Jump to content

επιλογή SSD

xtrmsnpr

Recommended Posts

Πολλές καλημέρες και από εμένα.

Σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά για SSD,ο πρώτος που θα χω.Τόσο καιρό το απέφευγα μιας και ήταν αρκετά ακριβοί,τώρα κάτι γίνεται σχετικά τιμή/gb..

Έψαξα και διάβασα κάποια reviews για 1-2 δίσκους που είδα,αλλά εντάξει έχω απορίες.

Έχω αυτήν εδώ την μητρική, gigabyte z68AP-D3 ,με σκληρό δίσκο sata3 Seagate ST3750525AS 750GB HDD,και όταν πάρω τον ssd θα πάει σαν 2ος σκληρός.

Και ο sdd πρώτος,καιθα έχει το λειτουργικό μέσα,και τα παιχνίδια που παίζω,όπως και το sony vegas. Οπόσο ξέρω δεν γίνεται raid HDD και SSD.

(i5 2500k ,8gb ram)

Δεν ξέρω για αν αξίζει να δω για 180gb ή για 240gb,από κει και πέρα,πάει στο πόσο χώρο θέλω να πιάσω πάνω του,σωστά;

Ένας είναι ο Intel 180GB 330 Series και ο άλλος OCZ 240GB Agility III .Αξίζουν να τους γλυκοκοιτάζω ;Είδα ότι έχουν λίγο διαφορετικές ταχύτητες,με τον ocz να είναι πιο γρήγορος ,αλλά σε τι άλλο διαφέρουν;Εκτός από την τιμή 126€ vs 169€, αλλά έχω δει ότι πέφτουν παραβδομάδα.Τα 170€ είναι το ταβάνι που μπορώ να διαθέσω.

HDD :: OCZ 240GB Agility III AGT3-25SAT3-240G Solid State Drive SATA III SSD 2.5'' - Visionstudio.gr OCZ 240GB Agility III

HDD :: Intel 180GB 330 Series SSDSC2CT180A3K5 Solid State Drive SATA III SSD 2.5'' Retail - Visionstudio.gr Intel 180GB 330 Series

Τί πρέπει να κοιτάξω σε έναν ssd;Τα IOPS, write/read;

Τί είναι το asynchronous και synchronous.Δεν το κατάλαβα καθόλου,ακόμα και ένα κείμενο που διάβασα..

Τί προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσω;

Ευχαριστώ:flower:

βρισκομαι και γω στην ιδια θεση με τον φιλο παραπάνω και για να μην ανοιγω αλλο θεμα ειπα να γραψω εδω. Μπορείτε να προτεινετε και σε μενα εναν ssd στα 120-128γιγα και με ταβανι τα 100-120€; προοριζεται μονο για λειτουργικο, photoshop με 2-3 ακομα προγραμματακια και battlefield!!!

αναμενω απαντησεις ,

ευχαριστώ

[MENTION=24322]xtrmsnpr[/MENTION]

Θα πρότεινα αντί για τον Agility 3, να ανέβεις λίγο παραπάνω και να πας σε Samsung 830 256GB. Αν διαβάσεις τα αντίστοιχα threads, θα δεις οτι προτείνεται full από τους guru του είδους. Πιο γρήγορος και πιο αξιόπιστος.

Επίσης πολύ καλή περίπτωση ο Intel 330 180GB. Intel, 180GB, με πολύ καλή τιμή.

[MENTION=13234]creye[/MENTION]

Η δική σου περίπτωση είναι ακόμα πιο εύκολη: Samsung 830 128GB.

Επίσης κοιτάς και τους: OCZ Vertex 4 128GB και Intel 330 120GB. Προσωπικά, διαβάζοντας τα thread εδώ στο TheLab, προτίμησα τον Samsung.

Mια απο τα ιδια και εγω. Σε samsung κινηθηκα οπως λεει και ο φιλος animatronic (αν και με τα ιδια χρηματα μπορουσα να παω σε vertex 4) μονο και μονο απο τα καλα λογια που ειδα σε review και μου ειπαν και παιδια εδω στο φορουμ.

