Samael Σεπτέμβριος 2, 2004 #41 Σεπτέμβριος 2, 2004 Το τραγουδακι που λεει Aναβεις φωτιες κτλ κτλ το ξερεις ?!? Off topic Kανενας προθυμος να κανουμε καμια δοκιμουλα A-Data σε Chaintech ZNF-250?? (κερναω κ καφε... )
zyx Σεπτέμβριος 2, 2004 #42 Σεπτέμβριος 2, 2004 kbilly σορυ αλλα βλεπω παλαμακια στο sandra μια ερωτηση για πιο λογο ειναι αυτα? για το σκορ που εβγαλε η επειδη το ετρεξε?
unstoppable Σεπτέμβριος 2, 2004 #43 Σεπτέμβριος 2, 2004 Δεν ξερω αν το ειδες αλλα το memory bandwidth σου ειναι απαραδεκτο για 292ΜΗz σε σχεση με αλλους που εχω δει.
enduracell Σεπτέμβριος 2, 2004 #44 Σεπτέμβριος 2, 2004 Κbilly καλά τα πήγαν οι μνήμες και το mobo αλλά... πρέπει να έχεις ακόμα το CPC2T γι αυτό και το Sandra είναι χαμηλό, το δοκίμασες με 1Τ, πιστεύω να σου δώσει πιο πολλά σε συνδυασμό με υψηλότερο multi... εκτός και αν φταίνε τα 5άρια στα timings...
Samael Σεπτέμβριος 2, 2004 #45 Σεπτέμβριος 2, 2004 Mηπως εκεινα τα 5αρια στα timmings ειναι καπως περιεργα? Βαλε 3-4-4-8 να δεις τι παιζει... Επισεις με τι ΗΤΤ παιζεις? 2χ ή 3χ ? Εdit Ατιμε Γιαννηκο με προλαβες!
Dagalidis Σεπτέμβριος 2, 2004 #46 Σεπτέμβριος 2, 2004 Kbilly δεν αξίζει να βάζεις 290 σκοτώνοντας εντελώς τις μνήμες....Δεν ξέρω ακριβώς τι φταίει αλλά οι μνήμες είναι πάρα πολύ αργές ακόμη και για 5-5-5 .....Εγώ σαν παράδειγμα έχω 3954/3953 Σάντρες @ 262 1:1 cl3 4-4-4-8 1T και 2226/2271 unbuffered @ 260 1:1.....Κάτι πάει στραβά αλλά δεν ξέρω τι για να σε βοηθήσω.....Από την άλλη 290 και μεγάλα CPU MHz είναι εξεραιτικά καλά..... αρκεί και πάλι να μην σκοτώνεις το ΗΤ με LDT κάτω από χ3....
Dagalidis Σεπτέμβριος 2, 2004 #47 Σεπτέμβριος 2, 2004 Επείσης ένα πολύ καλό utility που θα σε βοηθήσει να κάνεις διάφορες δοκιμές με timmings και LDT μέσα από τα WINDOWS είναι η νέα ΒΕΤΑ έκδοση του A64TWEAKER ..... Εαν θέλεις κατεύασέ την από ΕΔΩ και δώσε κανένα SCREEN στα ίδια settings με 292 ΦΣΒ 1:1 να δούμε τι συμβαίνει και ποιό setting πρέπει να αλλάξεις για να πάρεις πίσω αυτό που χάνεις σε απόδοση μνημών.....
