Jump to content

Ειναι οντως τοσο αδικος ο νόμος?

Narzul

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Βασικα ειναι για την αδερφη μου.

Ειχε δωσει εξετασεις για διπλωμα οδηγησης στο Βολο πριν 3 χρονια...δεν το πηρε.

Αφου περασε Αθηνα , μετεφερε τα χαρτια της εκει για να δωσει στην Αθηνα για διπλωμα.

Εκανε ενα μαθημα στην Αθηνα , το μετανοιωσε και αποφασισε να ξαναδωσει στο Βολο.

Αφου ξαναεδωσε 2 φορες στο Βολο , το πηρε με τη δευτερη αλλα....

ειχε ξεχασει να ξανα-μεταφερει τα χαρτια της στο Βολο , οποτε της ειπαν οτι ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Να παιρνεις το διπλωμα με τοσο κοπο , να περνας τις εξετασεις και να στις ακυρωνουν γι αυτο το λογο.

Πιο ατυχος πεθαινεις.

Σιγουρα φταιμε εμεις που δεν σκεφτηκαμε οτι επρεπε να μεταφερουμε ξανα τα χαρτια βολο.

Σιγουρα φταιει ο δασκαλος της Αθηνας που δεν μας το θυμησε.

Σιγουρα φταιει ο δασκαλος του Βολου που δεν το εψαξε εκτενεστερα (γιατι η αδερφη μου πηγε εκει με την καρτα του βολου , μιας και στην Αθηνα για ενα μαθημα , δεν της εβγαλαν αλλη , οποτε δεν το ψιλιαστηκε)

Σιγουρα ολοι εχουμε ενα μεριδιο ευθυνης , αλλα να σου ακυρωνουν τις εξετασεις απλα επειδη τα χαρτια σου δεν ηταν στην πολη που εδωσες ειναι απλα αδικο.

Παιζει και να σου λενε μλκιες οι υπαλληλοι επιτηδες για να ξαναεισπραξουν παραβολα κλπ. Για παρε και στον συνηγορο του πολιτη και πες τους για αυτο....

Παιζει και να σου λενε μλκιες οι υπαλληλοι επιτηδες για να ξαναεισπραξουν παραβολα κλπ. Για παρε και στον συνηγορο του πολιτη και πες τους για αυτο....

Στην τσέπη τους βρε Τσάκωνα θα βάλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι τα χρήματα;

Στην τσέπη τους βρε Τσάκωνα θα βάλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι τα χρήματα;

Και οι καπς δεν βαζουν στην τσεπη τα χρηματα αλλα ριχνουν ενα σωρο αδικα προστιμα.

Εχουν ταραξει ολο το δημοσιο στις περικοπες και ξερουν πως αν δεν βρουν εναν τροπο να βγαζει λεφτα η υπηρεσια θαρθουν κι αλλες περικοπες. Οπως στις ιδιωτικες επιχειρησεις ο υπαλληλος ξερει, πως αν δεν βγαλει λεφτα το αφεντικο δεν θαχει μισθο στο τελος του μηνα. Οι διευθυντες των ΔΟΥ αν θυμαμαι καλα κρινονται βασει εισπραξεων. Και η πλειοψηφια ξερει πως αν απολυθει απτο δημοσιο δεν θα δουλεψει πουθενα αλλου (οι καλυτεροι συνηθως δεν πανε στο δημοσιο αλλα ειναι ελευθεροι επαγγελματιες και βγαζουν χρημα με την επιχειρηση τους).

Για αυτο και οπου μπορουμε να κανουμε καταγγελια σε δημοσια υπηρεσια αντι να τρεχουμε σε δικαστηρια προτιμαμε την καταγγελια. Γιατι το κρατος ψαχνει λεφτα και ο πιο ευκολος τροπος να τα βγαλει ειναι τα προστιμα...

• 2 weeks later...

Τελικα ο νομος ειναι οντως τοσο αδικος.

Καναμε οτι μπορουσαμε πραγματικα , αλλα τελικα θα πρεπει να ξαναδωσει εξετασεις κανονικα.

Το γραφω απλα για να το ξερετε.

