Jump to content

GTX 660 TI VS HD 7950

stev

Recommended Posts

σορυ γκαιζ!! αλλα αν ειναι ο καθενας μας να κοβει και να ραβει αναλογα με το πως τον βολευει θα γεμιζαμε τα τοπικ με αχριστα αποσπασματα/φοτο και φυσικα ακρη δεν θα εβγενε ποτε

θα βλεπαμε την 650 να περναει την 7970 και η 7770 να περναει την 680

σε ολα τα review του κσμου το συμπερασμα ειναι κοινο η 7950-660τι ειναι ισοδυναμες η αν θελετε οι διαφορες ειναι μικρες,ο καταναλωτης περνει αυτο που θεωρει καλυτερο για εκεινον

το ιδιο και με αυτες τις τρεις 670/7970/680

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply
λολ για να καταλαβω τρ δν μπορουν να γραψουνε επειδη ποσταραν μερικα μπεντσμαρκ?ΟΥΑΟΥ...

Μια χαρά μπορούν να γράψουν όλοι ακόμα. Εσύ δεν θα μπορείς αν συνεχίσεις τις ειρωνίες. Επίσης τα "τρ" "δν" δεν αποτελούν λέξεις, και εδώ πέρα γράφουμε στα ελληνικά. Σε παρακαλώ διόρθωσέ το...

Μια χαρά μπορούν να γράψουν όλοι ακόμα. Εσύ δεν θα μπορείς αν συνεχίσεις τις ειρωνίες. Επίσης τα "τρ" "δν" δεν αποτελούν λέξεις, και εδώ πέρα γράφουμε στα ελληνικά. Σε παρακαλώ διόρθωσέ το...

οκ....

Δεν ειναι το θέμα οτι post-αραν μερικά benchmarks... Είναι θέμα οτι άρχισε "μάχη" για το ποιο cpu είναι καλύτερο κλπ κλπ...

επειδη ειμαι και καινουργειος σε ρωταω..για αυτο δεν ειναι τα τοπικ?δεν τς ειδα να βριζονται η κατι τετοιο..απλως διαφωνουνε ηρεμα και πολιτισμενα...το μονο που θα καταλειξουν ειναι ο ενας να μαθει στον αλλοκαι σε εμας κατι το οποιο δεν ηξερε ....

όχι άλλο κάρβουνο γιατί τρώτε thread ban και οι δύο

Το μπαν έπρεπε να πέσει όταν γράφτηκε το αμίμητο "ο i3 είναι μόνο για λαπτοπ". Μετά χάθηκε η μπάλα. Καταλαβαίνω ότι λίγος τζέρτζελος είναι όχι μόνος ανεκτός αλλά και χρήσιμος αλλά μερικοί έπρεπε να γεννηθούν μπαναρισμένοι.

Το μπαν έπρεπε να πέσει όταν γράφτηκε το αμίμητο "ο i3 είναι μόνο για λαπτοπ". Μετά χάθηκε η μπάλα. Καταλαβαίνω ότι λίγος τζέρτζελος είναι όχι μόνος ανεκτός αλλά και χρήσιμος αλλά μερικοί έπρεπε να γεννηθούν μπαναρισμένοι.
Καταρχήν μην κάνεις υποδείξεις περι ban ή μη. Αν θες να πεις κάτι, ή θεωρείς ότι οι mods αυτού του forum δεν κάνουν σωστά αυτό που πρέπει, υπάρχει το κουμπάκι report.gif ώστε το θέμα σου να το δουν οι staff/administrators/founders πέρα από τους moderators.

Επίσης το να γράψει κάποιος "οι Prescott είναι καλύτεροι των Conroe" (τυχαίο παράδειγμα) δεν είναι λόγος για κάρτα, πόσο μάλλον για ban. Ο καθένας κρίνεται εδώ μέσα για αυτό που γράφει και αυτά μένουν. Το να ξεκινά κάποιος flames, να μην συμμορφώνεται με υποδείξεις των mod ή το να trollαρει χωρίς μέτρο δεν γίνονται ανεκτά. Είσαι αρκετό καιρό εδώ μέσα για να μην ξέρεις πως δουλεύει το forum.

