jax7480 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2004 Λοιπον το θεμα εχει ως εξηςΣυντομα ενας πρωτος ξαδερφος μου θελει να διαθεσει ενα διολου ευκαταφρονητο ποσον για αγορα νεου συστηματος.Ολα ωραια μεχρι εδω. Αφου του εκανα την συνθεση που ηθελα και του εξηγησα αναλυτικα γιατι και πως(Α64 939 3500+) ειπα να δω και σε τι mobo θα μπει επανω.Εκει τα βρηκα ολιγων τι σκουρα τα πραγματα. Δεν εχω ιδεα τι mobo αξιζει να αγοραστει.Ξερω οτι ψαχνω για κατι σε Asus A8V Deluxe ή σε ABIT AV8 το θεμα ειναι ομως δεν ξερω ποια αξιζει τα λεφτα της. Επισης απ'οτι ειδα οι συγκεκριμενες μητρικες εχουν VIA K8T800 Pro chipset. Κλειδωμα του PCI/AGP μπηκε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?Αν βαριεστε να μου εξηγειτε τα παραπανω, 2-3 λινκς που να αναφερουν τις παραπανω πληροφοριες δεν θα με στεναχωρουσαν καθολου, οπως επισης αν υπαρχουν και αλλα πραγματα για τις συγκεκριμενες μητρικες οπως vmem mods, vtt, vbt, vdd, Vcore mod και οτι αλλο υπαρχει.Ευχαριστω εκ των προτερων.Υ.Γ. Τα λινκ με τα μοντς τα θελω γιατι ο ξαδερφος γουσταρει τρελα να γινει ενα καλο overclocking στο μηχανημα του.Υ.Γ.2. Ειναι καλυτερη λυση να μην ψαξω για 939 αλλα για 754 με το κλασικο nforce3 250? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Αύγουστος 19, 2004 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2004 Αρχική απάντηση από jax7480.............Υ.Γ.2. Ειναι καλυτερη λυση να μην ψαξω για 939 αλλα για 754 με το κλασικο nforce3 250? Αν δεν εχει προβλημα ο ξαδερφος οταν ξανακανει αναβαθμιση να αλλαξει και mobo και μπορεις να βρεις καποιον 3400+ με 1ΜΒ cache τοτε ειναι μια ισαξια λυση με τον 939 3500+, και αν προλαβει και την νεα dfi θα εχει πλεονεκτημα λογω καλυτερης μητρικης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Αύγουστος 19, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2004 Βασικα να σου πω που ειναι το θεμα. Αναβαθμιση δεν προκειται να κανει. Τι εννοω. Το μηχανημα που εχει τωρα ειναι ενας athlon XP 1800+ με mobo ενα ΚΤ333. Πριν απο αυτο ειχε εναν Duron 600αρη με ΚΤ133 mobo. Οποτε καταλαβαινεις οτι πολυ σπανια αναβαθμιζει. Αν τωρα παρουμε μητρικη και επεξεργαστη που εμεις π.χ. θα τα κρατουσαμε 1 χρονο , αυτος θα τα κρατησει 3-4 χρονια σιγουρα. Οποτε δεν νομιζω οτι τον νοιαζει η αναβαθμισημοτητα. Εγω αυτο που ρωταω ειναι αν η διαφορα τιμης των 65-70 για τον 3500+ αξιζει απο αποψης αποδοσης, και overclocking και Dual Channel μνημες. Kαι τελος αν οι μητρικες για Α939 εχουν επιτελους κλειδωμα στο AGP/PCI και μπορουν να κανουν εναν αξιοπρεπες overclocking χωρις να φοβασαι αν θα παρεις στο χερι VGA και pci καρτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Αύγουστος 19, 2004 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2004 Η διαφορα στην επιδοση ενος 939 3500+ και ενος 754 3400+(1MB cache ειναι αμελητεα), σε μερικες εφαρμογες ο ενας μπροστα και σε αλλες ο αλλος. Απο εκει και περα για locks η MSI 939 με NF3 εχει σιγουρα και απο οτι διαβαζα η Asus A8V απο ενα revision και μετα και με συγκεκριμενο bios εχει.http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?s=&threadid=40482&highlight=asusκαι mods για την asushttp://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?s=&threadid=40378&highlight=asus Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Αύγουστος 19, 2004 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2004 φιλε jax εγω προσοπικα με αυτα που εχω δει δεν προτεινο καμια απο τις δυο μητρικες. μπορει να εχουν το ονομα αλλα δεν εχουν την χαρη. και το 3400+ με τον 3500+ δεν εχουν διαφορες μεγαλες. εγω θα πηγενα σε 939 παντος και θα εψαχνα τον 3600+. αλλα