Spirosssss Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2012 Καλησπέρα και πάλι,Αγόρασα μια True Copper μεταχειρισμένη μόνο και μόνο για συλλεκτικούς λόγους (αν και κάτι μου λέει οτι δεν θεωρείται συλλεκτική τελικά). Το θέμα είναι οτι έχει χάσει τη γυαλάδα της και θα ήθελ?????α να την φρεσκάρω, ώστε έπειτα να την εκθέσω σε μια βιτρινούλα απο plexy που έχω. Δίαβασα για κετσαπ, για διάφορες κρέμες και αλχημείες αλλά τίποτα από αυτά δεν βολεύει γιατί δεν έχω πρόσβαση ανάμεσα στα πυκνά fins. Εκεί έρχεται και η λύση με απλό σαπουνόνερο που κάπου είδα, αλλά αναφερόταν οτι είναι καλό αυτή η μέθοδος να γίνει σε αντικείμενα που δεν έχουν το προστατευτικό βερνίκι πάνω από το χαλκό. Η True έχει? Αν και, αν όντως είχε, μάλλον πρέπει να έχει φύγει κ αυτό μαζί με τη γυαλάδα.Τι λέτε, να τη βουτήξω σε σαπουνόνερο και ο Θεός βοηθός?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Οκτώβριος 3, 2012 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2012 Καλημέρα! Για το σαπουνονερο δεν ξέρω(πρώτη φορά το ακούω),αλλά έχω καθαρίσει με τέλεια αποτελέσματα χάλκινα αντικείμενα πχ. παλιά κέρματα,με υδροχλωρικό οξύ!Το θέμα είναι ότι στην περίπτωση σου έχεις πολύ λεπτό αντικειμενο(στα φινς αναφαίρομαι) και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να του κανείς ζημιά αν δε προσεξεις ιδιαίτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Οκτώβριος 3, 2012 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2012 Λογικά ο χαλκός φέρει κάποια προστατευτική επίστρωση, ίσως κάποιο είδος βερνικιού.Πρέπει λοιπόν να κάνεις μπάνιο τη ψύκτρα σε κάποιο υγρό ώστε να φύγει το βερνίκι, να καθαρίσει, και μετά να τη βερνικώσεις ξανά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Οκτώβριος 3, 2012 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2012 Δεν νομίζω να έχει κάποια επίστρωση ο χαλκός.Είχα και εγώ την Asus Silent II σε τέτοια έκδοση και δεν είχε κάτι το προστατευτικό.Οσο την είχα στο σύστημα είχε ελάχιστη διάφορα,αλλά μετά από κανά μήνα που την είχα στην αποθήκη και ας ήταν στην συσκευασία της,είχε αλλάξει κατα πολύ λόγο της υγρασίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Οκτώβριος 3, 2012 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2012 quoting TheLab.gr reviewΗ ψύκτρα πραγματικά φαντάζει σαν έργο τέχνης, σαν ένα μοντέρνο γλυπτό. Βλέπετε, το υλικό κατασκευής της δεν είναι "απλός" χαλκός, αλλά αρκετά υψηλής ποιότητας χαλκός, ο οποίος είναι και βερνικωμένος σε όλη την έκτασή του. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα είναι μια ψύκτρα που όχι μόνο δε "μαυρίζει" από την οξείδωση, αλλά που μαγεύει αυτόν που την κρατάει στα χέρια του, με τις πανέμορφες αντανακλάσεις που διακρίνει πάνω της. Σίγουρα, αν η Thermalright ήθελε να κερδίσει τα βλέμματα, το κατάφερε στο έπακρο - η ψύκτρα απλά είναι πανέμορφη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Οκτώβριος 3, 2012 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2012 θελω να ακουσω και την γνώμη του Κοπρίτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Οκτώβριος 3, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2012 Ομολογώ οτι πιο πολύ μπερδεύτηκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Οκτώβριος 5, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2012 [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION]??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Οκτώβριος 5, 2012 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2012 Η true copper οπως και αλλα χαλκινα εξαρτηματα ψυξης Η/Υ, εχει καποιο λεπτο προστατευτικο φιλμ απο κατασκευης της.