Σχετικά με το θέμα, ειλικρινά δε μπορώ να πιστέψω οτι αν, το παληκάρι που άνοιξε το thread, αγοράσει είτε Intel i5 3450/3470, είτε AMD FX 8120/8150 θα έχει πρόβλημα στα games. Ειδικά για την περίπτωση της AMD, δε μπορώ να διανοηθώ οτι δε θα τρέχουν μια χαρά τα games του επειδή οι επεξεργαστές της Intel είναι ταχύτεροι.

@stev πάρε αγορίνα μου ένα επεξεργαστή σε αυτή την κατηγορία χρημάτων και φρόντισε να ρίξεις λίγο παραπάνω βάρος στην κάρτα γραφικών, αφού ενδιαφέρεσαι για games.

Σχετικά με το θέμα, ειλικρινά δε μπορώ να πιστέψω οτι αν, το παληκάρι που άνοιξε το thread, αγοράσει είτε Intel i5 3450/3470, είτε AMD FX 8120/8150 θα έχει πρόβλημα στα games. Ειδικά για την περίπτωση της AMD, δε μπορώ να διανοηθώ οτι δε θα τρέχουν μια χαρά τα games του επειδή οι επεξεργαστές της Intel είναι ταχύτεροι.

@stev πάρε αγορίνα μου ένα επεξεργαστή σε αυτή την κατηγορία χρημάτων και φρόντισε να ρίξεις λίγο παραπάνω βάρος στην κάρτα γραφικών, αφού ενδιαφέρεσαι για games.

ναι μια 7950 μια χαρα δεν την κανει τν δουλεια?δν θα υπηρχε λογος να παρω φενομ για να παρω μια 670 επειδη μονο κ μονο εχει physx κατι το οποιο μπορω να εγκαταστησω και στν 7950 ..χωρις να πω οτι με οκ η 7950 πιανει την γτχ 680...ευχαρηστω πολυ για τς συμβουλες σας ...να ρωτησω ετσι για να ειμαι 100 τα εκατο σιγουρος..MOTHERBOARD :: Asrock Socket 1155 H61M-DGS GLan Audio - Visionstudio.gr το η61 παιρνει δευτερης γενιας επεξεργαστες...αλλα αυτο εδω ειναι η61 και λει οτι παιρνει ivy bridge που ειναι ο 3450 και οτι εχει πψι εξπρεςς 3 χ16....δεν νομιζω να με κοροιδευουν ετσι?χααχαχαχ

οριστε το cpu support list της μητρικης

H61 Motherboard Series Manufacturing - ASRock Inc.

προσωπικα δε θα αγοραζα ποτε την πιο φτηνη μητρικη που υπαρχει σε οποιαδηποτε πλατφορμα ειτε intel ειτε amd

και αυτο γιατι θεωρω τη μητρικη το πιο βασικο εξαρτημα πανω στον υπολογιστη.

αν δε σου βγαινει οικονομικα για ζ77,ζ68 ριξε μια ματια στις αγγελιες ισως βρεις κατι μεταχειρισμενο με εγγυηση

οριστε το cpu support list της μητρικης

H61 Motherboard Series Manufacturing - ASRock Inc.

προσωπικα δε θα αγοραζα ποτε την πιο φτηνη μητρικη που υπαρχει σε οποιαδηποτε πλατφορμα ειτε intel ειτε amd

και αυτο γιατι θεωρω τη μητρικη το πιο βασικο εξαρτημα πανω στον υπολογιστη.

αν δε σου βγαινει οικονομικα για ζ77,ζ68 ριξε μια ματια στις αγγελιες ισως βρεις κατι μεταχειρισμενο με εγγυηση

εμ δεν μου βγαινει....ξερω οτι δεν ειναι και η καλυτερη η εστω και καλη αλλα δεν περιμενω απολυτως τιποτα απο αυτην ουτε οβερκλοκ ουτε καλες εγγυησεις και προστασιες..μονο να δουλευει το πισι...και εκτος του οτι δεν μου αρεσουν τα μεταχειρησμενα αν δεν ξερω τον πωλητη,το θελω συναρμολογημενο..την δουλεια πιστευεις οτι θα την κανει?