θα περιμενα λιγο. ενοω να βγουνε δυο μητρηκες. η epox και η dfi. εγω σε αυτες πονταρο. και να βγη και ο 3600+. αν δεν βιαζεται. εχει καλος. αν βιαζετε πολυ, απο τις δυο μητρικες που λες,(δεν ξερω για την msi) αλλα θα προτημουσα να παρο 754 και μια epox τωρα. παρα αυτες τις δυο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Αύγουστος 19, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2004 Ωραια τωρα μπερδευτηκα ακομα περισσοτερο. Δηλαδη, ναι μεν υπαρχουν μητρικες για 939 αλλα δεν ειναι και οτι καλυτερο κυκλοφορει. Απο την αλλη στο 754 υπαρχει η υποδομη(μητρικες) αλλα ποσο καιρο θα κρατησει το 754?Τεσπα. Μαλλον για 754 το βλεπω κι εγω. Οποτε παμε για μητρικη Nforce3 250.Νομιζω οτι αξιοπρεπεις λυσεις ειναι 1)Chaintech2)Asus3)Gigabyte4)Abit5)Epox.Μιλαμε παντα για Nforce3 250. Δεν με ενδιαφερει αν ειναι η καλη εκδοση ή η "κομμενη". Με ενδιαφερει πανω απ'ολα να παει οσο ψηλα γινεται και να μπορουν να γινουν μερικα μοντ, vdimm, vcore,vdd ωστε να δωσει τα μεγιστα παντα φυσικα σταθερα για καθε μερα.Ακουω οσους εχουν κανει διατριβη πανω στο θεμα. Unsto...ηθελα την δικη σου γνωμη ειδικα λογω της Chaintech.....γιατι ειναι η πρωτη που μου ηρθε στο μυαλο. Τι FSB δουλευεις καθε μερα? τι μνημες χρησιμοποιεις? ειναι 1GB σε ενα στικ ή 2χ512?Timings στις μνημες?(επειδη σε ζαλισα παω να ριξω και μια ματια στο thread σου).Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mischeif Αύγουστος 19, 2004 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2004 συγνωμη αλλα το θεωρω μεγαλη βλακεια να παρεις ενα προιον που θα κρατησει κανεαν χρονο ακομα!ενω μπορεις να παρεις ενα 3500+ και μια ASUS rev2 και να εχει και κλειδωμενο pci/agp και dual channel ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Αύγουστος 19, 2004 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2004 Αρχική απάντηση από jax7480...................Ακουω οσους εχουν κανει διατριβη πανω στο θεμα. Unsto...ηθελα την δικη σου γνωμη ειδικα λογω της Chaintech.....γιατι ειναι η πρωτη που μου ηρθε στο μυαλο. Τι FSB δουλευεις καθε μερα? τι μνημες χρησιμοποιεις? ειναι 1GB σε ενα στικ ή 2χ512?Timings στις μνημες?(επειδη σε ζαλισα παω να ριξω και μια ματια στο thread σου)..... Καθε μερα ειμαι στα 10χ240 λογω μνημων, αφου δεν πανε ψηλα με 1Τ(Twinmos DDR400)-οι μνημεςστα 200MHz 2-2-3-10-1T. Απο εκει και περα απο την chaintech να περιμενεις ενα HTT γυρω στα 270MHz , απο οτι εχω δει δουλευει τελεια με OCZ EB. Το θεμα ειναι και για τι ψυξη μιλαμε και αν θα χρειαστες τελικα κατι παραπανω.Για τα Mods δεν εχω πολυκοιταξει αφου δεν μου εχουν χρειαστει.Για την ASUS υπαρχει ενα thread στο xtremesystems και τα παει αρκετα καλα αλλα δεν ξερω αν υπαρχει στην ελλαδα.Υπαρχουν και τα mods αν δεν κανω λαθος.Gigabyte δεν την εχω κοιταξει ιδιαιτερα, αλλα βασιζεται στο pcb του μοντελου με το nf3 150 που ηταν πολυ καλο και υπαρχουν και τα mods για να ανεβει.Abit αν πεσεις σε καλο revision και εχεις locks ειναι μια καλη επιλογη.Epox, δεν ξερω κατι αλλα λογικα ο zyx θα ξερει περισσοτερα για αυτην. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Αύγουστος 19, 2004 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2004 Αρχική απάντηση από Mischeif συγνωμη αλλα το θεωρω μεγαλη βλακεια να παρεις ενα προιον που θα κρατησει κανεαν χρονο ακομα! Κατ'αρχας να ευχαριστησω τον Unsto για τις info.φιλε μου τα πραγματα οπως ειπα δεν θα μεινουν για κανα χρονο αλλα για καμια τριετια και βαλε. Αλλωστε ο ξαδερφος μου προκειται να παιξει 2-3 παιχνιδια τωρα που θελει, βλεπε Doom3, Far Cry και μετα θα ασχοληθει παλι με τα κλασικα του STRATEGY. