iNDEST Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2012 Καλησπερίζω το φορουμ, ελπίζωντας να με βοηθήσετε. Λοιπόν το πρόβλημα έχει ως εξής.. Ανοίγω το pc σήμερα το πρωί και μετά απο καμια ώρα που έπαιζα φιφα13 ακούω κάτι θορύβους απο το pc.. Βάζω το χέρι απο πάνω και έκαιγε υπερβολικά πολύ..Ανοίγω real temp και coretemp και βλέπω 90 C το cpu. Έτσι άνοιξα το κουτί να δώ τι παίζει και ως μεγάλη μου έκπληξη βλέπω οτι και τα 3 fans του case δεν δουλεύουν(μόνο το cpu fan ήταν οκ). Εδω να προσθέσω οτι το case μου έχει built in fan controller και όλα τα fans ήταν συνδεδεμένα απο εκεί. Αφού είδα οτι τα έπαιξαν όλα τα fans τα σύνδεσα στην μητρική και ευτυχώς δουλεύουν.. Το πρόβλημα τώρα είναι οτι έχω 50 C σε idle.. Αν ανοίξω game πάει 70.. Πράγμα που δεν γινόταν ποτέ αφού πρίν συμβεί όλο αυτό το πού να πήγαινε 55 σε games. Βάζω τα fans να δουλεύουν σε turbo mode απο το asus suite και πάλι δεν βλέπω διαφορά. Τα specs μου είναι τα εξής: intel i5 2500k case corsair 650D και τροφοδοτικό corsair AX750. Τέλος χρησημοποιώ την stock ψύκτρα της intel. Θα εκτιμούσα λίγη βοήθεια αφού πρώτη φορά έχω θέμα με θερμοκρασίες..
Volrath Οκτώβριος 2, 2012 #2 Οκτώβριος 2, 2012 Ναι, κάτι δε πάει καλά. Σε τέτοιο κουτί με sb ακόμα και με μαμά ψύκτρα είναι πολύ υψηλές οι θερμοκρασίες. O/C δεν έχεις κάνει έτσι;Καθάρισμα η ψύκτρα, νέα πάστα κτλ προβλέπω ότι είναι η λύση πάντως. Ή ακόμα καλύτερα καμιά vfm ψύκτρα με κάνα 30ρι άμα σου περισσεύουν.
mondler Οκτώβριος 2, 2012 #4 Οκτώβριος 2, 2012 καθαρισμα ψυκτρας επεξεργαστη μαζι με νεα παστα για αρχη :bigsmile:
iNDEST Οκτώβριος 2, 2012 Author #5 Οκτώβριος 2, 2012 [MENTION=190]panoc[/MENTION]Η ψύκτρα είναι στην θέση της.. δεν τίθεται θέμα χαλάρωσης[MENTION=1199]Volrath[/MENTION]Ναι αυτά σκοπεύω να κάνω,απλά προσπαθώ να καταλάβω γιατί έγινε αυτό? Έτσι ξαφνικα να ανέβει 10+ βαθμούς η θερμοκρασία?
gdp77 Οκτώβριος 3, 2012 #6 Οκτώβριος 3, 2012 Δες και εδώ πώς λύθηκε παρόμοιο πρόβλημαΑφού είδα οτι τα έπαιξαν όλα τα fans τα σύνδεσα στην μητρική και ευτυχώς δουλεύουν.. Προφανώς δεν τα έπαιξαν τα fans, αλλά ο fan controller.
prokopeos Οκτώβριος 3, 2012 #7 Οκτώβριος 3, 2012 Δοκίμασε να καθαρίζεις το pc σου τουλάχιστον τακτικά. Τα fan που έχεις να τα βγάζεις και να τα καθαρίζεις ένα-ένα. Έτσι θ'αποφύγεις κάθε πρόβλημα, εκτός αυτού μπορεί να εφευρέσουν στο μέλλον κάτι σαν το φιδάκι (αυτό για τα κουνούπια) μόνο που θα είναι για την σκόνη
grathk Οκτώβριος 3, 2012 #8 Οκτώβριος 3, 2012 Απο τις μεγάλες θερμοκρασίες μάλλον τα έπαιξε και η πάστα.Ξεκούμπωμα καθάρισμα,εφαρμογή νέας πάστας κούμπωμα και είσαι έτοιμος.
iNDEST Οκτώβριος 3, 2012 Author #9 Οκτώβριος 3, 2012 Το pc το καθαρίζω τακτικά αρα δεν φταίει αυτό λογικά. Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω ψύκτρα μιας που μπαίνω στην διαδικασία βγάλε-βάζε,έχετε να μου προτείνετε καμία αξιόλογη με budget max 50 ευρώ? Έχω βρεί αυτήν CoolerMaster Hyper 212 EVO | Skroutz.gr και σύμφωνα με τα reviews είναι αρκετά καλή.. edit Kάτι που πρόσεξα τώρα είναι οτι στο asus suite δείχνει 10 βαθμούς κάτω απο τα άλλα (coretemp,realtemp).. Δηλαδή δείχνει τις παλιές καλές θερμοκρασίες.. το θέμα είναι τι να εμπιστευθώ?
