Jump to content

Router to router bridge

Volrath

Recommended Posts

Αύριο θα πάω για το εξής setup:

Wifi-Router1/Modem=>powerline=>powerline=>Wifi-Router2

Θέλω όμως DHCP, και στα 2 routers.

Powerline 1 ip X.X.X.5

Powerline 2 ip X.X.X.15

Wifi-Router1, ip X.X.X.21 με DHCP pool X.X.X.22-X.X.X.100

Wifi-Router2, ip X.X.X.101 με DHCP pool X.X.X.102-X.X.X.200

Θα υπάρχει κανένα πρόβλημα που ενώ έχω θέσει σαν DHCP το πρώτο router, τα powerline1/2 και router2 έχουν static;

κανονικά δεν θα σου παίξει

δεν μπορείς να έχεις 2 dhcp server στο ίδιο δίκτυο

απλώς στο δεύτερο wifi θα έχεις τον dhcp off

και το ότι οι συσκευές σου θα παίρνουν κοντινές διευθύνσεις να μην σε απασχολεί

αν θες να κάνεις κάτι άλλο για να τα ξεχωρίσεις η θα αλλάξεις τα subnets για να παίξεις με υποδίκτυα ή θα παίξεις με vlan

Θέλω όμως DHCP, και στα 2 routers.

Υπάρχει ιδιαίτερος λόγος που θες DHCP και στα δύο? Έχω παρόμοιο setup με το δικό σου και όλα δουλεύουν ρολόι με ενεργοποιημένο DHCP μόνο στο ένα router.

Υπάρχει ιδιαίτερος λόγος που θες DHCP και στα δύο? Έχω παρόμοιο setup με το δικό σου και όλα δουλεύουν ρολόι με ενεργοποιημένο DHCP μόνο στο ένα router.

Θα μπορεί να πάρει ip από το DHCP pool του ρούτερ1, άμα συνδέεται στο wifi του ρούτερ 2;

-Ευχαριστώ για τις απαντήσεις btw.

Θα μπορεί να πάρει ip από το DHCP pool του ρούτερ1, άμα συνδέεται στο wifi του ρούτερ 2;

-Ευχαριστώ για τις απαντήσεις btw.

Ναι. Στο 2ο router (με απενεργοποίημένο DHCP) συνδέω ασύρματα ένα PC και ένα smartphone που παίρνουν IP από το 1ο router (με το ενεργοποιημένο DHCP).

Αυτό που έκανα ήταν αρχικά να συνδέσω ενσύρματα το 2o router σε ένα PC και να του δώσω static IP η οποία όμως να είναι έξω από το εύρος του DHCP. Για παράδειγμα, έθεσα στο 1ο router εύρος DHCP 192.168.1.1-192.168.1.100 και στο 2o router static IP 192.168.1.101

^^ έχω ένα modem/router με ip 10.0.0.1, και DHCP 10.0.0.10 - 10.0.0.90, επίσης στο 10.0.0.254 είναι επάνω ένα wifi-access point με DHCP 10.0.0.91 - 10.0.0120, DNS openDNS και με gateway to 10.0.0.1. Μια χαρά παίζει εδώ και πάνω από χρόνο. όλα τα ασύρματα που συνδέονται με το access-point παίρνουν ip από αυτό (91~120)χωρίς πρόβλημα.

είναι σαν να λες έχω ένα ποδήλατο με σκασμένο λάστιχο ντάξ μωρέ όμως πάει προχωράει

θα προχωράει αλλά πως προχωράει είναι το θέμα...

όπως και εσένα τώρα σου δουλεύει ναι αλλά πως δουλεύει

στην περίπτωση σου λειτουργεί ο συναγωνισμός δλδ είναι ποιος dhcp server θα λάβει πρώτος το dhcp request και θα στείλει το πακέτο διεύθυνσης για να το λάβει πρώτα αυτός που το ζήτησε για να βάλει την ip το επόμενο πακέτο με την ip από τον άλλο dhcp server απλώς το απορρίπτει

δεν είπαμε ότι με 2 dhcp θα καταρρεύσει το δίκτυο απλώς δεν υπάρχει λόγος να έχεις 2 dhcp αφού το δίκτυο είναι 1

