therock Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2012 Σκοπευω να φτιαξω μια νεα συνθεση σταθερου υπολογιστη για φιλαρακι, που να μην υπερβαινει τα 800-100 Ευρω. Θελει δυνατο μηχανημα που να μην σκαλωνει πουθενα σε δυνατοτητες, και για gaming χρειαζεται να τρεχει τα αγαπημενα του αθλητικα παιχνιδια χωρις περιορισμους (Football manager/pes/fifa) για fps δεν μας νιαζει καθως το παιδι δεν πολυπαιζει. Περα απο Οθονη και Θηκη, τα υπολοιπα που κοιταζω εχω καταληξει στα εξης.-Απο επεξεργαστη σκεφτομαι i5 3570 για να μην παω σε i7 Και ξεπερασω το 200αρι.-Καρτα Γραφικων θελω μια σε χρηματικο ευρως 200-250 και ακομα δεν εχω βρει.-Σκληρος Συστηματς Vertex 3 120GB SSD που ειναι ισως ο καλυτερος σε σχεση κοστους αποδοσεις-Τροφοδοτικο 500-600W, και μαλλον παω για Corsair η οποια βγαζει πολυ αποδοτικα. Αληθεια γνωριζετε αλλες εταιριες που να αποδιδουν καλα σε χαμηλη ισχυ? Ολα τα uber της αγορας αφιερωνονται σε 750W+.-Ραμ, ενα απλο κιτακι 2x4GB Corsait, ετσι για να μην χαλαμε και πολλα (40-50 ευρω).-Και αυτη τη μητρικη s1155 που υποστηριζει 1600 RAM εχει hdmi/usb3/sata3 που μας ενδιαφερουν.Gigabyte B75M-D3H (s 1155 , B75 , DDR3) - Μητρικές - plaisio.grΠως σας φαινονται ολα αυτα με 700-800 συνολικ συνθεση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Οκτώβριος 6, 2012 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2012 Τα games αυτά δεν έχουν απαιτήσεις από κάρτα γραφικων. Μια 7770 είναι πολύ παραπάνω από αρκετή για αυτά τα games και έχει ~130Ε. Επίσης σκέψου αντί για τον Vertex3 τον Samsung 830 είτε στα 128GB(~100E) ή τον ίδιο 256άρη στα ~180Ε. Ο 120άρης με win7, 2-3 προγράμματα και 2-3 games γέμισε.Για μητρική καλύτερα να πας σε πιο ακριβή λύση με το Ζ77 (πχ Gigabyte GA - Z77 - D3H ή Asus P8Z77 - V LX ~110Ε) Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Οκτώβριος 6, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2012 Κάρτα θέλω μια καλύτερη σε περίπτωση που θέλει να παίξει και κατι πιο εξελιγμένο σε καλές επιδόσεις.Η καλύτερη μητρική τι έχει να προσφέρει; Συγκεκριμένα αυτη που αναφέρεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Οκτώβριος 6, 2012 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2012 more features: raid, overcloability, +1sata3 port Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Οκτώβριος 6, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2012 more features: raid, overcloability, +1sata3 portRaid+overcklock δεν θα απασχολησουν το παιδι, οποτε τα 40 ευρω, πανε σε μια σατα 3 θυρα, που ουτως η αλλως δεν θα εξαντλησει τις υπαρχοντες. Οποτε not a good deal. Αν χρειαστει καλη μητρικ, τοτε θα ειναι απο την αποψη παραμονης στο χρονο. Δηλαδη χαρακτηριστικα που δεν θα ξεπεραστουν, ωστε να χρειαστει νεα μητρικη. ΠΧ ενα νεο revision επεξεργαστη ή PCI, ειναι κατι που σε κανει να σκεφτεσαι την αγορα καλυτερης μητρικης. Ο 1156 πιστευω να αντεξει στον χρονο, ωστε σε περιπτωση που θελει να παει για καλυτερο επεξεργαστη σε 2-3 χρονια, να μην πρεπει να την πεταξει. Αυτο με ενδιαφερει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimosxania Οκτώβριος 6, 2012 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2012 Εγω παντως θα σου προτεινα να περιμενεις τους amd trinity.