[MENTION=24322]xtrmsnpr[/MENTION]

[MENTION=13234]creye[/MENTION]

Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα από ssd. Δεν είχα ssd μέχρι πριν λίγες μέρες. Διάβασα το thread του Samsung. Είναι σαν να σου φωνάζουν όλα αυτά τα παιδιά που γράφουν εκεί <<ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟΝ>> :D. Οπότε Samsung 830 256GB και 128GB και για τους δυο σας αντίστοιχα.

Πιο αργος?

SSD RoundUp 2012: Battle for the Middle Earth - ( HWBOX ) O/C on first boot

Agility 3:

Ναι μεν τερμάτισε στους τελευταίους του συγκριτικού αλλά άφησε πίσω ανταγωνιστές όπως ο Intel 510 και ο Kingston V+200. Δεν έβαλε φωτιά στα benchmarks, αλλά τουλάχιστον σε μερικά από αυτά μπόρεσε να μπει στην πρώτη πεντάδα, έστω και αν αυτά ήταν ελάχιστα. Με τιμή που ξεκινάει από τα 125€ στην ελληνική αγορά, είναι η εύκολη value/money επιλογή του συγκριτικού. Είναι ίσως το μόνο drive που είναι τόσο κοντά στο 1€/GB. Το bundle είναι λιτό, αλλά έχει αυτά που θα χρειαστεί κάποιος για να εγκαταστήσει το drive, αντάπτορα από 2.5 σε 3.5 ίντσες, τις απαραίτητες βίδες και φυσικά το drive. Αν ψάχνεται την οικονομική λύση για αναβάθμιση στον κόσμο τον SSD, δεν θα σας απογοητεύσει.

Samsung 830:

Σε τρία test απογοήτευεσε ο Samsung 830 128GB. Από τα 36. Σε όλα τα υπόλοιπα test που τον υποβάλλαμε ήταν στους πρώτους της κατάταξης. Ειδικά στις δοκιμές με το WinRAR και την εγκατάσταση του παιχνιδιού έκανε τους δύο Vertex 3 με διάταξη Raid 0 να ντρέπονται. Τρίτο πιο γρήγορο drive της δοκιμής και δεύτερο με το λειτουργικό εγκατεστημένο στα drives (που είναι και το πιο σημαντικό). Με τιμή μάλιστα που κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τους Corsair Force GT και OCZ Vertex 3, η επιλογή του για αγορά νέου drive δείχνει να είναι μονόδρομος. Προτιμήστε τον ΑΦΟΒΑ. Είναι η δεύτερη Value for Money επιλογή του συγκριτικού μας μαζί με τον OCZ Agility 3.

Ριξε και μια ματια εδω.

Mάλλον από τα specs :p που δίνουν οι κατασκευαστές :

OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD - OCZ 520read/500write

128GB 2.5-inch SSD 830 Series | Samsung Memory & Storage 500read/320write

:p τα νούμερα σε MB/s

όπως τα λέει.Σα μικρό παιδί,και γω τα χαρτιά είδα πρώτα πρώτα και έμεινα εκέι,με κάποια reviews ξένα:drool:.. Με συγχωρείτε για την αφέλεια μου:hm: .Δεν είχα δει μετρήσεις,δεν μου πέρασε από το μυαλό καν.

Προς το παρόν διαβάζω αυτό το άρθρο για το roundup των ssd.Να μάθω πράγματα κιόλας ,που δεν ξέρω.

Ανοίγει μάτια,αν δεις κάτι εκτενές μπορώ να πω.Και δεν περίμενα ταχύτητες που δίνει ο κατασκευαστής να διαφέρουν τόσο.

---

Αλλά στον 830 where is the catch;Υπάρχει κάτι που πρέπει να ξέρω;Να προσέξω;Κάποια παγίδα;Κάποιο μειονέκτημα;Εννοώ θυσιάζετε κάτι αντί αυτού;

Πέρα ότι ανεβαίνει ήδη η τιμή,γιατί αρχικά είχα τα 150 για όρο και ανέβηκα στα 170 και τώρα άλλα 11=181€,αλλά νταξ 11ε είναι έξτρα να μου πεις,εφόσον πάω για τόσα...και ήδη παίζει στρίμωγμα :happy2: .