kbilly13 Σεπτέμβριος 2, 2004 Author #48 Σεπτέμβριος 2, 2004 χαχαχα... χαμηλά score? αυτό έχετε να πείτε?.. έχετε ιδέα πως πάει το μηχάνημα στα 292 1:1με 1gb ram?!??? ή κρίνετε από το sandra τις επιδόσεις? - το έριξα έτσι για χαβαλέ... και για χαβαλέ-αυθόρμητα, έβαλα τα παλαμάκια zyx , μην το παίρνεις τοις μετρητοίς! έστω όμως ότι υπολογίζουμε και το sandra... δεν είναι λογικό?? πόσο score θα είχε πχ στα 200 με αυτά τα timings? σίγουρα κάτω από 3000... αύξηση 45% στη συχνότητα μνήμης άρα μέχρι τα 3930 τι έχουμε? σαν ποσοστό ανόδου? Καλά σοβαρολογείτε? με 1 gb ram, ποιο Mobo και ποιες μνήμες αντέχουν το 1Τ σε 4banks στα 292? Kαι πληροφορώ ότι έχω ίδιο 3dmark με αυτά τα αισχρά score, σε σχέση με 10.5*241 2.5-4-3-7 1Τ.... Τι κριμα ε? Να δουλεύω με τόσο χαμηλές επιδόσεις! Περιμένω απάντηση για το ποιο Mobo φτάνει τόσο ψηλά.... (βάλτε εντωμεταξύ 512 εσείς, να μην ζοριστεί το καημένο το mobo, και πάλι εκεί δεν φτάνετε)
unstoppable Σεπτέμβριος 2, 2004 #49 Σεπτέμβριος 2, 2004 Xαχα, αυτο μας εδειξες αυτο σχολιαζουμε :hehe:
kbilly13 Σεπτέμβριος 2, 2004 Author #50 Σεπτέμβριος 2, 2004 αν εσύ, και άλλοι, αυτό καταλάβατε από αυτή την ιστορία, και περιμένετε ένα sandra να σας πει πως πάει το σύστημα, εντάξει τι να πω δεν έχει νόημα... το 3dmark01 πχ πως είναι ίδιο με 200mhz κάτω και πολύ πιο αργά timings? και το ότι πάει σφαίρα και "νεράκι", δεν γίνεται να αποτυπωθεί στα benchmarks... είναι καλύτερα με πολύ χαμηλότερο htt και πιο γρήγορα timings? OXI! μακάρι να το πήγαινες και εσύ τόσο και θα καταλάβαινες.. Μπορώ να έχω και 9*279, μεγαλύτερη συχνότητα και πιο γρήγορα timings... και πάλι ΔΕΝ το προτιμώ, άλλη "αίσθηση" σου λέω! Αλλά μου φαίνεται ότι η benchmarking mania, ζει και βασιλεύει εδώ μέσα - άσχετα αν βγάζει έστω και ένα μισάωρο prime... δεν "συμφέρει" να τρέχετε prime ε? κακό πρόγραμμα!.... Και επειδή το 1Τ είναι η διαφορά μας, πες μου εσύ και όποιος άλλος θέλει, ποιο Motherboard, και ποιες μνήμες, αντέχουν το 1T σε 4 banks. στα 292... θα το λέω ώσπου να βαρεθώ... και αφού (δεν) μου βρείτε αυτό, πείτε μου έστω ποιο motherboard και ποιες μνήμες αντέχουν τα 292 σε 1:1 σε 4 banks έστω και με 2Τ...
zyx Σεπτέμβριος 2, 2004 #51 Σεπτέμβριος 2, 2004 πιστευο οτι σε δυο βδομαδουλες και αν ολα πανε καλα θα δεις οτι αλλη μητρηκη κραταει τα σκιπτρα:daisy:
zyx Σεπτέμβριος 2, 2004 #53 Σεπτέμβριος 2, 2004 Αρχική απάντηση από kbilly13 Μακάρι! Σου το εύχομαι πραγματικά! thanks. και εγω δεν λεω κατι με κακια να το ξες
kbilly13 Σεπτέμβριος 2, 2004 Author #54 Σεπτέμβριος 2, 2004 A, και το LDT είναι στο 3Χ...εδώ άντεξε το 3Χ με 350ΗΤΤ...
unstoppable Σεπτέμβριος 2, 2004 #55 Σεπτέμβριος 2, 2004 Αρχική απάντηση από kbilly13...............και το ότι πάει σφαίρα και "νεράκι", δεν γίνεται να αποτυπωθεί στα benchmarks........ Προσωπικα αυτο δεν το πιστευω , δεν υπαρχει ανθρωπος που να μπορει να διακρινει τετοια μικρη διαφορα στο συστημα.
