Jump to content

Μετατροπές Avi σε VCD ή DVD

soc

Recommended Posts

Γεια χαρά

Έχω αρκετά αρχεία με ταινίες avi και θέλω να σε μετατρέψω σε vcd ή dvd. Κάποιο φιλικό προγραμματάκι για να κάνει αυτές τις μετατροπές χωρίς ιδιαίτερο κόπο;

Θέλω όμως το VCD να μπορεί να συμπεριλαμβάνει μαζί και τα αρχεία srt ή sub (αρχεία υποτίτλων) που τα έχω extra από τα αρχικά μου αρχεία avi.

Ευχαριστώ

Αυτό το πρόγραμμα που μου συστήνεις όπως και το Cucusoft AVI to VCD DVD MPEG Converter Pro που έχω δοκιμάσει είναι αρκετά εύκολα και γρήγορα. Κάνουν τη μετατροπή σε mpeg και όχι στο φορματ που κάνει το ΝΕRO

Το κακό με αυτά είναι ότι δεν μπορούν να ενσωματώοσυν υπότιτλους. Τουλάχιστον δεν ξέρω εγώ τον τρόπο.

Ευχαριστώ πάντως

Αρχική απάντηση από vdeseris

Δοκίμασε τα TMPGEnc και TMPGEnc DVD Author

Πολύ καλά, εύκολα στην χρήση και με πολύ μουράτα αποτελέσματα (τρείς ταινίες σε 1 DVD από DivX, με φυγουράτο menu)....

Το κατέβασα και το δοκιμάζω. Έχει διάφορα options τα οποία ΄θέλουν και κάποιες δοκιμές για να δούμε τα αποτελέσματα

Τελικά όμως τους υποτίτλους πως τους βάζουμε; Ξέρει κανείς ή σας πρίζω εν ματαίω; : )

Αν θέλεις και υπότιλούς.... Εδώ ζορίζουνε τα πράγματα από πλευράς χρόνου... Θα πρέπει να βάλεις τους υπότιτλους στην ταινία με το VirtualDub πρώτα, να το κάνεις δηλαδή από την αρχή μετατροπή και μετά στο TMPG μετατροπή σε DVD..... Δηλαδή μιλάμε ότι σε ταινία 2ωρών, εγώ έκανα δυόμισι ώρες το avi να βάλω υπότιτλους και άλλες δύο ώρες να γίνει σε DVD.....

Σύνολο 4,5 ώρες.....

Έχει δίκιο ο DMylonas, με το VirtualDubMod μπορείς να ενσωματώσεις τους υπότιτλους στο βίντεο. Νομίζω όμως πως πρέπει να είναι σε .srt format. Μετά μπορείς να κάνεις το υπόλοιπο με ένα από τα παραπάνω προγράμματα. Για το πόσο χρονοβόρα διαδικασία είναι δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, αν και νομίζω πως η ενσωμάτωση των υπότιτλων σε ένα απλό avi ή ogm αρχείο δεν πρέπει να χρειάζεται πάνω από λίγα λεπτά. Σε diredt stream copy πάντα.,

ΥΓ: Διάβασα καλύτερα το ποστ του Dmylona τώρα. Δεν χρειάζεται από την αρχή μετατροπή για να βάλεις τους υπότιτλους. Στο μενού Streams->stream list μπορείς να βάλεις εκεί το αρχείο που θες να ενσωματώσεις στο βίντεο και μετά με ένα απλό save as δημιουργείς το βίντεο που θα έχει πλέον ενσωματωμένους και τους υπότιτλος. Αρκεί όπως είπα και πιο πριν, να είναι σε srt format.

