Jump to content

Audigy 2 vs onboard

vagsk

Recommended Posts

Υπάρχει δεύτερος Η/Υ ο οποίος εκτελεί χρέη HTPC καθώς και εφεδρικού gaming PC. Ξέμεινε η συγκεκριμένη σύνθεση μετά από αρκετές αναβαθμίσεις. Η μητρική που φοράει είναι η MSI P55-GD55 η οποία είναι με το Realtek 889 πάνω. Υπάρχει και η Audigy 2 value η οποία είναι στο σύστημα σε απλή υποδοχή PCI.

Θα είναι καλύτερη η χρήση τηε onboard οπότε να έχει και περισσότερο αέρα εσωτερικά το κουτί ή η audigy 2 value σε θέματα ποιότητας και hardware accelaration κρατεί ακόμη σε windows 7; Το λογισμικό της πάντως σε σχέση με αυτό που είχε στα windows XP είναι ΠΟΛΥ φτωχό. Σκέφτομαι να κάνω μια δοκιμή με daniel_k drivers πάνω μπας και είναι καλύτερα αλλά ακόμη και έτσι αξίζει τον κόπο ή τζάμπα ταλαιπωρούμαι.

Η υπόλοιπη σύνθεση του υπολογιστή είναι Intel i3 530 στα 2.93 OC στα 3.5 με 16GB corsair vegeance,η μητρική είναι η MSI P55-GD55 με μια ASUS GTX 260 κάρτα γραφικών, 2x320GB WD σκληρούς σε RAID-0 και έναν intel 330 128GB SSD, LG DVDRW, τροφοδοτικό 500W από Heroichi και Razer Lycossa και razer mamba πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Η διαφορά στην ποιότητα ήχου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. (ηχεία,μοντέλο κάρτας, δωμάτιο)

Εγώ θα πρότεινα απλά να δοκιμάσεις και τους 2 τρόπους.

Αν καταλάβεις διαφορά, κρατάς τον συνδυασμό με τον καλύτερο ήχο, αν όχι κράτα την πιο minimal λύση.

πχ εγώ, σε μικρό δωμάτιο με ξύλινο πάτωμα και Z-2300, όταν άλλαξα από onboard σε Xfi είδα τον Χριστό φαντάρο!:hang2::banging:

Η X-fi όμως έχει σαφώς καλύτερα specs από τις περισσότερες onboard.

Στην δική μου περίπτωση έχουμε να κάνουμε με παραπλήσια χαρακτηριστικά. Ίσως η audigy 2 να δίνει hardware acceleration χωρίς να φορτώνει και πολύ-πολύ τον επεξεργαστή. Πιθανώς να δίνει και λίγο καλύτερο dolby digital decoding σε ταινίες και πάλι λόγω hardware αν και θα πρέπει να το δοκιμάσω.

Ηχεία υπάρχουν πρόχειρα τα logitech 530 ή ένα Home theater της LG πάνω στο οποίο θα συνδεθεί. Δυστυχώς συνάντησα προβλήματα με την κάρτα γραφικών και έξοδο ήχου SPDIF μέσω HDMI αλλίως δεν θα υπήρχε ανάγκη να συνδεθούν αναλογικά πάνω σε κάρτα ήχου τα ηχεία.

Η mobo σου δεν έχει έξοδο spdif για το ήχο, που σημαίνει ότι θα γίνει μετατροπή απο το mobo του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό και θα οδηγησεις τα ηχεία απο τις mini jack εξόδους. Το πιθανότερο είναι η audigy να έχει καλύτερη μετατροπή στις αναλογικες εξόδους της απο το mobo και σίγουρα θα επιβαρύνει το σύστημα σου λιγότερο για την μετατροπή του ψηφιακού σε αναλογικό.

Αφού θα συνδέσεις όμως σε home cinema είναι καλύτερο εφόσον αυτο της lg που έχεις το υποστηρίζει να χρησιμοποιήσεις το spdif της audigy για την σύνδεση με το pc σου και όχι τις εξόδους των ηχειων

Εγώ την audigy 2 ZS τη χάρισα. Πώς σκ@τ@ την δουλεύεις σε win7 δε καταλαβαίνω, 0 drivers, συνεχώς προβλήματα, 1/3 να την αναγνωρίσει... Το μόνο θετικό - συγκριτικά με παλαιότερο onboard chipακι - ήταν ότι είχε "καθαρότερο" ήχο, ενώ η onboard έμπλεκε λιγάκι όταν έπεφταν πολλά samples μαζεμένα. Αμφιβάλω ιδιαίτερα άμα είναι καλύτερη από το τωρινό Realtek ALC889.

Εγω εδω και χρονια κομπλε με 2ZS και 7αρια...Δεν καταλαβαινω τι προβλημα εχεις.Και λειτουργω και την coaxial οχι τα minijack αναλογικα

Χανόταν στα ξαφνικά, οι drivers της δεν την έβρισκαν/εξαφανίζοντουσαν στα καλά καθούμενα κτλ κτλ. Στα xp δεν είχα κανένα -σχετικά- πρόβλημα. Και ανάθεμα και άμα την είχα δουλέψει κάνα 5μηνο...

Μηπως απλα ειχε προβλημα;

Χλωμό. Στα xp λειτουργούσε κανονικά. Άσε που ήταν σχεδόν αχρησιμοποίητη. Κάρτες γραφικών/επεξεργαστές το καταλαβαίνω να χαλάνε μετά από - λογική - χρήση. Αυτή δούλευε -χαλαράαααα- σε ένα μηχανάκι με xp για μερικούς μήνες. Και δε μπορούσα να την επιστρέψω για RMA, γιατί "λειτουργούσε". Άντε να εξηγήσεις στον "τεχνικό" ότι στα 7 εξαφανίζεται κτλ.

Σου λέω, για 1 μήνα που πάλευα να τη βάλω στα 7, μου είχε βγάλει την παναγία. Το χειρότερο κατοστάρικο που έχω πετάξει ποτέ.

ΟΚ καταλαβα παντως εγω την εχω και παιζει απο το 2006 σε pc. Απο το 2007 και μετα σε vista και απο το 2009 και μετα σε 7 παντα κανονικα. Μονο μια φορα που ηταν θεμα driver που μου επαιζε το μικροφωνο με κατι ms καθυστερηση. Διορθωθηκε ομως αμεσως με αλλο driver.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.