kbilly13 Σεπτέμβριος 2, 2004 Author #56 Σεπτέμβριος 2, 2004 unstop, η "αίσθηση" δεν φαίνεται στα benchmarks - ακόμη και παιχνίδια που έπαιξα φάνηκαν να έχουν πιο "ομαλό" και σταθερό frame rate... φαντάζεσαι πόσο έχει "ανοίξει" ο δίαυλος επικοινωνίας-μεταφοράς δεδομένων, μεταξύ των υποσυστημάτων? για να μην πω και για τα προγράμματα πως "ανοίγουν" και πως δουλεύουν... δεν τα "προλαβαίνω"! μακάρι κάποιος με τη dfi (που πολύς ντόρος γίνεται... ) να φτάσει έστω όσο η gigabyte, και να καταλάβει τι εννοώ!
enduracell Σεπτέμβριος 2, 2004 #57 Σεπτέμβριος 2, 2004 Koίτα Kbill εγώ δε λέω ότι το σύστημα σου δεν πάει γρήγορα η νεράκι κλπ. Απλά λέω ότι το1Τ ακόμα και με διαιρέτη υψηλότερο είναι καλύτερα. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω, γιατί ακόμα δεν έχω A64 για να κάνω και γω τις μετρήσεις μου και να βγάλω συμπεράσματα. Πάντως πιστεύω ότι το Prime πρέπει αν το τρέχουν και αυτή με AMD ας είναι πιο ζόρικο, δυστυχώς όμως δε φαίνεται να είναι σωστός δείκτης σταθερότητας, αφού μπορεί να είσαι καρά unstable και να βγάζει Prime και το αντίθετο. Τουλάχιστον το πρώτο test που βλέπει μόνο CPU βγάζει σωστά τα αποτελέσματα, αλλά το blend από τότε που πήγαμε στο 1G δε λέει να δείξει σωστά πράγματα....
unstoppable Σεπτέμβριος 2, 2004 #58 Σεπτέμβριος 2, 2004 Εγω δεν ειδα ποτε τετοια διαφορα που περιγραφεις σε οσα συστηματα εχω αλλαξει(και μιλαω για μεγαλυτερες αλλαγες) οποτε δεν το πιστευω, τεσπα
kbilly13 Σεπτέμβριος 2, 2004 Author #59 Σεπτέμβριος 2, 2004 οταν είμαι σταθερός στο prime (blend) ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! στο 100% των περιπτώσεων... δεν μπορεί να έχει κάποιο "bug" ρε παιδιά.... στα 293 με τα ίδια timings γιατί βγάζει error δηλαδή, ενώ στα 292 όχι? Aν είχε πρόβλημα το πρόγραμμα, θα μου έβγαζε errors και πολύ πιο χαμηλά (κάτι που δεν γίνεται βέβαια) - Δεν σημαίνει τίποτα αυτό? Και όπως γνωρίζετε η σταθερότητα στο prime έχει να κάνει με πολλά πράγματα! μια να μην "κρατήσει" ρεύματα το motherboard ή το psu για παράδειγμα... τσουφ! error! Tεστάρει το σύστημα "ολοκληρωτικά" και αυτό είναι το ζητούμενο για απόλυτα σταθερό σύστημα, και ειδικότερα, stable mobo στην περίπτωσή μας... αν βγάλει error σίγουρα κάτι θα φταίει ή δεν θα αντέχει... δεν σημαίνει bug! και είμαι ΑΠΟΛΥΤΟΣ σε αυτό (με το συμπάθειο δηλαδή)
kbilly13 Σεπτέμβριος 2, 2004 Author #60 Σεπτέμβριος 2, 2004 Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 17:55] Εγω δεν ειδα ποτε τετοια διαφορα που περιγραφεις σε οσα συστηματα εχω αλλαξει(και μιλαω για μεγαλυτερες αλλαγες) οποτε δεν το πιστευω, τεσπα ούτε εγώ σε πιστεύω, αλλά τεσπα... έχουμε απλά μια διαφωνία... it's OK!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.