Το πρωτο πραγμα που πρεπει να κοιταει καποιος ειναι η καρτα του να βρισκεται στο μηχανολογικο της πολης που δινει εξετασεις.

• 3 months later...

Κανω ενα update.

Εγινε η διαδικασια για να ερθει ο φακελος απ το μηχανολογικο του αιγαλαιω στο μηχανολογικο του Βολου (εκανε ''μολις'' 2 μηνες για να ερθει).

Ξαναεδωσε εξετασεις πριν 1 μηνα και την ξανακοψαν (ακουμπισε τον μπροστινο στο παρακαρισμα).

Εδωσε εξετασεις ξανα πριν 2 εβδομαδες και την ξανακοψαν (ειχε αποσταση 20 εκ, μεγαλυτερη απ το επιτρεπτο στην οπισθογωνια).

Και τελικα εδωσε και σημερα και την κοψαν γιατι λεει αργουσε να βγαλει φλας , φαινοταν οτι ειχε πολυ ανχος , και ηταν υπερβολικα προσεκτικη σε βαθμο που να μειωνει την ροη της κυκλοφοριας. (σημειωτεον οτι σημερα βρεχει απιστευτα).

Εχει αλλη μια ευκαιρια (πιθανως) την αλλη εβδομαδα και μετα τελος γιατι περασαν τα 3 χρονια που ειχε εκκινηθει η διαδικασια του διπλωματος οποτε ακυρωνοντε και τα σηματα και θα πρεπει να τα κανει ολα ξανα απο την αρχη.

(να σημειωθει επισης οτι καθε φορα που κοβοταν πληρωνε ξανα 180 ευρω και αποδειξη δεν εχουμε ουτε για δειγμα)

Η ψυχολογια ολης της οικογενειας στα ταρταρα και λογικο ειναι , αφου τετοιες καταστασεις ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ και ΠΑΡΑΛΟΓΗΣ αδικιας μπορουν να σε κανουν ψυχοπαθη.

Και ολα αυτα σε ενα κοριτσι που εχει ηδη περασει τις εξετασεις μια φορα.

Το βαζεις στη μεση της εξεταστικης να ερχετε απο Αθηνα Βολο για να επανεξεταστει και να την ξανακοψουν σε κατι που εχει ηδη περασει.

ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΛΑΔΑ , ελπιζω και ευχομαι οι υπαλληλοι του μηχανολογικου Βολου να παθουν τα ιδια με τα δικα τους παιδια.

Μόνο εγώ δεν βλέπω που έγινε η αδικία;

Επίσης το να πέρασε και μετά να κόβεται 3 φορές, μου κάνει λίγο ύποπτο....για το πόσο δίκαια πέρασε την 1η φορά.

Είναι αυνανισμένος ο νόμος.

Δηλαδή είναι qualified να οδηγήσει στον Βόλο αλλά όχι στην Αθήνα η κοπέλα?

Επίσης το να κοπείς πολλές φορές κρίνεται απο +/- 5cm στην οπισθογωνία δεν ξέρεις ποτέ.

Άσε την οπισθογωνία. Εδώ ακούμπησε τον άλλον στο παρκάρισμα και τα είχε χαμένα και δεν έβγαζε φλας.

Εντάξει βέβαια επειδή είμαστε στο Ελλάντα, οι κριτές παίζει να σε κόψουν και επειδή δεν πλήρωσες.

Απ όσο κατάλαβα, και οι 6 εξετάσεις στο Βόλο έγιναν.

Oλες οι εξετασεις εγιναν στο Βολο , στην Αθηνα απλα εκανε ενα μονο μαθημα.

Και φλας ειπαμε οτι αναψε , απλα ειπαν οτι ''αργησε'' να το αναψει.

edit l2phile , εσενα αν σου ειχε συμβει κατι τετοιο , τις επομενες φορες δεν θα ετρεμες απ το ανχος σου ή απ τα νευρα σου?

Ο παραγοντας ανχος ειναι καθοριστικος σε οποιουδηποτε τυπου εξετασεων.

