιμενη οτι το gigabyte ειναι καλυτερο? lol. εγω το prime θα το τρεχω για σενα. εμενα προσοπικα εκει ψηλα δεν με νοιαζει να ειμαι σταθερος ποτε δεν θα εχω συστημα στα ορια για καθε μερα. γιατι δεν μου χρειαζετε. λογια του αερα αν ειναι ειναι αυτα που μας λες και εσει. χρηστες στο xs τα λενε δεν τα λενε ανθρωπη τις dfi. αν ειναι ετσι ολοι μας λεμε μπαρουφες. και για να τελιωσουμε ναι ισως εκπεμπουμε σε αλλο μηκος κηματος γιατι εγω θελω μια εταιρια που να ασχολητε με τα bios και οχι παρτε μια μητρικη αν θα παιξουν εκεινες οι μνημες αν θα παιξει αυτο αν αν αν να σου βγαλη 10 bios και μετα να σου πει. τη θες κυριε δεν δουλευει στα 200. επειδη βελτιοθηκε στα nf3 καπως δεν παει να πει τπτ. και δεν εχω κατι με την gigabyte. θα την προτειμουσα απο το να παρω abit αυτην την στιγμη. σε τετοια δεν κολαο. αλλα ειναι μια εταιρια σαν τη shuttle δεν ασχολητε με το o/c
kbilly13 Σεπτέμβριος 25, 2004 Author #66 Σεπτέμβριος 25, 2004 με τη σειρά... την έχω δει σε review - έπιασαν 275 και στα υπέρ : plenty of overclocking - great performance and stability.. (όχι ότι παίρνω τα reviews τοις μετρητοίς, αλλά επειδή ρώτησες) σαφώς και έχει σχέση η αερόψυξη! δεν ζεσταίνεται ακόμη περισσότερο λόγω memory controller ειδικά σε πολύ μεγάλα ΗΤΤ με τη μνήμη 1:1??? το prime για εσένα πρέπει να το τρέχεις, όχι για μένα - γιατί να μην τρέχεις το σύστημα στα όρια? εκεί είναι η μεγάλη διαφορά - έτσι κρίνεις το Mobo και τις επιδόσεις? να τρέξει benchmarks για φιγούρα, αλλά για καθημερινή χρήση να το έχεις 200mhz κάτω και τις μνήμες καμμιά 50αριά κάτω? δλδ έτσι νοείται το ocing? ΔΕΝ μου λέει τίποτα αυτό και διαφωνώ ριζικά! έτσι κρίνω εγώ φίλε το σύστημα : STABLE ocing για καθημερινή χρήση - όχι για αριθμούς - και η Gigabyte από τότε που την πήρα δουλεύει οριακά κάθε μέρα χωρίς διαμαρτυρίες και παράξενα... ούτε windows δεν έχω ξαναπεράσει παρά τα εξαντλητικά και πολλές φορές πάνω από τα όρια tests! τον τελευταίο καιρό τρέχει συνεχώς στα 9*282 με μνήμες (timings) - επεξεργαστή, τελείως στα όρια τους... - αυτό θεωρώ εγώ ocing (αν θέλω, το τρέχω στα 9*260 τελείως ξεκούραστα, χωρίς να δώσω ΠΟΥΘΕΝΑ έξτρα ρεύματα) για το αν ασχολείται η Gigabyte με τα bios, πήγαινε ρίξε μια ματιά στο site της... δεν χρειάζεται να απαντήσω Πήρες ως βάση την ατυχή περίπτωση του Saki που δεν του δουλεύει με την A-DATA? έχει πρόβλημα νομίζεις το Mobo να τρέξει με τις μνήμες στα 200?! πως γίνεται να δουλεύει στα 304 1:1 (αν θες φωτο, ευχαρίστως) και να μην δουλεύει στα 200 - Ατυχές αυτό που είπες... Και τέλος, όπως λές, φαντάσου να ασχολούταν και με το ocing η gigabyte... εκμεταλλεύτηκε ένα πολύ overclockable chipset, το συνδύασε με ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία, και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά από κάθε άποψη - το μυστικό δεν είναι στα τρελλά ρεύματα, αλλά στην υλοποίηση υγ. θα μου πείς-πείτε τώρα πιο είναι το υψηλότερο STABLE HTT σε 1:1 με 2*512 dimms που έχετε πιάσει ή έχετε δει? - δεν θα χρησιμοποιήσω μόνο 512 ram σε Α64 σύστημα για να πάω ψηλοτερα... ψιλοξεφτίλα δεν είναι? )
enduracell Σεπτέμβριος 25, 2004 #67 Σεπτέμβριος 25, 2004 O Dag παίζει stable 1:1 260 HTT 2x512 ADATA CPC1T στην ΚV8 pro...