πολυ πιο οικονομικοι,τρελο overclocking και εκτος εαν ο φιλος σου κανει επεξεργασια βιντεο που τοτε θα παει για ιντελ,δεν βρισκω λογο να μην τους προτιμησεις.sent from my balcony ναουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus777 Οκτώβριος 7, 2012 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2012 Για ssd 830 και από μέναSamsung 830 Series 128 GΒ MZ-7PC128B | Skroutz.grΓια vga σε αυτά τα λεφτά μια καλή πρόταση είναι η εξής:Gigabyte GeForce GTX660 2GB OC | Skroutz.gr@TifoziF1 : Ποιό το νόημα να εγκαθιστάς games στον ssd?Νομίζω το κέρδος είναι από ασήμαντο έως μηδαμινό στα frames...Kερδίζει ίσως στο load time? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimosxania Οκτώβριος 7, 2012 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2012 Virus777 το μανατζερ εαν το φορτωσεις στον ssd θα δεις τρελες διαφορες....ανυπαρκτα loading time,περρισοτερα φορτωμενα πρωταθληματα και γενικα πεταει το παιχνιδιsent from my balcony ναουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Οκτώβριος 8, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2012 Αν και δεν εχω αποψη απο 830, θα επιλεξω αυτον ετσι για αλλαγη.Η 660OC στο λινκ ειναι καλυτερη απο την superclocked της EVGA? Επισης νομιζω πως η 7870 πρεπει να ειναι καλυτερη και ισως οσο μια 660ti σε λιγοτερα απο 300 ευρω, αλλα με 230 η EVGA superclocked Πιστευω ειναι μια χαρα.Η μητρικη που εχω διαλεξει σηκωνει ειτε AMD, ειτε NVIDIA καρτες γραφικων σωστα? Πλεον ολες ετσι δεν ειναι, ή υπαρχουν μητρικες που σηκωνουν αποκλειστικα ή την μια ειτε την αλλη?Για να κλεισω το θεμα, στην κατηγορια 500-600W υπαρχουν τροφοδοτικα πιο αξιοπιστα και αποδοτικα απο Corsair? Συγκεκριμενα πιο απο ολα κανει καλυτερα. Ειμαι αναμεσα σε CX600 V2/TX 650 V2 Enthusiast. Βεβαια δεν ειναι Modular, και με ψιλοχαλαει το γεγονος. Το πρωτο που βγαζει παει στα 750W και ανεβαινει και λιγο σε τιμη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Οκτώβριος 9, 2012 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2012 o 830 θεωρείται η πιο καλή επιλοφή.για πιο αξιόπιστο τροφοδοτικο κοίτα σε enermax , seasonic ,silverstone Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Οκτώβριος 9, 2012 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2012 Ένα επίσης πολύ καλό τροφοδοτικό, με 5 χρόνια εγγύηση, είναι το XFX Pro 650W. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Οκτώβριος 9, 2012 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2012 Ένα επίσης πολύ καλό τροφοδοτικό, με 5 χρόνια εγγύηση, είναι το XFX Pro 650W. το έχω κ εγω εδώ κ 1 χρόνο. ειναι σκυλί και αθόρυβο Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Οκτώβριος 10, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2012 Παστα και ανεμιστηρακι πρεπει να παρω για τον i5, ή να κρατησω οτι εχει το Box. Υποψιν, Δεν προκειται να γινει καμμια αναβαθμιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Νοέμβριος 12, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2012 Ρε παιδια να ρωτησω, ηρθε σημερα το συστημα και το ειχε στησει πλαισιο. Στην μητρικη εχει ενα κομματι που μπαινει το ρευμα και το τροφοδοτικο εδινε 2 4πινα, και ειχαν συνδεσει μονο το ενα. Εγω καλου κακου εβαλα και το αλλο. Τι πειραζει αν εχεις μονο το ενα η και τα 2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Νοέμβριος 13, 2012 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2012 Ποιό το νόημα να εγκαθιστάς games στον ssd?