knight_77 Ιούλιος 9, 2012 #861 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2012 Τα πάντα θέλω βασικά.Είμαι τελείως αρχάριος. Δίσκους ήθελε να βάλει και ο κουνιάδος μου αλλά για οικονομικούς λόγους δε το τελείωσε και τελικά έφυγε. Απλά έχω το ενυδρείο και θέλω να τελειώσω την μετακόμιση σήμερα να δώ τι άλλο έχει. Φίλτρα, χαλίκια κλπ. Το καλό είναι το ενυδρείο έχει και λάμπες έτοιμες και χρονοδιακόπτη. Για αρχή λέω να βάλω κανα μικρό κοπάδι ψαριών να μάθω και αργότερα μερικούς δίσκους. Θα δείξει γιατί ακόμα είμαι στην αρχή. Πάντως θα σε πρίξω με pms σε ενημερώνω να το ξέρεις απο τώρα. Ok οτι θελεις τα λεμε με π.μ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιούλιος 9, 2012 #862 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2012 (edited) Πειτε τα εδω παιδες, ενδιαφερουνε και εμενα Εμεις εχουμε ενα 60λιτρο με 2 σκαλαρια και 4 μικροτερα γιατι δεν παιρνει αλλα ψαρια μεσα. Για αρχη πολλοι βαζουνε gappy που ειναι ευκολα. Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 9, 2012 από SirDiman Link to comment Share on other sites More sharing options...
JeRiChO Ιούλιος 9, 2012 #863 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2012 Αν εχεις διαθεση και χρονο καθε βδομαδα (αντε 2!) τουλαχιστον να το καθαριζεις ειναι ομορφο αλλα κοστιζει κιολας.Τι ενυδρειο εχεις Δεν ισχύει πάντα αυτό.Συνήθως τα μεγάλα ενυδρεία δεν χρειάζονται τόσο συχνά καθάρισμα όσο τα μικρά.Παίζει και ρόλο βέβαια το που θα τοποθετηθεί το ενυδρείο.Π.Χ. δεν μπαίνει απέναντι από παράθυρο η δίπλα σε εστία θέρμανσης για να μην αναπτύσσετε άλγη.swatoner φαντάζομαι το ενυδρείο θα το πάρεις "ξεστημένο"(χωρίς νερό και ψάρια δηλαδή)ούτε έχεις κρατήσει καθόλου νερό από όταν ήταν γεμάτο?Σε ρωτάω γιατί το ενυδρείο δεν θα λειτουργεί σωστά άμα ρίξεις 5 ψάρια μέσα και 100 λίτρα νερό σκέτα.Το νερό των ψαριών θέλει κάποια βακτηρία να αναπτυχθούν (να "στηθεί" δηλαδή)για να είναι κατάλληλο και να μην έχεις απώλειες.Αυτό το επιτυγχάνεις είτε με λίγο νερό από έτοιμο ενυδρείο η με κάποια υγρά που θα χρειαστεί να αγοράσεις π.χ. αποχλωρειωτές για να φέρει σε σωστά επίπεδα PH το νερό.Οτι χρειαστείς εδώ είμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Ιούλιος 9, 2012 #864 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2012 [MENTION=12284]JeRiChO[/MENTION]Ναι τα παραπάνω τα γνωρίζω. δυστυχώς δεν μου άφησε και πολλά γιατί ήταν σχεδόν ότι ξεκίνησε να το φτιάχνει και έφυγε.Αρχικά πρέπει να βρώ απαντήσεις για τα παρακάτω:1)Μου άφησε ένα εσωτερικό φίλτρο (δεν ξέρω αν δουλεύει γιατί μου είπε οτι μάλλον είναι σπασμένο, και δεν ξέρω να δώ αν είναι οκ ή οχι). Αν δεν δουλεύει να βρώ ένα οικονομικό εξωτερικό.2) Να καθαρίσω καλά το ενυδρίο απο άλατα που έχουν μείνει και να το αφήσω στον ήλιο να στεγνώσει οτιδήποτε ξύδι βάλω κλπ3) Να δώ τι θα βάλω στον πάτο απο φυτά και στρώματα κλπ. Δεν είναι εύκολο να ξεστήνεις και να ξαναστήνεις σε μεγάλο ενυδρείο και ειδικά αν δεν ξέρεις4) Να βρώ τι χρειάζεται. τεστ, θερμόμετρα, θερμοστάτες, υγρά, φάρμακα. τι είναι άμεσσο και τι για αργότερα5) Οικονομικά είμαι πολύ δύσκολα και απλά τώρα έχω ένα άδειο ενυδρείο μέσα στο σαλόνι μου, και δεν είναι και μικρό. Βέβαια του βρήκα υπέροχη θέση και δείχνει και ωραία μέσα στο υπόλοιπο χώρο. Ούτε είναι κοντά σε παράθυρο και το σώμα του καλοριφέρ είναι κάπου στο 1.5 μέτρο το οποίο ελπίζω να μην παρουσιάζει πρόβλημα αργότερα.6) Τι ψάρια θα βάλω για αρχή που να είναι εύκολα και αργότερα να τα συνδυάσω με άλλα πιο μεγάλα και πιο ιδιότροπα.Αυτά για τώρα, σίγουρα θα βρώ και άλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιούλιος 9, 2012 #865 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2012 Καπου γραφεις για καθαρισμο, ΜΗΝ βαλεις σαπουνια πουθενα για κανενα λογο. Πρεπει να παθεις για να μαθεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Ιούλιος 9, 2012 #866 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2012 Έβαλα detol & azax. Μέτα διάβασα κ πρέπει τώρα να διορθώσω την βλακία μου. Άσε που δεν καθάρισε κιολλας.Sent from my LG-P990 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iraklis Ιούλιος 11, 2012 #867 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2012 Παλια ειχα ντομπερμαν καθαροαιμο μου το ειχε φερει ο παππους μου απο την Γερμανια αργοτερα το εσκασε και