Jump to content

Agility 3 128gb σε sata 2? Και μια ερωτηση...

stratigos24

Recommended Posts

Εγινε φιλε μου. Ξεκιναω να κανω το ide σε ahci. Μου ειπαν καπου: ''βάλε τους drivers της intel για το chipset, Intel chipset device software λέγεται αν θυμάμαι καλά στο site της... ''

Αυτο να βαλω? Aν ξερεις εσυ ποιο και δεν ειναι αυτο, κανε το αν μπορεις μια παραθεση ωστε να το κατεβασω.

Και τωρα για το λειτουργικο. Στον vertex 2 δεν βαζω τιποτα αλλο περαν απο windows. Και παλι γινεται σβησιμο - γραψιμο συνεχεια?

Edit:

Την εχω βαλει καλα αυτη τη βλακεια? :)

Στον vertex ηταν ετσι ενω αυτο που πηρα ειναι ετσι.

http://imageshack.us/g/1/9792206/

Eγινε.

Η διαδικασια που θα ακολουθησω ειναι η εξης:

Κανω secure erase τον vertex με ubuntu. Υστερα μπαινω bios και γυρναω απο ide σε ahci απλα και δεν κανω κατι αλλο. Μετα βγαζω ολους τους σκληρους απο πανω απο το συστημα και αφηνω μονο τον samsung και κανω εγκατασταση τα windows. Μετα μπαινω στα windows και κατεβαζω το driver για intel chipset και το κανω εγκατασταση. Εν συνεχεια, κουμπωνω πανω τον vertex και ξεκιναω να κανω εγκατασταση προγραμματων.

Σωστα?

Αυτο να κατεβασω?

Για windows 7 64 bit που επελεξα μου εβγαλε αυτα.

Οκ τους βρηκα και τους εβαλα και τα αποτελεσματα εχουν ως εξης:

Πριν

http://www.thelab.gr/attachment.php?attachmentid=52623&stc=1&d=1349362648

Μετα

http://www.thelab.gr/attachment.php?attachmentid=52623&stc=1&d=1349362648

post-16978-1416076657,2932_thumb.png

post-16978-1416076657,3421_thumb.png

Σιγουρα θα εχω προβλημα χωρου διοτι εχω προγραμματα μουσικης (γιαυτο θελω και τον 2ο ssd) που μονο τα samples απο βιολια και πιανα ειναι καπου στα 50 giga και θελω να φορτωνονται πιο γρηγορα. Βεβαια δεν αργουν και τοσο πολυ αλλα με εναν ssd θα δω αρκετη διαφορα πιστευω.

Καλα παιδια περασα τα βιολια στον vertex και εχω παθει πλακα απο το πως τα φορτωνει γενικα αλλα και σε σχεση με τον hdd που ειχα πριν. Πραγματικα τωρα πανε ταχυτατα, η διαφορα ειναι τεραστια. Τωρα δεν περιμενω καθολου.

Απο τα 55.7 gb που ειναι καθαρα ο vertex μετα την εγκατασταση των βιολιων και ενος πιανου εχει μεινει ελευθερος χωρος 23 gb. Να μην βαλω τιποτα αλλο σε αυτον το σκληρο και να αφησω μονο τα βιολια ή με παιρνει να βαλω και καμια 10αρια gb που σκεφτομαι?

Στον samsung απο τα 119 εχουν μεινει ελευθερα τα 70. Ποσα να αφησω ελευθερα και σ'αυτον?

γεμισέ τους ... μη φοβάσαι ...

γεμίζοντας τους αρχικά θα πέσουν οι επιδόσεις της ταχύτητας αλλά μετα απο λίγο κάνοντας συντήρηση και αναδιοργάνωση του χώρου του ο δίσκος με trim και GC θα επανέλθουν οι επιδόσεις. Άσε 5-10 GB ελεύθερα και στους 2 τυπικά.

Ο samsung έχει ένα toolbox. Υπάρχει επιλογή για performance optimization. Όταν βάζεις πολύ υλικό στο Samsung τρέξε ένα τέτοιο να γυρίσουν και οι επιδόσεις του δίσκου. Συνήθώς σε 6 λεπτά ή λιγότερο έχει τελειώσει. Αν δεν κάνω λάθος κάνει χειροκίνητα trim και garbage collection

Το εχω κανει εγκατασταση το toolbox του samsung. Οποτε θα κανω και ενα τετοιο μολις τελειωσω τις εγκαταστασεις και μετα απο καιρο παλι.

Σιγουρα θα αφησω 10-15 gb στον vertex 2 και στον samsung δεν εχω πολλα ακομα να βαλω. Το fifa θα μπει και μερικα synthesizer που ειναι μικρα σχετικα.

Οταν λες trim? Εμενα ειναι trim?

To GC τι ειναι?

Εχω απενεργοποιησει την ανασυγκροτιση δισκων και εχω κανει και το πρωτο βημα απο αυτον τον οδηγο (disable intexing).

Nα κανω τιποτα ακομα για τη σωστη συντηριση τους?

Edit:

Ξεχασα να αναφερω οτι δεν εχω κανει κανενα update των windows ως τωρα αρα θα φαγωθει και καποιος χωρος ακομα στον samsung.

Το toolbox του samsung που έχει για perfomarnce optimization μπορείς να το χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση. Ακόμη και να μην το χρησιμοποιήσεις εσύ όταν είναι για αρκετή ώρα idle ο δίσκος ξεκινά μόνος του τέτοια διαδικασία αλλά πέρνει πολύ περισσότερο να ολοκληρωθεί.

trim και GC (garbage collection) είναι 2 διαφορετικοί τρόποι αναδιοργάνωσης εσωτερικά του SSD. Είναι απαραίτητοι για υψηλές επιδόσεις και αντοχή του δίσκου λόγω εγγραφών-διαγραφών από αυτόν.

Οκ. Θα κανω performance με το tool της samsung συχνα - πυκνα.

Οσον αφορα τωρα τα trim και GC, υπαρχουν απο μονοι τους στο δικο και λειτουργουν και δεν χρειαζεται να κανω κατι.

Σωστα?

Υπάρχουν και όταν ο δίσκος είναι idle τότε ενεργοποιούνται. Πιθανότατα μετά από 10 -15 λεπτά inactivity σε δίσκο να ξεκινά η διαδικασία. Το performance optimization κάνει ακριβώς αυτό αλλα το κάνει ΑΜΕΣΑ. Σε μένα χρειάζεται 6 λεπτά στα οποία ουσιαστικά δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δίσκο - σύστημα. Στο τέλος σου κάνει και ένα mini- benchmark για να δεις και τις επιδόσεις το οποίο δεν χρειάζεται. Έχει επιλογή για να το ακυρώσεις λίγο πριν ξεκινήσει.

Απλά όταν γράφεις μπόλικο πράγμα ή όταν κάνεις καθάρισμα την σαβούρα στο δίσκο θυμίσου να περάσεις μετά και από toolbox ένα performance optimization και είσαι κομπλέ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.