ARMAGEDDON Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2012 Καλησπέρα παιδιά κλασικά εγώ θέλω να μάθω όταν έχουμε ένα σύστημα το οποίο είναι dual boot απο δύο ξεχωριστούς δίσκους Α δίσκος πρώτη εγκατάσταση W/S και Β δίσκος δεύτερη εγκατάσταση windows ! Ωραία μέχρι εδώ θέλω να βγάλω τον δίσκο Α και να αφήσω τον δίσκο Β ! κάνοντας το πιο απλό πράγμα (αποσυνδέωντας τον δίσκο Α) και αφήνοντας τον δίσκο Β δεν κάνει τίποτα ! πως το λύνουμε αυτό το θέμα ? ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Οκτώβριος 5, 2012 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2012 Να υποθέσω ο δίσκος Α είχε και το boot manager ή δεν υπήρχε καθόλου boot manager?Mια λύση είναι boot από το cd των windows που είναι εγκατεστημένα στον δίσκο Β και μετά επιδιόρθωση του MBR μέσα από recovery console.Τρόπος εγκατάστασης και χρήσης της Κονσόλας αποκατάστασης (Recovery Console) στα Windows XPεντολές που πρέπει να διαβάσειςFixboot Εγγράφει έναν νέο τομέα εκκίνησης στο διαμέρισμα συστήματος.Fixmbr Επιδιορθώνει τον κύριο κώδικα εκκίνησης του διαμερίσματος εκκίνησης. Η μεταβλητή "συσκευή" είναι ένα προαιρετικό όνομα, που καθορίζει τη συσκευή η οποία απαιτεί νέα κύρια εγγραφή εκκίνησης (Master Boot Record). Παραλείψτε αυτήν τη μεταβλητή όταν η θέση προορισμού είναι η συσκευή εκκίνησης. Bootcfg Τροποποιεί το αρχείο Boot.ini για ρύθμιση παραμέτρων της εκκίνησης και αποκατάσταση.Νομίζω η fixmbr θα είναι αρκετή.Όλα τα παραπάνω γίνονται μόνο με τον δίσκο Β πάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Οκτώβριος 5, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2012 7 άρια είναι δουλεύει το ίδιο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Οκτώβριος 5, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2012 βρήκα αυτό--------------------------------------------------------1. Please insert the Windows 7 DVD and reboot the computer. Note: Please ensure that the DVD-ROM is the first booting device. If you are unsure how to change this BIOS setting, please contact the computer manufacturer for more information. 2. When we are prompted to press a key to boot from the DVD, please press Enter or the space bar to launch Windows Recovery Environment. 3. Click "Next" and click "Repair your computer".4. Highlight the item related to Windows 7 and click "Next". Note: If the item does not appear, please click “Next” directly. 5. In the dialog-box titled "System Recovery Options", click "Command Prompt" and type in the following command.Bootrec.exe /REBUILDBCD If the command is successful, close the Command Prompt window.6. Click “Startup Repair” to perform Windows Startup Repair. After doing these computer will reboot automatically. If the computer still cannot boot to Windows 7, perform the steps above once again.---------------φαίνεται πιο κατανοητό Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Οκτώβριος 5, 2012 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2012 Το είχα κάνει σε XP όχι σε 7.Δοκίμασε το Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Οκτώβριος 5, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2012 τώρα δοκιμάζω τον τρόπο που βρήκα αλλα είναι ηλήθειο κάτι δεν κάνω σωστά τρομάρα μας θέλουμε και ελληνικά να είναι μεταγλωτισμένα !εμένα μου κάνουν την ζωή δύσκολη ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Οκτώβριος 5, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2012 δεν τιποτα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Οκτώβριος 5, 2012 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2012 Bootrec.exe Tool - How to Use in Windows Recovery Environment - Windows 7 Forums Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Οκτώβριος 5, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2012 άκου να δεις τι γίνεται λείπουν από τον σκληρό τα 100ΜΒ που κρατάνε κατα την εγκατάσταση τα windows όποιυ εκει μέσα είναι όλα αυτά !το κατάλαβα αυτό πηγαίνωντας με το bcdebit ....στο οποίο μου πετάειη λειτουργεία εξαγωγής χώρου αποθήκευσης απέτυχεδεν είναι δυνατή η εύρεση της συσκυής που ζητήθηκε ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Οκτώβριος 6, 2012 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2012 Δοκίμασε με boot απο dvd windows ή απο usb flash αν το υποστηρίζει η μητρική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Οκτώβριος 6, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2012 8α κάνω το απλό format Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Οκτώβριος 6, 2012 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2012 Μα μπορείς να το αποφύγεις :SGet the Recovery Console back in Windows 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Οκτώβριος 6, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2012 τα έχω κάνει όλα και αυτό που έβαλες τώρα και δεν δουλεύει τίποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.