Οσο μενει μεσα σε σακουλακι και στο κουτι της ειναι μια χαρα λαμπερη και ομορφη.Μολις βγει και χρησιμοποιηθει, ερθει σε επαφη με χερια, ιδρωτα καθως και με τον αερα και υγρασια του χωρου μας η επιστρωση αυτη θα αρχισει σταδιακα να χανει τη δυνατοτητα προστασιας του μεταλλου και σταδιακα θα αρχιζει να θαμπωνει.Το προβλημα οσο μενει σε επιπεδο ελαφρας επιφανειακης "ψωρας"ειναι καθαρα αισθητικο και δεν μας προκαλει προβλημα στην αποδοση.Επειδη προκειται για ψυκτρα και οχι για καποιο διακοσμητικο, η επιστρωση προφανως δεν ειναι καποιο διπλοπερασμενο βερνικι υψηλης αντοχης ή βαθυ κερωμα, γιατι κατι τετοιο θα μειωνε δραματικα τις θερμοεπαγωγικες ιδιοτητες του υλικοΕαν σκοπευεις να την εκθεσεις και να μην την χρησιμοποιησεις ως ψυκτρα ή εαν δεν σε ενδιαφερει η μεγιστη αποδοση της, μπορεις αφου την καθαρισεις να την περασεις με δυο τρια χερια πολυ πολυ πολυ αραιωμενο βερνικι μεταλλου με πιστολι ή αερογραφο. Μην το κανεις με spray γιατι θα πεσει πολυ βερνικι και θα πετυχεις κατι γυαλιστερο μεν αλλα οχι πειστικο σαν το γυμνο μεταλλο και με ρισκο του να προκυψει κοκκωδης παγωμενη υφη στις μεγαλες επιφανειες.στοχευε αναμεσα στα fins και ολα τα αλλα θα καλυφθουν αυτοματα απο το overspray.Εαν δεν εχεις τα μεσα για το παραπανω, θα χρειαστει να θυσιασεις περισσοτερο υλικο και να την εμβαπτισεις ουσιαστικα στο διαλυμα που θα εχεις φτιαξει και αμεσως να την κρεμασεις σε ασφαλες μερος (μακρια απο σκονη, αερα, απευθειας ηλιακο φως κτλ) ωστε να στραγγιξει/στεγνωσει καπου με ασφαλεια για ωρες.Το οτι στην συνεχεια σκοπευεις να την στεγασεις σε plexiglas Κουτακι θα σου εξασφαλισει οτι θα αργησει να ξαναθαμπωσει ) οσο πιο αεροστεγες ειναι το κουτι σου τοσο το καλυτερο (κοινως προσπαθησε να το πατησεις σε ενα αυλακωτο βαθρο ωστε να σφραγισει) Τωρα σχετικα με το καθαρισμαδυστυχως δεν εχει χρειαστει ποτε να καθαρισω τοσο λεπτεπιλεπτο εξαρτημακαι με τοσες πολλες αλλα συναμα δυσπροσιτες επιφανειες.Θα σου προτεινα να κινηθεις σταδιακα και επιφυλακτικα.ξεκινα με ενα μπανακι σε σαπουνονεροπερνα σε ενα μπανακι σε διαλυμα μπολικου ξυδιου και χλιαρου νερουμην δοκιμασεις να την τριψεις γιατι οτι σημαδι αφησεις θα ξεχωρισει αμεσωςοποτε μετα θα πρεπει επαναλαβεις τη διαδικασια σε ολες τις επιφανειες για να ερθουν στα ισια τους.Μην δοκιμασεις απευθειας με ισχυρα καθαριστικα οξεα, viakal κτλξεκινα το και εδω ειμαστε(μετα απο τα πρωτα καθαρισματα και στεγνωματα μην την αφησεις εκτεθειμενη και μην την πολυπιανεις με γυμνα χερια, προσπαθησε να την εχεις καπου καλα φυλαγμενη γιατι θα ειναι πιο ευαλωτη σε θαμπωμα/επιφανειακη οξειδωση κτλ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Οκτώβριος 5, 2012 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2012 βάζεις μια φωτό να δούμε πόσο έχει θαμπώσει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Οκτώβριος 5, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2012 Γιώργο ευχαριστώ! Λάκη επιφυλάσσομαι για αύριο να υπάρχει φυσικός φωτισμός γιατί τόσο οι ικανότητες μου όσο και ο εξοπλισμός μου δεν βοηθούν! Ευχαριστώ και πάλι παιδιά όλους για το ενδιαφέρον! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Οκτώβριος 6, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2012 Καλημέρα, Λοιπόν ορίστε μερικές ερασιτεχνικές μάκρο σε φυσικό μέγεθος για να πάρετε μια ιδέα 56Κ warning Link to comment Share on other sites More sharing options...