Νομίζω το κέρδος είναι από ασήμαντο έως μηδαμινό στα frames...Kερδίζει ίσως στο load time?Frames παίζει να χάνεις επειδή έρχονται στην κάρτα γραφικών τα textures πιο γρήγορα.Γενικά κερδίζεις σε όλα (load time γενικά του game, πιστών, textures). Απλά αν το παλικάρι παίζει ποδοσφαιράκια κλάιν μάιν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Νοέμβριος 13, 2012 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2012 Ρε παιδια να ρωτησω, ηρθε σημερα το συστημα και το ειχε στησει πλαισιο. Στην μητρικη εχει ενα κομματι που μπαινει το ρευμα και το τροφοδοτικο εδινε 2 4πινα, και ειχαν συνδεσει μονο το ενα. Εγω καλου κακου εβαλα και το αλλο. Τι πειραζει αν εχεις μονο το ενα η και τα 2?δηλαδή ,για την τροφοδοσία της η μητρική εχει εκτός της 24πινης κ μία 8πινη υποδοχή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Νοέμβριος 13, 2012 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2012 Ρε παιδια να ρωτησω, ηρθε σημερα το συστημα και το ειχε στησει πλαισιο. Στην μητρικη εχει ενα κομματι που μπαινει το ρευμα και το τροφοδοτικο εδινε 2 4πινα, και ειχαν συνδεσει μονο το ενα. Εγω καλου κακου εβαλα και το αλλο. Τι πειραζει αν εχεις μονο το ενα η και τα 2?Εφοσον η μητρικη εχει 8πινη τροφοδοσια και οχι 4πινη (περαν της 24πινης για να απαντησω και στον [MENTION=24575]Rusty_Tool[/MENTION]), το σωστο θα ηταν να σου ειχαν βαλλει to 8πινο πανω και οχι μονο το 4πινοΚαλα εκανες και το κουμπωσεςΤο συστημα ενδεχεται να παιζει απροβληματιστα και μονο με το 4πινο, αλλα εφοσον εχει το τροφοδοτικο σου 8πινο για ρευμα στην μητρικη ειναι απλη ασχετοσυνη το γεγονος πως δεν το συνδεσαν σωσταΗ σωστη παροχη ρευματος στην μητρικη, ειναι αυτη που σε μεγαλο βαθμο θα σου εξασφαλισει την μεγιστη σταθεροτητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Νοέμβριος 13, 2012 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2012 Η Gigabyte B75M-D3H έχει ένα 4πινο για ΑΤΧ_12V, άλλη πήρες;Εν πάσει περιπτώση καλά έκανες και το κότσαρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Νοέμβριος 13, 2012 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2012 @CrazyAnt ,οπως το ειπε ο φίλος δεν το κατάλαβα , γι'αυτό ρώτησα εννοείται πως ό,τι υποδοχή έχει το board για ρεύμα θα πρέπει να τη χρησιμοποιήσεις κ κακώς βέβαια απο το Π δεν το έκαναν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Νοέμβριος 15, 2012 Author #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2012 Η Gigabyte B75M-D3H έχει ένα 4πινο για ΑΤΧ_12V, άλλη πήρες;Εν πάσει περιπτώση καλά έκανες και το κότσαρες. Ναι αυτην πηρα, και αποτι βλεπω σε φωτο στο ιντερνετ οντως ενα δειχνουν να εχει, αλλα η συγκεκριμενη ειχε 2. Ισως να ηταν τελευταιο revision η δικια του και να ειχε και δευτερο. Απλως ηθελα να σιγουρεψω πως δεν παιζει προβλημα που εβαλα και το δευτερο. EDIT: Ναι οντως υπαρχει και 1.1 revision που οπως φαινεται πανω δεξια ειναι 2x4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.