Jump to content

Barton 2500+ overclock

crAss

Recommended Posts

Κοίτα όλοι σήμερα λένε ότι δεν έχει κανένα νόημα. Από τις εποχές των ΡΙΙ κάναμε burn-in τώρα δεν ξέρω αν είχε ή όχι ουσιαστικό αποτέλεσμα. Βασικά το συγκεκριμένο burn-in έγινε όχι σαν αυτοσκοπός, αλλά έτρεχα τον επεξεργαστή σε μικρότερη συχνότητα με πλήρη τάση για λόγους θορύβου/ψύξης/κλπ

Κατέβασα το modbin6 αλλά δεν δούλευε με τα xp. Το αρχείο που φτιάχνει είναι ολόιδιο με το original! (Λες να έκανα καμιά πατάτα;)

Βασικά -αν κατάλαβα καλά- πρέπει να εμφανίσεις το chip voltage από το edit setup screen (βάζοντάς το στο νόρμαλ) και να κάνεις save as σωστά; Αν πρέπει να ξέρω και κάτι άλλο πλιζ τελ μι :) γιατί είμαι άχετος από τέτοιου είδους μοντ.

Δοκίμασα να το τρέξω από DOS (με δισκέτα εκκίνισης) σε ένα FAT32 partition (διάβασα ότι έχει πρόβλημα με το ΝΤFS) αλλά δεν μου έβγαζε καθόλου αρχείο! (ΜΟΝΟ τα προσωρινά)

Θα δοκιμάσω σε win 98 και θα σου πω :)

Και thanx :)

Εγώ από ΧΡ το έτρεξα...μήπως κατέβασες καμιά μπέτα έκδοση?

Δώσε μου ένα email σε pm να σου στείλω το δικό μου bios να δεις τι ακριβώς έχω κάνει

Το έτρεξα σε win98 σε άλλο pc και δούλεψε κανονικά :)

Έχω την έλδοση 1.00.38 (όχι μπέτα)

Χρησιμοποίησα το τελευταίο ΒΙΟS της ASUS (1012).

Βασικά μόνο την επιλογή Chip Voltage ενεργοποιώ σωστά; Την εμφάνισε αλλά δε βλέπω βελτίωση - εσύ τί ακριβώς πέτυχες με αυτό;

Και κάτι άλλο. Μήπως έχεις υπόψη σου αν υπάρχουν τίποτα V mod για τη μητρική μου; Λίγα δεν είναι 1.85 και 2.8 για cpu και μνήμες; Υπάρχει η δυνατότητα να ανέβουν μέσω τροποποιημένου BIOS; Ή λέω βλακείες πάλι; :whistle2: :wall: :tw: :tomato::innocent::p

:)

Σου έστειλα το ΒΙΟS & το modbin6 που χρησιμοποιώ.

Σου ξαναλέω ότι το σημαντικότερο αυτού του ΒΙΟS είναι η ενεργοποίηση του διαφορετικού CPU Interface. Τα υπόλοιπα τα ενεργοποίησα επειδή υπήρχαν εκεί. Να πω επίσης ότι η τάση του chipset δεν αλλάζει (δεν είναι δυνατόν γιατί δεν υπάρχει ελεγκτής στη μητρική) ΟΜΩΣ όταν το ενεργοποιείς και διαλέγεις κάτι πάνω από το default κλοκάρει καλύτερα (το είχαν παρατηρήσει πολλοί και με τα über bios). Τώρα αν δεν έχεις ΒΗ5 μνήμες τα 2.8 είναι αρκετά, τα 1.85 του επεξεργαστή είναι όντως λίγα. Υπάρχει mod για παραπάνω τάση, αλλά θέλει κολλητήρι.