Να περιμένω ;

Εκτός και δω τα 128gb,αλλά δεν ξέρω αν θα μου φτάσουν..

Ακόμα δεν το έπιασα όμως το synchronous/ asynchronous για την συμπίεση αρχείων.

(NAND πύλες απότι κατάλαβα χρησιμοποιούν)

--

http://thessdreview.com/ssd-guides/optimization-guides/the-ssd-optimization-guide-2/

μου έδωσαν να διαβάσω και αυτό

Εκτός και δω τα 128gb,αλλά δεν ξέρω αν θα μου φτάσουν...

Τι σκοπεύεις να φορτώσεις πάνω στον SSD;

Προσωπικά:

-Windows 7 Professional SP1 x64 με όλα τα updates.

-Drivers και λοιπά.

-Battlefield 3 με τα DLCs, τα updates και τα ρέστα.

-Word, Excel, PowerPoint 2010 και Proofing Tools (χωρίς updates, γιατί μου το είχε φέρει ο ξάδερφος της γιαγιάς μου).

-GOM Player, Foobar, Firefox, Skype, Ccleaner και τέτοιες π@παρίτσες.

-Κάτι προγράμματα Χημείας.

και είμαι

1Sgz2.jpg

Τι σκοπεύεις να φορτώσεις πάνω στον SSD;

Προσωπικά:

-Windows 7 Professional SP1 x64 με όλα τα updates.

-Drivers και λοιπά.

-Battlefield 3 με τα DLCs, τα updates και τα ρέστα.

-Word, Excel, PowerPoint 2010 και Proofing Tools (χωρίς updates, γιατί μου το είχε φέρει ο ξάδερφος της γιαγιάς μου).

-GOM Player, Foobar, Firefox, Skype, Ccleaner και τέτοιες π@παρίτσες.

-Κάτι προγράμματα Χημείας.

και είμαι

1Sgz2.jpg

για λειτουργικό όπως είπα,και κάποια παιχνίδια(σίγουρα bf3 και GW2).Το sony vegas για vid editing .

Το θέμα δεν είναι ότι θα τον γεμίσω με την μία στην αρχή,αλλά στο μέλλον τί γίνεται;Γιαυτό είχα πει τα 240/256 να υπάρχει η άπλα.

Θα φτάσουν;

όπως τα λέει.Σα μικρό παιδί,και γω τα χαρτιά είδα πρώτα πρώτα και έμεινα εκέι,με κάποια reviews ξένα:drool:.. Με συγχωρείτε για την αφέλεια μου:hm: .Δεν είχα δει μετρήσεις,δεν μου πέρασε από το μυαλό καν.

Προς το παρόν διαβάζω αυτό το άρθρο για το roundup των ssd.Να μάθω πράγματα κιόλας ,που δεν ξέρω.

Ανοίγει μάτια,αν δεις κάτι εκτενές μπορώ να πω.Και δεν περίμενα ταχύτητες που δίνει ο κατασκευαστής να διαφέρουν τόσο.

---

Αλλά στον 830 where is the catch;Υπάρχει κάτι που πρέπει να ξέρω;Να προσέξω;Κάποια παγίδα;Κάποιο μειονέκτημα;Εννοώ θυσιάζετε κάτι αντί αυτού;

Πέρα ότι ανεβαίνει ήδη η τιμή,γιατί αρχικά είχα τα 150 για όρο και ανέβηκα στα 170 και τώρα άλλα 11=181€,αλλά νταξ 11ε είναι έξτρα να μου πεις,εφόσον πάω για τόσα...και ήδη παίζει στρίμωγμα :happy2: .

Να περιμένω ;

Εκτός και δω τα 128gb,αλλά δεν ξέρω αν θα μου φτάσουν..

Ακόμα δεν το έπιασα όμως το synchronous/ asynchronous για την συμπίεση αρχείων.