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mischeif Αύγουστος 19, 2004 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2004 οκ εσυ ξερεις! παντως βρισκω περισσοτερα τα ατου του 939 !και συνολικα η διαφορα στην τιμη θα ειναι γυρω στα 100-150ε... η επιλογη δικη σου!αλλα σου ξαναλεω οτι το 754 πεθαινει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Αύγουστος 19, 2004 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2004 Δεν μας ειπες για τι ψυξη και τι μνημη μιλαμε τελικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Αύγουστος 19, 2004 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2004 Οι μνημες πιθανοτατα θα ειναι του κιλου. Η ψυξη τωρα μαλλον για νερακι το κοβω. Ησυχια,ταξη και ασφαλεια λοοοοοοοοολ.Απο εκει και περα, μια X800Pro και εναν δισκο ακομα(εχει εναν 60αρη). Αυτα τα ολιγα.επειδη μαλλον το αποφασισα θα του πω να παρει τον 3700+ S754 για να μπορεσουμε να κανουμε και εναν σεβαστο κλοκ χωρις να ζορισουμε τις noname μνημες παρα πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Αύγουστος 19, 2004 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2004 Με αυτα που λες πιστευω οι περισσοτερες μητρικες θα σε καλυψουν ανετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Αύγουστος 20, 2004 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2004 η abit jax δεν φοραει το nf3. αλλα θα συμφωνισο με τον unstoppable οτι θα σε καλυψουν και οι 4σερης@Mischeif εφοσονθα γινει αναβαθμισει ξανα σε κανα 3 χρονια. και το 939 πεθαμενο θα ειναι τοτε. οποτε δεν υπαρχη προβλημα με το 754. ετσι κιαλιος δεν υπαρχουν μεγαλες διαφορες στην ταχητυτα. (ο 3400+ με τον 3500+ παντα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mischeif Αύγουστος 20, 2004 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2004 zux συμφωνω με αυτο ποθλες οτι σε 3 χρονια και οι δυο θα ειναι χωμα αλλα ο 754 δεν εχει dual channel για αυτο και ο 939 ειναι κατι φραγκα παραπανω !αλλα οταν ο zax λεει οτι θα παρει εναν 3700+ φανταζομαι θα ειναι στην ιδια τιμη με τον 939 οποτε γιατι μην παρει κατι πιο εξελιγμενο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Αύγουστος 20, 2004 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2004 εγώ μια και λες ότι oι μνήμες θα είναι του κιλού λέω να πάρεις 3500+ και ΑSUS Α8V rev2 και να τελειώνεις, πιστεύω ότι θα ανέβει πολύ περισσότερο με 2x512 του κιλού λόγο DC και ASUS. Για το lock σε rev2 λένε ότι υπάρχει αλλά εγώ δε το έχω δει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Σεπτέμβριος 1, 2004 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2004 Ποιες μητρικές υπάρχουν με locks αυτη΄ν την στιγμή στην ελλάδα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Σεπτέμβριος 1, 2004 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2004 νομίζω ότι η πιο καλή λύση αυτή τη στιγμή είναι MSI K8N2 Platinum Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Σεπτέμβριος 1, 2004 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2004 Αρχική απάντηση από Snips Ποιες μητρικές υπάρχουν με locks αυτη΄ν την στιγμή στην ελλάδα? οι 2 msi,η abit,ερχεται k η rev2 της asus,gigabyte δεν εχω κοιταξει καθολου........μα κατι μου λεει οτι η καλυτερη θα ειναι η dfi οταν θα ερθει σε κανα μηνα+....Βασικα ολες εχουν lock εκτος απο την rev1 της asus...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Σεπτέμβριος 2, 2004 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2004 Παντος αποτι βλεπω σε διαφορα σαιτ γνωστα, η καλητερη μητρικη κατα την γνωμη μου ειναι η MSI K8T Neo2 Platinun για σοκετ 939... και μπορεις να την βρεις και Ελλαδα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.