ή κατι παιζει με τις επιτροπες, και την κοβουν για να πεσει κανα χαρτζιλήκωμα

ή δεν κανει για οδηγηση. ολοι εχουν αγχος, αυτο δεν λεει κατι.

εγω πονταρω στο δευτερο, γιαι 6 φορες να επεσε με τους ιδιους και να την κοβουν δεν παιζει.

To καλυτερο imo θα ηταν να ηρεμησει/χαλαρωσει και να κανει μερικα μαθηματα ακομα -με αλλο δασκαλο -.

To καλυτερο imo θα ηταν να ηρεμησει/χαλαρωσει και να κανει μερικα μαθηματα ακομα -με αλλο δασκαλο -.

συν να μάθει να διαχειρίζεται το άγχος στην οδήγηση/εξέταση

Ηδη εχουν φυγει 3 χιλιαρικα και οπως ειπα , την δευτερη φορα τις περασε τις εξετασεις.

Στις 22 του μηνα ληγει η τριετια και ακυρωνοντε και τα σηματα , οποτε ολη η διαδικασια πρεπει να γινει ξανα απ την αρχη , με υποχρεωτικες ωρες για τα σηματα και για την οδηγηση. Σα να λεμε αλλα 1200 ευρα (αν το παρει δλδ με την πρωτη).

Και το ξαναλεω , οτι αν σας ειχε τυχει το ιδιο , δλδ να περασετε τις εξετασεις και να σας τις ακυρωσουν εκ των υστερων επειδη δεν υπαρχει ο φακελος στο μηχανολογικο , ας ερθετε μετα να μου πειτε αν θα εχετε , νευρα ανχος θυμο ή και τα 3 μαζι.

Εγω δεν μπορω να καταλαβω. Οι εξεταστες στο μηχανολογικο δεν εχουν απολυτως καμια ευθυνη? Δλδ υπαρχει δεν υπαρχει φακελος , οποιος δηλωνει μπορει να εξεταστει? (τους ρωτησαμε και με ιδιαιτερα επιθετικο υφος μας ειπαν οτι δεν ειναι υποχρεωμενοι να τον ελεγχσουν και αυτο ειναι δικη μας ευθυνη)

Να παω κι εγω αν ειναι να δηλωσω να παω να δωσω εξετασεις για νταλικα , ετσι για πλακα. Αμα δεν περασω θα πω εκανα την πλακα μου. Αμα περασω θα δουμε τι θα κανουμε :p

Θα πάω να δώσω πανελλήνιες στο Βόλο, όντας Λαρισαίος, θα με γράψουν στα @@ τους οι επιτηρητές και όταν ακυρωθεί ο βαθμός μου, θα φωνάζω τους επιτηρητές, όχι εμένα....ή έστω την σχολή οδηγών μου.

μήπως δεν τον παρέδωσε το γραφείο; πολλοί βαριούνται να τους πάνε ένα-ένα και περιμένουν

να μαζευτούν καμιά στοίβα (από την οποία κάποιος θα ξεπέσει-ξεχαστεί)

και μετά κάνουν την πάπια

Θα πάω να δώσω πανελλήνιες στο Βόλο, όντας Λαρισαίος, θα με γράψουν στα @@ τους οι επιτηρητές και όταν ακυρωθεί ο βαθμός μου, θα φωνάζω τους επιτηρητές, όχι εμένα....ή έστω την σχολή οδηγών μου.

Οι επιτηρητες δλδ δεν επρεπε να δουν μια λιστα με ονοματα , αν ειναι και το δικο σου μεσα?

Οχι εσυ , να παω κι εγω να δωσω πανελλαδικες και οι επιτηρητες θα με αφησουν να δωσω κανονικα και δε θα φταινε ε?

Δεν λεω οτι δεν φταιει η σχολη οδηγων ,σαφως και φταιει, αλλα και οι εξεταστες δε μπορει να μην φταινε καθολου.

