Jump to content

Gigabyte nf3-250...

kbilly13

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Tελικά τη Gigabyte και την πάω, και με πάει! :)

Αφού την έλιωσα 2 μέρες και δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ (ούτε κάηκε!) έχω κάποια αποτελέσματα

Κατ'αρχήν δεν μπορώ να μην σχολιάσω την άψογη ποιότητα κατασκευής και τον κορυφαίο εξοπλισμό, όπως και το dual bios που μου έδινε και τη δυνατότητα να bootάρω με 2 διαφορετικά bios για να δω διαφορές και ποιο είναι καλύτερο...

Οι πρώτες δοκιμές έγιναν με 1024ram (2*512) που σαφώς είναι περιοριστικός παράγοντας στο ocing

Βρίσκοντας κατ'αρχην τα όρια του επεξεργαστή (που μάλλον είναι χαμηλά! 2200-2250mhz με 1.73v - max από bios 1.70v) έπαιξα με συνδυασμούς Multi-HTT

Synch: 8.5*259 HTT - RAM 3-4-4-10 2.82vdimm prime stable 3hours test

Asynch: 8*275 HTT - RAM 220 2.5-4-3-7 2.62vdimm prime stable 3hours test

super-pi 40sec και στις 2 περιπτώσεις! και παρόμοια scores σε 3dmarks...

Tα multies δουλεύουν (από το bios) αλλά τα ",5" πιάνουν μόνο μέσα από το clockgen

Ψάχνοντας να βρω max HTT, χαμήλωσα το multi στα 6.5 και έφτασε...

6.5*290 ΗΤΤ - RAM 210 2.5-4-3-7 STABLE!

Mετά πήγα για τα 300, αλλά δεν.... και το άφησα - ίσως να πήγαινε και λίγο παραπάνω ~295...

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ 1GB RAM...

έχω απορία που θα φτάσει με 1*512 dimm....

Kάτι που θα δοκιμάσω βέβαια, και ελπίζω για αρκετά πάνω από 300HTT ...

screenshots δεν παίζουν ακόμα.... αργότερα στη διάθεσή σας..

• Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Και με 1 dimm δεν θα δεις μεγαλυτερο HTT, δεν παιζει ρολο η μνημη, μονο αρνητικο της GB ειναι οτι δεν εχει το nvidia raid αν δεν κανω λαθος.

Αρχική απάντηση από blade_pan [Σήμερα, στις 11:24]

μπραβο...πολυ fsb,Πάντος ο cpu σου πρεπει να πηγαινει και αλλο!!

στα 2250, είχα artifacts στα cpu tests του 3dmark03! :blink: - στα 2200 όχι...

πρόβλημα με temps δεν έχω! ίσα ίσα που είναι αρκετά χαμηλά , κάπου 42-43 full load...

άρα μιλάμε για 400-430 Mhz overclock (μέτρια πράγματα για την ψύξη που έχω..)

Unstop.. νομίζω ότι έχει - θα το τσεκάρω και θα σου πω σίγουρα..

Πάντως στο pcmark2002 είχα: 1550 HD score Που νομίζω ότι είναι πολύ καλά!

Unstop... το έχει και το nvidia raid! (raid0, 1, jbod)

Bέβαια θα εξηγήσω σε άλλο thread γιατί χρησιμοποιώ τον third party controller (η nvidia πρέπει να έχει τσακωθεί με τους H.D. και τους κάνει τη ζωή δύσκολη! :D )

Jimmy, τι χαμπάρια βρε?

Το είχα γράψει ότι αν έπαιρνα nvidia θα ήταν μόνο Gigabyte - και δεν έπεσα έξω! Μιλάμε για φοβερή Ποιότητα - Αξιοπιστία - Σταθερότητα! Και από εξοπλισμό τα πάντα...

Θα ποστάρω και τις επιδόσεις στα 9*245 1:1 (εκεί θα το αφήσω τελικά), οι οποίες πιστεύω ότι είναι άκρως ικανοποιητικές!

Αρχική απάντηση από kbilly13

Unstop... το έχει και το nvidia raid! (raid0, 1, jbod)....

Ναι λαθος δικο μου, τοτε προκειται πραγματι για μια απο τις καλυτερες προτασεις.

Kαιρός να μιλήσουν και οι αριθμοί - στην πράξη βέβαια είναι ταχύτατο, και τα παιχνίδια παίζουν άψογα και όπως δεν τα έχω ξαναδεί!

Samael, τις δοκίμασα μέχρι 258 synch 3-4-4-10, 2.82v - τα 260 τα έχουν άνετα

Στα 245, με 2.5-4-3-10, 2.82v

Μια απόδειξη για τα 258...

post-359-1416071169,9483_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από kbilly13

Jimmy, τι χαμπάρια βρε?

Το είχα γράψει ότι αν έπαιρνα nvidia θα ήταν μόνο Gigabyte - και δεν έπεσα έξω! Μιλάμε για φοβερή Ποιότητα - Αξιοπιστία - Σταθερότητα! Και από εξοπλισμό τα πάντα...

Καλά ρε billy. Έλυσα και κάποια προβλήματα της PVR με το κ#λοnForce2 και όλα πάνε ροπόι στο PC τώρα. Tόσο καλά που δε ξέρω πως να το πειράξω! Κουτί θέλω (μια χαρά το herolchi, θα το κρατήσω) έτσι για αλλάγή (το Stacker είναι πολύ ακριβό). Σκέφτομαι για το καινούριο της Chieftec που οι σκληροί μπαίνουν με διαφορετική φορά και σου γλυτώνει πολύ χώρο και ροή αέρα.

Η Gigabyte φτιάχνει πολύ καλές μητρικές. Και όπως αποδυκνείεται τώρα φτάνουν και πολύ ψηλά τα νέα μοντέλα.

και κάποιες μετρήσεις στα 9*245 (από bios, χωρίς την ανάγκη να χρησιμοποιώ το clockgen... )

post-359-1416071169,9767_thumb.jpg

Μπράβο bill ωραία φαίνεται να τα πάει το mobo με προβληματίζει όμως η CPU σου δε μπορεί ούτε 2300 να κάνει? Με Βοx HSF είσαι? Στην Chaintech μπορούσε να κάνει περισσότερα stable στα ίδια volts?

’σε, την ψιλοπάτησα με τον επεξεργαστή... με 948U και Εnermax 9cm, έχω 400 mhz stable o/c.... πολύ μέτρια - temps έχω 47 σε full load...

Στο chaintech στην ίδια συχνότητα έπαιζε.... ώσπου να καεί (το mobo.. )

Aργότερα ίσως δοκιμάσω και με κάποιον A64 (3000-3200) mobile...

Προς το παρόν "θα ζήσω" και με τα 2200 Mhz - άσε να ευχαριστηθώ και λίγο το pcάκι μου!..

Nαι βρε συ μεγείες, και ποτέ ξανά dead mobo :T: απλά προβληματίστηκα, δε περίμενα να κυκλοφορούν τέτοιες μπουρούχες Α64, εξάλλου το ότι είναι 2800+ δε μου λέει ότι δε θα έπρεπε να ocάρει και καλά αλλά shit happens...

μήπως έχεις κανένα C&Q ενεργοποιημένο και σε κόβει... αν και από τα screen δε φαίνεται κάτι τέτοιο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.