δεν το ξαναβρηκαμε, μετα ειχα χρυσοψαρα πεθαναν απο αγνωστη αιτια μετα ειχα χαμστερ με κοκκινα ματια ψοφησε απο υπερβολικο σαγχαρο τις ειχα δωσει μια γκοφρετα και την εφαγε μεσα σε 5 λεπτα, μετα ειχα παπαγαλακια τα ειχε φαει μια βλαμενη γατα και τωρα εχω ενα Λαμπραντορ καθαροαιμο 2 μηνων και το προσεχω, δεν προκειτε να φυγει απο τα χερια μου με τιποτα απο δω και περα Γεια σας με λενε Ναιλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Ιούλιος 11, 2012 #868 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2012 κουκλί Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Ιούλιος 11, 2012 #869 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2012 ΤΟ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ.ΥΓ. Είναι πανέμορφο το άτιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hypnz Ιούλιος 11, 2012 #870 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2012 Πανέμορφο δε θα πεις τπτ!!! :-)Sent from my Desire HD using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Ιούλιος 11, 2012 #871 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2012 :inlove::inlove: Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιούλιος 11, 2012 #872 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2012 Βάλε της μία γαλαζόπετρα στο λουρί βρε θα στη φάμε με τα μάτια μας :inlove: Link to comment Share on other sites More sharing options...
konservas Ιούλιος 11, 2012 #873 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2012 Βάλε της μία γαλαζόπετρα στο λουρί βρε θα στη φάμε με τα μάτια μας :inlove: Χταπόδι είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιούλιος 11, 2012 #874 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2012 (edited) ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Στις ατακες ασαπ !!! ΥΓ: Το ορυκτο "ματακι" ονομαζεται επισημα τυρκουαζ Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 11, 2012 από YDinopoulos Link to comment Share on other sites More sharing options...
konservas Ιούλιος 11, 2012 #875 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2012 Έβαλα detol & azax. Μέτα διάβασα κ πρέπει τώρα να διορθώσω την βλακία μου. Άσε που δεν καθάρισε κιολλας.Sent from my LG-P990 using Tapatalk 2aquarium free ebooks - Google Search Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Ιούλιος 11, 2012 #876 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2012 Καλά δεν χρειάζομαι βιβλία γιατί θα χαθώ... Βρήκα αρκετά forum και ελπίζω απο βδομάδα να ξεκινήσω στρώσιμο. φίλτρο να βρώ και προχωράω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιούλιος 11, 2012 #877 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2012 ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΣτις ατακες ασαπ !!! ΥΓ: Το ορυκτο "ματακι" ονομαζεται επισημα τυρκουαζ Επίσημα στην Κρήτη πέρα απο το κλασικό ματάκι που ξέρετε στας Αθήνας υπάρχει και ένας κυβάκος που μπαίνει σε βραχιόλι (χρυσό συνήθως) στα μωρά μόλις γεννηθούν, απο την μαμά του πατέρα του μικρού (την γιαγιάκα δηλαδή). Αυτός ο γαλάζιος κυβάκος (δεν έχει μάτι επάνω) που έχει τρυπηθεί στην μέση λοιπόν για να περάσει στο βραχιόλι λέγεται, στην Κρήτη τουλάχιστον, γαλαζόπετρα. Επειδή λοιπόν είδα μικρή την σκυλίτσα κόλλαγε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιούλιος 11, 2012 #878 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2012 και να ξέρεις στο χρόνο πάνω άρχιζεις τρέξιμο μαζί της.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
konservas Ιούλιος 11, 2012 #879 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2012 Επίσημα στην Κρήτη πέρα απο το κλασικό ματάκι που ξέρετε στας Αθήνας υπάρχει και ένας κυβάκος που μπαίνει σε βραχιόλι (χρυσό συνήθως) στα μωρά μόλις γεννηθούν, απο την μαμά του πατέρα του μικρού (την γιαγιάκα δηλαδή). Αυτός ο γαλάζιος κυβάκος (δεν έχει μάτι επάνω) που έχει τρυπηθεί στην μέση λοιπόν για να περάσει στο βραχιόλι λέγεται, στην Κρήτη τουλάχιστον, γαλαζόπετρα. Επειδή λοιπόν είδα μικρή την σκυλίτσα κόλλαγε. Οκ!Το'χαμε καταλάβει.:flower: Αλλά όποιος ασχολείται με ψάρεμα θα γύρισε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούλιος 13, 2012 #880 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2012 Μήπως έτσι θα ήταν καλύτερος ο κόσμος...; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts