Jump to content

Recommended Posts

8 λεπτά πριν, το μέλος Arkan έγραψε:

Είχα πρόταση για HD650 στα 200€, αλλά εκεί σίγουρα θα χρειαζόμουν dac/amp για να παίξουν. Τα Deva είναι η έκδοση με stealth magnets και το bluemini που είναι και dac/amp από μόνο του. Αλλά το Zen 2 το σκέφτομαι έτσι κι αλλιώς. Το open back δεν με χαλάει και τώρα που το tidal έριξε και την τιμή του, ώρα να το ανοίξω πάλι και να το αξιοποιήσω κατάλληλα.

Και για να επανέρθω λίγο στο θέμα, στο Monsgeek, έχει και το plate στα often bought together. Χρειάζεται κάτι τέτοιο κατευθείαν ή ανάλογα με το αν θέλεις να αλλάξεις κάποιο aspect του πληκτρολογίου;

Τα σπαει το Dava, τα κανει ολα πραγματικα σε αυτα τα λεφτα δεν παιζεται, και ασυρματο με το κιτακι. Οπως και να εχει το ζεν δεν θα παει χαμενο. Για το tidal συμφωνω, ειναι μαστ!

Για το monsgeek που λες αγνοησε το το FR4 plate που προτεινει γιατι ερχεται ηδη με PC plate που ειναι παρα πολυ καλο! Εννοειται οτι το FR4 ειναι καλυτερο αλλα για να δεις διαφορα στον ηχο πρεπει να πας σε παρα πολυ ακριβο κομπο switch+keycaps, αλλα ενας λογος ακομα να το αγνοησεις ειναι οτι εσυ πας για silent build οποτε τσαμπα λεφτα

• Like 1

• 3 months later...

https://www.kickstarter.com/projects/keytron/keychron-k2-he-mechanical-keyboard-with-magnetic-switches

&&

AKKOGEAR.EU

MonsGeek’s first aluminum wireless keyboard features magnetic switches and is also backward compatible with 3-pin mechanical...

Προβληματίζομαι. Αξίζουν; Παιχνίδια ελάχιστα, αλλά μπόλικο γράψιμο

19 λεπτά πριν, το μέλος navaho7 έγραψε:

Προβληματίζομαι. Αξίζουν; Παιχνίδια ελάχιστα, αλλά μπόλικο γράψιμο

Μην προβληματιζεσαι! Δεν αξιζουν παρα μονο αν παιζεις συγκεκριμενα παιχνιδια (μετρημενα στα δαχτυλα του ενος χεριου)

Και να θες να πας σε magnetic/he το wooting ειναι μονοδρομος. εχουν κανει τρομερη δουλεια στο software οπου χανουν και ολοι οι αλλοι

Για typing κοιτα λιγο πιο διπλα απο εκει που εισαι.

15 λεπτά πριν, το μέλος navaho7 έγραψε:

αυτό εδώ στα 130€ (148-15%) σκεφτόμουν, απλά μετά άρχισα να χαζεύω τα μαγνητικά keyboards

AKKOGEAR.EU

Model: MonsGeek M1WType: Mechanical KeyboardStructure: Gasket MountLayout: 75%Keys Count: 82Materials: PBT Keycaps +...

ειναι σχεδον το ιδιο με αυτο που σου προτεινα. οι διαφορες τους ειναι το VIA/QMK support

το MonsGeek M1 V3 QMK DIY Kit υποστηριζει QMK/VIA αλλα δεν βγαινει σε assembled, Μονο barabone (EDIT δεν ειναι και ασυρματο, τωρα το ειδα)

το MonsGeek M1W V3 SP δεν υποστηριζει QMK/VIA

γιαυτο σου προτεινα το barebone. Μην σε προβληματιζει παιρνεις switches/keycaps απο τους ιδιους και τα πετας πανω 15 λπετα θα σου παρει

EDIT: Παρα πολυ καλη επιλογη ειναι και το Womier SK75. Ειναι καλυτερο απο το Μ1 απλα του λειπει το knob :( 

Έγινε επεξεργασία από BloodMage

• 1 month later...