(NAND πύλες απότι κατάλαβα χρησιμοποιούν)

--

The SSD Optimization Guide Redesigned - The SSD Review

μου έδωσαν να διαβάσω και αυτό

toggle NAND>synchronous NAND>asynchronous NAND

Από κει και πέρα μετράει πολύ η ποιότητα σε μνήμες για να μην σου μείνουν στο χέρι. Η Samsung παράγει τις δικές της μνήμες που θεωρητικά σημαίνει ότι μπορεί να είναι και handpicked κομμάτια. Η OCZ "αγοράζει" από άλλους κατασκευαστές τις μνήμες οπότε μπορεί να παίρνει και δεύτερης διαλογής μνήμες σε κάποιες σειρές.

Υπάρχει διαφορά και από controller σε controller. Οι sandforce ήταν οι πρώτοι που θεωρητικά τερμάτισαν το bandwidth του SATA3 αλλά τα νούμερα που δίνουν είναι σε ένα βαθμό πλασματικά καθώς ο controller συμπιέζει εσωτερικά τα data που καταλήγουν προς τον SSD και αντιστρόφως αποσυμπιέζει τα data που στέλνει σε υπολογιστή. Αυτό σημαίνει μικρότερη πραγματική ταχύτητα μεταφοράς και για αυτό σε αρχεία που δεν επιδέχονται συμπίεση πέφτει η ταχύτητα των sandforce based SSDs.

Yπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι controllers με πιο πρόσφατο τον micron M4 αν θυμάμαι καλά που τον φοράει και ο vertex 4.

Σε samsung αν δεν κάνω λάθος η ταχύτητα ανάγνωσης είναι σταθερή αλλά υπάρχει ένα τυπικό scaling προς τα πάνω όσο αυξάνει η χωρητικότητα ως προς την ταχύτητα εγγραφής. Ο 128 με τον 256 έχει σχετικά μικρή διαφορά αλλά το μικρότερο μοντέλλο της σειράς (64) έχει αισθητά μικρότερη ταχύτητα εγγραφής.

Τέλος το firmware του SSD. Κάποια από τα πρώτα sandforce based SSD drives είχαν θέμα με το firmware και πολλά προβλήματα. Λογικά πριν κάνα εξάμηνο το λιγότερο που κυκλοφόρησε και ο 530/330 από intel ξαναγράφτηκε το firmware σε συνεργασία intel - LSI (sandforce) και λογικά δεν υπάρχουν προβλήματα. Κάποιοι παλιότεροι Kingston SSD που στηρίζονταν σε intel σχεδίαση δεν είχαν trim support επειδή δεν τους έδωσε τελικά η intel την ανάλογη άδεια και δεν μπόρεσαν να φτιάξουν μεταγενέστερο firmware που να υποστηρίζει trim παρόλο που το hardware υποστήριζε.

durability - εδώ βασιλιάς είναι ο Samsung σύμφωνα με ανεξάρτητα test που έχουν γίνει σε site σε εξωτερικό. Αντέχει πολύ μεγαλύτερο όγκο εγγραφών-διαγραφών μέχρι να "χαλάσουν" οι μνήμες του.

Περισσότερο info στο thread με τον samsung 830 στο forum μας

Χαλάνε δηλαδή εύκολα οι δίσκοι ετούτοι ;:coax: 2μοίρια ώρες λειτουργίας διαβάζω ότι έχουν.

Βασικά ευχαριστώ πολύ για το πόστ.Διαφωτιστικό και έμαθα και πράγματα.

Ε κοίτα,αν όλοι λένε για τον samsung,τότε κάτι ξέρουν,το καθεστώς άλλαξε :whistle2: .

Έχω και έναν φίλο Ολλανδό,που πήρε προχτές αυτόν με τα 128gb.

https://www.alternate.nl/html/product/Samsung/MZ-7PC256B-WW/987980/ 159€.

Και μου έδωσε το site αυτό,το οποίο για Ελλάδα στέλνει με +8€ και το σκέφτομαι.