ρε παιδια επειδη φοβαμαι λιγο για την μητρικη μην μου κανει καμια βλακεια ...σκεφτομαι αντι γαι 8 να βαλω 4 γβ ραμ,να γλιτωσω 18 ευρω απο εκει και αντι για 1 τβ να βαλλω 500 γβ συν τα 300 γβ σκληρο που εχω τωρα,δηλαηδ συνολικα 800 γβ και να βαλω μια καλυτερη μητρικη που στο μελλον θα μπορω να κλοκαρω ..πχ αμα κανω αναβαθμιση και βαλω ας πουμε εναν κορ ι7 σε 2-4 χρονακια..τι λετε? MOTHERBOARD :: Asrock Socket 1155 ZH77 Pro3 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

Physx δεν μπορείς να ενεργοποίησεις σε κάρτα της ati.

Η μητρική πιθανότατα θα σου κάνει νερά αν της φορτώσεις top κάρτες και cpu. Πάρε κάτι καλό να σου κρατήσει.

Αν το σκέφτεσαι για το οικονομικό άσε εκτός τον ssd προς το παρόν και πάρε όταν θα έχεις χρήματα.

Όταν πάρεις και ssd θα νιώσεις και λίγη χαρά που θα ανοίγουν όλα γρήγορα.

+οι τιμές τους πέφτουν και σε αγγελίες θα βρεις φθηνούς ssd με εγγύηση.

ρε παιδια επειδη φοβαμαι λιγο για την μητρικη μην μου κανει καμια βλακεια ...σκεφτομαι αντι γαι 8 να βαλω 4 γβ ραμ,να γλιτωσω 18 ευρω απο εκει και αντι για 1 τβ να βαλλω 500 γβ συν τα 300 γβ σκληρο που εχω τωρα,δηλαηδ συνολικα 800 γβ και να βαλω μια καλυτερη μητρικη που στο μελλον θα μπορω να κλοκαρω ..πχ αμα κανω αναβαθμιση και βαλω ας πουμε εναν κορ ι7 σε 2-4 χρονακια..τι λετε? MOTHERBOARD :: Asrock Socket 1155 ZH77 Pro3 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

4gb ram είναι λίγα. το Bf3 καθυστερούσε να φορτώσει μέχρι που έβαλα 8αρα και στα 2 μηχανήματα.

Επιπλέον αν έχεις αλλες εφαρμογές ανοιχτές μπορεί να φάς out-of -memory ενώ παίζεις. (π.χ. max payne 3 Μου έτυχε και με 8 GB)

από εκεί και πέρα 500 hdd είναι πραγματικά λίγα. Θα γεμίσεις αμέσως.

για μένα δεν αξίζει, ούτως ή άλλως. Σε 2-4 χρόνια και ο i7 ivy bridge μπαγιάτικος θα είναι. Αφού πας σε cpu που δεν clockaρεται πάρε την απλή μητρική και αν αλλάξεις επεξεργαστή αλλάζεις και μητρική.

Physx δεν μπορείς να ενεργοποίησεις σε κάρτα της ati.

Η μητρική πιθανότατα θα σου κάνει νερά αν της φορτώσεις top κάρτες και cpu. Πάρε κάτι καλό να σου κρατήσει.

Αν το σκέφτεσαι για το οικονομικό άσε εκτός τον ssd προς το παρόν και πάρε όταν θα έχεις χρήματα.

Όταν πάρεις και ssd θα νιώσεις και λίγη χαρά που θα ανοίγουν όλα γρήγορα.

+οι τιμές τους πέφτουν και σε αγγελίες θα βρεις φθηνούς ssd με εγγύηση.