kbilly13 Σεπτέμβριος 25, 2004 Author #68 Σεπτέμβριος 25, 2004 Δεκτότατο! (ειδικά αν είναι και prime stable) Kαι κάτι άλλο που παρατήρησα και το επιβεβαίωσα και στην πράξη... είχα αν θυμάστε clawhammer C0... - λοιπον, ήμουν prime stable στα 9*250 ¨1:1 1Τ - δεν πήγαινε παραπάνω ο επεξεργαστής, ή 8*260, πάλι 1Τ... με τον NC 3200 CG που έχω τώρα, δεν μπορώ να δω με τίποτα πάνω από 245-250 1Τ! ακόμη και σε χαμηλή συχνότητα! Βέβαια με 2Τ ανεβαίνει παραπάνω από τον clawhammer... πολύ διαφορετική συμπεριφορά του memory controller (πάντα μιλάω για 2*512 και prime stable)
zyx Σεπτέμβριος 25, 2004 #69 Σεπτέμβριος 25, 2004 να σου απαντησο και εγω με τη σειρα. εσυ μπορεις να το τρεχεις οπου θες το συστημα σου. και καλα κανεις. αν ασχοληθω με κατι και δεν μπορει να μου το τρεξει στη μαμα συχνοτητα και εγω θα τον ανεβασο αλλα δλδ πιος ο λογος να τον τρεχο στα 2800mhz οταν δεν κανω τπτ μηπως θα πηγενη πιο γρηγορα το thelab? δεν νομιζο η θα βλεπω καλυτερα μια ταινια? δεν βρισκο κανενα λογο να ζοριζο το συστημα μου χωρις λογο. αν θα παιξω καποιο παιχνιδη και δεν μπορει να το τρεξει τοτε και μονο τοτε θα κανω o/c και δεν το κανω απο φιγουρα η απο μοστρα. το κανω για να τιμησο την amd:p 2 αν ζεσταινετε περισοτερο με μεγαλα htt δεν το ξερω . αλλα δεν νομιζο. το οτι εχω ξαναβαλη windows δεν αφορα οτι φταιει η μητρικη. οταν παιζεις εκει που θα κρασαρεις ολα μετα ειναι πιθανα και αυτο το αποφαζισεις εσυ. 3 δεν πηρα κανενα ατυχες γεγονος. ειχα και εγω gigabyte. πανε να δεις τις ζωγραφιες στο bios τις dfi και μετα μου λες για το gigabyte. η ανθρωπη δεν ειναι προγραματιστες ειναι καλυτεχνες το μιστικο βρισκετε παντου. χωρις ρευμα max o/c δεν κανεις. οποτε δεν ασολουμε κιολας. οπος εσει θεωρης καποια πραγματα ετσι να σεβεσε και τους αλλους τη ζητανε απο το μηχανημα τους. αν εδινε το dfi 2.4volt στο cpu δεν θα μεχαλουσε καθολου. οταν το παρο στα χερια μου θα βαλο πανω 2 dimm αν δεν τα καταφερη δεν πηραζει θα ζησο και με 1 dimm .