Ναι γενικά οι SSD μετά από έναν μεγάλο αριθμό εγγραφών-διαγραφών γίνονται read-only οπότε και ουσιαστικά είναι άχρηστοι ως δίσκοι. Η τιμή είναι καλούτσικη. Ελλάδα είσαι στα 181€ για τον ίδιο δίσκο όπως βλέπω από skroutz.gr

Τέσπα, πιστεύω ότι τα περισσότερα συστήματα με έναν 128άρι SSD και ένα μηχανικό δίσκο της τάξεως των 1-2TB είναι κομπλέ εκτός και αν πρόκειται για κάτι πολύ εξειδικευμένο για το οποίο χρησιμοποιείται το σύστημα. Η καλύτερη λύση είναι ο SSD με λειτουργικό και δεύτερος δίσκος για αποθήκη δεδομένων. Εξαίρεση είναι η περίπτωση του laptop που αναγκαστικά έχεις μια θέση για δίσκο αν και έχουν ξεκινήσει και κυκλοφορούν προϊόντα που μετατρέπουν τη θέση για το DVD σε θέση δεύτερου σκληρού δίσκου.

ο σκληρός μου είναι 750gb..γιαυτό σκεφτόμουν 240gb να φτάνω το 1gb σύνολο.

Ε δηλαδή μετά μετά από πόσο καιρό θα γίνει αυτό που λες; Σε 5χρόνια;

Λέτε να προχωρήσω σε αγορά από Ολλανδία ;

Ε δηλαδή μετά μετά από πόσο καιρό θα γίνει αυτό που λες; Σε 5χρόνια;

Λέτε να προχωρήσω σε αγορά από Ολλανδία ;

Με τη χρήση που κάνει ένας μέσος χρήστης, καμιά 15αρια χρόνια και αν. Όλα εξαρτώνται από τις εγγραφές που γίνονται στα drives.

Μην σε απασχολεί πάντως. Ο μέσος χρήστης στο 90% της χρήσης ενός drive, διαβάζει από το drive παρά γράφει.

Επίσης αν δεν σου χρειάζεται όλος ο χώρος τώρα (240-256GB) μην αγοράσεις τόσο μεγάλο drive. Οι τιμές στους SSD το τελευταίο εξάμηνο έχουν πέσει πάνω από 50%. Πέρισυ ίδια εποχή με 100€ αγόραζες 60GB και φέτος με τα ίδια λεφτά αγοράζεις από τους καλούς 120-128αρηδες.

Αν συνεχίσουν έτσι, το 2013 ίδια εποχή θα αγοράζεις 240-256GB.

Υ.Γ. Να αναφέρω πως οι τιμές προβλέπεται να πέσουν κι άλλο.

Όντως αν δεν σου χρειάζεται ο χώρος χτύπα τον 128άρι SSD τώρα για να βάλεις λειτουργικό μέσα και προγράμματα και κράτα τα χρήματα να αγοράσεις κάνα μεγαλύτερο μηχανικό αργότερα. Ήδη η western digital έβγαλε δίσκο με 4TB και δεν νομίζω η seagate να μείνει πίσω. Αν αρχίσουν τις κόντρες μεταξύ τους θα πέσουν και τιμές σε μικρότερες χωρητικότητες π.χ. 2TB

Χύμα σκέψεις (braindump)

- Σε αντίθεση με τις τιμές των μνημών που ανεβοκατεβαίνουν κάθε 10 μήνες, οι SSD εδώ και 5 χρόνια μόνο πέφτουν. Αυξήσεις έχω δει πολύ σποραδικά και πάντα της τάξης των 10-20 ευρώ κι έχουν να κάνουν κυρίως με διαθεσιμότητα. Οι πτώσεις όμως είναι σχεδόν πάντα μαζικές. Οι καλοί 256/240άρηδες πέρσυ είχαν από 350 εώς 450 ευρώ και τώρα ξεκινάνε από τα 140 και δεν περνάνε τα 200 ευρώ. Πιστεύω ότι ο ρυθμός αυτός θα συνεχίσει.