τι εννοεις κανει νερα?μμ ναι ισως....μια 7950 πιστεβω οτι θα μουκ ρατησει για κανα 2 χρονια και ΛΙΓΑ λεω...τωρα και ο ι5 3450 θα μου κρατησει αλλα οχι οσο ο 3570κ που θα γινεται και οκ αλλα ετσι και αλλιως σε κανα 3-4 χρονια επεξεργαστη θα χρειαζεται να αλλαξω λογικα...σσδ δεν νομιζω γιατι θα πρεπει να κοψω απο καρτα γραφικων η να βαλω φενομ...τωρα να βαλω εναν φενομ απλως για να εχω σσδ δεν πιστεβω να πολυλει....ενας ι5 θα κρατησει πιο πολλυ..ηδη ο φενομ θα κοψει αρκετα απο την 7950...για υατο λεω να βαλω εναν απλο επεξεργαστη ,οχ ιτον καλυτερο,τον ι5 3450 να μου κρατησει γαι 4 χρονακια σε αυτη τη φτηνη μητρικη VISION STUDIO COMPUTERS - και 4 γβ ραμ...θα βαλω αλλα 4 σε κανα 2-3 μηνο ...

4gb ram είναι λίγα. το Bf3 καθυστερούσε να φορτώσει μέχρι που έβαλα 8αρα και στα 2 μηχανήματα.

Επιπλέον αν έχεις αλλες εφαρμογές ανοιχτές μπορεί να φάς out-of -memory ενώ παίζεις. (π.χ. max payne 3 Μου έτυχε και με 8 GB)

από εκεί και πέρα 500 hdd είναι πραγματικά λίγα. Θα γεμίσεις αμέσως.

για μένα δεν αξίζει, ούτως ή άλλως. Σε 2-4 χρόνια και ο i7 ivy bridge μπαγιάτικος θα είναι. Αφού πας σε cpu που δεν clockaρεται πάρε την απλή μητρική και αν αλλάξεις επεξεργαστή αλλάζεις και μητρική.

ναι οντως δνε αξιζει και λολ δεν ηταν καν ζ77..η77 ητανε.χααχαχ....

Εγω παλι δεν καταλαβαινω την λογικη καποιου που παει για αγορα συστηματος με καρτα τυπου 7950,επεξεργαστες τυπου μπουλντοζερ-σαντυ (δεν βγαζω και ακρη τι ακριβως θελεις τελικα) κτλ. και σκεφτονται να γλιτωσουν 18 ευρω απο την ram....

Ε φαε 2-3 σουφλακια λιγοτερα, η πιες 1-2 μπυρες λιγοτερες και νατα τα 18 ευρω..

Και μην πει καποιος οτι ειναι δυσκολοι καιροι (για τα 18 ευρω) ενω οι 300αρουμπες για καρτες γραφικων υπαρχουν, θα ακουστει τουλαχιστον αστειο.

'Οταν λέω να κάνει νερά εννοώ οτι μία μέρα που θα πας να τον ανοίξεις θα ακούς tout tout ,δεν θα ανοίγει και θα έχει πάρει μαζί και άλλα πράγματα(cpu,ram,vga).

Μητρικές των 40€ μια χαρά για χρήση σε γραφείο με έναν 2πύρινο απάνω και καμμια κάρτα τηλεόρασης.

Εσύ θες να της βάλεις απάνω ένα θηρίο(7950) και ένα κτήνος(3570Κ).Διάρκεια ζωής της μητρικής μία εβδομάδα αν παίζεις games..

btw

οκ=όλα καλά

oc=overclocking

'Οταν λέω να κάνει νερά εννοώ οτι μία μέρα που θα πας να τον ανοίξεις θα ακούς tout tout ,δεν θα ανοίγει και θα έχει πάρει μαζί και άλλα πράγματα(cpu,ram,vga).

Μητρικές των 40€ μια χαρά για χρήση σε γραφείο με έναν 2πύρινο απάνω και καμμια κάρτα τηλεόρασης.

Εσύ θες να της βάλεις απάνω ένα θηρίο(7950) και ένα κτήνος(3570Κ).Διάρκεια ζωής της μητρικής μία εβδομάδα αν παίζεις games..

btw

οκ=όλα καλά

oc=overclocking

μμ ναι...τι σημαινει btw?ποτε δεν ηξερα και εχω την απορια...για την ακριβεια θα την βλαω με εναν ι5 3450..και δεν νομιζω να μου χαλασει η κατι τετοιο αλλα δεν θελω να το ρισκαρω...μια των 77 ευρω VISION STUDIO COMPUTERS - με 2 χρονια εγγυηση νομιζω οτι θα ειναι οκ..