είτε το θες είτε όχι όλοι μιλάνε μεταξύ τους

αν θες να τους χωρίσεις πρέπει να κάνεις ότι είπα πιο πάνω ή vlan ή διαφορετικά subnets

απλά πράγματα:nerd:

^^ έχω ένα modem/router με ip 10.0.0.1, και DHCP 10.0.0.10 - 10.0.0.90, επίσης στο 10.0.0.254 είναι επάνω ένα wifi-access point με DHCP 10.0.0.91 - 10.0.0120, DNS openDNS και με gateway to 10.0.0.1. Μια χαρά παίζει εδώ και πάνω από χρόνο. όλα τα ασύρματα που συνδέονται με το access-point παίρνουν ip από αυτό (91~120)χωρίς πρόβλημα.

1) Τα πιο πολλά modem-router δε σε αφήνουν να αλλάξεις το default gateway που στέλνει ο dhcp server.

2) Η μόνη περίπτωση που επιτρέπεται να έχεις διπλό dhcp είναι αν συνεργάζονται μεταξύ τους για high availability (όπως κάνει ο cisco cnr)

3) Το να δίνει σε συγκεκριμένες mac συγκεκριμένη ip μπορείς να το πετύχεις και με static dhcp lease.

Πέραν αυτού μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει η παρουσία 2 dhcp servers και για αυτό αποφεύγεται.

Με βολεύει καλύτερα να δίνω ip από τον 1 ρούτερ μόνο, μιας και δε χρειάζεται να ελέγχω και τους 2 για να βλέπω που πάει τι, να φτιάχνω κανόνες κτλ.

Εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω βέβαια - σε θεωρητικό πλαίσιο - πώς το 1ο ρούτερ θα καταλαβαίνει ότι στο 2ρο ρούτερ έχουν συνδεθέι οι τάδε συσκευές για να τους δώσει ip. Υποθέτω ότι το 2ρο ρούτερ, εκτός του να κάνει δρομολόγηση τα πακέτα στις συσκεύες που έχει συνδεδεμένες, μεταφέρει και το routing table προς τα πίσω στο 1ο ρούτερ ή κάτι τέτοιο. Όχι πώς έχει ιδιαίτερη σημασία, απλά για να ξέρω τι γίνεται.

Το έχω σετάρει έτσι γιατί το WiFi μου είναι free για περαστικούς/γείτονες. Απλά κάνω στα pcια μου ignore τις IP από 90 και πάνω και έχω βάλει και QoS στο modem/router lowest (μην το παραχ3σουν :p) και στο firewall για αυτά τα IP συγκεκριμένες πόρτες (μην κατεβάζουν πχ torrents)

Με το υλικό που έχω (modem/router των 60E πριν 2 χρόνια και το access point των 25Ευρώ) δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Με βολεύει καλύτερα να δίνω ip από τον 1 ρούτερ μόνο, μιας και δε χρειάζεται να ελέγχω και τους 2 για να βλέπω που πάει τι, να φτιάχνω κανόνες κτλ.

Εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω βέβαια - σε θεωρητικό πλαίσιο - πώς το 1ο ρούτερ θα καταλαβαίνει ότι στο 2ρο ρούτερ έχουν συνδεθέι οι τάδε συσκευές για να τους δώσει ip. Υποθέτω ότι το 2ρο ρούτερ, εκτός του να κάνει δρομολόγηση τα πακέτα στις συσκεύες που έχει συνδεδεμένες, μεταφέρει και το routing table προς τα πίσω στο 1ο ρούτερ ή κάτι τέτοιο. Όχι πώς έχει ιδιαίτερη σημασία, απλά για να ξέρω τι γίνεται.

Γιατί μπερδεύεσαι σε ένα δίκτυο είσαι

είναι σαν να έχεις στο δίκτυο σου το router του πάροχου σου και έχεις 10 pc πώς θα τα βάλεις όλα στις 3-4 πόρτες του router σου

θα βάλεις ένα switch ωραία?