Ευχαριστώ για τα αρχεία :)

Τί είναι τα uber bios;

Το μοντ με ενδιαφέρει, έχεις κάποιο λινκ για tutorial; Έχω βρει για A7N8X Deluxe (non -E) αλλά για τη δικιά μου όχι. Λογικά θα είναι το ίδιο (υποθέτω) μοντ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Όπως και να έχει το πράγμα, το μοντ -αν βρω καλό οδηγό- θα το κάνω (καημένη άσους) :)

Περιμένω με (πολλή) αγωνία :)

Με 1.85V και αέρα έχω ανέβει μέχρι 2475 (αν θυμάμαι καλά) αλλά όχι stable. Στα xp έμπαινε αλλά είχα πολλά έρρορ σε σούπερ πι και πράιμ 95. Οι θερμοκρασίες που ανέφερε η άσους ήταν 50 παρά κάτι, άρα και οι πραγματικές δεν πιστεύω να ήταν πολύ ψηλές. ’ρα είτε ψοφάει για τάση είτε με περιορίζει το northbridge ή οι μνήμες. (Δυστυχώς έπεσα σε super locked κομμάτι). Μήπως έχεις υπόψη σου ποιο είναι το μέγιστο fsb που σηκώνει η κάρτα; (για 100% stable). Φυσικά μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την περίπτωσή μου, αλλά θέλω να πάρω μια ιδέα ;)

Συγνώμη αν σε κούρασα με τις ερωτήσεις μου, και ευχαριστώ για το χρόνο σου :)

Καλά, εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, πώς πήγες 2640 με αέρα; Εγώ δεν μπορώ να ανεβάσω καθόλου τάση λόγω θερμοκρασίας!!!

zyx, εσύ είχες mobile κομμάτι και είπαμε, το δικό σου ήταν διαμάντι. Του crass είναι desktop και είπε ότι σκεφτόταν να αλλάξει αερόψυξη, άρα δεν έχει την καλύτερη αερόψυξη.

και εγω 2640 με αερα για superlocked παντα...δλδ240 φσβ πανω κατω....αερας με αερα εχει διαφορα,ξεκιναμε απο το ενα μποφορ και ανεβαινουμε.....;)

Τώρα έχω την ALX800 με έναν 8άρη smartfan2 και οι θερμοκρασίες έχουν πέσει και άλλο. Πάντως το CAKII38 ήταν τρομερή ψύκτρα για την εποχή της αν άντεχες τον delta. Κάτι άλλες που έβγαλε η globalwin πχ CAK4-88T δεν έπιαναν μια μπροστά της. Στο DFI Lanparty Ultra II B παίζω κοντά στα 2700. Αλλά εκεί το πρόβλημα είναι η ψύξη των mosfets και όχι του επεξεργαστή.

’ντε ελπίζω τα χριστούγεννα να έχω έτοιμο το phase change. Καλός ο αέρας άντε και μερικούς ακόμα βαθμούς κάτω με το νεράκι, αλλά άλλο το να παίζεις στους -50

:D

Λοιπόν, τώρα μόλις βρήκα χρόνο να παίξω με το BIOS που μου έστειλες.

Έβαλα το jumperάκι στα 100 όπως και εσύ.

Το cpu interface που δοκίμασες και έκανε τη διαφορά ήταν το optimal2 που αντικατέστησε το aggressive του original ΒΙΟS σωστά; Δυστυχώς δεν είδα διαφορά (max fsb περίπου 222 - non stable - όπως και πριν) αλλά μάλλον με περιορίζει το ρεύμα της cpu (ή του northbridge) (έτρεχα τις μνήμες ασύγχρονα πιο χαμηλά).

Επίσης τα 2.9V για τις μνήμες δουλεύουν ή είναι σαν το chip voltage;

ΕΙΝΑΙ KAI ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ! :cry:

Εάν έχεις κάποιο λινκ για το Volt mod που ανέφερες θα με βοηθούσε πάρα πολύ.

Υπάρχει και μια πιθανότητα να μην αντέχει ο επεξεργαστής σου για περισσότερα. Πάνω από 2400 για κλειδωμένο desktop barton είναι ήδη πολύ καλά. Τα μοντς είναι ίδια με το A7N8X Deluxe (ή τουλάχιστον έτσι έχω διαβάσει σε ξένα φόρουμ).

ανεβασε λιγο fsb για αρχη.με το μαλακο.δωσε τα στοιχεια του υπολογιστη σου να δουμε τι μπορει να γινει.διαβασε και κανα ποστ δεν βλαπτει

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.