kbilly13 Σεπτέμβριος 26, 2004 Author #70 Σεπτέμβριος 26, 2004 τι να σου πω ρε zyx - είχες δεν είχες το χάλασες... αντί για επιχειρήματα, μου λες "όταν πάρω την dfi" είσαι μακρια νυχτωμένος αν νομίζεις ότι η K8NS pro έχει καμμία σχέση με τη gigabyte που είχες!.. σε αυτό που ρώτησα όμως, μόνο ο enduracell μου απάντησε (μου αρέσει που παρεξηγήθηκες κιόλας και ζήτησες διευκρινίσεις).... και σε ρωτάω ευθέως, προσωπικά, και δημοσίως, αν έχεις δει μεγαλύτερο stable ΗΤΤ 1:1 με 1Gb ram - ένα ναι, ή ένα όχι ρε παιδάκι μου! Kαι να σου πω και κάτι?.. να το βράσω το overclocking των benchmarks... δεν με νοιάζει ότι scores και να βγάλεις με τη dfi αν δεν είναι stable - έχει τα κότσια να το δουλεύει καθημερινά? σε ότι κι'αν κάνεις? Θα έλεγες όχι δηλαδή, αν μπορούσες να έχεις το μηχάνημά σου stable για καθημερινή χρήση σε τόσο μεγάλα ΗΤΤ KAI 1giga ram? δεν νομίζω.. και να δεις πόσο μεγάλη διαφορά νοοτροπίας υπάρχει... αν είναι να δουλεύεις το μηχάνημα σου default, ποιος ο λόγος για ocing? ή το τρελλό ψάξιμο για dfi, μνήμες, cooling, κτλ.. ? για benchmarks και φιγούρα ε? - μπορεί και να είμαι σε λάθος forum (για μένα λέω)... Πιο πολύ εκτιμώ ένα post με prime για δυνατότητες Ocing - όπως έκανε και ο sakis με την "προβληματική" Κ8ΝS στα 10*250 ΧΩΡΙΣ ρεύματα! - παρά ένα "ξερό" benchmark ή ένα cpuz... ZYX, Δεν μου αρέσει που πάει προσωπικά η αντιπαράθεση! και να ξέρεις ότι εκτιμώ πιο πολύ εσένα που ασχολείσαι έστω, παρά άλλους που δεν παίρνουν θέση.... δεν λέω ότι η δική μου συμπεριφορά είναι και η καλύτερη, αλλά όταν μου λέτε ότι έχω χαμηλό sandra memory στα 292, σαν μοναδικό σχόλιο, περνάω στην επίθεση... περιμένατε μήπως να έχω 1Τ στα 292? δεν γίνονται αυτά τα πράγματα - τόσο καιρό που ασχολείστε, πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα το ξέρατε - και για αυτό μετά σας ρώτησα, αν έχετε δει καλύτερο o/c με 1 giga... και πόσο μάλλον για καθημερινή χρήση, έτσι? Και επίσης, δεν νοείται, για μένα, Α64 (ή γενικώς ένα σύγχρονο) σύστημα με μνήμη λιγότερη του 1 giga! ούτε με νοιάζει ocing με 512 ram - τι να το κάνω?! βάλε (βάλτε) 1 giga στη dfi, κάντε ocing, δουλέψτε την λίγο καιρό, ποστάρετε prime, και τα ξαναλέμε! (?) ...
zyx Σεπτέμβριος 26, 2004 #71 Σεπτέμβριος 26, 2004 καταρχας ναι σου λεω οταν παρω το dfi γιατι με το shuttle δεν νομιζο να μπορει να παιξει καπου με 2dimm αν και εχω δοκιμασει μονο 1 γιγα με bh5 που απλα δεν μπορουσανε να ανεβουνε. αλλα εμενα αυτο που με πηραζε με τα 2 dimm ηταν οτι δεν μπορουσα να αλαξω multi. οποτε και δεν ασχοληθηκα παραπανο. δεν παραξηγηθηκα και κοιτα λιγο καλυτερα το τι ειπες. εκετσα να ασχοληθο με βασει αυτο που ειπες στο spi εχω δει μεγαλυτερα htt αλλα δεν εχω προσεξη αν ειναι με 1 γιγα και αν ειναι σταθερη. σε απανταο με απολυτη ειληκρινια. ο καθενας κανει o/c για οτι του αρεσει εγω δεν λεω να το βρασο το o/c αν δεν benchaρο στα ορια εσυ γιατι λες το αντιθετο για εμενα? ο καθενας εχει δικαιομα να κανει αυτο που του αρεσει. και στο ξαναλεο. οχι και 350 με 1t με 2-2-2 1/10 οχι δεν θα το ειχα για καθε μερα. για πιο λογο, για να μπενο στο internet πιο γρηγορα? θα παρουν αλλοι την dfi και θα δουμε. και θα στο ξαναπω γιατι βλεπω δεν διαβαζεις τη γραφω. οχι δεν το κανω για φιγουρα. το κανω για την amd καταλαβες. οχι? δεν πηραζει εσυ να εισαι καλα. ο καθενας κανει κατι γιαυτο που του αρεσει. δλδ ολα τα παιδια ειναι φιγουρατζιδες? ολοι ποσταρουμε . και δεν ειπα οτι δεν μπορει να δουλεψει σταθερα ψηλα. φυσικα και θα μπορει. εμενα δεν μου χρειαζετε τετοια ταχυτητα. αν παο καποια μερα ενα μηχανημα στο μαγαζι μου φυσικα και θα το δουλευο οριακα. εκει θα την χρειαζομε την εξτρα ταχητητα. δεν το βλεπω οτι μαλονουμε ελπιζο να μην το βλεπεις και εσυ ετσι. και δεν ειπα οτι δεν ειναι καλα τα gigabyte στα nf3 απλα οτι δεν ειναι εταιρια για xtreme πραγματα. και να σου πο και κατι το 2t εμενα δεν με ενδιαφερη. ετσι κιαλιος δεν εχω επεξεργαστη cg . εμενα μαρεσει που τα λεμε. και οταν παρο το dfi τα ξαναλεμε.