- Αξιοπιστία. Προσωπικά, θα αγόραζα κι αλεξίπτωτο φτιαγμένο από την Samsung. Οι SSD τους είναι εξ ολοκλήρου in-house προϊόντα: οι επεξεργαστές, οι μνήμες cache και οι μνήμες NAND είναι όλα φτιαγμένα από την ίδια την Samsung. Το μόνο τους catch ήταν ότι μέχρι πέρσυ ήταν συστηματικά 20-30% πιο ακριβοί από ο,τιδήποτε αντίστοιχο. Η αξιοπιστία είναι το μεγαλύτερο τους όπλο. Το έχω πει πολλάκις ότι είναι ΟΕΜ παροχείς SSD για τους μεγαλύτερους κατασκευαστές υπολογιστών (Apple, Dell, HP κλπ) και οι πωλήσεις των SSD τους μέσω αυτών, είναι σε μεγέθη που οι απλοί retail κατασκευαστές δεν βλέπουν ούτε στα όνειρά τους. Για τον ίδιο λόγο, δεν τους παίρνει να βγάλουν στην αγορά αδοκίμαστο προϊόν. Μπορεί να είναι 5-10% πιο αργοί σε πραγματικές επιδόσεις από άλλους SSD, αλλά το firmware τους επικεντρωνόταν πάντα στην αξιοπιστία και την συμβατότητα, παρά στα έξτρα 10-20Mb/sec που κυνηγούσαν οι SSD με Sandforce π.χ.

That said, είχα πάντα αδυναμία και στους SSD ελεγκτές από την Marvell, που είναι τίμιοι και γρήγοροι. Και ο M4 της Crucial και ο Vertex 4 της OCZ έχουν ελεγκτές που βασίζονται σε hardware της Marvell και δεν είναι τυχαίο που είναι και οι δυο στα τοπ-5 μοντέλα αυτή τη στιγμή.

- Ταχύτητα. Όλα είναι σχετικά και τα έχουμε πει πολλές φορές, όχι ότι πειράζει να τα ξαναπούμε. Όταν πας από έναν απλό μηχανικό σκληρό σε έναν καλό SSD, όποιον SSD και να πάρεις, δεν πρόκειται να το μετανιώσεις. Οι διαφορές των καλών SSD από τους μηχανικούς δίσκους είναι χαοτικές και θα τις δεις με το μάτι από την πρώτη στιγμή. Οι διαφορές μεταξύ των καλών SSD δεν φαίνονται με το μάτι, κι αν βάλεις ακόμα και τον πιο έμπειρο χρήστη SSD μπροστά σε 3 μηχανήματα που φοράνε έναν Vertex 4, έναν 830 κι έναν Μ4, δεν πρόκειται να καταλάβει με το μάτι ποιο pc φοράει ποιον SSD.

- Συμπίεση. Οι SSD με ελεγκτή Sandforce (Agility 3, Vertex 3 κλπ) δουλεύουν με συμπίεση των δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι όταν γράφεις συμπιέσιμα δεδομένα (π.χ. αρχεία .txt πιάνουν τις διαφημιζόμενες ταχύτητές τους. Όταν όμως γράφεις μη-συμπιέσιμα δεδομένα (π.χ. δεδομένα που είναι ήδη συμπιεσμένα: video, φωτογραφίες, αρχεία zip κλπ) τότε παίζουν αρκετά πιο χαμηλά, γιατί ο ελεγκτής τους πιάνει αυτά τα 550Mb/sec με την συμπίεση. Οι ελεγκτές της Marvell, της Samsung και της Intel είναι παραδοσιακοί "δώσε το δεδομένο να το γράψω στην NAND"-ελεγκτές και τα νούμερα που βλέπεις στα specs είναι πάνω κάτω αυτά που βλέπεις και στην πράξη. Όμως, παρομοίως με την προηγούμενη παράγραφω, αμφιβάλλω αν θα μπορέσεις με το μάτι να δεις διαφορά μεταξύ ενός Vertex 3 κι ενός Μ4, ειδικά αν έρχεσαι από μηχανικό δίσκο.