Akko 5075 με yellow cream switches, Κάπου 67€ βγήκε

Παραγγελία, από Ali, 3/9, παρέλαβα σε locker της ACS στις 12/9.

Χρειαζόμουν πληκτρολόγιο με function keys ενώ και το home/end σε dedicated πλήκτρα ήταν πολύ χρήσιμο.

Απαραίτητη ήταν και η παρουσία volume knob

Δε μου αρέσουν τα keycaps, τουλάχιστον για την ώρα. Είχα συνηθήσει στα xda και αυτά μου φαίνονται λίγο περίεργα. Αν δεν τα συνηθίσω, θα πρέπει να βρούμε (@BloodMage) άλλα 😛

20240913_101402.thumb.jpg.6e9ac6206dbe4b671b2a2d073e5d6e72.jpg

• Like 1

@navaho7 Μεγεια! Πολυ ωραιο ειναι. Ενα κλασικο 75% με knob. Πλεον πιστευω το καλυτερο layout για τους περισσοτερους. Βεβαια ειχες πολλες επιλογες κοντα σε αυτα τα λεφτα και λιγα παραπανω για να παρεις κατι αρκετα καλυτερο με cnc aluminum case. Αλλα τωρα το πηρες. 

Βλεπω εχει και gasket mount οποτε μια χαρα.

Για τα keycaps βλεπω φοραει cherry profile. Το οποιο ειναι το πιο ξεκουραστο και ευκολο ειδικα αν κανεις typing. Βεβαια ειναι το τι εχει μαθει/συνιθισει ο καθενας. 

Το καλο ειναι οτι βρισκεις ευκολα και φθηνα XDA profile. Αυτο που θα προσεξεις πολυ ειναι το παχος του keycap να ειναι 1.7mm (η και παραπανω αν και δυσκολα) και το υλικο να ειναι pbt, ειτε doubleshot ειτε dyesub. Ριξε μια ματια στα epomaker. Εχει αρκετες επιλογες στο ali. Δες και σε αυτο το site που ειναι σαν ψαχτηρι

Ναι το ali εχει βελτιωθει πολυ. Ψωνιζω και γω τελευται συχνα και ολα τα δεματα ετσι σκανε σε locker acs. βολευει απιστευτα

EDIT δες και αυτα, ειναι πολυ καλα σαν ποιοτητα. βρισκεις αυτο που σου αρεσει και το ψαχνεις στο ali με την ονομασια

• Like 1

Καλησπέρα σε όλους!

Κάποια πρόταση για 100% ή 96% με bluetooth και wired, knob και πλήκτρα για multimedia; Κατά προτίμηση μέχρι 100€, αλλά δε θα πεθάνουμε κιόλας αν πάει παραπάνω.

Τώρα έχω Corsair Strafe, εδώ και πολλά χρόνια, με cherry brown και θα προτιμούσα κάτι με αυτή την αίσθηση πλήκτρων (και σε περισσότερο αθόρυβο αν γίνεται).

Έκανα μια προσπάθεια, διάβασα αρκετές σελίδες από το θέμα, είδα και τις σελίδες των keychron και epo, αλλά πραγματικά έχω χαθεί με τις επιλογές.

4 ώρες πριν, το μέλος djuan1988 έγραψε:

Καλησπέρα σε όλους!

Κάποια πρόταση για 100% ή 96% με bluetooth και wired, knob και πλήκτρα για multimedia; Κατά προτίμηση μέχρι 100€, αλλά δε θα πεθάνουμε κιόλας αν πάει παραπάνω.

Τώρα έχω Corsair Strafe, εδώ και πολλά χρόνια, με cherry brown και θα προτιμούσα κάτι με αυτή την αίσθηση πλήκτρων (και σε περισσότερο αθόρυβο αν γίνεται).