kbilly13 Οκτώβριος 11, 2004 Author #72 Οκτώβριος 11, 2004 Αρχική απάντηση από Samael [02-09-2004 12:33] Mηπως εκεινα τα 5αρια στα timmings ειναι καπως περιεργα? Βαλε 3-4-4-8 να δεις τι παιζει... Επισεις με τι ΗΤΤ παιζεις? 2χ ή 3χ ? επανέρχομαι... στην αρχή με τίποτα δεν έπαιζαν οι μνήμες πάνω από 285-287 με 3-4-4... με τον καιρό όμως το μηχάνημα ψήνεται-στρώνει (ειδικά με ατελείωτες ώρες priming), και τα αποτελέσματα γίνονται ολοένα και καλύτερα (αφήστε που ποτέ δεν έχει δουλέψει κάτω από 272-275 1:1 - τα έχει πολύ χαβαλέ ακόμη και με 1gb ram) τα όρια επεξεργαστή και μνημών ανέβηκαν Επίσης η μητρική πολυμετρήθηκε και τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα... max vcore.... 1.85! vmem.... 2.83 (υπάρχουν λύσεις στην πιάτσα για παραπάνω... ) Vcc_HT... 1.74 Vdd... 1.83 Το πολύ καλό είναι όμως ότι και σε full load οι τάσεις αυτές δεν πέφτουν καθόλου! Αντιθέτως, ανεβαίνουν λίγο ακόμη... οπως καταλαβαίνετε, με ένα Mod στο Vmem (πολύ εύκολο), και στη συνέχεια watercooling (δεν μας λείπουν τα volts τελικά!) , τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη καλύτερα
taramas Οκτώβριος 11, 2004 #73 Οκτώβριος 11, 2004 Δεν πολυκατάλαβα γιατί γίνεται όλη αυτή η φασαρία, δεν νομίζω οτι αξίζει τον κόπο, όμως επειδή διαβάζω μερικά πράγματα που με κεντρίζουν θα παραθέσω και εγώ τις απόψεις μου....α) DFI και καλές τέχνες είναι δύο πράγματα άσχετα, γενικά περισσότερα πράγματα για την DFI έχω ακούσει εδω μέσα σε μερικούς μήνες και απο συγκεκριμένους παρά στα 16 χρόνια που ασχολούμαι με το άθλημα, μου θυμίζει λίγο την ιστορία με τα πιονεράκια στην δεκαετία του 80'. β) Το γεγονός οτι η Gigabyte είναι απο τις κορυφαίες εταιρείες στο είδος δεν χρειάζεται να το βεβαιώσω εγώ, το ξέρουν όλοι εκτός απο μερικούς στο thelab, τους κατανοώ γιατί συνήθως έτσι γίνεται, ένας το δίνει σαν μόδα και άλλοι το δέχονται σαν δεδομένο χωρίς να το εξετάσουν καθόλου, φαίνεται ξεκάθαρα απο αυτά που ψελλίζουν, είναι σαν να διαβάζουν σκονάκια.γ) αν το μοναδικό κριτήριο για την ανάδειξη ενός mobo είναι το πόσο ανεβαίνει το fsb τότε έχω να προτείνω ενα mobo που φτιάχνει ενας γνωστός στους σιγκαπουριάνικους κύκλους τύπος σε μια παράγκα - εργοστάσιο και ονομάζεται fuji con αν δεν κάνω λάθος, μπορεί να το βρεί κανείς στα παγκάκια στους δρόμους της Σγκαπούρης, φοβερό πράγματι, αν ήξερα απο την αρχή οτι χτυπάει 300 άνετα θα είχα φέρει καμια δεκαριά νάχω γιατί έζησε κάτι λιγότερο απο 2 ώρες και δεν πρόλαβα να κάνω τεσταρίσματα.Βέβαια δεν μπορώ να μην είμαι έστω και λίγο υποκειμενικός αφού όταν πρέπει να κρίνω αν κάτι είναι πολύ καλό η όχι δεν μπορώ να μην σκεφτώ την ποσότητα, τα προβλήματα, τις ευκολίες και το service, τί να κάνουμε αυτά έχει η δουλειά, το συμπέρασμα είναι οτι αν έπρεπε να πάρω 10 mobo για να στήσω τα ανάλογα μηχανήματα δεν θα έπερνα DFI, θα έπερνα Gigabyte, θα έπερνα ASUS, γιατί προτίστως θα με ενδιέφερε να το στήσω, να το ανεβάσω καλά και να το αφήσω να δουλεύει, αν επρόκειτο να ασχολούμαι 8 ώρες την ημέρα για να δουλέψει 1 ώρα τότε μπορεί και να έπαιρνα DFI.