- Χωρητικότητα. Αυτό μπορεί να συζητηθεί πάντα σε συνδιασμό με την τιμή. Όταν μου λέγανε πριν από 3 χρόνια "δεν παίρνω ακόμα SSD και ο λόγος είναι η μικρή χωρητικότητά τους" τους απαντούσα "την χωρητικότητα που θέλεις μπορείς να την πάρεις με 2-3-6 SSD, οπότε ο λόγος που δεν κάνεις την μετάβαση ανάγεται στην τιμή τους" :D

Βλέποντας τις τιμές τους λοιπόν να πέφτουν κάθε χρόνο στο μισό, θα σου πρότεινα να μείνεις στο αρχικό σου budget και να πάρεις έναν καλό 128άρη, γιατί δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν με τα 200 ευρώ του 256άρη του χρόνου παίρνουμε 400-512άρηδες. Ακόμα κι αν δεν γίνει αυτό, τουλάχιστον οι 128άρηδες δεν πρόκειται να ανεβούν πάνω από τα 100 ευρώ, οπότε αν σε ένα χρόνο έχεις θέμα χώρου, παίρνεις άλλον έναν και τους βάζεις μαζί. Χαμένος δεν υπάρχει περίπτωση να βγεις. Με βάση τις ανάγκες χώρου που μας παρέθεσες, δε μπορώ να σκεφτώ σενάριο που παίρνοντας 128άρη να πεις την άλλη βδομάδα "μλκία έκανα, έπρεπε να πάρω 256άρη".

Οι τιμές ανάμεσα στις διαφορετικές χωρητικότητες των ίδιων μοντέλων, είναι τόσο ομαλοποιημένες αναλογικά (π.χ. €80/128gb, €160/256Gb κλπ) που αν συνειδητοποιήσεις ότι θέλεις κι άλλο χώρο, αγοράζοντας άλλον έναν δεν "χάνεις" λεφτά ως προς το €/Gb.

Χύμα σκέψεις (braindump)

- Χωρητικότητα. Αυτό μπορεί να συζητηθεί πάντα σε συνδιασμό με την τιμή. Όταν μου λέγανε πριν από 3 χρόνια "δεν παίρνω ακόμα SSD και ο λόγος είναι η μικρή χωρητικότητά τους" τους απαντούσα "την χωρητικότητα που θέλεις μπορείς να την πάρεις με 2-3-6 SSD, οπότε ο λόγος που δεν κάνεις την μετάβαση ανάγεται στην τιμή τους" :D

Βλέποντας τις τιμές τους λοιπόν να πέφτουν κάθε χρόνο στο μισό, θα σου πρότεινα να μείνεις στο αρχικό σου budget και να πάρεις έναν καλό 128άρη, γιατί δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν με τα 200 ευρώ του 256άρη του χρόνου παίρνουμε 400-512άρηδες. Ακόμα κι αν δεν γίνει αυτό, τουλάχιστον οι 128άρηδες δεν πρόκειται να ανεβούν πάνω από τα 100 ευρώ, οπότε αν σε ένα χρόνο έχεις θέμα χώρου, παίρνεις άλλον έναν και τους βάζεις μαζί. Χαμένος δεν υπάρχει περίπτωση να βγεις. Με βάση τις ανάγκες χώρου που μας παρέθεσες, δε μπορώ να σκεφτώ σενάριο που παίρνοντας 128άρη να πεις την άλλη βδομάδα "μλκία έκανα, έπρεπε να πάρω 256άρη".

Οι τιμές ανάμεσα στις διαφορετικές χωρητικότητες των ίδιων μοντέλων, είναι τόσο ομαλοποιημένες αναλογικά (π.χ. €80/128gb, €160/256Gb κλπ) που αν συνειδητοποιήσεις ότι θέλεις κι άλλο χώρο, αγοράζοντας άλλον έναν δεν "χάνεις" λεφτά ως προς το €/Gb.

Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει στο χώρο, όταν οι τιμές αρχίζουν και γίνονται πολύ ανταγωνιστικές όμως. Ξαφνικά οι οχετοί φράζουν, πιάνει μια βροχούλα, η οποία μετατρέπεται σε πλημμύρα και ΤΣΟΥΠ, 100% πάνω οι τιμές. Ή κάποιος σεισμός. Ή συναυλία του Bieber στην περιοχή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.