Έκανα μια προσπάθεια, διάβασα αρκετές σελίδες από το θέμα, είδα και τις σελίδες των keychron και epo, αλλά πραγματικά έχω χαθεί με τις επιλογές.

Πολύ κοντά στις δικές μου προτιμήσεις, και ομολογώ ότι κι εγώ έπαθα παράλυση ανάλυσης (όπως λένε στο χωριό μου) από τις πολλές επιλογές 😛

Για ευκολία εγώ κοιτούσα τα Keychron που είναι όλα μαζεμένα και εύκολα στο φιλτράρισμα, απλά το budget έβγαινε >200€.

Τελικά κληρονόμησα ένα μικρό Darmoshark από έναν φίλο και μπορώ να πω ότι η αίσθηση ακόμα και του "φτηνου" Κινέζικου πατάει κάτω το Corsair (κι εγώ με Strafe), αλλά και άλλων "απλών" μηχανικών περισσότερο της προτίμησής μου, όπως Coolermaster ή Logitech.

• Like 1

5 ώρες πριν, το μέλος djuan1988 έγραψε:

Καλησπέρα σε όλους!

Με αυτα τα κριτηρια που θετεις καλα κοιταγες για το keychron q5 max. Αλλα ναι, θελεις την 200αρου. Βεβαια στα δινει ολα. Tri mode bt/wired/2.4 + qmk/via aluminum case με ανοδιωση 

Σαν δευτερη επιλογη πιο φθηνη EPOMAKER RT100. Εδω χανει το via/qmk και εχεις πλαστικο σασι (πολυ ποιοτικο ωστοσο)

Αντε και μια τριτη χαχαχ EPOMAKER TH96 εδω σου δινει και via αν εισαι με κλαωδιο. 

• Like 1

On 14/9/2024 at 9:42 ΜΜ, το μέλος minast έγραψε:

Πολύ κοντά στις δικές μου προτιμήσεις, και ομολογώ ότι κι εγώ έπαθα παράλυση ανάλυσης (όπως λένε στο χωριό μου) από τις πολλές επιλογές 😛

Για ευκολία εγώ κοιτούσα τα Keychron που είναι όλα μαζεμένα και εύκολα στο φιλτράρισμα, απλά το budget έβγαινε >200€.

Τελικά κληρονόμησα ένα μικρό Darmoshark από έναν φίλο και μπορώ να πω ότι η αίσθηση ακόμα και του "φτηνου" Κινέζικου πατάει κάτω το Corsair (κι εγώ με Strafe), αλλά και άλλων "απλών" μηχανικών περισσότερο της προτίμησής μου, όπως Coolermaster ή Logitech.

Βλέπω ότι υπάρχει μόνο το Top98 στα 125€. 

https://vi.aliexpress.com/item/1005006996938724.html

Αξίζει σε σχέση με τα υπόλοιπα;

On 14/9/2024 at 11:07 ΜΜ, το μέλος BloodMage έγραψε:

Με αυτα τα κριτηρια που θετεις καλα κοιταγες για το keychron q5 max. Αλλα ναι, θελεις την 200αρου. Βεβαια στα δινει ολα. Tri mode bt/wired/2.4 + qmk/via aluminum case με ανοδιωση 

Σαν δευτερη επιλογη πιο φθηνη EPOMAKER RT100. Εδω χανει το via/qmk και εχεις πλαστικο σασι (πολυ ποιοτικο ωστοσο)

Αντε και μια τριτη χαχαχ EPOMAKER TH96 εδω σου δινει και via αν εισαι με κλαωδιο. 

Εξαιρετικό το Q5 max, αλλά ξεφεύγει αρκετά νομίζω.

Στο RT100 με χαλάει λίγο το κρεμ χρώμα, θα προτιμούσα να είναι περισσότερο γκρι. 