** Σημειώνω οτι οι κρίσεις μου αφορούν τα μοντέλα των εταιριών που έχω δουλέψει, σχεδόν όλα απο αυτά που κυκλοφορούν, οπωσδήποτε δεν αφορούν αυτά που ακόμη δεν έχουν κυκλοφορήσει, για να μην παρεξηγηθούμε, άλλωστε πως θα μπορούσα να είχα άποψη? απο τα preview των διαφόρων ειδικών? η τα γραπτά σημειώματα των κολλημένων με την μπάλα ?Είμαι ευτυχής που διάλεξα το Gigabyte K8NSNXP, μου έδωσε όσα περίμενα και με εξέπληξε ευχάριστα όταν ανακάλυψα οτι ανεβαίνει πάρα πολύ καλά (καλύτερα απο όλα σχεδόν όσα έχω τεστάρει) χωρίς να του το έχω ζητήσει :clap:
zyx Οκτώβριος 11, 2004 #75 Οκτώβριος 11, 2004 ok εχετε δικιο με πησατε και γω θα ακυροσο την παραγγελια και θα παρω gigabyte γιατι το καημενο το dfi δεν θα μπορει ουτε να ανοιξη και που βαζεις τις 8 ωρες εργασιας για να δουλεψει μια ωρα. πικρα σου λεω. η μονη εταιρια που εβαλε στο nforce2 4slot σε μνημη ειναι η.... gigabyte που ως γνωστον ακυρο. και ειδηκα στο nforce 2 ηταν τρομακτικες η gigabyte. γιατι ασχοληστε με το dfi. ενταξη δεν θα παρει ολα τα σοβρακα θα μας αφηση και μερικα. ευχομε η μητρικη μου να μην αναβη καθολου να μην μπουταρη και να κανει μπιμπ να δω τη χαρα σας. κρατηστε τις gigabyte και τα via.... ευχαριστο δεν θα παρω. και πητε μου μια μητρικη που δεν θελει mod για να κανεις μεγαλα πραγματα. εγω ξερω μια αλλα δεν τη λεω για να μη γινω κακος. ας προσεχουμε λιγο τι λεμε. μην ανοιγουμε πολεμο. κρατηστε τα gigabyte και μακρυα απο τα dfi ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
baglamas Οκτώβριος 11, 2004 #76 Οκτώβριος 11, 2004 Πιθανόν να φανεί λίγο :OT: αλλά μου δίνεται η ευκαιρία απο το θέμα αυτό να πώ την άποψή μου για ενα θέμα που έχουμε ξανανοίξει αλλά βλέπω οτι δεν επηρέασε κάποιους, τουλάχιστον προς το καλύτερο. Παρακολουθώ το thelab κάθε μέρα (όσο είναι δυνατόν) και το θεωρώ το καλύτερο forum στην Ελλάδα για το αντικείμενο, όμως όπως δυστυχώς συμβαίνει σε όλα τα forum και του εξωτερικού (είμαι μέλος σε αρκετά απο δαύτα) εμφανίζεται το φαινόμενο να κατηγορούνται εταιρείες και προιόντα και απο την άλλη να εξυψώνονται κάποια άλλα και αυτό να γίνεται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα που μερικές φορές όλως τυχαίως αυτά τα προιόντα να εμφανίζονται σε γνωστά καταστήματα. Ξέρω εκ των προτέρων οτι δεν μπορούν να αποδεικτούν πέραν πάσης αμφιβολίας αυτά που αναφέρω, όμως αρκεί κάποιος να πατήσει το μαγικό κουμπί στην έρευνα κάποιου μέλους και να παρακολουθήσει τα posts που έχει κάνει για να βγάλει κάποια συμπεράσματα. Εδώ μπορούμε να παρατηρήσουμε τα εξής φαινόμενα : α) ξεκινά κάποιος να παρουσιάζει κάποιο προιόν με τα καλύτερα λόγια και αμέσως ακολουθούν κάποιοι συγκεκριμένοι, γιατί σχεδόν πάντα είναι οι ίδιοι? μπορεί απλά να το θεωρούν δεδομένο αφού το λέει ΑΥΤΟΣ μπορεί απλά να θέλουν να πούν κάτι και αυτοί, μπορεί