ε με την ίδια λογική και εκεί τα pc θα είναι στο ίδιο δίκτυο θα πάρουν από το router που έχει τον dhcp κτλπ κτλπ

έτσι είναι και στην δικιά σου περίπτωση απλώς με άλλη γεωγραφική τοπολογία

τι αλλάζει επειδή αντί για switch είναι router?:p

Το έχω σετάρει έτσι γιατί το WiFi μου είναι free για περαστικούς/γείτονες. Απλά κάνω στα pcια μου ignore τις IP από 90 και πάνω και έχω βάλει και QoS στο modem/router lowest (μην το παραχ3σουν :p) και στο firewall για αυτά τα IP συγκεκριμένες πόρτες (μην κατεβάζουν πχ torrents)

Με το υλικό που έχω (modem/router των 60E πριν 2 χρόνια και το access point των 25Ευρώ) δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Τεχνικά δεν είναι καθόλου καλή λύση και κάποιος κακοπροαίρετος μπορεί να σου κάνει εύκολα ζημιά, πχ arp spoofing.

Επίσης με το να βάλει κάποιος 2 dhcp servers δεν εξασφαλίζει το ποιος από τους 2 θα απαντήσει τα dhcp requests από τους πελάτες όταν είναι στο ίδιο broadcast domain. Η απόσταση δεν παίζει ρόλο, λίγο φορτωμένο να είναι το ap σου και ο περαστικός μπορεί να πάρει ip από το modem σου.

Το θέμα με το ARP δεν λύνεται με την κατάργηση του DHCP στο APoint. Πρέπει να βάλω static ΙΡ ή leased IP/MAC στα μηχανήματά μου. Έτσι δεν είναι ?

Ακόμα και έτσι όμως, δεν έχουμε θέμα με το MAC spoofing ?

bytheway το modem/router δεν έχει WiFi (απενεργοποιημένο)

Στο arp spoofing ο κακόβουλος διαφημίζει τον εαυτό του ως το gateway (ή κάποιο άλλο server) με αποτέλεσμα να στέλνουν σε αυτόν τα πακέτα και να έχεις man in the middle attack. Σαφώς δεν έχει σχέση με το dhcp, αλλά με το ότι έχεις 2 δίκτυα ενωμένα, ενώ θα έπρεπε να χωρίζονται τουλάχιστον με vlan ή έστω διαφορετικά υποδίκτυα. Δε λύνεται με static ip, αν δεν το αντιμετωπίσεις στο ίδιο το access point (που λόγω κόστους και δυνατοτήτων δεν μπορείς) θα πρέπει να βάλεις σε όλα τα μηχανήματα static arp.

Έδινα και εγώ παλιότερα internet μέσω awmn στην πλατεία του Αϊ Γιάννη στην Αγ. Παρασκευή από τη dsl μου, αλλά έπαιζε σε διαφορετικό υποδίκτυο, η κίνηση δεν ξεπερνούσε ανά πελάτη κάποιο όριο και φυσικά δεν επιτρεπόταν πρόσβαση στο δίκτυο του σπιτιού μου, παρά μόνο μετά από σύνδεση σε openvpn.

Προέκυψε κάτι άλλο τώρα. Έχω παραγγείλει τα powerlines, αλλά θέλω να συνδέσω και την tv (μία samsung με ethernet) στο δίκτυο via wifi (να συνδέεται στον ένα ρούτερ), ώστε να χρησιμοποιώ τον player της για να βλέπω τα media που έχω στους shared δίσκους.

Αν και υπάρχει wifi usb dongle της samsung για αγορά, προτιμώ να χρησιμοποιήσω την ethernet θύρα της tv. Χρειάζομαι wireless bridge από ότι καταλαβαίνω, αλλά και ένα ap σε client mode δε θα έκανε την δουλειά;

Έχει κάνει κανείς τέτοια ιστορία με τη δικιά του tv; Παίζει κανονικά τα media από ένα shared φάκελο ενός pc στο ίδιο δίκτυο π.χ.;

Χρειάζεσαι κάποια συσκευή που παίζει σε client mode, μπορεί να είναι access point, repeater ή οτιδήποτε άλλο ως εμπορική ονομασία.

Οι σύγχρονες τηλεοράσεις παίζουν με media servers. Δεν ξέρω αν θα σου παίζουν οι υπότιτλοι ως ξεχωριστά αρχεία όμως.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.