Αυτό που πάντα λέω σε όλους τους φίλους μου που γκρινιάζουν για εξετάσεις οδήγησης, οτι κόβονται/κόπηκαν λόγω κάποιου "μικρού λάθους" κλπ είναι οτι "πολύ καλά έκαναν"

Πίσω απο τη καρτέλα, έχει μια λίστα που αναφέρονται αναλυτικά όλα τα λάθη που μπορεί να σε κάνουν να αποτύχεις. Ξέρεις σε τί εξετάζεσαι. Απο κεί και πέρα, παίρνοντας το δίπλωμα, ουσιαστικά αυτό που ξέρεις είναι στοιχειωδώς να χειρίζεσαι το όχημα όντας ψύχραιμος και σε γνωστό σχετικά περιβάλλον. Για να μάθει κανείς να ΟΔΗΓΑ, κοινώς να αυτοματοποιηθούν οι κινήσεις μέσα στο όχημα, να αποκτήσει αντίληψη, εμπειρία και αντανακλαστικά, θέλει τουλάχιστον ένα χρόνο τριβή με το δρόμο. Γι αυτό υπάρχει και το υποχρεωτικό "Ν" στο πίσω τζάμι...

Προσωπικά, ξέροντας να χειρίζομαι ΚΑΛΑ το αμάξι -πέρασα απο 2 δασκάλους οδήγησης και είχαν μονο τα καλύτερα να πουν σε σημείο έκπληξης-, έχοντας ήδη σχετική επαφή με τη κατάσταση στο δρόμο λόγω του οτι πριν το δίπλωμα κυκλοφορούσα ήδη 1+ χρόνο στο κέντρο με το ποδήλατο, όντας ελάχιστα μόνο στρεσαρισμένος στις εξετάσεις και περνόντας με τη πρώτη φορά χωρίς κανένα λάθος, δύο φορές μέσα στο πρώτο χρόνο παραλίγο να τρακάρω και άλλες 2-3 έκανα κάποιο λάθος στο δρόμο, λόγω κατα βάση άγνωστου περιβάλλοντος -αυτοκινητόδρομοι, άγνωστη περιοχή, Οδηγίες απο GPS και οδήγηση ταυτόχρονα- . Και τα δυο ατυχήματα απο κάποιο "μικρό λάθος" πήγαν να γίνουν.

Οπότε κατά την άποψη μου καλό είναι να κάτσει η αδερφή σου, να κάνει μερικά ακόμα μαθήματα, ίσως να τη βοηθήσει και κάποιος απο εσας ενα σαββατοκύριακο σε κάποιο άδειο πάρκινγκ ή κάπου, να χαλαρώσει, να νιώσει σίγουρη για το τι κάνει, και να πάει να ξαναδώσει όχι για να το πάρει απλώς, αλλά για να ακούσει μπράβο. Αν δε κάνεις λάθος, και να θέλει ο άλλος, δε μπορεί να σε κόψει. Και πραγματικά, αν νιώθει τέτοιο άγχος δίνοντας μια απλή σχετικά εξέταση, σε ενα δρόμο χαμηλής κυκλοφορίας, έστω και με το ιστορικό που υπάρχει, το στρες που θα αντιμετωπίσει οταν χρειαστεί να αντεπεξέλθει στο δρόμο θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Σίγουρα είναι φοβερά εκνευριστικό να δίνεις και να ξαναδίνεις μια εξέταση, ιδίως οταν έχει και κάποιο σημαντικό χρηματικό κόστος, αλλά οι συνθήκες στο δρόμο, και ειδικά τον ελληνικό δρόμο, είναι άλλη ιστορία.

IMHO, καλύτερα να σε κόψουνε 1,2.....22 φορές στις εξετάσεις παρά να σε κόψει καμμιά νταλίκα στο δρόμο

Επίσης, καλό είναι να βγείτε καμμιά βόλτα με άνθρωπο εμπιστοσύνης(πατέρα/αδερφό/θείο) να δείτε αν ξέρει να οδηγεί ή την κόβουν γιατί δεν έχει λαδώσει

BTW η μάνα μου έχει δίπλωμα εδώ και 30 χρόνια αλλά επειδή δεν το εξάσκησε ποτέ σοβαρά, οδηγούσε πάντα κάπως :-O .

Με άλλα λόγια, το δίπλωμα από μόνο του δε μου λέει τίποτα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.