να έτυχε να πήραν μέρος στην δοκιμή του προιόντος σαν παρεούλα και να έχουν την ίδια άποψη (λίγο σπάνιο) και τέλος μπορεί να θέλουν να προωθήσουν το εν λόγω προιόν. β) αρκετά μέλη μου έχουν θέσει τις απόψεις τους πριν σταματήσουν να ποστάρουν εδώ και οι απόψεις τους συγκλίνουν λίγο ώς πολύ με τα παραπάνω, σε όλους έχω απαντήσει το ίδιο, "δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα φαινόμενα αυτά όσο είμαστε πίσω απο την ανωνυμία μας". Αυτό που έχω εγώ να προτείνω είναι να προσπαθήσουμε όλοι να είμαστε συγκρατημένοι τουλάχιστον αφού ειλικρινείς 100% δεν θα είμαστε, σε κάποιο άλλο θέμα είχα προτείνει να ανακοινώσουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε επαγγελματικά με το αντικείμενο ποιοί είμαστε έτσι ώστε να μην μπορεί ο καθένας να κρίνει. Εμείς τουλάχιστον που το αντικείμενο το έχουμε εκτός απο χόμπυ και επάγγελμα και μας δίνετε η δυνατότητα να διαμορφώσουμε πελάτες με άποψη να είμαστε περισσότερο συγκρατημένοι και τεκμηριωμένοι, μπορεί να φαίνεται προς στιγμήν επιζήμιο αλλά μακροπρόθεσμα θα είναι επικερδές. Για παράδειγμα προσωπικά έχω συστήσει στους πελάτες μου το forum αυτό για να ενημερώνονται και να συμμετέχουν αν θέλουν και ας έρχονται κάποια στιγμή να μου λένε οτι ο τάδε ή ο δείνα είπε αυτό η το άλλο για το Χ προιόν που εγώ μπορεί να μην προτείνω, δεν είναι πρόβλημα αυτό, απεναντίας μου δίνεται η ευκαιρία να έχω συνειδητοποίημενους πελάτες που ψάχνονται και δέχονται σωστά και τα καλά και τα άσχημα της αγοράς τους ή της επιλογής τους. Τέλος αυτό που με απωθεί είναι όταν κάποιοι προσπαθούν να επιβάλλουν κάτι για όλους ή κάποιους απο τους λόγους που ανέφερα παραπάνω, υπάρχουν και κάποιες στιγμές που σε κάνουν να γελάς. ** Μακροσκελές το post αλλά δεν το καταλαβαίνω γιατί γράφω γρήγορα, με το χέρι εχω καταντήσει να γράφω αργά και να μην μπορώ ούτε εγώ να τα διαβάσω
Chosen Οκτώβριος 11, 2004 #77 Οκτώβριος 11, 2004 Αρχική απάντηση από ταραμαςΕίμαι ευτυχής που διάλεξα το Gigabyte K8NSNXP, μου έδωσε όσα περίμενα και με εξέπληξε ευχάριστα όταν ανακάλυψα οτι ανεβαίνει πάρα πολύ καλά (καλύτερα απο όλα σχεδόν όσα έχω τεστάρει) χωρίς να του το έχω ζητήσει :clap: Δεν πηρα θεση μεχρι τωρα, γιατι δεν ειχα στοιχεια για κατι τετοιο, αλλα ρε αδερφε, μου γεννηθηκε μια απορια: εκθειαζεις την K8NSNXP σου και λες οτι ανεβαινει καλυτερα απ'ολα τα μομπος που εχεις τεσταρει. Στην υπογραφη σου βλεπω ενα μετριοτατο εως πενιχρο 200Χ12. Και η ερωτηση μου ειναι: οταν λες καλυτερο απ'οτι αλλο εχεις δοκιμασει, τι αλλο ακριβως εχει δοκιμασει; QDI; Γιατι απ'οσο γνωριζω, το K8NSNXP εκανε (και ισως να κανει ακομα) την 150-200αρα του, αμα ειναι να κανεις και ταμα που επιασες 200MHz fsb με 200, καπου εχεις κανει λαθος στον χαρακτηρισμο "καλυτερο απ'ο,τι αλλο εχω δοκιμασει"...Γιατι με την ελεεινη την Chaintech ειχα παει ο αμοιρος 237 fsb και αμα ειναι να την παρω πισω και να τις κανω τεμεναδες για την αποδοση που ειχε τοτε...