iNDEST Οκτώβριος 3, 2012 Author #11 Οκτώβριος 3, 2012 Nα ρωτήσω κάτι χαζό ρε παιδιά? Η συχνότητα του cpu δεν θα έπρεπε να ήταν σταθερή εφόσον δεν έχω κάνει overclock? Πχ βλέπω να πηγαίνει 3.3 - 3.5 και το voltage απο 1 να πηγαίνει 1.2 κλπ..
mondler Οκτώβριος 3, 2012 #12 Οκτώβριος 3, 2012 απο την στιγμη που εχεις το c3/c6 state ανοιχτο στο bios σου ετσι θα κανει καθως απλα ας πουμε ριχνει στροφες οταν δεν υπαρχει αναγκη..
gdp77 Οκτώβριος 3, 2012 #13 Οκτώβριος 3, 2012 Nα ρωτήσω κάτι χαζό ρε παιδιά? Η συχνότητα του cpu δεν θα έπρεπε να ήταν σταθερή εφόσον δεν έχω κάνει overclock? Πχ βλέπω να πηγαίνει 3.3 - 3.5 και το voltage απο 1 να πηγαίνει 1.2 κλπ..Όχι. EIST / speedstep
virus777 Οκτώβριος 3, 2012 #14 Οκτώβριος 3, 2012 Το pc το καθαρίζω τακτικά αρα δεν φταίει αυτό λογικά. Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω ψύκτρα μιας που μπαίνω στην διαδικασία βγάλε-βάζε,έχετε να μου προτείνετε καμία αξιόλογη με budget max 50 ευρώ? Έχω βρεί αυτήν CoolerMaster Hyper 212 EVO | Skroutz.gr και σύμφωνα με τα reviews είναι αρκετά καλή.. Mια χαρά ψύκτρα είναι. Αν πάρεις αυτή τελικά, για καλύτερα αποτελέσματα μη βάλεις την πάστα που έχει μέσα. Θα σου πρότεινα μια από τις mx-2 - Thermal Paste | Skroutz.gr mx-4 - Thermal Paste | Skroutz.gr Σε σχέση με τη στοκ πάστα της coolermaster μου έριξε 4-5 βαθμούς ακόμη.
iNDEST Οκτώβριος 3, 2012 Author #15 Οκτώβριος 3, 2012 Mια χαρά ψύκτρα είναι.Αν πάρεις αυτή τελικά, για καλύτερα αποτελέσματα μη βάλεις την πάστα που έχει μέσα. Θα σου πρότεινα μια από τις mx-2 - Thermal Paste | Skroutz.gr mx-4 - Thermal Paste | Skroutz.gr Σε σχέση με τη στοκ πάστα της coolermaster μου έριξε 4-5 βαθμούς ακόμη. Ok θα πάρω την mx-4 Δυστηχώς η ψύκτρα έρχεται σε 10 μέρες στο περίπου οπότε θέλει υπομονή.
Alexgk Οκτώβριος 4, 2012 #16 Οκτώβριος 4, 2012 Δες και εδώ πώς λύθηκε παρόμοιο πρόβλημαΠροφανώς δεν τα έπαιξαν τα fans, αλλά ο fan controller.Ακριβώς. Γιατί να πειράξει την ψήκτρα από τη στιγμή που όταν άνοιξε το κουτί είδε μόνον ο ανεμιστήρας της cpu να δουλεύει;
iNDEST Οκτώβριος 4, 2012 Author #17 Οκτώβριος 4, 2012 Αυτο που φαντάζομαι είναι οτι οταν χάλασε ο fan controller και δούλευε μόνο το fan της cpu η θερμοκρασία πήγε γύρω στους 90.. Μετά που έκανα τα ανεμιστηράκια να δουλέυυν ξανά έχω 10+ βαθμούς παραπάνω,οπότε λογικά κάηκε η thermal paste ή έστω αλλοιώθηκε.
iNDEST Οκτώβριος 5, 2012 Author #18 Οκτώβριος 5, 2012 Ήρθε σήμερα η ψύκτρα και μετά απο κανα μισάωρο που την έβαλα έχω 38-40 idle και σε games 50. Έτρεξα και το prime95 να κάνει μερικά τεστάκια και το max που έφτασε σε full load ήταν 56-57 C. Νομίζω είναι καλούτσικα έ? :flower:
Volrath Οκτώβριος 5, 2012 #19 Οκτώβριος 5, 2012 Ήρθε σήμερα η ψύκτρα και μετά απο κανα μισάωρο που την έβαλα έχω 38-40 idle και σε games 50. Έτρεξα και το prime95 να κάνει μερικά τεστάκια και το max που έφτασε σε full load ήταν 56-57 C. Νομίζω είναι καλούτσικα έ? :flower:Ναι, μια χαρά είσαι.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.