el nino Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2012 Χρειάζομαι για το HTPC μου και συγκεκριμένα για την ψύξη των σκληρών δίσκων, 2 ανεμιστήρες των 92mm, οι οποίοι φυσικά να αποδίδουν όσο το δυνατόν καλύτερα με όσο το δυνατόν λιγότερο παραγόμενο θόρυβο.Το θέμα είναι πως είναι οι μοναδικοί "intake" ανεμιστήρες του κουτιού και θα πρέπει να είναι αρκετά αποδοτικοί, αλλά και παράλληλα ήσυχοι.Εντόπισα τους ARCTIC COOLING F9 , ENERMAX UCTB9 και NOISEBLOCKER BLACK SILENT FAN XE2 , αλλά οι δύο τελευταίοι έχουν διαθεσιμότητα....βράσε ρύζι...Ενώ διάβασα πολύ καλές κριτικές για τους Arctic Cooling και η τιμή τους είναι πάρα πολύ καλή, ωστόσο με "φοβίζουν" οι 1800 στροφές ...Έχετε κάτι άλλο αξιόλογο υπόψη σας ?Έχετε κανέναν από τους παραπάνω στην κατοχή σας για να μας πείτε τις εντυπώσεις σας ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Οκτώβριος 3, 2012 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2012 Έχω έναν pwm artic cooling στα 80mm. Αντικατέστησε άλλο fan πάνω σε ψύχτρα για έναν παλιό c2d επεξεργαστή. Υστερεί λίγο σε air flow σε σχέση με αυτό που αντικατέστησε αλλά είναι όντως αθόρυβο. Παρόλο που είναι pwm δεν ίδια ιδιαίτερη διαφορά σε full throttle και σε ελεγχόμενη από pwm. Άλλα fans ξεσηκώνουν τον κόσμο άμα τα αφήσεις σε full.Στην τιμή που είναι τα AC νομίζω ότι αξίζουν μια προσπάθεια αν και σε HTPC νομίζω το πρώτο μέλημα είναι ο θόρυβος και ύστερα η ψύξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Οκτώβριος 3, 2012 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2012 Δες άμα χωράει ένας 100mm fan, και κοίταξε για τους KAZE JYU 100mm της scythe. Έχουν 92mm τρύπες, 3 μοντέλα (1000/1500/2000σαλ), είναι και slim. Φαντάζομαι και άλλες εταιρίες θα έχουν μεγαλύτερους ανεμιστήρες με "μικρότερες" τρύπες, άμα χωράει στο κουτί σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Οκτώβριος 3, 2012 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2012 Για Noiseblocker XE2 κοίτα λίγο και εδώ Noiseblocker NB-BlackSilent XE2 92mm System Fan Link to comment Share on other sites More sharing options...
el nino Οκτώβριος 3, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2012 Στην τιμή που είναι τα AC νομίζω ότι αξίζουν μια προσπάθεια αν και σε HTPC νομίζω το πρώτο μέλημα είναι ο θόρυβος και ύστερα η ψύξη.Όντως η τιμή του είναι πολύ καλή γι'αυτά που υπόσχεται ότι προσφέρει και οι περισσότερες κριτικές αυτό δείχνουν.Όσο για το δεύτερο, πιστεύω πως ο παράγοντας ψύξη είναι ίσως σημαντικότερος από τον παράγοντα θόρυβο, διότι αυτοί οι δύο ανεμιστήρες είναι οι μοναδικοί ανεμιστήρες εισαγωγής φρέσκου αέρα και επιπλέον είναι αυτοί που αποκλειστικά ψύχουν τους σκληρούς δίσκους.Μήπως είναι φρονιμότερο να θυσιάσω λίγο από τον θόρυβο, ώστε να κερδίσω σε μακροζωία για τους σκληρούς και όχι το αντίστροφο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
el nino Οκτώβριος 3, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2012 Δες άμα χωράει ένας 100mm fan, και κοίταξε για τους KAZE JYU 100mm της scythe. Έχουν 92mm τρύπες, 3 μοντέλα (1000/1500/2000σαλ), είναι και slim. Φαντάζομαι και άλλες εταιρίες θα έχουν μεγαλύτερους ανεμιστήρες με "μικρότερες" τρύπες, άμα χωράει στο κουτί σου. Μάλλον δε μπορεί να χωρέσει κάποιος μεγαλύτερος επειδή ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος. Εάν καταφέρουμε να μην ακουμπάει στα πλαινά του κουτιού, τότε κατά 99% θα βρίσκει στη μητρική ή στο εμπρόσθιο πάνελ της οθόνης. Μία λύση θα ήταν ένας εύκαμπτος ή έστω έκκεντρος μετατροπέας από 92mm σε 120mm αφού προς το κέντρο του κουτιού υπάρχει χώρος, αλλά προσωπικά δεν έχω βρει κάποιον. Πάντως οι Scythe που πρότεινες δεν φαίνεται να είναι slim, στο site τους αναφέρει ώς 25mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
el nino Οκτώβριος 3, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2012 Για Noiseblocker XE2 κοίτα λίγο και εδώ Noiseblocker NB-BlackSilent XE2 92mm System Fan Τους έχω στα υπ'όψιν όπως και το κατάστημα το οποίο μεν είναι πολύ καλό, αλλά θα πρέπει να πληρώσω επιπλέον μεταφορικά στην περίπτωση που τους πάρω από 'κεί (σε σχέση με το e-shop). Απ΄ότι βλέπω πάντως έχει και τους XE1(1500rpm) και τους XE2(1800rpm) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.