baglamas Οκτώβριος 11, 2004 #78 Οκτώβριος 11, 2004 Αρχική απάντηση από zyx [Χθες, στις 23:29] ok εχετε δικιο με πησατε και γω θα ακυροσο την παραγγελια και θα παρω gigabyte γιατι το καημενο το dfi δεν θα μπορει ουτε να ανοιξη και που βαζεις τις 8 ωρες εργασιας για να δουλεψει μια ωρα. πικρα σου λεω. η μονη εταιρια που εβαλε στο nforce2 4slot σε μνημη ειναι η.... gigabyte που ως γνωστον ακυρο. και ειδηκα στο nforce 2 ηταν τρομακτικες η gigabyte. γιατι ασχοληστε με το dfi. ενταξη δεν θα παρει ολα τα σοβρακα θα μας αφηση και μερικα. ευχομε η μητρικη μου να μην αναβη καθολου να μην μπουταρη και να κανει μπιμπ να δω τη χαρα σας. κρατηστε τις gigabyte και τα via.... ευχαριστο δεν θα παρω. και πητε μου μια μητρικη που δεν θελει mod για να κανεις μεγαλα πραγματα. εγω ξερω μια αλλα δεν τη λεω για να μη γινω κακος. ας προσεχουμε λιγο τι λεμε. μην ανοιγουμε πολεμο. κρατηστε τα gigabyte και μακρυα απο τα dfi ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Ενα είναι σίγουρο, εγώ και τα έχω και θα τα κρατήσω αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να μην πάρω και ένα DFI αν με πείσει οτι αξίζει? εγώ θα το κάνω εσύ όμως οχι εδώ είναι η διαφορά μας. Δεν κατάλαβα το υπονοούμενο για τα slots αν το κατάλαβε κανείς να μας το εξηγήσει, επίσης δεν βγάζω νόημα απο τα γραφόμενα σου φίλε μου, απο τα gigabyte που έχω εγώ κανένα δεν έχει VIA αρα δεν καταλαβαίνω γιατί το αναφέρεις. Η πρώτη μητρική που έρχεται στο νού μου που δεν θέλει mod είναι τα 2 μοντέλα της ASUS που χρησιμοποιεί η Liemberman για τα αντίστοιχα μηχανήματα και είναι ήδη μονταρισμένες απο την ίδια την ASUS, αυτό σημαίνει πολύ απλά οτι αν εσύ μπορείς να κάνεις ενα mod στην DFI τότε σίγουρα και η ίδια η εταιρεία μπορεί να το κάνει και μάλλον καλύτερα απο σένα και εμένα, το ερώτημα είναι αν αυτό την εξυπηρετεί στις πωλήσεις της και αν τελικά απευθύνεται σε κάποιους που δεν θέλουν να το κάνουν αλλά θέλουν να το αγοράσουν. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να ανοίξουμε πόλεμο, άλλωστε υπάρχει και ενα μικρό πρόβλημα, πως θα ονομαστούμε ? ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ vs MH ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ Τέλος να το πάρεις και να το χαρείς το DFI σου και είμαι σίγουρος οτι και θα μπουτάρει και θα δουλέψει μια χαρά, άλλωστε αν κατα τύχη δεν δουλέψει υπάρχουν και τα RMA, μια χαρά mobo θα είναι και υπάρχουν για όλους αν θέλαμε να το πάρουμε, μόνο μην μας παραμυθιάζεις, αυτό μόνο κατά τα άλλα να το χαρείς και να μας το δείξεις να χαρούμε και εμείς μαζί σου.