djkostas Οκτώβριος 6, 2012 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2012 Αχαχα κάπως έτσι είναι και η δικιά μου. Δυστυχώς όπου ακούμπησε χέρι/δάχτυλο άφησε ανεπανόρθωτο σημάδι! Να υποθέσω πως εσύ έχεις στο μυαλό σου κάτι τέτοιο? Εγώ θα πρότεινα με Dremel και το εξάρτημα που είναι για γυάλισμα (σαν βαμβάκι) να περάσεις όλες τις εξωτερικές επιφάνειες και μετά ένα καλό βερνίκωμα, εφόσον δεν προορίζεται για χρήση! Α και πλέον θα πρέπει την ακουμπάς μόνο με γάντια! Βέβαια από την άλλη, όπως είπαν και παραπάνω, να ξέρεις οτι όλη αυτή η διαδικασία θα καταστρέψει την οποια χρησιμότητα έχει ως ψύχτρα και θα γίνει καθαρά εκθεσιακό κομμάτι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Οκτώβριος 6, 2012 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2012 εδω πρώην κάτοχος και ανάθεμα αν ήταν εκτος του κουτιού της πανω απο 100 ωρες αυτά τα χρόνια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Οκτώβριος 6, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2012 [MENTION=13254]djkostas[/MENTION] αυτό θα ήταν το ιδανικό αλλά νομίζω απέχω πολύ από αυτό! Ανέστη φαντάζομαι οτι και μόνο που ανοίχτηκε και χρησιμοποιήθηκε, άρχισε να μετρά αντίστροφα ο χρόνος της γυαλάδας της. Αλλά θα βρεθεί μια λύση, worry not! Η ψύκτρα ήταν άψογη, απλά μπας και την συνεφέρουμε λίγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Οκτώβριος 13, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2012 Ξεκίνησα μπανάκι με σαπουνόνερο και βλέπουμε. Θα την αφήσω κανα μισάωρο μέσα και μετά θα βάλω νεράκι με ξύδι. Φίλος πρότεινε και μπάνιο σε νερό με σόδα αλλά δεν ξέρω... edit: με τα μπανακια δεν ειδα και πολυ προκοπη, ετριψα και λιγο με ketchup αλλα λιγα πραγματα.. Τεσπα, καλη ειναι κ ετσι, δεν ξενερωνουμε ποτε και μιας και ειμαστε και Labιτες, της πηρα και το Bolt-Through κιτ για Sandy ετσι για να υπαρχει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
liangour Οκτώβριος 17, 2012 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2012 εγω τη δικια μου την εχω και καθεται ωστε απλα να τη βλεπω αλλα εχει μαυρισει σε ολα τα σημεια που την εχω ακουμπησει.αν καταφερεις και το βρεις αυτο εχεις λυσει το προβλημα σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 18, 2012 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2012 Για το μαύρισμα ώστε να φύγει μια και καλή ξέρω πως κάνει το brasso από το supermarket της γειτονιάς σου. Βάζεις Brasso πάνω σε κομμάτι βαμβάκι, τρίβεις. Με καθαρό μαλακό πανί ή βαμβάκι, παίρνεις ότι έχει απομείνει. Θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό από το αποτέλεσμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Οκτώβριος 18, 2012 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2012 To Brasso θα κάνει καλή δουλειά αλλά:1)αν δεν προστατέψει μετά την επιφάνεια θα γίνει χειρότερα,2)θα χρειαστεί κ κάτι άλλο για να βγάλει αυτή την λαδίλα που αφήνει προκείμενου να περάσει βερνίκι κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gatonini Οκτώβριος 18, 2012 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2012 Δοκίμασε να την πλύνεις σε πλυντήριο υπέρηχων, ουτε τρίψιμο ούτε τίποτα άλλο. Εχω κάνει και την δική μου την απλή μαζί με γυάλισμα και φυσάει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.