Αν θέλεις και υπότιλούς.... Εδώ ζορίζουνε τα πράγματα από πλευράς χρόνου... Θα πρέπει να βάλεις τους υπότιτλους στην ταινία με το VirtualDub πρώτα, να το κάνεις δηλαδή από την αρχή μετατροπή και μετά στο TMPG μετατροπή σε DVD..... Δηλαδή μιλάμε ότι σε ταινία 2ωρών, εγώ έκανα δυόμισι ώρες το avi να βάλω υπότιτλους και άλλες δύο ώρες να γίνει σε DVD.....
Νομίζω όμως πως πρέπει να είναι σε .srt format. Μετά μπορείς να κάνεις το υπόλοιπο με ένα από τα παραπάνω προγράμματα. Για το πόσο χρονοβόρα διαδικασία είναι δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, αν και νομίζω πως η ενσωμάτωση των υπότιτλων σε ένα απλό avi ή ogm αρχείο δεν πρέπει να χρειάζεται πάνω από λίγα λεπτά. Σε diredt stream copy πάντα.

FYI: Πρεπει να ειναι σε ssa format και το video σε full process (σε DSC απο οσο γνωριζω δε σε αφηνει να κανεις καν load το plugin για τους υποτιτλους). Σε reencoding με τον ιδιο codec με το αρχικο avi η διαδικασια δε πρεπει να παρει πανω απο 45-60' με εναν 2800+. Μετα επεξεργασια με το TMPGEnc για μετατροπη σε MPEG2.

{EDIT}

Στο μενού Streams->stream list μπορείς να βάλεις εκεί το αρχείο που θες να ενσωματώσεις στο βίντεο και μετά με ένα απλό save as δημιουργείς το βίντεο που θα έχει πλέον ενσωματωμένους και τους υπότιτλος. Αρκεί όπως είπα και πιο πριν, να είναι σε srt format.
Τωρα το διαβασα, θα το δοκιμασω, οσο ζεις μαθαινεις :)

quote:

--------------------------------------------------------------------------------

Στο μενού Streams->stream list μπορείς να βάλεις εκεί το αρχείο που θες να ενσωματώσεις στο βίντεο και μετά με ένα απλό save as δημιουργείς το βίντεο που θα έχει πλέον ενσωματωμένους και τους υπότιτλος. Αρκεί όπως είπα και πιο πριν, να είναι σε srt format.

--------------------------------------------------------------------------------

Εγώ το έκανα πάντως. Έβαλα μια ταινία του Charlie Chaplin. Πήγα στο stream list. και πρόσθεσα υπότιτλους σε srt format αλλά δεν τους ενσωμάτωσε.

Κάποιος άλλος που τα κατάφερε;

Αν εχεις υποτιτλους σε .srt ή sub μπορεις να τους ενσωματοσεις σε ενα avi ειτε κατευθειαν(2-3 λεπτα) αλλα θα χρειαζεται παλι το VobSub Filter. Αλλιως θελει παλι reencoding η ταινια με το VirtualDub.

Γεια χαρά παιδιά

Τελικά επειδή αισθάνομαι ιδιαιτέρως άσχετος αλλά έχω ιδιαίτερη ανάγξη σε όλα μοθ τα παλιά φιλμ που είμαι λάτρης να ενσωματώσω ότι υποτίτλους έχω μας λέει κάποιος με απλά βήματα πως θα το κάνουμε έτσι ώστε μετά να τα κάνουμε dvd και να τα βλέπουμε όμορφα στην τηλεορασή μας;

Παρεπιπττόντως ελληνικούς υπότιτλους που βρίσκετε εσείς;

Αρχική απάντηση από cherryman [20-08-2004 10:07]

Αν μπορείς Hemispam ενημερωσέ μας για το αποτέλεσμα.

Το δοκιμασα, δυστυχως δεν τους ενσωματωνει. Μπορει φυσικα να κανω κατι λαθος.
Αν εχεις υποτιτλους σε .srt ή sub μπορεις να τους ενσωματοσεις σε ενα avi ειτε κατευθειαν(2-3 λεπτα) αλλα θα χρειαζεται παλι το VobSub Filter
Μηπως μπορεις να αναφερθεις λιγο πιο αναλυτικα στη διαδικασια που περιλαμβανει το direct stream και το vobsub filter?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.