kbilly13 Οκτώβριος 11, 2004 Author #79 Οκτώβριος 11, 2004 Chosen, τα 12*200 λες να αναφέρονται στην Κ8NSNXP? Αλλά ξέχασα βέβαια! αν δεν έχεις DFI ή ABIT ή δεν έχεις κολλητούς, δεν "μετράς", και ασχέτως τα επιχειρήματα, υπάρχει κλίμα αμφισβήτησης Πάντα αναζητώ τα όρια του συστήματος μου και ότι ποστάρω δεν έχει καμμία σκοπιμότητα - είναι καθαρά προσωπικό και από κει και πέρα ο καθένας ας κάνει ότι θέλει Εγώ εντυπωσιάστηκα με τη Gigabyte σε όλους τους τομείς και πόσταρα κάποια αποτελέσματα και εντυπώσεις - εσείς μείνετε κολλημένοι στο παρελθόν, και στο τι θα κάνει η DFI! ποια dfi μωρέ!? μας έγινε και μάρκα! μόνο εδώ μέσα ασχολείστε έτσι! (για να μιλήσω και στη γλώσσα σας.. ) Δεν πειράζει παιδιά - συνεχίστε να αυτοκολακεύεστε με Abit και dfi - όλο τα ίδια ακούμε, μην ακούσετε κάτι νέο, και σπάσει το κατεστημένο! Και η απόδειξη είναι πως ξεκίνησε, και πως καταλήγει αυτό το thread... (Έπιασε τελικά κανείς 292 1:1 prime stable με 1gb ram, ή 355ΗΤΤ με διαιρέτη, ή 9*291? - και μάλλον έπρεπε στη Gigabyte το default HTT να ξεκινάει από 270 - τόση σταθερότητα έχει! ) :hi:
baglamas Οκτώβριος 12, 2004 #80 Οκτώβριος 12, 2004 Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 00:22] Δεν πηρα θεση μεχρι τωρα, γιατι δεν ειχα στοιχεια για κατι τετοιο, αλλα ρε αδερφε, μου γεννηθηκε μια απορια: εκθειαζεις την K8NSNXP σου και λες οτι ανεβαινει καλυτερα απ'ολα τα μομπος που εχεις τεσταρει. Στην υπογραφη σου βλεπω ενα μετριοτατο εως πενιχρο 200Χ12. Και η ερωτηση μου ειναι: οταν λες καλυτερο απ'οτι αλλο εχεις δοκιμασει, τι αλλο ακριβως εχει δοκιμασει; QDI; Γιατι απ'οσο γνωριζω, το K8NSNXP εκανε (και ισως να κανει ακομα) την 150-200αρα του, αμα ειναι να κανεις και ταμα που επιασες 200MHz fsb με 200, καπου εχεις κανει λαθος στον χαρακτηρισμο "καλυτερο απ'ο,τι αλλο εχω δοκιμασει"...Γιατι με την ελεεινη την Chaintech ειχα παει ο αμοιρος 237 fsb και αμα ειναι να την παρω πισω και να τις κανω τεμεναδες για την αποδοση που ειχε τοτε... Ζητώ συγγνώμη, δικό μου λάθος, κάθομαι στον υπολογιστή του γιού μου (baglamas) και αφηρημένος δεν κατάλαβα οτι δεν εμφανίζεται το δικό μου nickname (taramas). Ας έρθουμε όμως στο προκείμενο, διάλεξε όποιο απο τα παρακάτω θέλεις :12Χ21511Χ238αυτή τη στιγμή δουλεύει 10,5Χ245 με τις μνήμες χαμηλά αλλά όταν ολοκληρώση αρκετες ώρες χωρίς πρόβλημα θα το αφήσω.ρεύμα 1,65μνήμες 2Χ512 Kingston κανονική λειτουργία σε games-bench κλπ, χαμηλή θερμοκρασία σε idle και το εννοώ αλλά αρκετά ανεβασμένη σε full load, κανένα vmod-vmem-vvolt-vπαραμύθι και την ψύκτρα της μαμάς.Τώρα αν θέλεις και τα περίπου stable-half stable και κάτι άλλα παρόμοια του τύπου ισα ισα που βγάζει το μπουτάρισμα ή μόλις πρόλαβα και έκανα νούμερο στο bench κάποια άλλη στιγμή σε ανάλογο θέμα.Οσο για την υπογραφή δεν ασχολούμαι με τις υπογραφές, αλίμονο, μια φορά την βάλαμε δεν θα κάθομαι να την αλλάζω όποτε παίζω με τον υπολογιστή, για παράδειγμα η δική μου υπογραφή λέει αν θυμάμαι καλά 23κάτι τον athlon XP που έχω αλλά στην πραγματικότητα τον δουλεύω 24/7 στα 2460, κάπιοια στιγμή τον έβαλα εκεί και έμεινε αφού δούλευε μια χαρά.Οσο για την τιμή όντως είναι 200αρα, μου άρεσε το πακέτο, αν δεν ήθελα να πάρω πακέτο θα διάλεγα κάτι άλλο αλλά συνήθως θέλω οταν έχει η mobo ήχο 7,1 να μπορώ να τον δουλέψω και ταυτόχρονα να κάνω και εισαγωγή ήχου χωρίς μαιμουνιές και optional parts, να έχω 2 lan 8 usb 4 sata controlers και όλα τα υπόλοιπα.Ελπίζω να σε κάλυψα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.