Το βρίσκω εδώ στα 100€ περίπου με UK layout 

https://vi.aliexpress.com/item/1005006244119155.html

Το TH96 μου άρεσε περισσότερο, αλλά δεν υπάρχει πουθενά διαθέσιμο.

Για το Royal Kludge S98 κάποια γνώμη;

https://vi.aliexpress.com/item/1005006537039533.html

6 λεπτά πριν, το μέλος djuan1988 έγραψε:

Εξαιρετικό το Q5 max, αλλά ξεφεύγει αρκετά νομίζω.

Ειναι αρκετα τα λεφτα αλλα τα αξιζει

Στο RT100 με χαλάει λίγο το κρεμ χρώμα, θα προτιμούσα να είναι περισσότερο γκρι. 

Το βρίσκω εδώ στα 100€ περίπου με UK layout 

https://vi.aliexpress.com/item/1005006244119155.html

Θα σου προτεινα να πας σε US ANSI layout. Εννοειται το γκρι τα σπαει. Θα το βρεις εδω Στο λινκ εχει να διαλεξεις χρωματα και ειναι ολα

9 λεπτά πριν, το μέλος djuan1988 έγραψε:

Το TH96 μου άρεσε περισσότερο, αλλά δεν υπάρχει πουθενά διαθέσιμο.

ναι οντως δεν υπαρχει πουθενα. σιγουρα θα βγαλουν νεα παραγωγη σύντομα. 

Για το Royal Kludge S98 κάποια γνώμη;

συμπαθητικο σαν κατασκευη. το software ειναι για τα μπαζα
τα epomaker ειναι κατα πολυ ανωτερα

@djuan1988, επειδή κι εγώ έχω σχεδόν πανομοιότυπες απαιτήσεις από πληκτρολόγιο και επιπρόσθετα συνήθως τα αγοράζω σε ζευγάρι (για γραφείο/σπίτι), έχω αποδεχτεί ότι το Q5 Max με Browns δεν πρόκειται να πέσει σε τιμή που να θεωρώ αποδεκτή, οπότε έπαψα να το κοιτώ (για την ακρίβεια, κοιτούσα το Q6, γιατί προτιμώ 100% από 96%).

Αν και μιλάμε για διαφορετική κατηγορία, μήπως θα σου ταίριαζαν τα V5/V6 Max της Keychron (θυσιάζεις full metal);

Ή -τα low profile- K5 Max/K5 Pro, που μοιάζουν να είναι διαθέσιμα με low profile brown switches;

Αυτά έρχονταν πιο κοντά στις δικές μου προτιμήσεις, αν και δε βιάζομαι να αλλάξω τα τωρινά μου.

• Like 1

1 ώρα πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

Ειναι αρκετα τα λεφτα αλλα τα αξιζει

Θα σου προτεινα να πας σε US ANSI layout. Εννοειται το γκρι τα σπαει. Θα το βρεις εδω Στο λινκ εχει να διαλεξεις χρωματα και ειναι ολα

ναι οντως δεν υπαρχει πουθενα. σιγουρα θα βγαλουν νεα παραγωγη σύντομα. 

συμπαθητικο σαν κατασκευη. το software ειναι για τα μπαζα
τα epomaker ειναι κατα πολυ ανωτερα

To ANSI layout το προτείνεις για να έχω αργότερα επιλογές σε keycaps; Γενικά δε με ενοχλεί το UK ISO και το strafe μου έτσι το αγόρασα.

Ίσως περιμένω λίγο για το TH96, διαβάζω σχόλια για αγορές στα 45$. Λογικά για αυτό είναι sold out. Θα έγινε χαμός.

