Jump to content

Αξιόλογη ψήκτρα για AMD FX 8120

Silender

Recommended Posts

Καλημέρα και καλό μήνα.

Κατ'αρχήν συγνώμη αν υπήρχε σωστότερο section για να κάνω το thread. Ας μεταφερθεί από κάποιον mod.:whip:

Έχω κατάστημα Internet Cafe στη Λέσβο και την άνοιξη πήρα νέα PC. Το CPU που διάλεξα ήταν ο AMD FX 8120 και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.:help1:

Το PC παγώνει/κολλάει λόγο ζέστης όταν είναι ενεργοποιημένο το feature του auto overclocking από τη μητρική το οποίο από 3.1GHz ανεβάζει τη συχνότητα έως και 4GHz περίπου.

Έστειλα ένα από τα PC ολόκληρο στην AMD να διαπιστώσουν το πρόβλημα γιατί μου τα μάσαγαν στα email και εφόσον μετά από 3 μήνες που το διαπίστωσαν και οι ίδιοι(νομίζω Γερμανία πήγε) μου είπαν να κλείσω το auto overclocking.:hang2:

Έπαιξα με 3 διαφορετικά BIOS και settings στην αρχή αλλά στο τέλος μετά από δοκιμές και με τα παιδιά στο εργαστήριο είδαμε ότι αν κλείσω το auto overclocking δεν έχει θέμα να μείνει και 5 μέρες αναμμένο σε game.:crazy_pilot:

Δοκιμάσαμε μερικές ψήκτρες και οι θερμοκρασίες από 80-85 βαθμούς έπεσαν έως και 25 κάτω. Εκεί δεν είχαμε πρόβλημα αλλά ήθελα και μια γνώμη από μερικούς εδώ μέσα διότι όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρουν οι "αθλητές" του είδους.:rubik:

Μπορεί όποιος γνωρίζει να μου προτείνει 2-3 αξιόλογα μοντέλα ψήκτρας μέχρι 60€-70€(ας μην είναι οι φτηνότερες που υπάρχουν στο skroutz καθ'ότι θα αγοράσω από Μυτιλήνη και σε 20 τεμάχια που σημαίνει ελαφρά ακριβότερα).

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

ΥΓ: Εάν είναι απαραίτητο μπορώ να γράψω και τη σύνθεση του PC αν και δε νομίζω ότι παίζει κάποιο ρόλο.

Aπό πλευράς απόδοσης/κόστους αυτή είναι από τις κορυφαίες Scythe Katana 4 SCKTN-4000 CPU Cooler και κάνει 28E.

Με 15Ε περίπου παραπάνω (~42Ε pc1) πάς σε μια κορυφαία, πάλι Scythe http://www.thelab.gr/heatsinks-coolers-watercooling-reviews/scythe-mugen-3-review-96197.html

Δεν νομίζω ότι πρέπει να κινηθείς σε πιο ακριβές λύσεις.

Aπό πλευράς απόδοσης/κόστους αυτή είναι από τις κορυφαίες Scythe Katana 4 SCKTN-4000 CPU Cooler και κάνει 28E.

Με 15Ε περίπου παραπάνω (~42Ε pc1) πάς σε μια κορυφαία, πάλι Scythe http://www.thelab.gr/heatsinks-coolers-watercooling-reviews/scythe-mugen-3-review-96197.html

Δεν νομίζω ότι πρέπει να κινηθείς σε πιο ακριβές λύσεις.

Thanks

θα τις δοκιμάσω να δω πως θα πάνε και θα διαλέξω αναλόγως.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.