δες ποσα μπορεις να δωσεις τι θελεις απο τα υπολοιπα και πες μας ενα ποσο που μπορεις να δωσεις για πακετο μητρικη+επεξεργαστη +μνημες για να σου προτεινουμε

Αν και δεν μου πάει η καρδιά να προτείνω mobo κάτω απο 150€ γιατί αν σκάσει θα με τρέχεις..Δες αυτήν στα 100€ http://www.thelab.gr/vgas-motherboards-cpus-ram-reviews/msi-z77a-g43-review-113666.html[/QU

αυτο ειναι 28 ευρω παραπανω..κατι θα μπορουσα νακαανω αλλα ο επεξεργαστης δεν μου κανει οβερκλοκ...αμα επαιραν ιντελ για οβερκλοκ θα επαιρνα τον ι5 2500κ με μια π67 ασροκ που εχω δει...αλλα για αυτο θα επρεπε να επαιρνα κατι σαν γτχ 660 τι αντι για 7950...η μονη λυση για οβερκλοκ θα ητανε ενας φχ 6100 με αυτο VISION STUDIO COMPUTERS - για κανα 5γηζ οβερκλοκ..αλλα δυσκολα καλυτερος απο εναν ι5 3450..αν ομως επαιρνα αμδ θα ειχα αυτη την μητρικη/...VISION STUDIO COMPUTERS - που φενεται αρκετα καλυτερη......

δες ποσα μπορεις να δωσεις τι θελεις απο τα υπολοιπα και πες μας ενα ποσο που μπορεις να δωσεις για πακετο μητρικη+επεξεργαστη +μνημες για να σου προτεινουμε

ε κανα 300 περιπου....τωρα με 4αρες μηνεμς ειμαι 277 αλλιως με 8αρες ειμαι 295.....

για ιντελ ιβυ μπριτζ και οβερκλοκ μου βγαινει 870 ευρω ΧΩΡΙΣ καν κουλερ....ενω με σαντυ βριτζ 805(με ι5 2500κ) χωρις κουλερ...αλλα δεν πολυενδιαφερομαι για οβερκλοκ....ιδιαιτερα με ιντελ...γιατι αν παρω εναν φχ 6100 ας πουμε και τον παω στα 5 γηζ με αυτο VISION STUDIO COMPUTERS - θα ημουν πιο καλα απο οτι εναν ι5 3450 χωρις κουλερ και αυτη τη νμητρικη?VISION STUDIO COMPUTERS - ......δεν θελω να μου δειξετε καμια μητρικη ζ77 γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει λογως...ουτε να κανω οβερκλοκ δεν θα μπορω..αρα?

Εγώ πάλι σαν κάτοχος AMD & Intel συστημάτων θα σου πρότεινα να κινηθείς αποκλείστικα προς Intel για την χρήση που θες. Αν δεν κανεις video encoding 24/7 και μόνο αυτό, ακόμα και ο i3 3220 είναι καλύτερος απο τους τωρινούς FX σε καθημερινή χρήση.

Το overclocking να το βλέπεις σαν εξτρά συνοδευτικό, όχι σαν απαιτούμενο. Ποιός ο λόγος να δώσεις λεφτά για FX + ψύκτρα, για να σου καίει τα αντερα του απο ρευμα, να ανεβαζει θερμοκρασία, να ριψοκινδυνευεις αστάθεια συστήματος για να έχεις στο τέλος κατώτερες επιδόσεις απο τον i3/i5 στα default? Πάρε κατευθείαν τον τελευταίο.

Επίσης σε πολλά παιχνίδια θα σε φρενάρει η ανεπάρκεια του FX. Guild Wars 2/ Borderlands 2/ Starcraft 2/ WoW / Civ V είναι μερικά μόνο παραδείγματα, φαντάσου τι θα γίνεται στο μέλλον.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.