1 ώρα πριν, το μέλος acct έγραψε:

@djuan1988, επειδή κι εγώ έχω σχεδόν πανομοιότυπες απαιτήσεις από πληκτρολόγιο και επιπρόσθετα συνήθως τα αγοράζω σε ζευγάρι (για γραφείο/σπίτι), έχω αποδεχτεί ότι το Q5 Max με Browns δεν πρόκειται να πέσει σε τιμή που να θεωρώ αποδεκτή, οπότε έπαψα να το κοιτώ (για την ακρίβεια, κοιτούσα το Q6, γιατί προτιμώ 100% από 96%).

Αν και μιλάμε για διαφορετική κατηγορία, μήπως θα σου ταίριαζαν τα V5/V6 Max της Keychron (θυσιάζεις full metal);

Ή -τα low profile- K5 Max/K5 Pro, που μοιάζουν να είναι διαθέσιμα με low profile brown switches;

Αυτά έρχονταν πιο κοντά στις δικές μου προτιμήσεις, αν και δε βιάζομαι να αλλάξω τα τωρινά μου.

Και εγώ το Q6 προτιμώ, μου φαίνεται και ομορφότερο.

Ωραίο και το V5/V6, δεν έχω θέμα με το πλαστικό, αρκεί να είναι ποιοτικό. Γιατί να μην το βγάζουν και σε ανοιχτή απόχρωση;

Θα περιμένω λίγο για ΤΗ96, διαφορετικά θα αγοράσω παρορμητικά, όπως κάτσει εκείνη τη στιγμή, ίσως χτυπήσω και το q5/q6.

To ANSI layout το προτείνεις για να έχω αργότερα επιλογές σε keycaps; Γενικά δε με ενοχλεί το UK ISO και το strafe μου έτσι το αγόρασα.

Οχι το ειπα γιατι το 99% θελεις/βολευεται με ANSI (μην κοιτας τους ανωμαλους τους αγγλους που τα εχουν ολα αναποδα). Οτι keycaps αγορασεις αργοτερα εχει μεσα και ISO και ANSI layout. Εφοσον σε βολευει το ISO τοτε πας για εκει. Μονο στην μεταπωληση θα σε δυσκολεψει.

Ίσως περιμένω λίγο για το TH96, διαβάζω σχόλια για αγορές στα 45$. Λογικά για αυτό είναι sold out. Θα έγινε χαμός.

μακαρι να παιξει σε αυτα τα λ7. θα παρω και γω ενα

10 λεπτά πριν, το μέλος djuan1988 έγραψε:

ίσως χτυπήσω και το q5/q6.

σκεψου οτι μπορει να δωσεις πολλα αλλα εχεις μια βαση που θα κρατησεις πολλα χρονια. για να μην πω για παντα

• Like 1

Cidoo Abm098. Και αυτο ειναι ωραια περιπτωση. Ουσιαστικα epomaker ειναι. Και εχεις qmk/via + tri mode (γενικα τα εχει ολα). Πλαστικο σασι αλλα καλης ποιοτητα. Το πετυχα 65Ε σε εναν πωλητη στο Ali αλλα το εχει διαθεσιμο μονο σε πρασινο.

• Like 1

1 ώρα πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

σκεψου οτι μπορει να δωσεις πολλα αλλα εχεις μια βαση που θα κρατησεις πολλα χρονια. για να μην πω για παντα

Εδώ "για πάντα" έχω κρατήσει ακόμα και το Trigger-Z 😛

10 λεπτά πριν, το μέλος minast έγραψε:

Εδώ "για πάντα" έχω κρατήσει ακόμα και το Trigger-Z 😛

Αυτο.
Δεν αλλαζουμε συχνα πληκτρολογιο. Και αν παρεις κατι πολυ καλο γιατι να το αλλαξεις. Αντε να χαλασει κανενας διακοπτης η πληκτροκαπακο τα οποια αλλαζουν ευκολα και με αστειο κοστος

Θυμαμαι ειχα το Κ70 μκ1 και το κρατησα κοντα 9 χρονια μεχρι που το εσπασα απο τα νευχα μου. αλλιως ακομα θα δουλευε.

• Like 1